icon

Partner mi povedal, že nechce dieťa

dyzzi
13. feb 2013

ahojte damy a slecny
mam 33 rokov a stastny dvojrocny vstah.velmi si rozumieme a sme spolu stastny.moj partner je starsi , ma 48 rokov.
pred mesiacom mi povedal ze uz nechce mat deti kvoli svojmu veku a ze si mysli ,ze by nebolo spravne mat deti len preto ze ich chcem ja ...
comu rozumiem a chapem ho ! ja vsak stojim pred rozhodnutim svojho zivota ! mam ostat snim a zit bez deti ? alebo sa mam vzdat milujuceho muza ( co sa mi zda nemyslitelne , neviem si predstavit ako opustit muza ktoreho milujem ) a ist opat na trh a hladat pripadneho tatika pre moje deti ?zor
co si o tom myslite ? zaujima ma vas nazor

Strana
z2
vafinka
13. feb 2013

@dyzzi a ma uz tvoj partner deti???

hruska82
13. feb 2013

@dyzzi Ja si tiez neviem predstavit zivot bez deti! Preto som si hladala takeho, kto deti mat urcite chce! Je to iba na tebe. Co je dolezite pre teba....ja si myslim, ze skor ci neskor zena zacne tuzit po dietati. Je to urcite tazke rozhodnutie...no este nie je neskoro! Skus sa mu dohovorit 😉 Drzim palceky!

dyzzi
autor
16. feb 2013

dakujem za vas cas a reakcie , premyslala som nad kazdou moznostou ktoru ste mi napisali 🙂
z mojim partnerom sme sa zatial rozholi takto ...
bukla som si letenku a kurz spanielciny v PERU...
budem tu do maja! do vtedy mam cas si to cele premysliet a prehodnotit..
v praci som si to docasne zariadila ,ale ked sa vratim chcem si najst novu ...
partner ma plne podporuje v mojom rozhodnuti, veri ze nech sa rozhodnem ako kolvek , bude to moje rozhodnutie !
na zaklade ktoreho veri ze budem stastna ! snim a ci uz bez neho !
v nimam to ako velke gesto kedze viem ze ani on nema istotu ze sa k nemu vratim ! tak si takto obidvaja trpime 🙂
jasne ze mam nanho aj nervy! kedze mi na zaciatku vstahu povedal ze nie je proti detom ! ale aj tak si vazim je ho uprimnost ! proste to prehodnotil a uvedomil si ze sa na to uz neciti ! to by sa mohlo sta aj mne ! takze to chapem !
ja mam skor dilemu , ci tie deti mat alebo nie ? my sme sa o ne ani nesnazili ! a ked si tu citam vase chaty , polovici z toho nerozumiem ! je to pre mna neznamy svet ! tak sa tu skor zamyslam nad tym ci by som bola schopne zit bez deti alebo nie ! a mozno klamem samu seba !!!! ale ved su ludia aj bez deti a su stastny !!! a co keby sme sa znazili a na koniec by sa to nepodarilo !!! to sa tiez moze stat ! tak to mam tiez hned vymen partnera za noveho ? juj neviem...
tak sa tu v tom rypem a verim ze za par mesiacov najdem spravne riesenie

vafinka
19. feb 2013

@dyzzi tak ti drzim palce, a ak sa smiem spytat, tvoj partner je o okolko od teba starsi? a ma uz deticky??? myslim, ze si sparvila vcelku dobre, sice neviem kolko mas rokov, ale neverim, ze tvoje srdiecko niekde v kutiku nepisti za dietatom. ci?

simca06022011
19. feb 2013

Myslim, ze je stary.. vsetci ma ukamenujte ale podla mna robit si dieta v 50tke je maximalne nezodpovedne a to nehovorim o tom, ze to dieta uz velakrat rodicia ani "nevladzu"... ano mam suseda co ma mladu 30 rocnu kocku (ma 60+rokov) a jasne nevladze... najdi si mladsieho ked to nejde, ja uplne chapem jeho postoj

noname26
19. feb 2013

@dyzzi drzim palce v rozhodovani a nech cesta prinesie vela dobreho

aksniteb
19. feb 2013

@dyzzi ahoj, napíšem ti môj príbeh - keď sme sa brali, mala som 22 a mm o 4 viac, na deti sme ani nepomysleli, chceli sme si užívať život spolu, budovala som si kariéru, mali sme svoje záľuby, cestovali sme a vždy sme hovorili že na dieťa ešte máme čas... zrazu som mala po 30-tke a zistili sme, že sa nám náš život páči aj bez detí...a začali sme rozmýšľať, že ak mať dieťa, tak je najvyšší čas alebo ostaneme žiť náš život bez detí ... a až keď som stála zoči-voči situácii, že buď mať dieťa teraz alebo nikdy, tak som pocítila, že chcem dieťa viac, ako čokoľvek iné. Tak sme "do toho" šli a teraz máme doma ročnú slečnu, ktorá je celý náš svet. Až pri nej sme si uvedomili, že celý náš život bez nej bol neúplný a niekedy si vyčítam, že som sa pre dieťa nerozhodla už skôr... chcela som ti len povedať, že ak niekde v srdci túžiš po bábätku, nebudeš bez neho šťastná ani s tým najúžasnejším partnerom

juliana77
20. feb 2013

@aksniteb presne tak šťastná nebudeš. ak sa obaja zhodnú, že deti nie, tak nie, ale ak žena túži a muž odmieta, je to len výhovorka a pohodlnosť. ak dobre rátam, je tam určitý vekový rozdiel medzi vami a 33 super vek a 48 u muža, čo ja osobne poznám, zvyknú sa tváriť, že už potrebujú akurát tak kľud. Ja deti milujem a mám ich dosť, a neviem čo by som s partnerom robila, ked nie som práve cestovateľský typ. a poznám aj ženy aj mužov čo deti nemusia. a z osobnej skúsenosť viem, že najlepšie sa veci riešia komunikáciou so zainteresovanou stranou, komunikovať a komunikovať. Takže ja by som sa spýtala partnera ešte raz, nech dá ten vek bokom, napokon si trúfol na dosť mladšiu partnerku a nech to povie tak ako to cíti v srdci a tam by ste mali mať spoločné túžby a tie naše staré matere hovorievali , že deti sú plodom lásky. 🙂

didi44
20. feb 2013

@dyzzi .ja si myslim..teda nie je to podstatne...ale dolezite je, ze tvoj 48 r priatel..partner ma oci otvorene a to ako ty kladies otazku, ci mas....?...tak on si je velmi dobre vedomy roznych veci o ktorych ani netusis...ja s nim sdielam rovnaky nazor a preto si davam velky pozor, aby som si nenalozil...a ak si nalozi iny...s vrucnym srdcom mu zazelam aby sa mu darilo 😀

atinag
20. feb 2013

@didi44 no ale ruku na srdce,ty si si uz predsa nalozil svojho dost,nie? 😀 😉

evuliatko_tn
20. feb 2013

podla mna sa toho trosku boji,mlozno si mysli ze na dieta uz nema vek? aj ked to je blbost..
porozpravajte sa otvorene..mate sa radi, mat spolu dietatko vas este viac obohati...

didi44
21. feb 2013

...on sa neboji.. 😀 ..len ma strach....a vie...to je dolezite.. 😀

awalancha3
21. feb 2013

.....može sa stat nejaka výnimka, nejaky zázrak, ale myslim, že tvoj život pojde klasickou prozaickou cestou...láska a vztah budu casom, bezným zivotom a rutinou upadat a zmensovat sa... a tvoja tuzba po dietati bude kazdym dnom, kazdym uvidenym kocikom, ci tehulkou narastat.... postupne, pomalinky.......až to prepukne naplno a nebudes tomu moct odolavat.....mozno uz bude neskoro a mozno este nie..... ale myslim, že aj ked dobre vies, že deti chces viac ako jeho, nemožes na základe rozumu odisť od partnera, proste musis v tom zit, musis prezit tie dni, mesiace a roky.. az kym sa džbán tvojej tužby a trpezlivosti nenaplní. Nie je možné, aby si zajtra dala zbohom priatelovi, lebo..... To nejde. Ale vydrž, pridu hadky, budes podráždená, budes nestastna a vybijat si to budes na nom, zanedlho ho zacnes v duchu vinit za svoj nepokoj a potom aj otvorene. Ojedinele hadky budu coraz castejsie, city budu upadat... az jedneho dna to vyvrcholi nejakou banalnou hádkoua ty si uvedomis, že ho už možeš opustiť, že to ide.....A je to v tvojom veku risk, lebo nevieme kolko ten proces bude trvať. Ale naozaj nemas inu moznost, len ostat vo vztahu a nechat zivot a realitu a materske pudy, aby za teba to dielo vykonali- a dokonali....
Alebo sa može stat nieco velmi rýchlo, a z milujuceho partnera sa za rok vykluje veta " odchadzam od teba, sme vekovo nerovní, mam novu priatelku, ktora má 40 rokov, uz ma jedno dospele dieta, a nezda sa mi správne, aby som bol s tebou len preto, že to ty chceš".........................

Strana
z2