Partner zatajuje pravdu o otcovi
Ahojte, mate priatela, babatko v bruchu, na plane svadbu a on Vam doteraz zatajuje to , ze otec ktoreho mi prezentuje ako otca ,nieje jeho biologicky...
Viem nieje to moja starost a je to nepodstatne, jeho "otec" sa onho staral ukažkovo cely život , ale ja už pravdu viem a myslim si ze aj on vie ze to viem a ajtak mlči.. mne je to vrcholne trapne začinať tuto temu.. ani neviem kedy by bol vhodny čas, ked prenho doteraz nieje.. ja som od zaciatku bola v takychto veciach otvorena a uprimne sa ma to dotklo, lebo to beriem ze mi nedôveruje na tolko a niesom prenho natolko dolezita aby mi to povedal... čo myslite? Čo by ste robili?
Mozno ho berie,ako skutočneho otca.....citi to tak...,raz ti urcite pravdu povie ..no ked ta to tak velmi trapi,tak by som sa ho na to rovno spytala..
@janinah neviem kde bol spomenuty nejaky vysluch 🤦♀️🤦♀️ neviem ci ty so svojim partnerom manzelom komunikujes jedine vo forme vysluchu ale myslim si ze normalne sa porozpravat s muzom s ktorym dufamze stravim zbytok svojho zivota je uplne normalne...
@giuli ved jasne ja to neriesim v tom zmysle ze teraz nanho vyvalim ze chcem.spiznat jeho biologickeho otca to vooobec ja som spokojna s mojim buducim svokrom az moc ale ide mi oto ako ma berie ze mi to nepovie, moj otec je uplny fetak ktory ma nikdy nechcel povedala som mu vsetko o mpjej rodine a ako som vyrastala a oni ma vsetci tahaju za nos 🙈
Sama pises: "myslim si ze normalne sa porozpravat s muzom s ktorym dufamze stravim zbytok svojho zivota je uplne normalne..."
A na druhej strane ti je trapne danu temu zacinat.
Protirecis si.
Tak mu povedz, ze to vies a ze respektujes, ze o tom nehovori, ale ak by niekedy chcel, tak ho rada vypocujes.
Ak je to pre neho uzavreta zalezitost, tak nema potrebu hovorit o tom.
@fokuska ja si neprotirečim, ty nečitaš s porozumenim očividne. Ja som reagovala nato ze urcite si ho neposadim a nebudem robit vysluch a natlaky iba by som sa chcela normalne porozpravat. Ale zaroven je mi trapne zacinat tuto temu
Mozno sa za to iba hambi a nie je s tym uplne vyrovany. Neries to. Teraz mas hormony trosku vyssie, tak to riesis. Nic na tom nie je, ked o tom nechce hovorit. S tebou to nesuvisi. Nechaj to tak. Nadhodila by som mozno iba temu, ci nevie o nejakych alergiach alebo chorobach zo strany bio otca. Len pre istotu, lebo v nemocnici som vyplnala take papiere, kde som mala napisat aj alergie a choroby o ktorych viem v rodine. Ale ja som rodila cisarskym, tak neviem ci to kazda vyplna. Ale pytala by som sa v klude.
A? Ja tiez beriem svojho nevlastneho ako vlastneho,pred inymi ho volam otec a vlastneho nespominam. Len jed sa ma niekto spyta,kto to bol,tak poviem,ze biologicky otec,ale dalej to berozvadzam. Ked sa ma clovek bespyta,tiez to nevytahujem.
netlačila by som na neho...možno je mu to nepríjemné...aj keď v kútiku duše by ma to troška hnevalo že mi úplne nedôveruje...
@deti95060810 no, dakujem , takato odpoved mi uplne stacila.. neverim ze konecne niekto pochopil ako som to myslela.. a bol ochotny sa nadtym aspon trosku zamysliet!
Ja si myslim, ze sa mozno hanbi za to trocha ... nieco trocha podobne som absolvovala aj ja s mojim uz exmanzelom ... vzdy som to brala tak, ze clovek predsa nemoze za rodinne prostredie, z ktoreho pochadza. Az potom som zistila, ze zatajuje kade-co, nielen rodinne pomery 😛😁
Podľa mňa to nerieš. Možno že pre neho je to tak citliva téma že sa k tomu nechce vraciat. Nikdy nevieš čo prežíva ten druhy človek. Keďže si ty povedala o svojej rodine pravdu tak to znamená ze to berieš inak, si s tým vyrovnaná. Možno on nie, napriek tomu ze svojho nevlastného otca ma rad. Pokiaľ je k tebe úprimný v iných veciach, nevidím dôvod si to vysvetľovať tak, že k tebe nie je úprimný.
Ak ho berie ako
vlastnéhootca, nemá dôvod vyťahovať na verejnosť, že je to nevlastný. Podľa mňa to nie je nič, čo by si musela nevyhnutne vedieť.
Vyrastal s nevlastným otcom?
Angela Merkelová presne tak. To sú také detaily že nestoja za zmienku. Ani nie že tajomstvá ale skôr také že nestojí za reč. Každý niečo tají a že písať mottá o úprimnosti do profilov je len gesto.
@1gabriela13 tomu velmi neverim ze sa stym za 25 rokov nevyrovnal ono ta situacia je podla mna taka ze on ho ani nikdy nepoznal podla mna..podla toho co som sa bavila a jeho mamou tak s tymto nevlastnym otcom je od 2 rokov takze.. takze to nemoze byt take citlive
Tak ak s nim zije od 2 rokov, tak ho vnima ako vlastneho, prenho je to samozrejmosť. Neuvedomuje si , ze ti nieco zatajuje. Mohol ti to povedať, len tebe to nejako veľmi vadi.
Pozri co z tvojho pohľadu nieje citlivá téma ani dôvod na hanbu z pohľadu tvojho priateľa to môže byť úplne inak. Píšeš ze ty máš tiež vseliakeho otca, ale priateľovi si o ňom povedala a netrápi ta to. Len to si ty, tvoje vnímanie, tvoj svet v ktorom niektoré veci považuješ za dôležite aby iný vedeli a sú veci o ktorých rozprávať nechceš.
Napríklad môj ex (a otec dieťaťa) mal 2 nevlastných súrodencov a povedal mi to až po 9 rokoch vzťahu. On sám sa to dozvedel az keď bol stredoškolák a ani sam doteraz nevie ci ide o sestry alebo bratov, ani sa to nepýtal. Pre mňa je to úplne nepredstaviteľné, ja viem o svojej rodine takmer všetko, ešte aj mená a zamestnanie praprababiek a samozrejme rada o tom rozprávam takže pri mne by o tajných súrodencoch vedeli všetci.
Možno to mate rovnako s priateľom, proste len iné pohľady na vec.
Každopádne úplne chápem ze ta mrzí ze ti takú vec ešte nepovedal. Véd ide v podstate o dedka tvojho dieťatka, minimálne o všetkých možných dedičných chorobách vy ste mali ako rodicia vedieť.
Byť tebou sa ho to na rovinu spýtam. Podľa reakcie budeš vidieť aj dôvod prečo ti o tom ešte nepovedal
@lujza123 ano asi mas pravdu... ja som vela krat chcela iba tak nevinne ze pocuj ako je to teda s tym tvojim otcom.. aby to nebrap nejak ze zmenim nazor aj postoj k jeho nevlastnemu otcovi ked mi to povie ale je mi to blbe no. Ved keby mi to chcel povedat tak mi to naozaj povie sam od seba tak to necham tak. Budem sa nadalej tvarit ako idiot ze nic neviem😁
Mňa napáda ešte jedna možnosť. Možno sa dohodli, v rámci rodiny, že o Tom nebudú hovoriť. Nvm. Možno sa len snaží chrániť svojho otčima. Ak nie, tak takéto zatajovanie nikdy nič dobré neprinieslo.
pdla mna vyrastol v tom, ze sa o tom nehovori a hotovo.. a chlapi to neriesia.. moj muz vyrastol v manzelstve, kde jeho rodicia boli najprv kolegovia, otec bol zenaty, mal deti, no.. tiez je to tabu tema a skoro nic o tom neviem.. a manzel sa doma nikdy nepytal.. podla mna ti to sam od seba nepovie, lebo mu je to skratka “jedno”, ze ho splodil iny, ked to mam tak nazvat.. a ked sa opytas, nemal by to zatajit.. teraz ta to mozno viac zaujima, ved cakas jeho babo.. uz len sa dostat do takej neprijemnej situacie, akoze napriklad povies, ze babo sa v niecom podoba na “deda”, pricom nebudu pokrvni pribuzni..
A velaktrát o tom ani nevedia že žena vedie bežný manželský život, milenec ju nabúcha, manžel si bude myslieť že je to ich decko a život ide ďalej. Ani nebude vedieť. Až priateľka toho decka keď vyrastie začne robiť telenovelu že ak on má krvnú skupinu inú ako rodičia tak tam niečo nehraje. Ale dovtedy život išiel kľudne.
@gaaspi to nemusi hned byt telenovela.. ak je to očividné..ked všetky ostatné deti su tmavé a on je biely.. tak ta priatelka toho decka vobec nemusi tusit ze to je nejaka citliva tema alebo by odhalila neveru a proste sa opyta nato. Co teda neni moj pripad lebo ja sa hram ze nic neviem a hram ich hru. Takze ja to nepotrebujem odneho pocut "aby som vedela.pravdu" lebo pravdu viem , chcela by som to pocut iba na znak toho ze mi dôveruje a ze vieme osebe navzajom všetko. 🤷🏻♀️
Lebo mi je to uz niekedy dost trapne ked sa bavim s jeho mamou a klame ma do tvare a zamotava sa do klamstva😂😂 a ja sa musim tvarit ako husička blba. Neviem no to je asi vec povahy uz
Ty hodnotis ich "hru" z tvojho pohladu a pritom to vobec nemusi byt hra ;) oni nehrjau hru, pre nich je to normalne len ty mas pocit ze nieco taji a pod. Kazdy clovek ma inak nastavene vnimanie situacie a preto ty hned hladas nieco za tym, co tam ani nemusi byt. Skus to vypustit z hlavy a uvidia casom. Ja by som to neriesila, ked o tom nechce hovorit tak to respektuj. Nevies ako sa on s tym vyrovnal. Pravda je taka ze otec je ten kto vychoval syna dal mu bezpecie lasku a miluje jeho matku 🙂 inak pravda nie je 🙂
Chlapi sú nastavení inak ako my, možno sa mu to zdá nepodstatné, jednoducho má otca. Pokrvne putá možno vôbec nerieši. Žiadna nedôvera voči tebe.
Ja som sa dozvedela od manžela po niekoľkých rokoch manželstva, že je z dvojičiek, druhé sa narodilo mŕtve. Povedané mimochodom pri nejakej príležitosti. Tiež pre mňa zásadná info, manžel prekvapený, veď o nič nejde. Nechcel tajiť, nebola téma, nepovedal. 😉 Sme 15 rokov manželia, a občas medzi rečou aj teraz povie niečo pre mňa prekvapujúce. Aj ja určite občas vytiahnem niečo preňho zaujímavé, keďže deti sa pýtajú. 🙂
Takže netráp sa kvôli tomu.

Možno je to preňho citlivá téma a berie tohto otca za svojho a nie je to preňho také dôležité, ako pre teba. Preňho je to uzavretá záležitost.