Partner sa sťažuje na hluk, čo robiť?
Ahojte,
potrebujem sa asi vyžalovať. Som ten typ človeka ktorý je rád dlho hore, spať chodím okolo 1 ráno. Doteraz sme bývali v mojom 1. izbovom byte. Priateľ chodí spávať okolo 22-23 no v byte sa sťažoval že mu svieti telka do očí (vždy som jas stiahla na minimum). Tak sme časom začali riešiť väčšie bývanie aby sa partner mohol zavrieť do spálne a mať kľud. AJ sme vyriešili, domček no nastal problém, zvuk sa v nielkorých miestnostiach ozýva a ja som už z frajera na prášky. Keď je unavený ide si samozrejme ľahnúť skôr a ja na druhý deň počúvam ako mu prekáža že som hore lebo som "hlučná", vraj keď chodím hrozne to počuť, keď pustím vodu hrozne to hučí, to samé s WC, keď zatváram dvere na obývačke tak praskaju a to ho zobudilo. Ženy poradte mi myslíte si že si na to zvykne alebo sa mám rovno zbaliť a vrátiť sa do svojho bytu, som zúfala bývame tu 3 týždne a on už našiel 1000 vecí ktorými ho obťažujem keď on chce spať.
fuu, ja chodim tiez neskor spat ako moj muz ale teda on ked lahne a zaspi, mozem pri nom aj strielat z gulometu a nim ani nehne.
To je zvlastne, ze ste v dome a jemu vadi zatvorenie dveri alebo pustanie vody. Neviem aku mate dispoziciu domu vyriesenu a ci sa prip. da umiestnit spalna do inej miestnosti..? Ale teda divne, ze ked mu takto extra vadi kazdy zvuk tak ked vedla neho spis a prehadzujes sa, to mu nevadi? Ved clovek nespi v jednej polohe celu noc. Aby mu onedlho nenapadlo poslat ta spat inam, lebo mas hlucny spanok 🙈
Ale vazne - ak ma taky extra lahky spanok, nech skusi stuple do usi 🤷🏻♀️
Nie je nič horšie než sa nevyspať. Úplne tvojho muža chápem. Mne by to tiež vadilo.
Iný si zuby skôr, a TV si môžeš pustiť na sluchatkach keď to fakt potrbuješ (inak to 2 hod po Tom, čo on ide spať ešte sleduješ TV? Predtým s ním? Nie je to trochu veľa?).
Kedy ty vlastne vstavaš a akú máš prácu/akú on? (Kedy začínate ? )
Neskutocne mi lezu na nervy ludia ktorym vadi kazde suchnutie pri spanku😀 viem, nemozu zato, ale vsak kua spi ked chces spat😀
Nech si kupi stuple do usi
@lenkakravcova mame spolu firmu, robím od 7;30. Večer prídeme domov okolo 19tej navaríme si poupratujeme venujeme sa jeden druhému a on potom ide spať no mne sa tak skoro nedá tak zapnem tv alebo si robím na ntb alebo si čítam knihu, svetlo mu nevadí to do spálne nespavosti ale vadia mu zvuky keď splachnem idem si pre vodu do špajze alebo do kúpeľne pre krém
@hederamonstera si dobre sebecká. Akoby oni za to mohli.
@lukbe a ty nevies citat s porozumenim
Skus, pripadne ich rovno kup. Kupila si ich kamoska a vraj jej to zmenilo zivot, že sa vyspi ako babatko
Mna najviac zaráža že v 30m byte mu okrem svetla z TV nič nevadilo ako som hore písala on spal ja som varila upratovala sprchovala sa a ním ani nepohlo, teraz sme v 100m dome a problém s každým zvukom, cez víkend ideme dávať laminát miesto linolea tak dúfam že aj to by trosku pomohlo aby nebol zvuk taký prenikavý
@hederamonstera jasné, že viem.Vraj "spi,keď chceš spať."
@lukbe vsak som napisala, ze viem, ze za to nemozu. Ked maju taky problem, nech si ho riesia, napr stuplami do usi
Vyriesili ste vacsie priestory, ty tiez od neho neziadas, aby ponocoval s tebou, lebo ti je v obyvacke smutnucko bez neho. Bordel v noci nerobis, tak nech si kupi stuple do usi ked ho budi splachnutie wc. Povedz mu, ze ked bude stary, a bude mat problemy s prostatou a pojde vecer na wc, tak mu to otrepavat o hlavu nebudes ako on tebe teraz.
aj mojho budilo vsetko... stastny je so mnou odkedy mu kupujem.stuple v dm(inak nie je jedno ake stuple kupis su makke tuhe male velke kazde su ine musi vyskusat) a nosi masku na ociach pri spani...takze nevidi nepocuje 😂😂 a obaja sme stastni lebo on moze spat a ja buntosit do kedy sa mi paci
Zbožňujem takýchto ufrflanych buzerantov 🙄pardon za výraz ale iným sa nahradiť nedá. Nech si kúpi stupne do uší, masku na oči a zahrabe sa na noc pod zem, ideálne. To ešte asi nemáte deti, potom uvidí co je to zaspávať a spať v kľude 😅 chcela by som vidiet co bude robiť potom, zrejme sa odstahuje a tebe ich nechá na krku.
Chápem i partnera, i Teba. Ťažko zaspať, keď
človek vie, že vie byť ešte zo dve hodiny aktívny. A ťažko spať človeku, ktorý má krehký spánok. Ja neviem zaspať, keď manžel nie je pri mne v posteli. Našťastie manžel aj ja chodíme spať v rovnakom čase.
Och este ze moj manzel tvrdo spi a zaspi za sekundu ja som tiez nocny vtak 🙂 je to tazke ale jemu to problem nerobi zavrie oci a spi.. super je to ze sa mi risuje partak 🙂 nas 2 a pol rocny syncek.. ten vobec nechce spat...
Chápem teba aj frajera. Som typ nočná sova ako ty ale zažila som v živote obdobia kedy som musela vstávať veľmi skoro a vtedy ma išlo roztrhať od nervov keď bol niekto hlučný 😃 asi si nevieš predstaviť ako veľmi je v niektorých interiéroch počuť púštatnie vody. Tu nejde o samotný zvuk vody ale to hučanie v potrubí!
Jasné, že nedokážeš otočiť svoj biorytmus (tiež mam tsky ako ty) ale preboha buď tolerantná a chod sa umyť skôr ako ide on spať- to je taky problém? A keď pozeráš tak si daj sluchátka. Alebo čítaj knihu. A nenos hlasné papuče 😃 hotovo a frajer môže kľudne spinkať 😃
@petracandle ja sa nesprchujem keď on spí, sprchujeme sa spolu a on ide spať, len momentálne nemáme kvôli prerabke umývadlo tak si zuby umývam v sprche 😁 telku z obývačky nemá šancu počuť obývačka je od spálne cez celý dom, papuče nenosím chodím na boso
Tak potom iba na tvoje zvuky si musi zvyknut. Ked sa zobudi na tvoje kroky, to musi mat vazne slabi spanok.
Akú dĺhu dobu by ste mu nechali či si zvykne? S tým že každé ráno počúvam čo nové mu vadilo minulú noc
Daruj mu štuple do uší 🙃 ja som mala pred dieťaťom tiez velmi slaby spanok, všetko ma zobudilo. Dala som si štuple do uší a bolo. Ani by ma nenapadlo mužovi vyčítať, že je hore, keď sa mu nechce spať 😅
ja si neviem predstavit, ze ho mozes az tak rusit. Hadam netrieskas dverami, neumyvas riady a pod... Nech si da stuple do usi. My sme sa nerusili v byte, kde sme mali dvere do spalne priamo z obyvacky, detto WC a kupelna relativne blizko spalne.
Ja mojim deťom pustam rádio,keď spia,aby im nevadili zvuky "z bytu". Tvoj chlap by tiež mohol spať pri dákom "podmaze", nevadili by mu tak Tvoje zvuky.
Ja chodim tiez spavat skor ako muz...a tiez mi vadi svetlo aj zvuk tv- poprosim ho nech to da tichsie...uz ked zaspim, je mi to jedno..no dnes v noci nemohol spat a 2x ma zobudil ako baraboval po dome 🙈
no ked uz nic ine, na zdravie mysli a zacni chodit do postele skor. Je to iba o zvyku. Hygienu si sprav normalne v normalnom case vecer a potom aj ked si dlho hore, nepobehujes. ja napr. mam casto dni ked som hore dlho, spalne mame osve, ale nerobim hurhaj na cely dom, vsak aj dieta mi chodi na cas spat, chlap tiez casto spi uz... telku v obyvacke nepozeram, nakolko z tade to huci do celeho domu... ked zavriem spalen tak vobec.. a vlastne telku ani nemusim pozerat, mam ine aktivity.
Ak mu ale vadi aj to ak niekto musi na wc a splachne, tak bude mat prost ezly spanok... a bud si da stuple, alebo neviem. Mne to vadi ked spim napr. preto chodim spat posledna :D vadi mi ked mi zapne svetlo niekto, vadi mi ked svieti aj dioda na niecom, nie to este telka, ak bruzi nejaka elektronika...
Ale aj ty sa zamysli, neviem ci napr rozchod inak dobreho vztahu, je ok, len kvoli tomu, ze nevies ist normalne spat :D Ak si si ista, ze hurhaj nerobis a nepobehujes furt okolo, tak muprost epovedz, nech ti s tym da pokoj, ze to je jeho problem.
no ako dllho by som ho nechala nech si zvykne? nech si zvyka ako chce dlho, ale reci okolo by som odmietla pocuvat. Si predstav ze mate dieta, psa, alebo vonku sused stekajuceho psa... alebo cokolvek :DDd bude frflat kazde rano?
@simca06022011 ja som si istá že hurhaj nerobím, ja nemôžem za to že sa to tu ozýva a naozaj si nenechám rozdrapiť močový mechúr len aby sa náhodou neprebral
Vies co, niekedy si tie zuby umy potajomky este pred tym nez pojde spat. V ten den uz vobec nechod do kupelne pustat vodu. A rano sa ho opytaj, ze ci aj tuto noc pocul ked si si bola zuby umyvat. Ked povie, ze hej, tak vies ze trepe a mozno sa aj on zbada 🤭
Ja som tiež nočna sova.Idem spať o 2a zo vstavaním nemám absolutne žiaden problém.Ale keby ma tak muž obmedzoval ako tvoj frajer tak s takým človekom by som nebola.Príde maličke dieťa a bude plakať tak čo vyskoči s kože za živa.Neblázni s takým to človekom čo by ma obmedzoval žiť by som nemohla.Aby mna dirigoval vodu nepušťaj nesvieť išiel by svinským krokom.Nie naozaj veľa vydržím ale takého to človeka by som pri sebe nezniesla.
@alickapusinka ďakujem za povzbudenie že ja nie som tá vadná
Tak ja patrim medzi ludi s extremne slabym spankom. Fakt pocujem vsetko 🙄 aj 1cm chrobaka na chodbe, ktory sa snazil vystverat na stenu... 🤣 niekedy mi vadi aj to ked muz nahlas dycha 🙄
Ale teda v zivote som nekazala mojmu muzovi ist spat zaroven so mnou.
Ked ma telku ozaj nahlas, tak mu poviem, nech ju stisi.
To co je za blbost, ze ty mas chodit skor spat lebo jemu vsetko vadi 🙈 to sa moze aj on prisposobit a chodit spat neskor. Rano co, tiez budeme cakat, kym sa ten druhy zobudi? A kym sa nezobudi, budem lezat ako mrtva v posteli 🤣
Tvoj muz nech robi nieco so sebou 🥴