Partner objavil moje úspory a nevie ich prijať
Zdravim,
Na začiatok dodám že niesme manželia mame 3 rocneho syna s ktorým som doma lebo do skolky sa ešte netešil trápil sa trochu a nechceli sme tlačiť na pílu. Ja som tým pádom doma, muz zarába nadštandardne financuje nás od a po z. Nemôžem povedať krivé slovo. Ja si robím svoje mini podnikanie keďže som sa do zamestnanie nevrátila. Sú to minimálne peniaze max 300€ mesacne niekedy ani to. Mužovi to nevesiam na nos. Doteraz som odkladala skoro všetko čo mi došlo na účet. Materskú rodicak podnikanie vyplatenú dovolenku. Na úcte mám okolo 30k o ktorých sa partner dozvedel ked som mu poslala screenshot divnej platby z môjho uctu a bol tam Dispo zostatok…a vyzera že mu to leží v žalúdku, ma blbe poznámky par dni hlavne teraz keď sme doma kvôli sviatkom.. vysvetlila som mu že niesme manželia v podstate som nezamestnaná s malym dietatom ale bud to naozaj nechápe alebo sa tak len tvári.. je možné že sa chlap naozaj nedokaze cítiť tak zraniteľný ako žena ?? On od kedy mame dieťa kariérne vystrelil, ja sa nesťažujem ale teda byt 4 roky doma je naozaj minus.. otázka je snažiť vysvetľovať stále ďalej alebo nechať to vyhniť ?? Bojim sa že si spraví vlastný záver a bude mu to rýpať v hlave až kým možno dôjde k divnym myšlienkam alebo čo .. ospravedlňujem sa za neštruktúrovany príspevok Alw cítim sa dosť dotknutá
@mircalla nenapísala som na akúkoľvek pozíciu. Asi si nepochopila, čo som tým myslela. Podstata toho je, že všade nájdeš rôzne pozície, aj simple, kde ti stačí hocikto, aj komplexné, kde je kvalita
No ja teda by som brala takeho muza 🤣🤣🤣 v dobrom zavidim.
Myslim, ze je len zaskoceny, vysvdtlila by som mu, ze to v buducnosti setris aj pre dieta...ze ta mrzi, ze to takto vypalilo.
Na druhu stranu, moze byt rad, ze neprehajdakas. Kolke by mali prsia, pery a kabelky za 2 tisicky 🤣
@zmrzlinka2021 Pises, ze staci stredna skola, to je snad zovseobecnovanie, nie? Mas prehlad, co taky clovek robi, ked sa opytam, nevies odpovedat. Takze ano, su pozicie (basic), kde staci stredna skola a jazyk. To je uz coraz menej, presuvaju sa do lacnejsich krajin, na x pozicii stredna skola naozaj nestaci. A nie je to ani tak o skole, ako o znalosti excelu, zakladov programovania, reportingovych tools, urovni jazyka ci jazykov a schopnosti v nich plynule komunikovat atd
Ale stale si mi neodpovedala, comu sa venujes ty, kedze ma tak riesis
Tvoj partner je nahnevany pravom, pretoze aj ked nemas vysoky prijem vsetko hradi on a ty neminies ani euro a vsetko si odkladas.
autorka sa odmlcala
Ja som vždy chápala materskú a rodičovský príspevok ako financie, ktoré majú ísť na potreby dieťaťa a nie, že si ich odkladá matka. Mne by aj bolo ľúto, že som sa obohatila na úkor vlastného dieťaťa a že sa oňho finančne staral len otec.
Nikde nepíšeš, aké náklady máte, teda tvoj partner má. Lebo u nás by tých 4000 bolo tak na účty.
Pokiaľ on platí 2000 eur hypotéku a ďalších 2000 na vašu réžiu, tak je jasné, že sa hnevá, lebo jeho peniaze prejete a tvoje sa šetria.
Celkovo mi tvoje životné nastavenie príde také príživnícke.
A čo ma v tejto diskusii zarazilo najviac je asi to, koľko žien sa dobrovoľne stavia do úlohy slabej ženy, ktorú treba živiť, lebo kvetinka úbohá musela opustiť prácu a nemala také možnosti ako jej muž.
Na materskej sa dá prestriedať s mužom, tak žena nevypadne na takú dlhú dobu, je to len o chcení zdvihnúť zadok a urobiť niečo pre seba a pre rodinu.
Aby som uzavrela svoj pohľad na vec- ja som vždy chcela byť partnerka a nie prísavka. Sám môj muž hovorí, že si chlapi viac vážia schopnú samostatnú ženu ako puťku domácu v zástere.
@lienka.7 a veľa mužov tlači ženy do toho aby sedeli doma, veľa rodin kritizuje ženu ak ide do prace aj skôr atď... ;)
@gab1sol nevieme ani to ci to boli tajnosti alebo proste sa o tom nebavili. Ostatne argumenty sú tiež len nejak domnienky
@sss777 👏👏👏 konečne racionálny názor 👌👌👌 vystihla si to veľmi presne.
Nikto nechce, aby sa zena v platení vyrovnala mužovi 50:50 ale zase nechať si všetko platit mužom a "svoje" si odkladať je fakt vychcanstvo. Nehovoriac o tom, ze ako si správne napisala, sú to príspevky pre deti, ale autorka si za to chce kúpiť auto pre seba. Ako tu už bolo spomenuté, fakt zlatokopka.
Ja som bola s mužom v oboch pozíciách (teda aj ja na MD aj muz na MD), a teda ani jedného z nás nenapadlo, si celu matersku skemrit na účte a žiť vyslovene na úkor druhého.
A myslím, že práve toto toho chlapa "prekvapilo". A asi nie 3x príjemné...
@zmrzlinka2021 sama vieš že to tak nie je. žiadny chlap si pri odchode neberie dieťa, zato žena trepe deti so sebou či k inému mužovi alebo ak len odchádza sama.
@lienka.7
Ešte ma celkom prekvapilo, že si tak málo žien s mužom prestrieda materskú. Nechcú muži? Alebo ženám vyhovuje byť doma? Alebo to je fakt o takých rozdieloch v príjmoch? U nás v robote sa každá jedna kolegyňa s mužom vystriedala a všetky tvrdia, že to veľmi utužilo vzťahy detí s otcom.
@sss777 Dnes uz bezny jav, ale asi nie vsade na Slovensku. Predpokladam, ze dovody su kombinovane a zavisi to od regionu - rozdiel v prijmoch, zeny maju ine myslenie (tradicny pristup zena doma s detmi, aj ked uz netreba), nezaujem zien pracovat za nizku mzdu.
Zase par ludi podrazdim, ale co je v Bratislave uz pomerne caste, nie je bezne inde. Ale je to proste fakt.V Skandinavii toto funguje uplne krasne. Sama som mala v praci viac oteckov, co absolvovali rodicovku, preco nie, partnerky platovo cca rovnako. Pochvalovali si to
You go girl! Konecne normalna zena, ktora ma aj vlastnu financnu rezervu, presne pre pripady, kedy by sa nieco pokazilo. A neverim, ze ta tu niekto hejtuje, kedze vacsinou tu zenske somru, ze od muza odist nemozu, lebo nemaju ani cent.
Ja nevidim nic zle na tom robit si rezervu, pokial si doma a stopercentne zabezpecujes chod domacnosti a starostlivost o dieta, dvakrat viac, ked ste neni zobrati. Skor vidim ako tragediu to, ked zeny z materskej ledva utiahnu domacnost a chlapovi platia cigy a pivecko.
Ja sice seba aj dieta financujem skoro vylucne sama(dobrovolne) ale my sme manzelia, takze pokial by doslo k rozvodu, budem si narokovat na cast z muzovho biznisu, ktory si on buduje vklude len kvoli tomu, ze ja som doma a staram sa. Zaroven to obaja robime pre nasu lepsiu buducnost.
@queen_mary Tie zenske, co nemaju ani cent, ho nemaju preto, lebo sa za cely zivot nijako nepricinili, aby ho mali. Na to treba aj pracovat ci podnikat.
@queen_mary hmmm, zaujímavý prístup 🤔 som myslela, ze muz keď nerobíš ta teda normalne živí a nieže popri tom je ešte povinný ti prispievať na tvoje "setrenie" si do budúcna, keby si ho chcela kopnúť do riti, aby si mala prachy.. toto je už ďalší level vychcanstva takto vopred kalkulovat, ti poviem 👌 ked si chceš budovať svoju rezervu, predsa sa môžeš vrátiť do prace a pričin sa o to aj ty, nielen chlap. Mimo to, ten si svoju rezervu budovať nemusi? Jaj, ci toho treba osklbat ako kura do posledného centu, ze?
Ale vidím, ze sme rôzne charaktery tu. S tebou rozhodne musi byt "radosť" žiť. Co uz.
A ako pise @andrea1809 na matersku netreba ísť s holou ritou a mas rezervu aj pre seba na nejaké vydavky a na druhej strane, ani drepiet doma zbytocne dlho.
@simca06022011 ako argumenty, že keď má príjem 4k, tak ju môže živiť a ona si odkladá, lebo však on na to má…
@queen_mary “keby sa niečo pokazilo” máš asi na mysli, že ten debil raz dostane rozum a nebude ju 100% podporovať , keďže zistil, že ona herečka si všetko škriabe na tajnáša pre seba. Tak sa ľahko vytvára rezerva. A ty to indivíduum ešte nazveš “ normálna žena”…🤦🏼♀️
Btw…keby toto urobil chlap tak ho máte všetci za hajzla…
@queen_mary normálna žena je pre mňa tá, ktorá si na to, čo si odloží pre prípad nejakého životného problému, ich vlastnými rukami alebo hlavou aj zarobí. Za mňa to nie je normálne ako autorka, že si pýta peniaze (alebo jej dáva sám - to je jedno) čo i len na kávu a ešte aj to si odloží, aby mala na horšie časy. Keby si aspoň splácala svoju časť hypo, aby jej niečo do budúcna ostalo z toho bytu, tak nepoviem. Ale toto pre mňa teda obdivuhodné nie je. A netreba zabúdať, že nie sú manželia a jeho peniaze sú stále len jeho peniaze.
Chcem vidieť čo by si tu písala, keby to bolo naopak. Ona zarábala a chlap sedel doma a ešte aj odkladal potajomky aj to, čo by ona zarobila.

@zmrzlinka2021 Cize na akukolvek poziciu v korporate ti staci stredna skola? No keby si o tom daco vedela, taku blbost nedas, ale dik za poucenie
Ked uz sme pri tom, comu sa venujes ty?