Partner nechce napísať dom na mňa
Ahojte kočky! Po dlhšom váhaní sem píšem. S partnerom sme spolu rok, zatiaľ bývame v podnájme, ale partner už poškuľuje dlho po niečom inom, v banke hypotéku schválenu má, aj niečo našetrené, už len vybrať spravny dom či byt. Teraz našiel jeden dom, ktorý je síce trochu od ruky, ale zase je tam dobrá dostupnosť a chcel by ho hadam aj kúpiť, mne by sa ten dom páčil tiež, na obhliadke som bola aj ja, ale.... pýtala som sa partnera ako si to predstavuje a on povedal, že celý dom bude písaný na neho a potom to bude deti, ktoré zatiaľ ani nemáme. A stále hovorí, že musí ňu stacit, že budú zabezpečené nase deti. Takže ja budem vlastne podnajomnikom vo vlastnom dome, budem sa stále triast či mňa nevyhodi zo dňa na deň na ulicu a peniaze co do domu vrazim v živote už neuvidím a skoncim na úrovni bezdomovca. Keď som chcela s ním spísať u notára predmanzelsku dohodu, že v prípade rozchodu by mi vyplatil peniaze co som dala v rámci hypotéky, tak začal skak
@armica152
To je mi veľmi ľúto čo sa Ti stalo a ešte aj s dieťaťom, uf, no zložitá situácia. A presne, zatiaľ bývame len v podnájme a už mi diktuje kto k nám môže a nemôže chodiť, alebo môže len keď on nie je doma, čo potom keď si akoze kúpi dom, tam si potom bude musieť pýtať zvolenie ísť na toaletu? Ja viem, ze tu všetkým pripadám možno hlucha a slepá, že to nevidím, ja to vidím, len ja mam za sebou tolko neúspešných vzťahov a sklamaní, že už neviem ci nie je chyba aj u mna, určite je, bez chyby nie je nikto. Alebo len také typy priťahujem, že sa lepia na mňa ako magnet. Uvediem posledných štyroch. Prvý bol náboženský fanatik, ja som tiež veriaca, ale to bolo posadnutosť, žiadne ramienkove tričká, žiadne ani decentné výstrihy, žiadne šortky alebo sukne nad kolená iba pod museli byť, milujem jogu aj tu mi zakazoval a ultimáta, išli sme od seba. Ďalší bol v tomto liberálny, ale mamickar a Kur.vnik v jednom, tak to ani keby bol zo zlata, ďalší mal toľko dlhov, že už sam nevedel kde komu s kolko dlží čo pomáhal kamarátom, takže stále len niekomu splácal a stále nič nemal, našťastie neočakával, že mu jeho blbosť pomôžem splatit, ale dal mu najavo, že najblizsich 7 rokov s ním rodinu ani nič plánovať nemôžem a on asi deti ani mať nechce, stále mal depresie, ja som mu pomáhala síce ale on si nedal poradiť, stále len musí splácať musí splácať. Keď som išla na zahraničnú dovolenku išla som sama alebo som si našla cez internet partiu alebo nejakú skupinu, pre jeho rodičov som bola panička, čo sa bez toho nezaobíde, pretoze on im tie dlhý tajil, raz mi prišla z poisťovne spomienka za neuhradenu poistku, tak 25 eur s nimi rozoberal, ale svoje dlhy takmer milión, to sa nepriznal. A tento súčasný? Despota a lakomec? Asi tak.
@sfet a mas zapotreby ostavat s takym degim? Vies ako sa vravi.. radsej inteligentna samota ako blba spolocnost.
@sfet
nikdy si neuvazovala nad tym, preco take typy chlapov pritahujes? Lebo to uz nie je o nich, ale o tebe, o tvojom pristupe k zivote, k sebe samej.
Pozri sa, sama vidis, ze tvoj sucasny frajer je lakomec, vypocitavec, nepocita s tebou do zivota, x zien ti tu napisalo ako to vnima a predsa si s nim? co teda ty ocakavas od zivota? ze pride zazrak, uzasna zmena v jeho chapani? Ak mienis pokracovat v tom vztahu, prirodzene musis pocitat s dosledkami a prijat to, ze mozu prist a akceptovat ich. Potom uz sa nemozes stazovat na priatela, lebo zodpovednost za svoj zivot mas ty sama, a ty sama sa dobrovolne rozhodujes, ako nalozis so svojim zivotom, ty sama si vyberas zivotnu cestu, ktorou pojdes a ty sama si ponesies dosledky svojich rozhodnuti.
v tomto pripade tvoj priatel uz nema za teba zodpovednost, lebo ty sama a dobrovolne ostavas vo vztahu a dokonca aj v sexualnom a tuto zodpovednost preberas sama.
@sfet Dievca, ty si tak sprosta, ze na teba skoda plytvat slovami. Ja som si tiez uzila svoje s chlapmi, ktori nestali za nic, ale nikdy! nikdy! som neuverila tomu, ze nemam na viac. Uz som ti to tu napisala predtym, ale pories si seba, lebo ty si sama pre seba tym najvacsim zlom. Tento shit sa ti deje, lebo mu dovolis aby sa dial 👽 3 choices - you can either let it define you, let it destroy you or you can let it strengthen you 🙏
este len spolu chodite rok a uz ti zakazuje s kym sa stretat a kto k vam moze.... radsej sama ako s takym de ilom, sorry ale ak ti toto neotvara oci tak uz ozaj neviem ....
Niektoré ženy priťahujú rovnaké typy, pretože keď raz si toho názoru, že máš šťastie na debilov, tak aj ďalší bude rovnaký. Čo vyžaruješ, resp. aké máš myšlienky, to priťahuješ. 🙂
@sfet niesi jedina co ma za sebou neuspesne vztahy. ja som mala takeho, co ma aj okradol, zivila som ho a trvalo mi rok kym som si povedala dost. posledna kvapka bola ked si nasiel inu a pendloval medzi nami asi 2 mesiace a klamal obe. vtedy som si povedala, ze stacilo, on sa nezmeni a ktovie ako by som dopadla, keby som ho neposlala za nou s pobalenymi taskami...neskor som sa dozvedela, ze aj jej narobil kopec problemov, pokazil jej priatelstva atd. proste chcem tym povedat, ze asi 2 roky na to som sa zoznamila s mojim terajsim manzelom a hoc som nejaky cas bola sama, ten rozchod bol to najlepsie ako som sa mohla rozhodnut. chapem, ze sa bojis, ze ostanes sama, ale risk je zisk a verim, ze najdes 100x lepsieho ako je on. ja som v mojom pripade ziskala toho najlepsieho chlapa o akom sa mi ani nesnivalo. niekedy mam aj pocit, ze si ho ani nezasluzim. je to len na tebe, ale mozno by si si mala len viac verit a mozno risknut par rokov samoty ako cely zivot s niekym s kym by si aj tak v podstate bola sama, kedze on deli vas zivot na moje a tvoje...nie nase.
niekedy je rozchod to najlepsie rtiesenie a casom mnohokrat prideme na to ze ak by sme to tak vtedy neukoncili dostali by sme sa do velkych problemov.. je to tazke ale vsak sme my len silne a nezlomi nas len tak nieco😉 odide hlupak a pride princ na bielom koni tak to aj treba brat a bude to vsetko tak ako ma byt
S majetkami su len problemy. Najdi si takeho, co tiez nic nema ako aj Ty a mas pokoj. 🙂
No tak sama vidis uz teraz co je zac, tak nechapem co riesis... ci cakas kym neotehotnies aby si sa ho uz nezbavila? Resp. Pri tom aky je drzgros by sa asi skor zbavil rychlo on teba alebo by si platila najom aj za dieta...
Ako sa vravi kazdy si je strojcom svojho stastia ale aj nestastia.vsetko je len v tvojich rukach ako nalozis zo svojim zivotom.deti nemate preto je to teraz lahucke ho poslat do riti a najst si normalneho muza este nevymreli neboj.
@sfet no tak utekaj utekaj, lebo je to presne ten typ ako môj bývalý, tiež nás vyhodil hlavne kvôli tomu že mu vadilo aj to že bol malý chorý často, a že asi niečo ide na lieky aj z jeho peňazí, aj keď hlavne som všetko platila ja, a ešte mi aj moji rodičia dávali.. Nečakaj kým budete mať deti, lebo len trpieť budú. Ja si doteraz vyčítam že som môjmu dieťaťu vybrala takého otca..
Veď ste len priatelia.....zobral si hypotéku,chce kúpiť dom....tak ho nechaj,nech kúpi,prerobi,zariadi,a ty sa nasťahujes do hotového,čo ešte chceš?Koľko je takých,že chlap mal byt,našiel si frajerku,nasťahoval si ju k sebe,maju deti a je im dobre.Aj ked teda byt ci dom je jeho.Pozri...!Hypotéka aj dom budú jeho,budete mať deti,ty budeš na rodičovskej dovolenke,a ešte bude musiet živiť aj teba....🙂.....no bude toho mať chlapec dosť.Ty si zatial peniažky odkladaj a hotovo.....Vieš,aj keby ste boli manželia,už nie su roky neviem aké......dnes uz aj manželia môžu mať každý svoj majetok!
@endysa no tak to aj za spolupráce svojich rodičov.. ja som bola samozrejme na vine keď začal chodiť do škôlky, že bol stále chorý . Vraj kto to kedy videl také decko, že vkuse sa len peniaze na lieky budú dávať, on drobnosti ani nič malému nikdy nekupoval, keby som ja nekúpila alebo moji rodičia, tak by nemal nič. Lieky by mu tiež nekúpil.. veď načo?? Na výlety sme tiež nechodili.. ešte to tak.. ANI auto sme nemali, aj keď svokrovci na vedlajšej ulici mali až dve autá odparkované, ja som si musela chodiť všade sama a peši, či na nákupy alebo s malým k lekárom.. no to by bolo na dlhé písanie..
je tu milion tem, kde zena ma za muza debila a vsetci jej pisu, ze to predsa mala vediet pred svadbou. ty mas jednu obrovsku vyhodu, nie ste spolu, mozes hocikedy odist. radsej s takymstratit ibajeden rok, ako 10, 20, 30.
vsetky ti tu radia - odid. sama si napisala, ze je despota a lakomec.
mas fakt vyhodu, ze ti tu mnohe radime, treba len citat s porozumenim

@salfusco ja nikde nehovorim, ze ten dom by mal patrit aj jej automaticky hned ako partnerke ( a po svadbe preco nie- vsak chcu budovat rodinu spolu....), ale ze od nej ako partnerky chce aj energie na polovicu- to je o com? tak chcu byt partneri a potencionalne v buducnosti rodina a vybudovat spolocne nieco alebo iba spolubyvajuci s vyhodami ???