icon

Partner sa nahneval, lebo som nepripravila večeru

2. apr 2024

Ja som dnes robila od 8 do 20:00 .. vstávala som o 6 .. nezastavila som sa celý deň bola som rada že mám ísť kedy na wc.. on robil 8 hodin .. prišiel domov a začal tu robiť scény že mám vypadnúť mu urobiť večeru že on je hladný.. príde vám toto normálne? Navyše nehovorím o tom že týždeň ležal doma ja som robila aj medzi sviatkami… on mi večeru urobil asi raz v živote keď som bola po troch dvanastkach a to som ho musela prosiť

stanulienkat
3. apr 2024

No a nenapisala si nam, co si macikovi nakoniec uvarila?🙄

monikkatt
3. apr 2024

@sevrin 🤣 ok

aurinia
3. apr 2024

@beronsche moj je jelito, lebo mamička mu aj mandarinku šupala ....kolko krat ak zaspim skôr, alebo som chora...tak tie parky uvari...to by som mu krivdila ....ale toto tu nie je o mne....dolezite ako sa k sebe spravaju.... Ak mu ona škaredo povedala, tak len dostala naspat ....neboli sme tam

koniarova
3. apr 2024

Poslala do ho dúfam do riti?

mqkm
3. apr 2024

On je tvoj priateľ alebo manžel?
Ja mám manžela, a po práci ide na nákupy a potom mi uvarí večeru. Lebo ja variť neviem. Ja robím z domu. A keď sa mu variť nechce tak zavolá donáškovú službu a objedná čo mám rada, alebo nás zoberie do reštiky mojej preferencie.
Ked som chodila do kancelárie, tak mi večer stále prichystal lunch box do prace, odviezol ma a aj priviezol z prace. Alebo počas obeda prišiel za mnou a ma zobral do restiky alebo ku kúpil sandwich a polievku. Stále je o mňa postarané. A je velmi pekný chlap tiež.
Podľa mňa si si vybrala zlého chlapa.

mqkm
3. apr 2024

@thirstymonk Aj môj manžel sa veľmi poteší keď mi chutí čo mi navarí. No ste dobrí chlapi čo iné môžem povedať. Bodaj by každý jeden taký bol. 🤭😁👍

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
nelka93
3. apr 2024

Dúfam, že to myslíš ako žart, ale ak nie tak by som mu nespravila ani len čaj nie to ešte večeru. Ale každá si vyberáme partnera dobrovoľne. Čiže si vedela co doma máš. Mne priateľ hocikedy spraví večeru obed raňajky, aj bez toho aby som mu povedala, ale keby som mu povedala, že vypadni mu spraviť jest som hladná tak ma pozenie veľmi rýchlo. Aspoň to prosím mohol a odpustiť si vypadni

wolf_
Autor odpoveď zmazal
sevrin
4. apr 2024

@wolf_ ak pod "podieľaním na spoločnej domácnosti" máš na mysli aj také práce, že žena vybúra priečku, vymuruje kúpeľňu, vymení gumy na aute, vymení sifón pod umývadlom alebo nádrž na hajzli, tak súhlasím. To sú tiež záležitosti, ktoré prispievajú k chodu domácnosti, takže ak žena vyžaduje, aby sa muž podieľal rovnakým dielom na varení, upratovaní či praní, tak muž má plné právo žiadať od ženy to isté, čo inak robia len muži. Navyše v dnešnej dobe keď sa nám emancipácia tak krásne rozbehla.

thirstymonk
4. apr 2024

@sevrin No moja žena nemala problém maľovať, miešať farby a omietky... Ale nie vlačiť ťažké nábytky pre pána... Aj koliesko na kočiari si vie vymeniť, aj žiarovku. Problém dnešnej spolčonosti je skôr ten, že každý chce byť jutjuber, čo v mojich očiach znamena uplne neschopny niemand, čo pripali čaj a nevie držať kladivo. :D

simca06022011
4. apr 2024

No v poslednej dobe sledujem divne maniere ľudí vo vzťahoch... spoločnosť je nejaká celá "mimo"... diktatorsky riešiť všetko doma. Rozkazovať. Bezcitnost, bezohladnost. Takto prepina aj zenam, nie len chlapom... co k.tomu dodať. Najlepšie je človeku ukázať chrbát... pritom domáce práce, varenie sa dajú úplne v pohode naplánovať, dohodnúť. Mňa by zaujímalo.aky pôžitok z toho.maju tieto pre mňa choré osoby, čo sa dokážu takto vyvysovat, robiť cirkus kvôli tanieru jedla. A je jedno s Kým výsledkom, ci im druhá strana vyhovie, alebo ich pošle kade ľahšie.

evaachesa
4. apr 2024

Sama to nedokážeš zhodnotiť? To sa musíš opýtať na fóre? Podľa mňa ani ty nie si normálna keď si vo vzťahu s takýmto debilom. Neviem čo chceš počuť? Žiadny normálny človek ti na toto nepovie: jasné moja, úplne normálne, máš super muža, len si ho stráž. 🤷🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

simca06022011
4. apr 2024

@sevrin mňa zaujíma koľkokrát do roka sa maľuje ( inak.u nás to robím ja), koľkokrát za zivot stierkujes byť búras priecky :D koľkokrát opravujes sifón. A ďalšia vec koľko roboty je ešte okolo každej takejto "chlapskej akcie"? Chlap si všetko uprace, vyriadi, vylesti. Jasne... tak možno par % je takých, inak žena chodí a riadok bordel po nich. O tom ze väčšina chlapobmv nezvládne namontovať ani len garnizu a pri požiadavke, že bolo by fajn obrazy zavesiť, dostávajú panicky atak :D
A potom koľkokrát denne uspinis riad, koľkokrát sa perie, vysáva a robia iné činnosti v dome.
(gumu na aute nám menia v servise. Katastrofálna námaha za pár eur. A rovnako na väčšinu veci si ľudia volajú majstrov = následne riadi kto? Žena).
Toľko k tomu co je vraj emancipacia.

evaachesa
4. apr 2024

@sevrin dúfam že tie priečky búraš aspoň 3x do roka. 😉

sevrin
4. apr 2024

Presne tieto reakcie som čakal. Ani tú umývačku riadu, ktorá umýva za vás, si nezapojíte samé. Ale tak som to nemyslel, hovorím o tom, že sú práce ktoré ženy spravia lepšie ako muži, k čomu by to bolo keby žena dala mužovi žehličku, choď žehliť, keby mu ju po polhodine zobrala, že radšej si to spraví sama, keď vidí ako to robí?
Aby bolo jasno, ja som single a všetky domáce práce si robím sám, dokonca aj chodbu v paneláku umývam, čo tu u nás na poschodí dve susedy nerobia jak je rok dlhý. Takže tak.

simca06022011
4. apr 2024

@sevrin je to k tomu ze zeny toho majú viac než dosť a veľa chlapov si myslí naozaj to, vo opisuje autorka. Mam ženu = urobí. Aj ty to píšeš v podstate, urobí to lepšie, nech to robi. Do protikladu dávaš príklad mužských prác ktoré sa robia raz za XY rokov. Zväčša to dokonca príde urobiť niekto externý. Ale ženy nie sú stroje. Aj žena vie bývať sama a kľudne si domácnosť viesť. A koľko voľného času jej ostane...

h2
4. apr 2024

Robiť scény, že máš vypadnúť robiť večeru, nie je normálne, ani keby si celý deň bola doma.

beronsche
4. apr 2024

@sevrin vzdy ma pobavi, ked niekto pri spomenuti zdielania starostlivosti o domacnosti, vytiahne buracie prace a auto. Este ti chyba rylovanie, kosenie zahrady a stavba plotu.... 😂
Vacsinou tymto argumentuju typkovia, co lezia na gauci Ako je rok dlhy, pretoze pred x rokmi vykachlickovali kupelnu a 2x rocne vezmu prezut auto.

Ano, na domacich pracach sa podiela! Nie rovnako, ale primerane.
Ok, ked muz bura priecku, nebudem podskakovat, ze je na rade s varenim a vysavanim. Rovnako ked robim nieco ja, nebude na mna muz cakat s obedom, normalne navari, uprace ..
Pocas beznej prevadzky je normalne, ze sa podielaju obaja.

sevrin
4. apr 2024

@beronsche a ty čo máš proti koseniu a rýľovaniu?

beronsche
4. apr 2024

@sevrin a vies, ze nic? Dokonca u nas vacsinou rylujem ja, lebo ma to bavi.. 🤪

wolf_
Autor odpoveď zmazal
sevrin
4. apr 2024

@beronsche ty si priam vysnená žena 😃

@wolf_ ja som nad takým niečím nikdy nerozmýšľal. Umývanie riadov, vysávanie, umytie podlahy a pod. som vždy bral ako normálnu vec. Nemám rád keď byt vyzerá ako chliev.

beronsche
4. apr 2024

@sevrin 😂 never tomu, varim, len ked musim.. zase moj muz to ma Ako relax, takze sa doplname.. 🤪

sense
4. apr 2024

Nuž toto nebude zjavne jediný vás problém vo vzťahu ta ne uvarená večera. Mne to normálne nepríde a netolerovala by som to

pimpulienka
6. apr 2024

Celé zle..toto by som nestrpela.

spratek
6. apr 2024

Prečo ste spolu?

ptvw
6. apr 2024

@egonsk by som mu j*bla panvicou po hlave nech si urobi sam neschopak neschopny ked si nevedel ani praženicu urobit kým sa ona vrátila domov, ked tak skapina od hladu, a o sexe môže snívať akurát tak

mikadooo
6. apr 2024

Má inú predstavu o žene po svojom boku. Proste ty máš doma variť. Aj ja to tak mám. V kľude sme si sadli a porozprávali sme sa. Viackrát. Ale tak my sme spolu už xy rokov a hrany už sú obrúsené, keby na mňa kričal v štádiu nejakého chodenia, asi sa zdvihnem, a idem preč, čauko kakauko a ty skľudni hormón, kým sa ja vonku najem. V mojom aktuálnom prípade (3 deti + dlhoročné relatívne harmonické manželstvo) by som mu povedala: a) prosím ťa nekrič na mňa, fakt nemáš dôvod zrovna na mňa kričať. b) prepáč, som unavená, nemám dnes energiu ti variť, sprav si prosím ťa chlieb, alebo si niečo objednaj. A objednáš aj mne a deckám prosím ťa?

luizina
6. apr 2024

Tri strany a autorka ziadne reakcie, ziadna debata. Taketo zakladanie tem nemam rada, ale tak aspon pokecaju zeny medzi sebou a plesnu si po cele, ze taky chlap doma, by uz doma davno nebol 😂🤦🏻‍♀️, alebo, co si vyberies, to mas.