Partner nezvláda moje stresové obdobie po rozvode
ahojte, prisla som sa viac menej iba zverit, ci mozno opytat sa, ci to ozaj prehanam a som hysterka.
Som rok po tazkom rozvode s muzom, ktory ma nenavidi do spiku kosti.
Mam s nim 3 deti, s ktorymi byvam v dome, ktory spada do BSM. o dva tyzdne mame sud ohladom BSM. deti su v mojej starostlivosti, on chcel striedavku, ale po vypocuti deti mu sud dal iba kazdy druhy vikend.
Tento sud moze skoncit tromi sposobmi - nariadi sa predaj domu, vyplati exmanzel mna, alebo vyplatim ja jeho.
deti v tomto dome vyrastali, ja som rok po rodicaku, dom je uz splateny, exmanzel ma sudom zakazane do domu vstupit, kym nebude vyporiadany.
problemom je, ze pokial exmanzel vyplati mna, alebo sa nariadi predaj domu, tak ja nebudem mat s detmi, kde byvat, lebo ta suma nebude dostatocna na to, aby som nieco kupila (mozno jednoizbak) a najom slobodnej matke s troma detmi nikto neda. kedze som po rodicaku a pracujem na zivnost, tak tento rok ( a mozno ani buduci) mi nikto ziadnu hypoteku neda. cize nemam financie ani na to, aby som ho mohla vyplatit. pomoct mi nema kto.
rodinu, ktora by mi pomohla nemam ziadnu. termin na BSM mi prisiel minuly tyzden, cize nemam ani cas najst narychlo nejake alternativne riesenie.
a tato situacia ma velmi stresuje, lebo ju povazujem za bezvychodiskovu. velmi sa trapim, naozaj neviem ako to vyriesit. moj partner to z mojho pohladu zlahcuje a tvrdi mi, ze ziadny sudca mi nenakaze sa z domu vystahovat s tromi detmi, ze si mam dohodnut s exmanzelom splatky (exmanzel byva v rodinnom dome s jeho partnerkou).
vobec som necakala, ze sud o BSM prebehne tak rychlo, dufala som, ze budem mat aspon rok, aby sa moja situacia zlepsila, cez leto som mala dve prace, na jar by som mala mat znova aj druhu pracu.
vcera mi partner povedal, ze on tuto situaciu uz nezvlada, ze ho to velmi stresuje, ako prehanam a trapim sa a ze som prenho toxicka a potrebuje sa odo mna odstrihnut.
uplne ma potopil :(
Ukázal sa jeho charakter, pokým chodil k vám na dom za tebou na návštevu a niečo porobiť všetko bolo dobre.Akonahle má byť oporou tak utečie.Nikdy nepochopí aké to je mať zodpovednosť za 3 deti, riešiť, bývanie, financie.Necitala som ďalej či sa už ozval, ale dobre prehodnot či s ním dostaneš a určite nie ďalšie dieťa.
Dakujem vsetkym za prispevky. Odznelo tu dost konspiracii, nechce sa mi k nim vyjadrovat a obhajovat seba ci partnera.
Mavam obcas zachvaty uzkosti a paniky, to ma asi viedlo k napisaniu prispevku, v podstate som to len potrebovala zo seba dostat, nehladala som ziadnu konkretnu radu.
Na bsm mam pravnika, ale celkovo ma ta situacia velmi stresuje, hlavne s ohladom na deti. Ja som sa stahovala za svoj zivot uz asi 15 krat a viem ze som tym v detstve velmi trpela.
Dakujem tym co mi pisali ze by som mala brat trosku aj ohlad na partnera. Neuvedomujem si vzdy aka to je vlastne prenho zataz takto fungovat s niekym tak problematickym ako som ja. Musim byt voci nemu ohladuplnejsia
Prosím ta, ty v prvom rade bud rada, že ten tvoj partner sa odmlčal, nechaj ho tak, nie preto, že ty si nejaká zataz, ale preto, že je to nevhodný partner, ale na to musíš prísť sama.
Verím ze sa tu o 6m neozveš, že si tehotná a partner sa vyparil, zistil ze nie je pripravený.. Otvor oči..
A dôležitá vec, že nepije, neznamená ze je vyliečený, on len abstinuje a gambler?
Takého ťahas domov k trom deťom?
@mk22 tehotna urcite nebudem, to sa bat nemusis 😀 vsetky deti boli planovane, v tomto smere som zodpovedna.
Partner nie je teraz dolezity, dolezita som ja a deti a doriesenie byvania. Ci uz tak alebo onak. Hlavne nech sa to nejako vyriesi a mozem sa pohnut dalej
Ja sa nebojím, v podstate mi je to jedno.. Keď sa cítiš máj aj ďalších 5 deti..
@mk22 jedno by som este prijala. Vekovo som zatial ok. Ale to urcite nie je otazka najblizsieho roka dvoch troch… a ani to nie je nieco co musi byt. neviem preco sa tu toho tolke chytili, vobec to nie je podstatne
Poziadat o ponechanie byvania v dome (zauzivany zivotny styl deti a ich standart je dolezity) a poziadat o splatkovy kalendar pri vyplacani domu. Nestresuj, pravnik poradi, das to.. Sud rozhodne v prospech deti
@eva8 Ano. Snad to dobre dopadne. Nejdem sa kvoli tomu uz stresovat, tym aj tak nic nezmenim. Dakujem za povzbudenie
@mondolina preluskala som takmer celu temu pocas bezsennej noci s najmensou a je mi az do placu. Neuveritelne, ako sa jedna inteligentna a sikovna zena dokaze zhadzovat a ponizovat. Som si na 99 percent ista, ze autorka diskusie, ktoru si pridala, autorka tejto diskusie a znama maminka z konika su jedna a ta ista osoba.
@autorka Prosim, ak to citas, nenechaj sa manipulovat, opantat a ponizovat narcistickym debilom, ktory Ti nesiaha ani po clenky! Mysli na svoje dobro, na dobro svojich deti...a ak s nim zostanes, dobre to nebude nikdy!! Stale Ta bude deptat, ponizovat, zneistovat, vinit Ta z niecoho a Ty budes po case taka zmagorena, az mu uplne uveris. Verim a chapem, ze si v tazkej situacii a potrebujes oporu, ale v nom ju nenajdes! Nie taku ozajstnu. Radsej sa vyzaluj kamoskam, kamaratom, nam na koniku. On je pre Teba bremenom, nie oporou. Vysporiadaj si najprv vztah k sebe samej. Len ked najdes vlastnu hodnotu a budes vysporiadana sama so sebou, mozes si najst rovnocenneho partnera a byt prikladom svojim detom..
Viem, ze je k.revsky narocne byt na vsetko sama, nemat oporu rodiny, partnera, byt pod tlakom. Viem a chapem Ta. Posielam Ti vela sil, ale prosim, u svojho "priatela" pomoc nehladaj. Ak by Ti aj pomohol, tak len preto, aby Ta vzapati potopil.
Na jednej strane sa mu necudujem,ze vycuval. No na druhej strane po 3 rokoch vztahu ta takto znici? Dalo sa to povedat z oci do oci,rozumne sa porozpravat. Nie takto vycuvat a nechat ta v tom samu. Chapem,ze prenho to musi byt tiez tazka situacia,ale po 3 rokoch by som cakala v partnerovi oporu a nie ze utecie. Ak si bola dlhodobo taka nijaka,bez energie a utrapena,jeho to nicilo a vybral si lahsiu cestu.
Je to podstatne - to dalsie hypoteticke dieta . Lebo Podla vsetkeho nemas zial naj vkus na muzou alebo vidis v nich nieco co tam nie je. A tak mas sance ze by si bola single mala 4 alebo 5 deti. Co je stale fajn ak si na tom financne ako Angelina Jolie. Ale ak mas prezivat v jednoizbaku tak je aj myslienka na dalsie dieta blazniva. No mala by si vediet ze ked si dole v bahne jedneho vztahu nenajdes princa na bielom koni no hocijaky žabiak sa ti zda super. Manzel ta zranil sklamal odvrhol a ty si hnet hladala niekoho co ta dvihne. Ale tak to nefunguje z dna sa Musis dvihnut sama. A partnera si hladat az ked budes mat vsetko vyriesene. Lebo vtedy aj tvoj usudok funguje lepsie . A ne uspokojis sa s hocicim . To ze mas deti neznamena ze mas svoje naroky znizit prave naopak,
@mk22 jasne, ze pomenila, inak by sme ju hned vsetky spoznali...inak sedi aj sposob vyjadrovania, aj ostatne info...ale nechcem to tu rozmazavat, chcela zostat anonymne. Len teda, ked si clovek vysklada tu mozaiku, zrazu je celkovy obraz uplne iny, ako by vyplynul len z tejto diskusie...
@mondolina tak preco sa este neozvala aj napriek oznaceniam? pretoze ked zakladala tuto diskusiu anonymne, ako soldi reagovat nemoze.
@mondolina ja ju viem najst, ale prosim, uz sa na to nesustredujme. Ma aj bez toho velmi tazku situaciu, nechcela by som, aby si zrusila ucet a zostala aj na to vyrozpravanie uplne sama. Ci uz to je ona alebo nie...aj ona, aj autorka tejto diskusie su v tazkej situacii tak ci tak a potrebuju pomoc a povzbudenie.
@heleninamama a ty si kde citala, ze jej bude financne prispievat? Uz tu nejedna pisala ako vsetko taha sama a doma ma leniveho darmozraca. To ze byva s rodicmi hovori za vsetko.

@maciatkolulu lebo deti maju byt prioritne s mamou, takmer vzdy ich sud zveri matke, resp do striedavej starostlivosti, ale s tym, ze su prioritne u matky a to musi vediet aj novy partner