icon

Partner sa bojí vašej choroby: Ako reagovať?

14. mar 2024

Som chorá a priateľ sa mi vyhýba. Asi sa boji že to chytí odomňa ale pre mňa je to strašné nepríjemné . Stále vetrá , otvára okno . Keď niekde idem že sa idem postaviť z postele a on sedí na posteli tak sa rýchlo postaví aby nebol náhodou vedľa mňa . Celý deň je radšej v inej izbe . Alebo ide radšej na druhú stranu izby čo najďalej odomňa . Nechce nič po mne chytať napr. Keď chcem čaj tak nechce chytit môj pohár alebo teplomer mi podať lebo som to chytala ja . Cítim sa naozaj ako keby mám lepru...keď je on chorý tak ja sa snažím robiť mu čaj a normálne sa chovám idem aj k nemu ale on nie . Ževraj sa nechce nakaziť čo chápem ale myslím že jeho správanie je prehnané.

Strana
z2
svetlonos
14. mar 2024

Bud je blbec alebo jednoduchší. Ako ti tu uz x krat pisali - nechce sa nakazit ale spite v jednej posteli.
Ked budete mat nahodou deti a budu mat tie zakerne skolkarske sople a kasle, tak bude permanentne odstahovany? A este toboz ak ty by si rodila druhe a on sam s prvym chorym doma. Kokos, co potom s tym strachom z bacilov? Ja nechapem tych poserutov dnes.
V DE a AT nosi zajacik na velku noc vajicka - on by si mal ist najst tuto velku noc tie svoje...

doriiis
14. mar 2024

Nevadí autorka.Aspon vidíš,čo za slabocha a sebca máš vedľa seba.Aspon si včas pred nanzelstvom a deťmi zistila,že veru tento chlap ti bude do života k nicomu

mandzula
14. mar 2024

@autor a teraz si predstav, ze mate chore dieta...

erickatt
14. mar 2024

Ale ty si len chora. On fostane soplik a bude umuieraaat. Chlapi su sebci a na seba strasneeeee citlivi

matus7030
14. mar 2024

Ja keď som chorá, tak tiež sa snažím manželovi "vyhýbať". Aspoň vramci možností. Určite však nevravím, že sa o mňa nestará. Uvarí mi čaj, pripraví jedlo, ak je to potrebné,nakúpi. Ale napríklad my počas choroby jedného z nás nikdy nespíme v jednej miestnosti /posteli. Máme to tak zaužívané roky a sme s tým obaja OK.
My máme obaja naozaj rizikové zamestnania, čo sa chorobnosti týka, tak sa snažime chraniť aspoň takto.

daniela2202
15. mar 2024

To je už prehnané... a do budúcnosti by som to radšej s ním vzdala..... teda ak ti to nevadí

jarmilaj
15. mar 2024

@hipuska to myslíš vážne? Žena, keď je chorá, má byť chápavá ku mužovi?A keď je chorý on, má byť opäť ona chápavá k mužovi? Zdravý má byť nápomocný chorému. Vždy.

hipuska
15. mar 2024

@jarmilaj ved ono, všetko samozrejme záleží od choroby. A od jej priebehu. Véd som písala, ze ci jej navarí a urobi caj. To, že ho necha postavený na stole a odmietne jej ho podať lebo sa nechce ku nej priblížiť. A chápanie je na mieste na obidvoch stranách.

ankare
15. mar 2024

Respektuj ho. Robí všetko pre to,aby sa nenakazil. Daj vedieť, či ho choroba minula,lebo pochybujem,keďže bývate v jednej domácnosti. Skoré uzdravenie!

princezna_bosorka
16. mar 2024

jj, je to prehnane. Nema nahodou OCD alebo nieco podobne?

kubkovan
16. mar 2024

To máš teda za chlapa, nezávidím. Ale vieš čo využi to v svoj prospech. Ty oddychuj lieč sa a on nech poriadi. Však predsa vydenzifikovať domácnosť treba a tiež nech navarí, predsa len, aby si zvyšok jedla nenakazila, čaj nech ti spraví predsa len mu povedz aby si nikde bacile nerozniesla po byte a tiež nákupy alebo vybavovačky nech zariadi, ty zatiaľ vyvetraš byt mu povedz. Ale úprimne mať takého chlapa, tak už nie je môj po takejto skúsenosti.

trisha_r
16. mar 2024

Poslať ho do piče 😂😂😂 keď na tebe niekomu záleží,tak ti aj modré z neba donesie a v kuse je pri tebe ,ak vie ,že ti to robí dobre .

mihalnickajanicka
22. máj 2024

uplne normalne sa sprava, tak hadam ho nechces nakazit nie ? ja som tiez na toto hakliva !

Strana
z2