Partner nechce napísať dom na mňa
Ahojte kočky! Po dlhšom váhaní sem píšem. S partnerom sme spolu rok, zatiaľ bývame v podnájme, ale partner už poškuľuje dlho po niečom inom, v banke hypotéku schválenu má, aj niečo našetrené, už len vybrať spravny dom či byt. Teraz našiel jeden dom, ktorý je síce trochu od ruky, ale zase je tam dobrá dostupnosť a chcel by ho hadam aj kúpiť, mne by sa ten dom páčil tiež, na obhliadke som bola aj ja, ale.... pýtala som sa partnera ako si to predstavuje a on povedal, že celý dom bude písaný na neho a potom to bude deti, ktoré zatiaľ ani nemáme. A stále hovorí, že musí ňu stacit, že budú zabezpečené nase deti. Takže ja budem vlastne podnajomnikom vo vlastnom dome, budem sa stále triast či mňa nevyhodi zo dňa na deň na ulicu a peniaze co do domu vrazim v živote už neuvidím a skoncim na úrovni bezdomovca. Keď som chcela s ním spísať u notára predmanzelsku dohodu, že v prípade rozchodu by mi vyplatil peniaze co som dala v rámci hypotéky, tak začal skak
Akoze myslela som ze neprispejem,lebo tu je vela rozumnych prispevkov,ale nedalo mi. Revem😂ja mam sice 26rokov ale s mm zijeme v spolocnom byte 1/2 kazdemu a hypo je na mm a aj ju plati a aj ine vydavky. Nikdy sa neriesilo doma v kuchyni po navrate z obchodu "tak vies co daj mi 30e na nakup" alebo rano v posteli "vies co zlatko vcera sme boli v restike a stalo to 20e, daj mi 10". Alebo "ty sa kupes castejsie ako ja,tak daj 20e" A to s tym suhlasis? A este si rada. Ja som teraz na materskej takze peniaze nemam,vychovavam nase dieta a vzdala som sa zarobku. Takze mi dava mm,ked budem zarabat tak samozrejme prispejem.
Ty budes robit co na materskej ked budes dostavat 200e? Celkovo po roku mi to pride scestne. Ked chce kupovat nech kupuje a plati. Ty sa nastahuj prispievaj nieco ale ved to nie je tvoje tak hadam nie 1/2. Ked sa nechce delit s majetkami,tak nech sa nedeli ani s vydavkami. Dilino. Btw.predstav si ze budes MD a budes potrebovat nieco drahsie,cizmy,mobil,....tak budes od neho zobrat a neda ti. A vies preco. "Milacik,teraz nam to nevychadza." Lebo je zuhravy teda skupy. Ruky prec od takeho chlapa alebo setrit bokom.
Lebo on je snilek. Hovorí, že tam ubytuje podnajomnikov, lebo ten dom sú vlastne dva 3 izbové byty a že by hore býval nájomník a dole my alebo opačne a ešte jeden malý 1 izbak prenajíma tam odkiaľ pochádza, takže o peniaze sa on nebojí. A včera povedal, že ak mám čím ručiť tak tsk prepise polovicu na mňa. No ručiť čím nemám, takže smola a rodičia povedali, že pokiaľ napíše polovicu na mňa, tak nám dajú peniaze aspoň na výbavu a tak, ale keď nenapíše tak bohužiaľ. A vcera začal, že mohli by aj tak, však ked sa náhodou rozideme tak si nábytok donesiem. To už raz bolo, stalo sa tak, nábytok som potom nepotrebovala s predávala ho za zlomkovu cenu.
@sfet este raz-PRECO chces s nim ostat?
v prvom rade ta mal frajer poziadat o ruku.... a uver riesit ako manzelia, teda dom by bol spolocny.... zili by ste v nom ako rodina s rovnakym priezviskom...
No on ručí tým svojim bytom a tým domom a chce tento veľký lebo veľká záhrada, lebo pekne prostredie, lebo nový dom bez nejakých vážnych zavad a opráv v budúcnosti 10 rokov lebo možnosť prenajmu
precitaj si, dalsi podobny typek, az na to ze ma uz aj priatelku tehotnu
Proste ten chlap mysli len na seba a s ňou do budúcnosti neráta.
Prepáčte je to tvrdé ale tak to vidím ja z tohto všetkého a o to viac ma to udivuje ked uz dávno mal mat ženu a zázemie a nie špekulovať štýlom plat si výlet sama a svoju spláchnutu potrebu tiez.
@zuzana76 Toto som tiez čítala, niesu ti dvaja bratia ? 😂😂😂
@sfet
Nezabúdaj na to, že keďže to on financuje, nebudeš v tom dome môcť rozhodnúť o ničom, či už čo sa týka prerábky, farby kachliciek, až po farbu zachodoveho papiera atd...vždy ta odpalkuje tým, že on to platí tak je to jeho vec...tak mi to vychádza
A ešte: bavili ste sa o tom ako budete riešiť financie keď budeš napríklad na materskej? A v podstate bez príjmu?
Prídeš mi ako inteligentná baba, keď máš aspoň nejaký pud sebazáchovy, vycúvas z tohto vzťahu...veď keď mu dotukne náhodou, ešte vždy sa môžte k sebe vrátiť...
Ešteže ten tu kôň existuje a si sa prišla poradiť a aj podľa tých rád niečo urobíš,lebo nemám slov aký sú niektorí ľudia vychcanci....berie si ťa ako slúžku do domiska bez akýchkoľvek záruk pre teba,ak ho to omrzí/alebo skôr teba a budeš za tú zlú,ktorej sa ani dom so záhradou nepáčil/ tak ťa vymení za mladší,hlúpejší a ochotnejší model.Buď tá predmanželská zmluva a dátum svadby naplánovaný alebo utekáááj a ani sa neobzri,ušetríš si kopu problémov.On síce dá do domu svoje peniaze,ale ty tam dáš svoju robotu asi aj nejaké zariadenie a to ti nik nikdy nevyčísli ani nepreplatí...ako píšem- lacnú slúžku bude mať ak skočíš na jeho podmienky.
@sfet preco
s nim si?????na toto si este neodpovedala nikomu....preco?????
to si tak neveris,ze niekoho najdes?
alebo preco?
Ste spolu iba rok a uz riesite majetky??
No prečo som s nim? Ja stále naivné asi dúfam, že sa to zmení, že si vstúpi do svedomia, nie som tá čo pri problémoch hneď uteká a mení model, ale riešim ten starý vzťah, ale neviem neviem. Budem ho tlačiť nech nič nekupuje, ale aj tak. Ktovie ako to bude s nami.
@sfet chápem tvoju naivitu, som taká istá, ale u druhých to vidím nie až tak naivne... spýtaj sa ho, že či naozaj chce s tebou mať raz deti a teda založiť si s tebou rodinu, lebo ak áno, tak by sa tak mal správať a dom , v ktorom budete bývať by mal byť váš a peniaze a pôžičky, ktoré máte a budete mať by mali byť vaše a nie jeho a tvoje.. a spýtaj sa ho, či naozaj s tebou toto chce, či ta natoľko miluje keď počíta už teraz s tým, že raz sa rozidete a s tým, že ho potom oberies ak bude dom aj tvoj...
Dalsi problem je, ze takyto drzgrosi a vypocitavci maju povacsine aj dalsie charaktetove vlastnosti, ktore jedna zena nechce zazit vo vztahu.
Je super, ze este nie si tehotna, dobre sa chran, kym tohto "gentlemana" lepsie spoznas...
@sfet, naivne? Ty stojis uprostred minoveho pola a dufas, ze najdes cestu von bez nehody. A zakladatel pola si spokojne madli ruky, lebo ci vyletis do luftu ci omylom aj najdes cestu von, on je v bezpeci a moze kludne pozerat, ci sa ti tvoj tanec medzi minami podari...... Toto nie je utek od problemu, toto je zotrvavanie v probleme, ktory nema riesenie. Nemozes kazdy problem vyriesit, niektore musis proste pustit z ruk a viac sa nestarat.
Podla Dr,Plzaka známeho ceskeho psychiatra a sexuológa je 5 typov muzov ktory su absolutne nevhodny pre vztah a duplom nie uz pre manzelstvo a to chorobny ziarlivec,toxikoman,agresor,ku.evnik a LAKOMEC,ludia sa nemenia pra ve naopak vekom ovela ostrejsie vystupuju negativne rysy povahy nezmeni sa je to obycajny vychcanek a tu byvalku pouziva na maskovacie manevre ze koli nej je taky opatrny a bla bla bla,ty mu nemas co dokazovat ze ty nie si taka ako ona on ked nevidi medzi tebou a nou rozdiel tak je chudak.Ale nebolo by na skodu sa mozno pporozpravat s jeho byvalou mozno ti povie take veci ze budes cumiet,Ja si vzdy pri kazdom konflikte vypocujem obe strany ak ludia nejake maju lebo som narodena v znameni vah a mam velmi silny zmysel pre spravodlivost a vzdy sa snazim objektivne kazdu situaciu zhodotit z oboch stran,Ja ti poviem priklad z môjho zivota moj terz uz manzel s ktorym zijem 20 rokov,aale vzali sme sa pred 14 rokmi vlastnil garsonku na ktoru si uz ako student chodil zarabat do Svajciarska lebo on je velmi samostatny clovek a nechcel zit s matkou do 30 ako dnes mnoho chlapcov u rodicov zvykne byvat.Ja som ola prva zena v jeho ivote ktoru poziadal ci sa k nemu nenastahujem rodcia ma aj tak z domu vyhadzovali tak som si zbalila dve cestovne taksy a isla zit k nemu,ale chceli sme dom ,tak me jeden nasli obycajny gazdovskeho typu s velkou zahradou,Moj manze vtedy sme ale manzelia neboli chcel aby nam pravnik vyho´tovil zmluvu tak aby sme boli na LV obaja vlastnici s tym ze percent domu sme predavajucim vyplatili,teda manzel vyplatit do predany garzonky v hotovosti a percent sme mali podmienku splatit do rokov tak nam ty ludia v podstate cudzi doverovali ze nam umoznili takto vyskladat zmluvu.Na zvysnych percent domu sme isli zarobit spolu so Svajciarska ,robili sme manualne velmi tazko na vinici pri Geneve v lete v zime malo kto vie ze o vinohrad sa treba starat cely rok a bolo toho pozehnane hektarov ale dom bol do 2 rokov splateni ako sme redavajucim slubili a ako aj stalo v predajno kupnen zmluve potom sme dalej chodili robit na rekonstrukciu dom sa zrekonstruoval ale akosi som si v tej dedine nevedela zvyknut bola to taka mala dedinka pod lesom.Takze dom sme predali ale bolo to malo na kupu buty v kosiciach tak zasa vinohrady a dosporit ,potom sa psorilo na auto, chalupu a dieta sa anm narodila do kompletného domova rodila som ako 32 rocna co keby som mohla vratit cas tak rodim ovlea skor,lebo som sa na tych vinivciach aj dost zdravptne dodrbala dopracovala som sa az k invalidite ale chcela som aby manzel videl ze vsetko potiahnem s nim ze nie som prizivnicka,Tu zmluvu n ten dom chcel velmi on takto spisat pretoze mi chcel dokazat ako ma lubi a ze je hodny mojej laskz a ze ma chce za zenu a chce SVADBU A DETI ,A musim povedat ze je to velmi cestny skormny,pracovity clovek ktory aby mna aj moju dceru zasytil tak by si kludne odrezal zo stehna keby bolo treba tak nam to s dcerkou pvedal ze nas tak lubi takze dievca zlate toto je laska otvor prosim ta pre Tvoje DOBRO uz oci a to co si pisala ze bolsokovany ze neter rozmazala po oknach jogurt ale on asi ani netusi co obnasa mat deti ,Ja sa snazim nad nedostetkamiludi privierat oci ale lekomost je velmi skareda vlastnost ktora sa vekom iba zhorsuje jeden mudry hlboko nabozensky clovek povedal NIC NEHYZDI CLVEKA VIC NEZ LAKOTA aje to velka pravda.lebo lakomost je zosobnene a ztelesnene sebectvo nic viac,
tolko peknych prispevkov, inteligentnych rad a konstruktivnych rieseni som uz na konovi velmi davno necitala...to co ty prezivas nie je naivita, to je ako pise @vroni, po tomto precitani si vsetkeho bohapuste kamikadze...cen si samu seba a svoje buduce deti....zasluzia si lepsieho otca ako takeho co nema ani v kutiku srdca daj zene svojich deti vsetko co ma, a zabezpecit jej spokojny nielen zivot ale aj starobu...nezi len pre "tu a teraz"....nebud sluzkou a darkynou maternice pre deti, ktore on zabezpeci, ktore ta cisto teoreticky po jeho smrti a dosiahnuti veku 18 rokov mozu vyhodit na ulicu, ak to skor neurobi tvoj zivotny "partner"...ak sa vazne nechces zdat tohto cudneho muza, tak si subezne s nim kup byt, aspon 2 izbovy a prenajmi ho, bude sa ti sama splacat hypo aspon cistocne z prenajmu ale pre pripad stroskotania tvojich naivnych tuzob mas aku taku zaruku....on nech si opatruje svoj dom, ty si budes svoj byt, delte si energie, stravu a vylety, ked pride prva materska, pochopis co sme tu popisali a potom zacnes odznova...ako stovky zien tuto...not so bad...:-P
Sorry za chyby.
Ja som sa už dávnejšie rozprávala s jeho byvalkou a ona ho opísala superlatívmi . A vraj sa rozisli preto, že vzťah prechodili. Ale že som si dobre vybrala tak povedala.

@sfet nie su vsetcui muzi rovnaki,ani zeny nie
nedivim sa ani muzom v dnesnej dobe
uz nie je istota ani manzelstvo,ani deti-nieco sa niekomu znepaci?ideme od seba prec....
skor by to chcelo trosku rozmyslat a spoznavat pred manzelstvom....aaaale nie,rovno sa spoznat,zacat spolu byvat...ved sa treba spoznat....ano,treba,ale nie hned sa priviazat a nikoho ineho nevidiet,neriesit-len rovno prat ponozky a varit-lebo si zeny chu muza udrzat-co je tiez blbost
vies.....ty stale riesis aky je....ale,ked je taky-ako ho opisujes...preco si este s nim??????
co ta pri nom drzi?????
lebo,nehnevaj sa,ale pochybujem,ze laska....taka naozaj
deti si s nim nepredstavujes este,atd...
mas uz po 30,to uz aj ty by si mala byt rozumna a vediet,co od zivota chces-ak to nie je tento muz,hladaj ineho....
po 30uz ludia povacsine pozeraju na vztah inak,aj na chodenie-nechodenie......a spolocne byvanie "nadivoko"nic nevyriesi...ani nikoho extra nespoznas....co o nom zistis ovela viac ako popri normalnom "chodeni"s otvorenymi ocami?????
poznam podstatne viac,skoro vsetky,pary,kt.spolu nezili pred svadbou a su spolu dlhe roky...a ti,co su stale akoze spolu a akoze nie su,lebo sa uz roky "spoznavaju"....bud su uz na konci,koncia,rozhcadzaju sa.....alebo na seba akurat nadavaju....
najdi si niekoho ineho....