Partner objavil moje úspory a nevie ich prijať
Zdravim,
Na začiatok dodám že niesme manželia mame 3 rocneho syna s ktorým som doma lebo do skolky sa ešte netešil trápil sa trochu a nechceli sme tlačiť na pílu. Ja som tým pádom doma, muz zarába nadštandardne financuje nás od a po z. Nemôžem povedať krivé slovo. Ja si robím svoje mini podnikanie keďže som sa do zamestnanie nevrátila. Sú to minimálne peniaze max 300€ mesacne niekedy ani to. Mužovi to nevesiam na nos. Doteraz som odkladala skoro všetko čo mi došlo na účet. Materskú rodicak podnikanie vyplatenú dovolenku. Na úcte mám okolo 30k o ktorých sa partner dozvedel ked som mu poslala screenshot divnej platby z môjho uctu a bol tam Dispo zostatok…a vyzera že mu to leží v žalúdku, ma blbe poznámky par dni hlavne teraz keď sme doma kvôli sviatkom.. vysvetlila som mu že niesme manželia v podstate som nezamestnaná s malym dietatom ale bud to naozaj nechápe alebo sa tak len tvári.. je možné že sa chlap naozaj nedokaze cítiť tak zraniteľný ako žena ?? On od kedy mame dieťa kariérne vystrelil, ja sa nesťažujem ale teda byt 4 roky doma je naozaj minus.. otázka je snažiť vysvetľovať stále ďalej alebo nechať to vyhniť ?? Bojim sa že si spraví vlastný záver a bude mu to rýpať v hlave až kým možno dôjde k divnym myšlienkam alebo čo .. ospravedlňujem sa za neštruktúrovany príspevok Alw cítim sa dosť dotknutá
@lonely66 no jediná si ju súdila ty a rovno uzavrela, že nemá na nič nárok. čo nie je pravda. Keby aj nič nedala. Aj keď je polovičnou vlastníčkou má nárok na zhodnotenie svojho majetku. To znamená, že keď ho kúpili pred 5 rokmi za 200 000 eur a teraz by sa im ho podarilo predať za 250 000 eur, tak má nárok aj tam na 25 000 eur
@lonely66 manželstvo je o niečom inom, nie o nehnuteľnosti a hypotéke.
Čo sa týka prípadu z rodiny, ťažko sa k tomu vyjadrovať, ako to bolo. Veľmi malo info - že ona vlastnila jednu polovicu a zaplatila len 3 splátky. Ona mohla vlastniť len jednu polovicu, ale on mohol ešte preukázateľne do toho investovať svoje vlastné financie + dovtedy zaplatené splátky. Každý jeden prípad je veľmi individuálny a nedá sa to zovšeobecniť na tvoj prípad z rodiny (lebo vlastne ani o ňom nevieme, prečo sa to tak udialo). A potom ďalšia vec je ešte taká, či sa pri delení bude zostatok hypotéky splácať, alebo sa prepíše len na jedného.
Zle rozhodnutie podeliť sa o čomkoľvek ale hlavne o financiách na MK. Tu ťa väčšina odpíše ako vypočítava mrchu hold závisť je nám slovákom taká vlastná..Druhý extrém je keby si napísala že musíš zostať s dieťaťom doma a či bez prostriedkov tak ti vynadaju že si hlúpa a nemyslela na seba. Za mňa si šikovná a múdra žena. Dobre že myslíš na seba a svoje dieťa lebo stať sa môže naozaj čokoľvek,a istá poistka sa vždy hodí. Mal by byť hrdý na ženu ktorá si vie zarobiť a nepreflakat všetko. A otázka je kto vo vašom vzťahu je vlastne vypočítavy( nečítala som všetko) keď si ťa za 4 roky nedokázal vziať za ženu?
@zmrzlinka2021 ja mam iné skúsenosti. Aj nedávno som bola prekvapená keď sa rozišiel dlhoročný normálny pár a rozchod teda škaredý. A pozri aj tento prípad, muž až teraz zistil aký má partnerka prístup k financiám mojim tvojim našim a je zaskočený. Preto zrejme poznámky a narážky.
Autorka a ty máš prehľad o manzelovych financiách? Máš k jeho účtu prístup? Vieš koľko má nasetrene on?
Nechápem čo stvara za divadlo...
Mal by byt rad ze si všetky peniaze neminala, ale šetriš. Ved máš krásnu rezervu ak by sa niečo stalo pre vaše dieťa.
Neviem prečo nie ste manželia, ale ak ta ešte nepožiadal o ruku, alebo on je ten co sa svadbe bránil, tak je úplne pochopiteľne, že si pripravená na všetko.
Nevidím logiku aby žena s 300e prispievala na domácnosť keď muž zarobí 4000(ak som dobre postrehla, nečítam vsetko)
@janage zatajila mu lebo potom by jej zrejme neprispieval na nič 😀
Obaja ste divni. Dieta mate spolocne, ale financie nie? 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@zmrzlinka2021
Netuším, na čo sa pýtate. Žiaľ, nemám kapacitu lúskať diskusie.
Myslím si,že táto téma je skôr o tej citovej stránke veci.Zatajovat partnerovi dôležité veci sa teda nemá.
Nechať na partnera celú finančnú stránku domácnosti tiež nie je v poriadku.
Neviem - kde si nabrala 30tis ak mas prijem 300 eur? To ani s materskou a rodicakom nevychadza. Ale k veci: ano, je to trapne, ze sa vobec nepodielas na financovani a vsetko si odkladas
@lonely66 ty si sa pýtala, o čom je manželstvo. 🤷♀️ A keď tak, tak aj žena by mala rozmýšľať, s kým a za akých okolností si urobí dieťa/deti. Áno, manželstvo istým spôsobom má chrániť ženu, ale aj muža.
A predpokladám, že nevieš detaily ani prípadu z rodiny. A opäť budem písať, nie je pravda, že ako polovičná vlastníčka nemá autorka, čo sa týka nehnuteľnosti, nárok na nič.
@simona20201309 tak zas ak je pravda, že on chcel, aby ostala doma starať sa o dieťa a teda nepracovať myslim, ze by prispel bez problemov. Na druhej strane ak by ona veľmi chcela ísť pracovať , išla by a zabezpečili by inú formu starostlivosti o dieťa.
ak si si setrila od narodenia maleho musela si mesacne odlozit vyse 800€ takze mozno ma partner podozrenie ze robis napr onlyfans alebo tak nieco 😂
@mircalla predtým robila v zahraničí tak ta materská a rodičovská sa mohli pohybovať v iných sumách ako keď sú vyplácané zo slovenských odvodov. Mňa ale tiež zaráža ten prístup, že ona celé roky celý svoj príjem si odkladá bokom a život nech financuje partner. V úvode píše, že takmer všetko si odkladala na účet a jemu to nevesala na nos.. Mne to príde nesprávne, nemôžem si pomôcť.
A ešte jej tlieskaju aká šikovnica.

@lonely66 ....aj sama si naznačovala,že keby sa autorka vydala,tak by boli dom, peniaze a všetko spoločne.A potom máme dedičstvo,vdovské,výživné na bývalú manželku.90% žien uvedie práve tieto dôvody ako dôvody vstupu do manželstva