Partner nechce deti
Ahoj
Mám 25 rokov vzťah ktorý trvá už 5 rokov. Môj problém je, že sa nikam nehýbeme stále sme na tom istom. Najviac ma mrzí, že by som veľmi chcela baby, keď som kedykoľvek predostrela tému dieťaťa partner mal vždy okolky až jedného dňa povedal že sa na deti necíti (28r)...ako ste riešili takýto problém?
Rozchod ajtak to k tomu speje ...
Idealny vek pre muza na dieta je 33-35. Kariera vybudovana, nieco odlozene do rezervy, hypo (ciastocne) splatena, uz ma chut a cas sa venovat detom, je vhodny cas na spomalenie a vypnutie od prac. stresu.
Je medzi vami nizky vekovy rozdiel 25/28 r. a mate rozne ocakavania. Ty uz chces, on este nie ...
Bud risknut a pockat (zalezi, aki ste zohrati), ale kludne sa moze stat, ze to potiahnete este 3-4 roky, konflikty budu rast, rozidete sa a o rok uz bude cakat dieta s inou, lebo to bude novy vztah, ruzove okuliare a bude sa citit na dieta.
@majkeel To aj také niečo existuje ? Že ideálny vek na dieťa pre muža ? :D Jeden sa cíti na dieťa v 28, ďalší 35 alebo sa na dieťa necíti vôbec. Toto je podľa mňa strašne individuálna vec. Je to diskutabilné, aký vek je ideálny u muža na dieťa 🙂
@nik_yt ale no...😉 fakt, ale akože fakt by si sa nechcela vydávať? 😉 Neverím. Viem, znie to tak cool "my papier nepotrebujeme... bla bla bla" ... A vieš čo, ja som ani nevedela, že nejaký papier bude 🙂 Ja som chcela aby pred mojou a jeho rodinou, pre Bohom, a celou tou kompániou čo nám stála za chrbtom povedal nahlas že je môj MANŽEL... Vieš aký divný to bol pocit, keď som sa na druhý deň zobudila a mala iné priezvisko? 🙂 Nie je to len papier, nie je to len nejaká pekná žúrka s rodinou a priateľmi... Áno, nič ti to nezaistí. Žiaden papier, žiadna inštitúcia... Je to len na vás dvoch. Ale to rozhodnutie to urobiť, a pred všetkými sa "spojiť", to hovorí veľa o vašom vzťahu a o tom čo od neho očakávate... 😉
otazkou je, ci sa na to neciti teraz aktualne... alebo dlhodobo- napriklad ze planuje dieta okolo 40tky atd... zalezi ake su okolnosti preco sa na to neciti- neviem , necitala som cele- ci mate vlastne byvanie, on dobru pracu, ze by vas vedel pocas materskej zabezpecit atd... ak je to preto, ze deti mu nic nehovoria..... a pravdepodobne ani nikdy nebudu..... asi je lepsie ist kazdy svojim smerom... este nevies aka dlha cesta k babatku ta moze pockat... mozno 28 pre muza je este naozaj skoro... a to ze ste spolu 5 rokov - to neznamena automaticky, ze musite mat dieta nie????????
@veronikaszabova svadba je pre mna napriklad aj preukazanie vzajomnej ucty... ze nosim muzove meno... nie len nase deti...
@liz_lemon Ja som tiez takto s ex manzelom, v podstate som od zaciatku vedela, ze to nieje dobre a stale som si hovorila, ze sa zmeni ked budeme byvat spolu, potom zasa ze ked pride babo, a zmenil prave este k horsiemu, dnes viem, ze ked nieco nefunguje na zaciatku, nebude to fungovat ani potom, naprikld ked muz nechce deti, cakat a dufat ze sa to zmeni, je ako cakat v garazi na to, ze sa zmenim na auto😬 a pre zenu potlacat sny a pocity ze chce byt matkou koly chlapovi je proste nezmysel, pretoze je kopec inych chlapov, ktori deti chcu. Zijeme len raz predsa, komu nechat vsetko co mame a budujeme ak nie nasim detom?
Prave pre toto ja osobne nie som zastanca dlhodobeho chodenia bez posunu vztahu. Uz sa poznate dost dlhy cas na to, aby ste sa jednak vzali a jednak dohodli ci budete mat dieta a kedy. Ked sa na dieta neciti 28rocny chlap po 5 rokoch vztahu, ja osobne by som nevidela dalsiu perspektivu toho vztahu. Ja som si vzdy vravela, ze dva roky a posun, ale tak studovali sme a doriesili byvanie az neskor, tak na 3tie vyrocie vztahu sme sa zasnubili, o tritvrte roka na to bola svadba a po svadbe som otehotnela. Kazdy mame ale inu viziu toho svojho vztahu, musis sa sama rozhodnut co od vasho vztahu ocakavas 🙂 a ked sa ti to zda nenaplnitelne zo strany tvojho mileho, asi sa treba pohnut inym smerom, hlavne ked si este mlada ;) my sme podobne vekovo na tom ako vy, mame 26 a 27 a dve deti, 3 roky sme manzelia 🙂
Poznam este opacny priklad, chudak chalan sa ozenil, zatuzil po dietati a jeho zena ze nie, necitila sa na to. Tak cakal rok, dva, ona si medzi tym nasla milenca, podala ziadost na rozvod a behom chvilky otehotnela. The end
A kam sa ponahlate? Mate obaja cas.
@nik_yt som v rovnakom veku ako ty a mali sme opačný problém. Boli sme spolu 4 roky... Ja som mala pocit, že sa ďalej nehýbeme, nebývali sme spolu(ani to nepripadalo do úvahy-teraz už svokra by to neprežila) začali sme stagnovať.... Nakoniec sme sa zobrali (pripomínam, že z lásky a chceli sme žiť spolu a raz založiť rodinu). Zobrali sme sa a po svadbe prišla otázka od manžela-ci by sme už nechceli deti, neviem ci sme mali po svadbe mesiac. U mňa panika, strach... Vôbec som sa na deti necítila. Dôležité je ako spolu kominikujete, viem čo to je keď na teba niekto robí nátlak lebo chce dieťa, pre mňa to však bol stres, uvedomila som si ze to bude zodpovednosť, viazanosť na to malé, nebudem môcť chodiť kam chcem, všetko bude záležať od toho malého uzlíka že veľa noci sa nevyspime, nebudem moct pracovať a ja svoju prácu milujem(aj do pôrodnice som išla z roboty v 39tt😁) , nebola som pripravená na tu mieru zodpovednosti A na tu veľkú zmenu. Porozprávali sme sa, povedala som mu svoje pocity a on prestal tlačiť, dohodli sme sa, že to odložíme kým nebudem pripravená a ono to prišlo samé, mám 26 a mame krásnu dcéru, nič by som nemenila, pomohlo mi ze mi nechal priestor sa s tou myšlienkou dieťaťa vyrovnať a prijať ju.... Možno aj on potrebuje ešte čas, porozprávajte sa, bez nátlaku a emócií, vypočujte jeden druhého, skus odložiť na chvíľu bokom tvoju túžbu po baby a pozri sa na veci aj z druhej strany. Zisti ako si to predstavuje on, urobte kompromis. Pokiaľ ho ľúbiš a aj on teba, nájdete spoločnú reč, rozchod je podľa mňa unáhleny ak sa máte radi. Musíte len skĺbiť dva svety do jedného aby ste boli obaja spokojní. Aaaaa nedávaj ultimata! Ultimatum=tlačenie k múru!!! A to vedie k nervozite, stresu, nepohode.... Želám veľa šťastia!
Tak ja len ze my sme boli spolu 9rokov a zacali sme byvat velmi som chcela babo ale partner este nie pritom bol odo mna o8rokov starsi .. niekto by mi napisal ze rozchod proste ziaden posun ...... no potom som zatlacila a zacali sme byvat konecne spolu a po 3rokoch dalaich je pri mne 2mesacne krasne babo ktore moj uz manzel miluje nadocsetko ano niekedy treba chlapa kus nakopnut do vsetkeho
U nás bolo tých 5 rokov tiež takých zlomových. Buď sa posunieme ďalej, alebo sa na to vykasleme... Len ja som bola tá, čo čakala na neviemco 🙈 tak som po 5 rokoch povedala áno, o mesiac už budeme 5 rokov manželia, mame dve krásne deti a je to najlepšie rozhodnutie, aké som mohla urobiť. Dostala som ultimátum, a to na mna zabralo 😄
prebehla som diskusiu len tak rychlo, ale nikde som nenasla info, zeby sa partner vyjadril ze deti nechce nikdy.. je uplne normalne ze sa ludia v tejto veci obcas nezhodnu a treba pockat.. nemas taky vysoky vek, ani on aby ste nieco museli stihnut..
nie je tu napisane vpodstate nic, ci spolu byvate, ako spolu byvate, ci pracujete, ci ste pocestovali polovicku sveta atd.. to vsetko su podla mna posuny vo vztahu, nie len dieta a svadba..
my sme mali dieta ked sme si postavili dom, ja som mala 27r, muz 29.. predtym sme sa o detoch bavili asi tak, ze sme vedeli ze ich raz chceme a tym to haslo.. raz som sa ho.pytala, ci by sme to neskusili a on nesmelo, ze dobre.. obaja sme neboli presvedceni, ze to je to co naozaj chceme a ked som nasla dve ciarky na teste, brutalne som sa bala.. a bala som sa dlho, pre dlho.. vpodstate sa bojim stale, ale bolo to nase najlepsie rozhodnutie, kazde dieta co mame.. len to jednoducho neprislo ako v romantickom filme..
a este pridam - ani premna nebola priorita vydat sa, neviem preco ludia stale presviedcaju o tom, ake to je ine po svadbe.. naozaj nikdy som netuzila po vydaji, neznasam svadby.. brali sme sa z cisto praktickych dovodov a tak to vidim do teraz..
no a teraz trocha cisel -byvali sme spolu od prveho rande v mojom byte.. dom sme zacali riesit po 4rokoch vztahu, stahovali sme sa po 6tich rokoch vztahu.. prvy syn prisiel po 7mych rokoch vztahu a brali sme sa po 8mich.. 😁
Niečo podobné som zažila...partner bol odo mňa starší o 9rokov... žiadne rodinkovanie... keď sme boli u nich dobre že nesedel vo vedľajšej izbe 🤔... keď som skončila školu a zamestnala sa...to sme boli spolu necelých 5 rokov sa ho pýtam ako to teda vidí s nami... že ho milujem a chcem byť s ním... svadba... dieťa...a jeho odpoveď: kto ti natlačil tieto kaleráby do hlavy....ak sme mali oslavu on nechodil... že on to nemá rád...k matke sa správal zle...
Keď som mu slušne povedala že toto vedie k rozchodu...vysmial ma...
Rozišla som sa s ním a bola som kur....a pi.....
Už je to cca 8 rokov no dodnes mnou opovrhuje....
Keby bol iný...ok beriem..sú ľudia čo nemajú radi spoločnosť... beriem.. 🤔
Ale ktovie ako by som skončila s ním... možno psychicky úplne niekde inde...zle...
Teraz mám dobrého muža....
@nikuska9284 nechodili se stym istym . ? Mala som to presne tak ako ty. 5 rokov apolu a stale ako keby ma 16 rokov.
@majkeel môj názor je to individuálne niektorý muži sa na otcovstvo proste nenarodia a bohužiaľ je to tak aj u žien
@z1984 myslím, že nie 😀
Možno sa na to necíti teraz. Opýtať sa či niekedy plánuje spoločnú rodinu spolu s tebou alebo chce aby ste spolu ostali vy dvaja. Pokiaľ rodinu niekedy plánuje a chce deti tak sa ho opýtať že prečo nie teraz? Niekedy chlap nepovie momentálne sa bojím že vás nedokážem uživiť (aj keď by to dokázal, ale ide o ten strach) a tak radšej povie že sa na to necíti.
Je to individuálne. Pri takýchto dlhých vzťahoch prichádza na slovo aj posúvanie vzťahuje ďalej - toto som mala v blízkom okolí - pár bol spolu 6 ci 7 rokov, ona sa chcela vydávať, mať deti, lebo vkuse len po svadbách chodila - svojim kamaratkam, spoluziackam zo strednej, z vysokej, v rodine bolo kopu svadieb, všetci ich rovesníci sa brali. Len on vkuse taky, ze on sa na to necíti a neviem co... Tak sa rozišli a zostali dobrými kamarátmi. Boli mentálne v týchto veciach inde. Ja som mala čerstvých 23, keď sme sa s mužom brali, on mal 24. Teraz budem mat čerstvých 25,ked sa nám narodí syn. Niektorí muži su v 26 rokoch pripravení maximálne tak chodiť s kamošmi piť a nie doma dieťaťu plienky meniť. Môj je iný. Dieťa veľmi chcel a teší sa naňho. Ale on ma iný level rozmýšľania ako niektorí jeho rovesníci. Poznáme mužov, ktorí ani v 40tke este stále nie sú pripraveni na dieťa. Rozhodne však platí - neostávaj vo vzťahu, ktorý ťa nenapĺňa. Ak ty chceš dieťa už teraz, lebo si naňho prípravena, môžeš čakať ešte ďalších 5 ci 10 rokov, kým bude pripravený aj on - ak pre teba nie je až tak dôležité mať dieťa. Ak je to pre teba a pre tvoje vnímanie vzťahu dôležite, tak sa rozidte a nájdi si niekoho na tvojej vlne.
A inak... Trochu aj z mužskej perspektívy. Môj manžel vravieva, že ak má muž ženu, o ktorej tvrdí, že ju miluje, ale na svadbu a deti sa necíti, tak už sa nebude cítiť nikdy. Kto je kedy pripravený na dieťa? Veď dieťa je tak zatazkavajuci a stresujuci element, že na to sa nikto nevie vopred pripraviť. Je to skôr vec postoja. Ľudia, ktorí deti nemajú nikdy nebudú na dieťa dokonale pripravení. Ale lepšie je mat dieťa skôr, kym má na to človek dostatok sily (fyzickej aj psychickej), ako potom, keď už tak nevládze, je príliš unavený z pracovneho a životného stereotypu a má už uplne inak zabehnutý svoj systém života, do ktorého sa už dieťa ťažko vpasuje.
Každý jeden človek je samozrejme iný. To len tak uvádzam názory môjho manžela, lebo nie všetci muži to majú tak, že do 35 ani počuť o dieťati. Manžel má 26 a keď sa nás pýtali pár mesiacov pred tým, než som otehotnela (to mal ešte 25), že či už plánujeme dieťa, manžel sa zasmial a vraví, áno, v horizonte mínus 2 roky 😂😂😂 naozaj sme sa dlho snažili... A to sme sa bral ako pomerne mladí a zdraví. Kamoška mi na to vravela, že presne toho sa obava, že ona čaká, kým dokončí ešte VŠ a potom sa hneď ide na dieťa... Ale čo ak to nepôjde tak hladko a budú sa snažiť skoro 2 roky ako my? Už aj mladé baby si uvedomujú, že to nie je len tak splodiť dieťa. Nie každý má to šťastie, že sa hneď zadari.
Ja mám partnera 10 rokov....mam 28 ale na dieta sa este necitim.....podla mna je to kazdeho osobna vec ako sa rozhodne....

@lija22 nie, resp. asi nie, neviem....je tomu už 5 rokov..