Partner nechce napísať dom na mňa
Ahojte kočky! Po dlhšom váhaní sem píšem. S partnerom sme spolu rok, zatiaľ bývame v podnájme, ale partner už poškuľuje dlho po niečom inom, v banke hypotéku schválenu má, aj niečo našetrené, už len vybrať spravny dom či byt. Teraz našiel jeden dom, ktorý je síce trochu od ruky, ale zase je tam dobrá dostupnosť a chcel by ho hadam aj kúpiť, mne by sa ten dom páčil tiež, na obhliadke som bola aj ja, ale.... pýtala som sa partnera ako si to predstavuje a on povedal, že celý dom bude písaný na neho a potom to bude deti, ktoré zatiaľ ani nemáme. A stále hovorí, že musí ňu stacit, že budú zabezpečené nase deti. Takže ja budem vlastne podnajomnikom vo vlastnom dome, budem sa stále triast či mňa nevyhodi zo dňa na deň na ulicu a peniaze co do domu vrazim v živote už neuvidím a skoncim na úrovni bezdomovca. Keď som chcela s ním spísať u notára predmanzelsku dohodu, že v prípade rozchodu by mi vyplatil peniaze co som dala v rámci hypotéky, tak začal skak
@persica presne, mne sa ten chlap zda divny, naco potom potrebuje zenu? Len na odrodenie deti? Tak on si planuje deti pomaly bez nej a ona s tym mas suhlasit, ze do roka si spravia deti? Mne nepripada normalny, ked su spolu tak kratko a uz si dava podmienky. @sfet posli ho do prdele, ved bohvie, co sa z neho este vykluje. Manipulator?
On potrebuje podnajomnika, nie partnerku a uz vobec nie mamzelku.
zvláštne uvažovanie...ked a niekym chcem byt na strane jednej ale uvažovať hned aj o rozchode
Ja to nevidim tak blede. Ved nech si kupi dom...nech financuje aj vsetky revizie a pripadne opravy ked je to jeho dom...ved sa takto dohodnite...ze toto je v jeho rezii...a ty mozes b podstate zadarmo byvat. Energie platte na polovicu a na stravu tiez viete kolko minate tak tiez dávajte polovicu. Tym padom zo svojej vyplaty mas skoro vsetky peniaze pre seba ktore si mozes prevadzat na nejaky šetriaci ucet.. ..keby teda ozaj niekedy v budúcnosti k niecomu doslo a bola by si nútená odist. Vyplacat nebude musiet nikto nikoho a ty si kupis za nasetrene nieco ine. Ved on uvazuje celkom ok. Je s tebou len rok...de facto ta absolutne nepozna este...ako sa zachovas atd. Bolo by ine keby ste spolu roky....
my sme spolu pol mojho života...hypo sme brali ked som bola rok po v robote a to sme sa poznali uz 8 rokov a vieme ze chceme spolu ostať...potom prišli deti atd...takze ina situacia. On jasne ze nechce ist do takeho spolocneho "projektu" ako hypoteka s niekym koho absolutne nepozna
Inak to mas v podstate situáciu ako keby taky dom zdedil napr....po babke. Z nasporenych penazi alebo požičaných ho da zmodernizovat a poprerabat nejakej firme, zariadi si ho a nastahuje si do neho svoju frajerku...aj toto by ti vadilo? ze ta porad nenapise na LV-čko? Je to rovnaký nezmysel. Pritom mozes zadarmo vyuzivat vsetky tie hodnoty...hradit len to co spotrebujete na energiach a konzum
Mne to pride cele strasne zbrkle. Ja neviem mozno sa tomu nerozumiem, ale po roku chodenia si kupit dom a napisat si ho spolu na seba, ked este ani poriadne neviete co mozte jeden od druheho cakat co ti ja viem. Akoze chapem ako to myslis a aj chapem co ta na tom stve, ale naozaj si myslim, ze rok je dost malo na kupu spolocnej nehnutelnosti. Ja teda muza tiez nemam, len priatela a stavame spolocny dom, ale sme spolu 8 rokov, takze uz mame nejaku istotu, ze sa zrazu jeden z nas nezodvihne a nebude chciet vyplatit pol domu. A ako to vlastne mate? Lebo som necitala vsetko. Hypoteku ide platit len on ci aj ty? Lebo po roku vztahu nepredpokladam, ze financie riesite ako spolocne. Ci?
@mija22, niekedy sa oplati aj citat, na co reagujes. On chce, aby baba platila od pociatku POLOVICKU HYPOTEKY plus polovicu ostatnych nakladov, ale nerobila si ziadne naroky. Nic nezdedil, nic mu nepatri, hypoteku ma len schvalenu, nie nacerpanu, hlada sprostu, co mu daruje svoje prachy. Asi by mal hladat tu, na MK, tu je dost ochotnych napchat mu peniaze do vsetkych telesnych otvorov, lebo ho “chapu“ a “treba sa na to pozriet aj z jeho strany“ a on “uvazuje rozumne“...
A fascinuje ma aj argument, ze do hypoteky po roku nie, ale deti v pohode. Povazujem za podstatne vacsi zavazok dieta, nez sprostu hypoteku, ktorej sa v nudzovom pripade zbavim za par mesiacov... Ja som sa kedysi skoro rozisla s mojim muzom, lebo sa ma po troch mesiacoch opytal, ci si ho vezmem. Keby sa ma opytal, ci si zoberieme spolocnu hypoteku, asi by som bola suhlasila. (Nakoniec som si ho vzala po osmych rokoch a spolocnu hypoteku nemame dodnes)
@bubelko máš pravdu 😉 Ja som bola s mojim priateľom rok, keď som sa rozhodla kúpiť si byt, hypo bola len moja, (on už 1 hypo mal, len tam v tom byte sme nemohli bývať), na LV som bola len ja! Pritom normálne platil polovicu nákladov na byt i polku hypo... Bral to tak, že to má rovnako ako keby býval sám v podnájme... 😀 (Inak- už sme manželia a máme už spoločný byt, takže to dobre dopadlo 😉)
@sfet ste spolu rok, jasno nemate v nicom, co takto to nechat tak a dat si cas? Mozno o mesiac uz ani nebudete spou :D. Obaja len kukate na to, ako sa budete rozchadzat a komu aky kus zvanca ostane. A ked ty to tak nechces, tak mu to povedz a ma smolu. Mate sa dohodnut na tom, s cim budete spokojni a nie okolo coho sa budete hadat. Chce deti a hento a tamto bez zobasa a neviem, co vsetko. Obaja nemate v tom jasno, tak si najprv doprajte trochu casu. Ste spolu kratko, nie ste ani len manzelia a dohadujete sa ako keby ste mali rozvodove konanie. Podla mna to nema buducnost, no ale nechajte sa prekvapit.
Rozmýšľate obaja nad tým, že čo keď sa rozidete, tak nekupujte si dom, keď máte pochybnosti o časom vzťahu.. a partner si vezme hypotéku, kúpi dom a teda ty budeš splácať s ním tu hypoteku a teda zaplatis polku domu,alebo nie? Tak keď nechce polku na teba napísať tak plat s ním hypoteku na poli a keď sa rozidete, prestan platiť, je to akoby si byvala v podnajme.. no na vašom mieste by som dom nekupovala... príde mi to, že len aby si mu pomohla splatiť hypoteku ta potrebuje...
@sfet ak by to myslel s tebou fér, určite by ti navrhol napísať nehnuteľnosť na oboch s tým, že obaja sa budete podieľať na financovani (pôžička, inkasné za energie, zveľaďovanie).Lebo ty budeš tiež prispievať na kadečo a potom skončis s holým zadkom!!!Poznám veľa prípadov z okolia, aj blízkeho, že ten dobry vzťah sa razom otočí aj o 180 stupňov a potom, keď ide o peniaze a majetok, tak si ľudia nevedia prísť na meno(aj ti, čo sa ľúbili ako kone😀)
@vroni
@mija22
pre muzov nie je dieta zavazok ako pre zeny. Preto tu mame desatisice slobodnych matiek, ktorych deti vidia v idealnom pripade otca raz za 2 tyzdne a vacsina otcov prispieva minimalne alimenty a zial cast otcov ani nevyhladava a netravi cas so svojimi detmi.
Muzi nemaju v genoch to co zeny, ze zena je od pocatia spätá s dietatkom a 99,8 % zien by sa nevedelo len tak vzdat dietata, ci ho vidiet pomaly prilezitostne.
Preto vacsina muzov nema problem robit deti hocijakej, vobec s danou zenou nemusia pocitat na cely zivot, skor muzi maju brutal problem delit sa o majetky a vstupit do manzelstva = tieto veci si dnes vacsina muzi mega rozmysli.
Ahoj kočky, aleluja! Dnes prišiel za mnou s tym, že teda dobre, na LV zatiaľ nebudem, ale v dome budem platiť len energie, svoju spotrebu, spotrebu jeho si zaplatí on, na nákup potravín sa budeme striedať a prípadne výlety si každý hradí sám a hyposku a kadejaké prerábky si bude hradiť on sám a keď sa to raz splatí tak pôjdem na LV aj ja, ale na to je ešte kopec času. Takže sme si dnes na to písali ruky a slubil, že už sa to nebude meniť, že mňa ľúbi a hádam nás nejaký dom nerozdelí. Nuž, na niektorých chlapov treba radikálne.
mima zatiaľ určite s ním nie, o rok možno svadba, ale deti budú musieť 2-3 roky počkať ako sa to bude vyvijat. Mať deti nie je len tak. Tie treba priviesť do harmonického prostredia.
@mima4, nepochybne. Prave preto by si kazda zena mala sakra dobre rozmysliet, s kym sa na cely zivot zaviaze. Iste, moze sa pomylit, moze byt oklamama ci sa mozu zmenit okolnosti, ale chlap, ktory sa chova ako vychcana sracka (sorry, som vulgarna, ale fakt to neviem pomenovat trefnejsie) uz na zaciatku vztahu, sa rozhodne na princa na bielom koni rokmi nezmeni. A mna vzdy dokaze sokovat, co vsetko su ochotne zeny tolerovat individuam, ktore by mali obchadzat niekolkometrovym oblukom....
@vroni
chapem ta a suhlasim s tebou.
Zial vacsina zien je z chorych prostredi a v zivote nevideli ako ma fungovat zdravy manzelsky vztah, rodina a potom si prirodzene hladaju rozne individua, naroky maju nulove a zial, mnoho zien si naplna svoju vnutornu prazdnotu a to co im cely zivot chybalo - laska, dietatom, preto idu do "toho" aj napriek nevhodnemu partnerovi.
autorka temy @sfet uz teraz moze vidiet urcite "indicie", co je to za cloveka, je na nej ako sa zariadi
@sfet Dávaj si pozor len aby ta nechcel opiť rožkom.
Tak ci tak sa mi to nepáči.

no ja sa opytam opacne - ktora z nas by napisala dom na partnera, keby to bolo opacne?
ja nie...
osobne - najskor manzelstvo a potom nech sa kupuje barak...