Partner objavil moje úspory a nevie ich prijať
Zdravim,
Na začiatok dodám že niesme manželia mame 3 rocneho syna s ktorým som doma lebo do skolky sa ešte netešil trápil sa trochu a nechceli sme tlačiť na pílu. Ja som tým pádom doma, muz zarába nadštandardne financuje nás od a po z. Nemôžem povedať krivé slovo. Ja si robím svoje mini podnikanie keďže som sa do zamestnanie nevrátila. Sú to minimálne peniaze max 300€ mesacne niekedy ani to. Mužovi to nevesiam na nos. Doteraz som odkladala skoro všetko čo mi došlo na účet. Materskú rodicak podnikanie vyplatenú dovolenku. Na úcte mám okolo 30k o ktorých sa partner dozvedel ked som mu poslala screenshot divnej platby z môjho uctu a bol tam Dispo zostatok…a vyzera že mu to leží v žalúdku, ma blbe poznámky par dni hlavne teraz keď sme doma kvôli sviatkom.. vysvetlila som mu že niesme manželia v podstate som nezamestnaná s malym dietatom ale bud to naozaj nechápe alebo sa tak len tvári.. je možné že sa chlap naozaj nedokaze cítiť tak zraniteľný ako žena ?? On od kedy mame dieťa kariérne vystrelil, ja sa nesťažujem ale teda byt 4 roky doma je naozaj minus.. otázka je snažiť vysvetľovať stále ďalej alebo nechať to vyhniť ?? Bojim sa že si spraví vlastný záver a bude mu to rýpať v hlave až kým možno dôjde k divnym myšlienkam alebo čo .. ospravedlňujem sa za neštruktúrovany príspevok Alw cítim sa dosť dotknutá
Autorka, tváris sa, že do tvojich peňazí mu nie je nič, lebo nie ste manželia. Ale jeho peniaze už berieš ako samozrejmosť, aby ťa zabezpečoval. Prečo mu tajis veci? Nedôveruje s mu?
@lonely66 ale ona je polovičná vlastnicka. Čiže jej patrí podľa mňa polovica domu, nie suma ňou zaplatených splátok
Fandim ti, kon je plny zien-matiek ktore hrdo dru hubou o zem aby dali do domacnosti to co muz, a muz da len tolko kolko zena a ani jej nepovie kolko ma a kolko minie lebo to su jeho peniaze (a su aj manzelia). A aj takych co s prazdnym uctom a detmi nemaju ani kam a za co ist ak sa k tomu prida aj ine ako ekonomicke tyranie.
@lonely66 ja neviem, nie sú zobratí. Mne by to bolo kurevsky trápne, aby ma živil nejaký priateľ a neminula by som zo svojho ani cent a ešte odkladala z jeho na svoj účet. Ale to som ja, hrdá, že sa viem postarať aj finančne sama od seba a nie som odkázaná na manžela, aj keď ten mi dáva všetkého požehnane. ide o princíp a pocit samostatnosti a nie finančnej závislosti na manželovi. A toť nie sú ani manželia nič. Iba dvaja ľudia, ktorí majú spoločnú nehnuteľnosť a dieťa.
@sasa1310 problém nie je nikdy finančná závislosť, problémom je vždy nevhodný výber partnera
@lonely66 ale podľa mňa je jedno, kto to platí, nie? Oba má stále svoju polovicu. A súd by mal brať do úvahy, že ona je doma s dieťaťom
@lonely66 a čo nie je tak? Sú obaja na LV, čiže obaja rovnakí vlastníci. A obaja ako autorka písala, investovali svoje rovnaké peniaze na začiatok. Čiže obaja si rozdelia v prípade predaja rovnakú časť, akurát on si odráta dole splátky hypo, ktoré on splácal. Čiže trebárs splatil 10 000 eur, tak si pridá 10 000 eur viac z predaja
@zmrzlinka2021 joj koľko žien tu píše, že po 5, 10, 15, 17 rokoch partnerovi drblo a začal hrať, investovať, našiel si milenku a dovtedy ukážkový. Alebo opačne páči sa im iný.
Spýtaj sa hocijakeho páru, čo je spolu 30 a viac rokov či neboli situácie že partnera nespoznávali.
Áno treba vyberať s rozumom, ale ani najsamlepsi výber ti nič nezaručí na veky vekov. Koľko príbehov začína píšem anonymne lebo navonok je to OK, niektoré nás poznajú, nikdy som nemyslela, že práve ja toto budem riešiť ....
@zmrzlinka2021 ale prosím ťa, lonely66 trepe chujoviny. raz je autorka vlastníčkou, tak musí mať polovicu z predaja. On si môže akurát o to viac vziať z predaja koľko splatil hypo.
@lonely66 ak byt stal 200k, mala by nárok na polovicu (teda 100k), ak medzitým splatili 50k, zostatok je 150k, polovica 75k, polovica splátok je 25k. Plus ona môže uviesť, koľko investovala svojho. Takže nie je pravda, že tým, že platí hypotéku on, ona nemá na nič nárok.
Autorka, úprimne, aj mňa by to nahnevalo, nie preto, že máš našetrenú takú sumu (to ti naozaj úprimne tlieskam a kvitujem), ale skôr preto, že tam vo vzťahu nie je dôvera. Toto je dosť dôležitá vec, ktorú si sa ty rozhodla pred ním tajiť. A potom, aj keď on zarába 4k, otázne je, či si on po úhrade všetkých nákladov je odložiť rovnako ako ty… Ak on ostane na 0 a ty si odkladáš akože pre seba, tak sa nečuduj.
Tiež by ma to nasralo 🤷🏻♀️ on vám v dobrej vôli s radosťou poskytuje nadštandard a ty si odkladáš a nepovieš mu? Pôsobí to ako poistka do budúcnosti, akoby si sa chystala ho vyškrtnúť pri najbližšej príležitosti. Aj pre mňa by to bol dôvod na pochyby ohľadom vzťahu. Nevravím, že taký je tvoj plán, len že tak to pôsobí.
@lonely66 prípad z rodiny bol asi taký, že pravdepodobne manželka nebola na LV a nedala do predaja žiadne svoje peniaze.
Rozdiel medzi partnerstvom a manželstvom je ten, že v partnerstve má ona našetrených 30 000 eur, tak je to len ich. Keby boli manželia, tak 30 000 eur je spoločných.
Pri kúpe nehnuteľnosti rozdiel nie je žiadny či ho financujú rovnakým dielom manželia alebo priatelia.
@janage 9 z 10 vztahov bolo jasnych uz pocas chodenia. Vacsina zien ma jediny ciel zivota - vydat sa a mat deti. Pod slovom vydaj dnes uz chapeme aj "na psiu knizku". Radsej prehliadaju red flags, radsej nechcu vidiet urcite vlastnosti frajera. Stretavam sa s tym uplne bezne, a nielen tu vo virtualnom prostredi ale aj v realite. Kamaratka si ide v auguste brat chlapa, co ma s troma exfrajerkami celkom 5 deti a uz rok nikde nepracuje. Ale on je taky "skvely"... Realita je taka, ze keby si mudra zena mala vsimat red flags, keby si vazila seba, tak realne sa mozno 2-3 zeny z 10 vydaju a maju rodinu. A ktora zena ma tu take predstavy byt " na ocot", byt bezdetna? Take tie zeny, co su s tym OK, tych je fakt minimum. V mediach sa "ponukaju", su s nimi podcasty, ale stale drviva vacsina zien si nechce a nie je ochotna prestavit zivot bez muza a deti a proste bere co sa ponuka.
To ze zena chodi s muzom, ktory je skvely, vynimocny, laskavy, verny a v manzelstve mu po 15-20 rokov drbne - ano aj to sa stava, ale to su fakt extremne vynimky.
Za mna - neraz mi staci muza sledovat len par minut, bez komunikacie s nim a viem, ze je tupelo a ano, pri sebe ma frajerku, asi tak.
@lonely66 bolo by to takto.
Za 3 -4 roky zaokrúhlime to, že by hypo splatili 10 000 eur.
Dom by sa predal za 200 000 eur. 140 000 eur by vrátili banke. Ostalo by im 60 000 eru. 10 000 eur on by si vzal to, čo splácal a 50 000 eur by im zostalo, ktoré by si rozdelili každému po 25 000 eur.