icon

Partner sa sťažuje na hluk, čo robiť?

30. aug 2024

Ahojte,
potrebujem sa asi vyžalovať. Som ten typ človeka ktorý je rád dlho hore, spať chodím okolo 1 ráno. Doteraz sme bývali v mojom 1. izbovom byte. Priateľ chodí spávať okolo 22-23 no v byte sa sťažoval že mu svieti telka do očí (vždy som jas stiahla na minimum). Tak sme časom začali riešiť väčšie bývanie aby sa partner mohol zavrieť do spálne a mať kľud. AJ sme vyriešili, domček no nastal problém, zvuk sa v nielkorých miestnostiach ozýva a ja som už z frajera na prášky. Keď je unavený ide si samozrejme ľahnúť skôr a ja na druhý deň počúvam ako mu prekáža že som hore lebo som "hlučná", vraj keď chodím hrozne to počuť, keď pustím vodu hrozne to hučí, to samé s WC, keď zatváram dvere na obývačke tak praskaju a to ho zobudilo. Ženy poradte mi myslíte si že si na to zvykne alebo sa mám rovno zbaliť a vrátiť sa do svojho bytu, som zúfala bývame tu 3 týždne a on už našiel 1000 vecí ktorými ho obťažujem keď on chce spať.

Strana
z3
keziah
30. aug 2024

Pridam pohlad cloveka, ktory ide spat prvy a pri zaspavani ho rusia ostatni clenovia rodiny:
Problematicky je cas, kym clovek zaspi tvrdo, je to asi 15 minut, pocas nich ma zobudi skoro cokolvek (splachnutie, pustanie vody, buchnutie dvierok, cvaknutie vypinaca..), potom uz je dobre. Stupliky do usi mam, ale nerada ich pouzivam, lebo potom pocujem vlastny dych a tep a rusi ma aj to.
Ver mi, ze byt clovekom s lahkym spankom nie je med lizat a partner sa iste neponosuje preto, aby ta sekiroval.
Na tvojom mieste - ak mu chces aspon trochu vyjst v ustrety - umy si zuby este nez ide spat a chod sa vtedy aj vycikat, mozno ti uz neskor nebude treba.
Praskajuce dvere namazat alebo neotvarat, tv pozerat so sluchatkami.
Snad sa nejak zladite. Alebo si mozno oblubi tie stuple do usi, drzim palce.

zuzanita1609
30. aug 2024

Ak vám na vašom vzťahu záleží,jeden proste musí ustúpiť a obetuje svoje ritualy. Niekedy to vedie k zlému,ale častokrát to dopadne pre oboch najlepšie. Ja som sa rada vzdala ponocovania,nič mi to neprinášalo, naopak,upravil sa mi režim správne. V noci,keď treba,treba spať a načerpať sily do ďalšieho dňa 😉.

sszuzu8
30. aug 2024

Keď mu svietil televízor do ksichtu to chápem. Ale ze mu vadí ze nejdeš spať v rovnakom čase ako on tak to je už cez. Neviem čo také asi môžeš robiť čo urobí toľko hluku. Večer maximálne tak čítaš pozeráš TV alebo sem tam si ideš po nejaké jedlo alebo dačo po sebe umyjes. To je toho ozaj

thereisabear
30. aug 2024

Nečítala som všetky komentáre. Predpokladám, že dom nemáte úplne zariadený a zvuk sa viac šíri. Dajte si aj koberce a závesy a pod. a bude to lepšie.

pictbridge
30. aug 2024

Môj manžel tiež chodí spávať okolo 2 a vadila mi telka lebo je spálňa vedľa. Tak som to vyriešila a kupila si štuple od uši 😀😀 odkedy ich mam nosím ich všade a používam ich aj keď je manžel v Nemecku . Nedám dopustiť nič ma neruší a kľudne spim 🤣

autor
30. aug 2024

@keziah ahoj ďakujem za tvoj názor ale predtým som v komentároch písala že v byte som mu mohla pri hlave aj mixer pustiť a ani ním nehlo nemal nikdy problém zaspať

strop23
30. aug 2024

stuple do usi nech si dava na noc, mne to pomohlo ked bola priatelka chora a vkuse kaslala.

cmarzarafom
Autor odpoveď zmazal
janickacrazy
30. aug 2024

Možno si len potrebuje zvyknúť. Ja som tiež predtým bývalá v byte a tie zvuky mi nevadili, lebo roky som bola na ne zvyknutá. Keď sme sa presťahovali do domu som asi mesiac nevedela zaspať, lebo bolo úplne ticho. 😁 A môžem potvrdiť, že v dome mi viac vadí, keď ide niekto v noci na wc, lebo je tam tichšie ako v paneláku.

barju
30. aug 2024

Ja som typ tvojho priateľa, chodím správať pred polnocou, môj manžel medzi 2-4. Vstávame ráno rovnako o 8. V októbri to bude 15 rokov čo takto fungujeme. Zo začiatku spoločného bývania som ho lákala do postele, lebo som mala pocit že mali spáva a nemôže mu to stačiť a tiež kvôli tomu, že som nechcela zaspávať sama. Niekedy spravíme kompromis a ideme spať spolu o 1, že ja vydržím dlhšie byť hore a on ide skorej spať. Na diaľnici máme nonstop otvorené dvere, kúpeľňa/WC hneď vedľa, bývame v byte, takže tu počuť ešte aj susedov že splachuju a sprchuju sa. Za celý čas spolubývania na zobudil 3 krát, keď prišiel po nejakom flame podgurážený a nebol opatrný s klucami v zámku. Minule mi povedal že preto nevylozil umývačku lebo sa bál že má zobudí, kuchyňa je bez dverí a hneď oproti spálni. Neviem teda čo by si ty musela robiť aby mu všetko vadilo. Zvuky v niektorých miestnostiach sa môžu ozývať keď je nedostatočné zariadené nábytkom, v sprchovom kúte voda kvapka z väčšej výšky ako v umývačke, môže to byť hlučnejšie ale aby to človeku vadilo...neviem. Nemôže to byť vekom ? Že na niečo bol zvyknutý a zrazu je to inak a nevie sa prispôsobiť? Neviem koľko máte rokov...

wolf_
Autor odpoveď zmazal
jarmilaj
31. aug 2024

Nie je pravda, že v byte mu to nevadilo. Možno z posledných síl vydržal, lebo sa tešil na kľud, zrejme je sklamaný a podráždený, že ho nemá, a preto spí ešte horšie. Nezladený spánkový rytmus medzi partnermi je vážny problém, ktorý vyžaduje ústupky od človeka, ktorý spať nepotrebuje. Tvoj muž urobil v tejto veci, čo sa dalo, máte spálňu, a ty beháš, splachuješ, umývaš zuby, piješ, no asi tú telku počuje, keď to hovorí

nelka93
31. aug 2024

A skúsila si sa s ním porozprávať ako si to predstavuje? Keďže ani jeden nemienite spraviť kompromis, tak ze ako budete ďalej fungovať? Inak klobúk dole ja keby som išla späť o 1 a vstavaná o 7., tak som rozbitá ako cigánska hračka

zuzanita1609
31. aug 2024

A nie je nič horšie,ako nevyspatý chlap 🤭. Časom sa začnete hádať na somarinach,budete obaja z toho podráždený a ak ti ozaj záleží na vzťahu, obetuješ to večerné pozeranie televízie. Potrebuješ si len položiť otázku, či ti stojí za to ak neurobíš kompromis vo svojom ponocovaní, stratiť vzťah. A možno aj jeho niečo trápi,keď to začal vyčítať len v dome a v byte mu to nevadilo. Porozprávajte sa.

jana_eyre_2
31. aug 2024

Nech si kúpi stuple do uší keď má taký ľahký spánok..

Ja musím chodievať spávať skoro, lebo veľmi skoro vstávam (späť idem cca od 8-9 a vstávam o 3-4 - podľa toho ako mám naplánovanú smenu) a máme tri deti, bývame pred Tescom rovno pod oknami máme voziky, spálňu mám vedľa kúpeľne kde sa deti sprchuju, tak si človek musí vedieť predstaviť aký hluk je doma keď už potrebujem spať.. a nemôžem sa sťažovať, lebo veď čo mám kričať na zákazníkov aby nebuchali, aby deti nepúšťali vodu? No jednoducho človek sa musí prispôsobiť situácii.. ak ty naschvál nebuchas dvermi a nerobíš rezne o pol noci, tak musí on niečo urobiť pre to aby sa mu lepšie spalo.. nech si kúpi melatonín na zaspatie, nech si dá do uší štuple a môže spať ako bábätko..

Ja mám zase skôr problém v tom, že sa zobudim.sama o čase ako ty chodis spávať, nemusí nikto ani buchnúť.. len ma to štve, lebo keď sa zobudím o 1dnej, tak neviem zaspať a o dve hodiny už musím vstať.. potom na obed som ako mechom udreta..

ema234
31. aug 2024

Mojmu vadilo, len to ze nemam normalne spanie a rano vstavanie, ale to som bola na materskej. On spal vzdy ako drevo, tak taketo veci mu nevadili. Teraz robim aj tak nocne, takze uz je to jedno 🤣🤣🤣

milos81
31. aug 2024

Toto žiaľ nejde vyriešiť, bývalej práve takto začalo vadiť aj to, že dýcham, vravela, že chrápem, zatiaľ čo ja som vedľa nej ležal, pozeral na ňu, dá sa povedať, že chrápala ona, začala ma budiť, lebo vraj chrápem, no bol som hore, tak som sa po cca mesiaci zobral a šiel som domov. Zo začiatku som jej ešte aj uveril a kúpil nový matrac, ten jej bol dosť tvrdý, no nebolo to v tom, keď som náhodou prišiel o 19, už to bolo neskoro, celé zle...

trisha_r
1. sep 2024

Tiež mi vadí hluk 🤷🏻 telka , ak niekto dupoce nedajbože nejaká párty .... Našťastie bývam sama , ale tak prechodne na byte je hluk nonstop, či už niekto spláchne wc a to je ako keby bomba spadla ... S tým sa nedá nič robiť .... Na to si priateľ bude musieť zvyknúť , alebo odhlucnit izby, to sa dá spraviť , iba jeho izbu odhlucnit .... Jednoducho niekto zaspí I keby traktory padali a niekto nevie zaspať ani pri komarovi čo lieta 🤷🏻 to nie je nič osobne, jednoducho to tak je ..... A keď som už mega na nervy tak si dám skrabosku na oči a štuple do uší

Strana
z3