Partner nechce napísať dom na mňa
Ahojte kočky! Po dlhšom váhaní sem píšem. S partnerom sme spolu rok, zatiaľ bývame v podnájme, ale partner už poškuľuje dlho po niečom inom, v banke hypotéku schválenu má, aj niečo našetrené, už len vybrať spravny dom či byt. Teraz našiel jeden dom, ktorý je síce trochu od ruky, ale zase je tam dobrá dostupnosť a chcel by ho hadam aj kúpiť, mne by sa ten dom páčil tiež, na obhliadke som bola aj ja, ale.... pýtala som sa partnera ako si to predstavuje a on povedal, že celý dom bude písaný na neho a potom to bude deti, ktoré zatiaľ ani nemáme. A stále hovorí, že musí ňu stacit, že budú zabezpečené nase deti. Takže ja budem vlastne podnajomnikom vo vlastnom dome, budem sa stále triast či mňa nevyhodi zo dňa na deň na ulicu a peniaze co do domu vrazim v živote už neuvidím a skoncim na úrovni bezdomovca. Keď som chcela s ním spísať u notára predmanzelsku dohodu, že v prípade rozchodu by mi vyplatil peniaze co som dala v rámci hypotéky, tak začal skak
@sfet ko tak citam,tak ste uzatvorili s tym muzom nepisanu najomnu zmluvu,kde ty si podnajomnik.v dome,ktory este nestoji
akoby ste boli dvaja nezreli jedinci .toto nie je normalne uvazovanie dvoch dospelych ludi.
nie ste manzelia,, ale uz ste ochotni plodit spolu deti do volneho zväzku.
a ty uvazujes,o tom,ako sa stat spolumajitelkou domu, ktoeho kupu ci stavbu financuje cudzi muz
a on uvazoval,ako ziskat niekoho/teba/ NA spolufinancovanie jeho vlastnictva . cize sponzora.
aj ty aj ten muz si preAvne zalezitosti okolo spolocneho vlatnickeho prava predstavujete uplne detsky.
ani jeden z toho,co som citala od teba,nedokazete pochopit a posudit rozsah torho,co toobnasa.
tu uz mohe pisatelky naznacili iste problemy,ktore by vas cakali,ak by ste isisli do spoluvastnickeho podielu, ci uz kupou,ci darovanim.
ja by som odporucala kazdemu si dobre rozmysliet formu vlastnictva podielovym spolullastnictvom kupou, . a to este formou uverovania....
a uz vobec nie medzi tzv. intimnymi partnermi...
ale nakoniec ako citam,je rozhodnute. tvoj intimny partner rozhodol.
ten muz bude vlastnit a finacovat svoje vlastnictvo sam. co je prirodzen ea uplne spravne rozhodnutie
a ty budes podnajomnik v tej nehnutelnosti s bonusom milenky.
s nadejou splnenia slubu,ze raz ti daruje istu ciastku tej nenutelnosti.tak len cakaj..
takto sa veci maju medzi vami.
no,ak sa ti paci taketo, postavenie , tak je to na tebe...
neuveritelne,ako velmi zeny tuzia mat nejakeho muza,ak su ochotne ist aj do takehoto ponizujuceho vztahu. v akom sa ty nachadzas.
A vypodlozil to tým, že on je už dosť stary, v auguste bude mať 38, ja tiež v auguste 32 a ja som mladšia a on je starý na hľadanie partnerky a boji sa, že ja sa zahladim niekde inde do niekoho iného a zahorim láskou. Keď som sa pýtala či mi tak málo veri, tak povedal, že ťa jeho 11 ročná láska, tiež spolu zili a budovali a zrazu ju ohúril nový kolega a zahodila všetko čo budovali a bolo jej všetko jedno. Ja som opnovala, že ja nie som ona, nemôže hádzať všetky do jedného vreca, ale povedal, že nechce skončiť ako 43 ročný sám bez ženy bez detí bez perspektívy vo veľkom dome, ze on tam sám bude robiť. No muži sú takí, majú radi svoje isté.
No dovera je mefzivvami fakt velka ked sa uz bavite o scenari po rozchode. Neviem preco mam pocit ze nakoniec skoncite u jeho rodicov lebo sa na spolocnom samostatnom byvani nebudete vediet dohodnut. A k tomu jedno az dve deti, a az potom pride rozchod.
dufam ze aj domace pracebudete mat rozdelene na polovicu ak nie pytaj si za domace prace placu.... zmyslanie tvojho priatela je velmi divne a zvlast ked aj vylety si mate hradit na polovicu, dufam ze aj teraz to tak vyratava ze ked idete na veceru tak kazdy si hradi svoje
Keď to čítam tak ďakujem Bohu akého mám manžela. Za výlet nikdy odomna nepýtal polovicu ani pred svadbou ani po svadbe. Ani mi nepočítal polovicu za spotrebu, energie atď. Keď som chcela platiť všetko na polovicu poklepal si po čele. Ja platím potraviny, oblečenie detom, sebe, lekárov, šeky za stravu a druzinu. On hypotéku, občas potraviny, nájom, energie, výlety. A nikdy mi to nevytkol. Idem ho silno objať. Tebe autorka prajem aby ti nevydeloval peniaze na materskej.
A to som ešte zabudla povedat, že ešte keď sme chodili sa mi ponukol, že mi zaplatí strojček na zuby lebo vedel že túžim po pekných rovných zuboch ale vtedy som zarábala minimum a nevychádzali mi to. A tento rok mi na narodeniny zaplatil zubný implantát lebo som prišla o jeden zub. On si nič nedopraje všetko dáva len mne a deťom.
Ze aleluja! Budem si platit len svoju spotrebu? A to sa ako da? Idete si pocitat pocet splachnuti? Pred kazdym sprchovanim urobi odpocet vody? Och...☹ Ostava len verit, ze sa ti cim skor otvoria oci, nebudes si mysliet ze v 32 si uz lepsieho nenajdes a pojdes zit niekam pekne sama, kde ti nikto nebude skladat ucty. ☹ Ja radsej sama, ako zit s niekym "napoly" a nie "spolu".
Dovtedy sa nezoberieme a dnes už riešil kúpu toho prekliateho domu. Ja nechcem a povedať že ja som vypočítava.
@sfet ja som dosť mladá ešte, nemám veľa skúseností s mužmi, ale milujem toho svojho, čakám s ním druhé dieťa a tiež by ma asi hocičím uchlacholil, lebo som dosť naivná a všetko mu uverim.. ale .. aj keď nie sme manželia tak žijeme spolu a nepočítame koľko má on peňazí a koľko mám ja peňazí, ale koľko máme my peňazí.. nepočítame kto koľko zaplatí kde ale koľko zaplatíme spolu a na ktorom účte je viac peňazí, z toho to ide.. bývame len v podnajme, ale zmluva je na oboch a až budeme kupovať dom jedného dňa, bude na oboch bez rozmyslania... a nikdy nám nenapadlo inak rozmýšľať nad tým ako to bude po rozchode.. tak načo s niekým kupovať dom, keď si myslíš, že sa rozidete? To naozaj len aby si mu platila polku domu... neviem ako si partneri môžu povedať, že všetko na polovicu aj energie.. a keď ste v reštaurácií tak ty platíš svoje a on svoje? Nerozumiem takémuto vzťahu.. porozmyslaj nad tým a ak to nechceš tak mu povedz, že dom s ním kupovať nechceš, očividne si ani jeden z vás nemyslí, že spolu ostanete.. načo je to dobre..
majcika vôbec sa mi to nepáči a ešte povedal, že splácať sa to bude 30 rokov, a keď sa to splatí a ja budem nažive a budem stále s nim tak potom prepise polovicu na mňa ale skôr nie. To je také uistenie na milú jarmilu.
@sfet TEBE ŠIBE????!?! Ja normálne počas čítania tvojich príspevkov nechápem, prečo by nejaká žena zostávala s hentakým lakomým kreténóm. Ja neverím, že môžeš byť takáto zúfala. Chlapcovi by som pobozkala ruku, srdcervúco mu poďakovala za to, že mi vopred objasnil, aký je chuj, a dovi dopo, už by som mu ani na SMSku neodpísala.
(Že vlastnú spotrebu hradiť a svoju polovicu výletov... ty kokos... a ona sa ešte cíti, že polovicu hádky vyhrala... a ešte aj svadbu zvažovať... no vau).
@sfet blbosti, že sa ti nepáči. Ak by sa ti real nepáčilo tak mu pri jeho návrhoch povieš minimálne vycuc z toho, čo ti tu boli písané a so vytýčenou hlavou odkracas z tohto hrozne pragmaticko- despoticko - príjemného vzťahu, pretože toto ozaj nemá nič spoločné s láskou. To si radšej vezmi svoju vlastnú hypo otvor si obchod a takéto vzťahy ala biznis zabudni. Nemá to úroveň
Ako my sme spolu uz 4 roky a vsetko je na mne aj auto aj byt aj pozicky aj platby a nema proti tomu nic ... Ako keby chcel tak by som na neho polovicu dala prepisat ale sme par takto neuvazujeme ze jeden druheho vyhodime z bytu a ked takto uvazujea este pred detmi tak si treba premysliet ci do toho ist
@sfet no uz ked mate takto poriesene zalezitoski okolo platenia domu, tak sa este popytaj, ako si to predstavuje, ked odides na matersku s detmi ... dostane 230 € -a z toho sibudes platiti svoje energie, stravu a ostatne? alebo ti bude u neho narastat dlh? ze ci ci uvedomuje, ked budete mat deti, ze bremeno financovania AJ TEBA bude na nom? minimalne par mesiacov?
ako varis si celkom dobry problemik ... na tvojom mieste kupujem byt a prenajimam ho, aby si sa mala pripadne kde vratit aj s financnou rezervou.
@sfet Na jednej strane ho chápem, jeho hypotéka, jeho splátky, tak prečo by ťa mal nechať napísať na list vlastníctva...ale evidentne s tebou do budúcnosti neráta😨
@dankabodvanka Predtým nez reagujem si prečítam príspevky nech som v obraze, vyhnem sa tak domnienkam a zbytočným komentárom. Na LV chcela byt zapísaná pretoze po nej v podstate chcel platiť polku hypo, uz to tu bolo povedané minimálne dvadsaťkrát.
@sfet Ten chlap je riadny pako, co ma však zaujalo je ta jeho trauma, ze ho nechala ex po 11rocnom vzťahu kvôli druhému...len ma v tej súvislosti napadlo, ze co ak sa ona chcela len niekam posunúť po tých 11 rokoch? Nemala by som nervy na takeho chlapa, ze po takej dobe nemali ani vlastne bývanie, svadbu, deti...lebo to pochopím ak by boli spolu od 13 :D ale ne u chlapa, co ma teraz 38.
@sfet za mna sa poznate malo a hovorite o velkych zivotnych rozhodnutiach, o ktorych prd viete ci budu aj realne...podla toho co pises nie ste na tak vazne rozhodnutia pripraveni, lebo to nie o ja a ja, ale my...vydiskutujte si to poriadne, ak vas vztah udrzite zotrvajte este vo faze aku vztahu aky mate teraz...ak sa nedohodnete, tak zbohom.. ja chapem co chces povedat, potrebujes pre rodinny zivot istotu, lenze tvoj partner je este stale len vo faze ja...
nečítala som diskusiu, len úvod. Takze asi len tolko. Nechod do toho. Bud ta bere ako partnerku a respektuje aj tvoje prava. Pretoze ano, aj ty mas nejake prava v normalnom manzelskom zvazku. Takze zas dalsie. Zeny, ste uz nacisto...??? Zijete tu ako podnajomnice, rodite deti muzom co s vami oficialne nic nemaju a ked dojde iste k istemu... Uz teraz pocita s tym, ze Vam vztah nevide. Uvedom si nasledky jeho spravania. Viem ze teraz je to tazko. Vztah musi byt vyrovnany a ferovy. Ak tam budes byvat tak logicky do domu prispievas. Nebudes si celu vyplatu odkladat bokom na ucet ze az sa rozidete, aby si si mohla vlastne byvanie zariadit.. Alebo??? Ak nebudes investovat do domu riamo, tak budes platit naklady, stravu, veci pre deti... Tak ci tak sa to zmiesa a potom mas ostat bez naroku na hocico??? Predebat si to s nim, ze ta nemoze nechat v takejto nevyhode, neistote. Ak uz teraz s tebou nepocita... A ak s tebou pocita, tak preco nesuhlasi s tou predmanzelskou zmluvou? Mala by som oci na stopkach pred takymto jednanim. Nie ste spolu dlho a nieco ti to o nom hovori.
Moj pripad. S mojim sme chodili este od strednej, celu vysoku. Byvali sme spolu v podnajme na skole 6 rokov. Poznali sme sa fakt dobre. Po skole sme sa dohodli ze teraz uz svokrovci daju mojmu chalupu co uz oni podedili... Moja podmienka bola, ze sa nam do toho nebude starat svokra a ze sa chalupa napise aj na mna. Hlavne som v tom case mala podtatne vacsie financne moznosti zacat riesit prestavbu. Moj bol este v minuse. Slubilo sa samozrejme vsetko a chalupa sa po svadbe prepise. Trt sa prepisalo. Moj drahy si to zahadne rozmyslel. Bolo mu ukradnute ze za par rokov som sem nemalo investovala aj sa nemalo narobila, kedze vsetko sme robili sami. Stale reci ale sak to je nase, naco prepisovat. Darmo som mu vysvetlovala ze co ak sa nahodu rozideme, teraz sme za dobre, ale ked sa ludia rozchadzaju, tak nie. Mozno si to dovtedy rozmysli a neda mi nic... Mozno bude ovplyvneny novou znamstou, rodicmi... Boh vie co sa stane. Ignoroval to. Vo vztahu sa zacali kazit aj ine veci az sme sa dostali k rozchodu. Moj sa spamatal, uvedomil si vela chyb, ktore robil. Chodili sme do poradne. Uz je na mna aj chalupa napisana. Paradox, ze ju mna napisal, ked uz som chcela odist. Naco??? Nemohol to urobit hned? Zrazu si uvedomi, ze sak mam na to pravo? No skoro, ked uz je vztah krachnuty a treba ho budovat odznova. Sme spolu stale. Ver, ze rozhodovat sa este raz, tak hned ako mi drahy povedal, ze sem pojdeme byvat, by som mu povedala az po tom co sa vybavia papiere alebo papa a zi si stastne!!!!🙂 lenze uz bolo tazko cuvnut ked uz som tu byvala.... a peniaze boli fuc

@sfet svadba? Ty este premyslas o nejakej svadbe? To je ako nejaky sci-fi film, ze kazdy si bude hradit svoje vylety a vydavky, energie? To ti este aj vodu vypocita, kolko si minula?