icon

Partner zrazu chce deti, hoci predtým nechcel.

15. nov 2019

Ahojte baby, aby som to objasnila, som zatiaľ pomerne mladá baba. Mám muža, ale staršiu maminu, ktorá by už najradšej chcela vnúčence. Mnohokrát som jej vysvetľovala, že sa nevidím ako mama rodiny a priateľ mal donedávna podobné razenie. Sme spolu 9 rokov (z toho 2 roky manželia). Mamina túžba by mi nevadila, vždy som jej vysvetľovala, že som dlho študovala aby som mohla pracovať, že plienky meniť nechcem. Každej žene, ktorá chce ale deti zo srdca prajem. Akurát v mojom živote na také mesto nie je. Svoje dôvody vysvetľovať nechem. Problém ale nastal v partnerovi, začal pociťovať, že on by deti aj chcel. A musím povedať, že ja som sa nezmenila, veľmi ho .ilujem a hoci viem, že kopa z vás deti má chcem sa spýtať čo si myslíte, že takáto túžba vie prejsť? Nemám sa moc kde inde poradiť, rozhodne o neho nechcem prísť. Ale zmena názoru nepripadá do úvahy. Veľmi ma to mrzí a zožieram sa tým odkedy mi začal naznačovať, že by sme mohli prestať používať antikoncpciu.

ciernysokol
15. nov 2019

Aha.jasne.zle som sa vyjadrila,myslela som,ze august je 6 ty mesiacldobre,tak to sedi.ja len pre zaujimavost,zaoberam sa tak rekreacne astrologiou,ty mas sev.uzol v kozorozcovi ( od 15.augusta je strelec), z tohto umiestnenia by som ta do materstva urcite nasilu nenutila a zelam vela stastia v uspesnej kariere! ;) ( ku vztahu neporadim nic, to musis sama,ako sa ti da) len som chcela vediet,ci ti tie materske tuzby pridu neskor

autor
15. nov 2019

Mne nepovedal, že si nájde inú zatiaľ, ani žiaden odchod nespomenul. Lenže ja tiež nie som typ čo sa prispôsobí, pretože ide o veľké životné rozhodnutie, toto nie je o tom čo budeme večerať.
Vybalil to na mňa ale hrozne náhle. Nechcel použiť ani kondóm, dosť sme sa pohádali, ale mesiac je už teraz ticho, tak neviem ani či to má zmysel vyťahovať alebo mám mlčať.
Mrzí ma, že tá svadba asi bola chyba... ale ďakujem za rady aj tak.

mareka49
15. nov 2019

Svoje dôvody ale vysvetľovať nechceš?
No ale tak sama v sebe si ich ty vnútorne rozober.
Je to "iba" tá práca?
Čo rodinné zázemie, tvoje detstvo, rodičia, zdravie, psych.problemy, dnešný svet..?
Veď existujú kompromisy.
Môžeš dva roky pracovať na tom či inom, dosiahnuť svoje ciele a svoj postoj prehodnotiť.
Možno dospejes k zmene názoru, možno nie.
Hlavne o tom otvorene hovor s partnerom. Nikdy nehovor nikdy.
Ja som hovorila a uz som mama.
Ešte nie si vnutorne nastavená.
Skúsila by som si od manžela ešte vypýtať čas a ak sa aj naďalej budete rozchádzať v tejto otázke..
Je možné že túžbu po rodine bude hľadať inde.

autor
15. nov 2019

@mareka49 je to práca, fakt, že nechcem porodiť dieťa do dnešného sveta, nemám čas, nechcem do neho vraziť peniaze a čas, riešiť problémy okolo výchovy. Detstvo som mala pekné, psychické problémy nemám, predstava byť matkou ma nenapĺňa, to je celé. Tak ako vy viete, že po deťoch túžite, ja viem opak. Z predstavy kojenia, menenia plienok a vyvaránia cumlíkov mám doslova koprivku :D.
A to nie je tak, že o dieťa sa treba starať 2 roky, to je na ďalších možno 20 a ja nechcem, pretože nedokážem sedieť na dvoch stoličkách naraz po ďalších 20 rokov. Nechcem mať výčitky, že sa jednému nevenujem poriadne keď na to mám kapacitu. Som osoba, ktorá má radšej čosi splnené na 100% než dve veci na 50 ak sa rozumieme.
A áno viem, že pri svojej práci by som sa dieťaťu venovať nemohla, alebo by som sa nemohla venovať minimálne polovici svojej práce, pretože odskakovať si z labáku dojčiť od infekčných chorôb neexistuje.

retatka
15. nov 2019

Tu kočka rieši úplne niečo iné.Nechápete pointu.To,že nechce deti,je jej rozhodnutie,do toho Vás nieje a ked neviete poradiť,vo veci na ktorú sa pýtala, radšej neodpovedajte..

mareka49
15. nov 2019

Toto treba dať prečítať manželovi. Nech vie na čom je.

maminuska
15. nov 2019

to zas trocha preháňaš s tým materstvom , 100 % matkou nebudeš nikdy aj keby si sa rozkrájala a bola by si celé dni doma a nepracovala by si .
Dá sa pracovať a aj sa venovať deťom , treba to správne skĺbiť, zapojiť manžela a prijať pomoc. To je všetko . A z labáku by si neodbiehala , však pol roka môžeš kojiť doma alebo vôbec a je to .

mpg
15. nov 2019

Tam bude problém asi tá práca ( styk s infekčným prostredím), ale pre to aby mohol mať deti by stálo zato aj nájsť si inú prácu. To by ani nebolo isté, že bude tehotná hneď, niekomu to trvá, kým sa to podarí, ale pre deti nie je žiadna obeta ťažká a keď niekto chce, tak dokáže tieto veci práca a deti zladiť, dobre to urobila Andrea Verešová, ktorá pri takej práci ako robí má dve deti a iste jej to dáva veľa, že ich má.

maminuska
15. nov 2019

@mpg to nebude problém to by nemali deti ani lekári na infekčnom , ani ľudia v laboratóriách v nemocnicach , ani na infekčných oddeleniach ... jednoducho deti nechce, každý sme iný .

hivanik
15. nov 2019

@mpg ...no napr.Veresova tiez nebola 2x nadsena ked zistila, ze je tehotna pretoze najprv chcela dostudovat, ked si dobre pamätam

janinah
15. nov 2019

Každý má právo zmeniť názor,aj tvoj manžel.Mala by si byť férová a na rovinu mu povedať,že ty si názor nezmenila ani nezmeníš.Nechcela by som byť na tvojom mieste,lebo skôr či neskôr jeho túžba po dieťati bude tak veľká,že odíde za takou,ktorá to dieťa chcieť bude.Môžeš ty mať karieru,peniaze,úspech,môžeš vyzerať ako modelka,jemu to stačiť nebude.Nechcela by som čakať ,kým ten moment príde a potom si búchať hlavu o stenu,že som stratila lásku.....Mali sme podobný prípad v okolí,tam dieťa zomrelo a žena kvôli strachu nechcela ďalšie,manžel áno a skončilo to rozchodom.Žena má skoro 50,je sama,muž má rodinu s dvoma deťmi /z toho jedno je jeho/.Tak si tie svoje zvieratká aspon pofoť,ja si b starobe budem fotky detí pozerať,ta aspon tie pracovné nech máš,ak ti to bude stačiť.A nie nadarmo tu píšu,že ostaneš sama,prepáč,ale psík ani papagáj ti v starobe pohár vody nepodá,dobre vychované dieťa áno.....

dskjhfdlkdjhl
15. nov 2019

Ked sa chce, tak sa kariera s materstvom sklbit da. Ked sa vsak niekto rozhodne, ze deti nechce, tak by ich nemal mat preto, ze to chce niekto druhy-hoci aj manzel. Cize treba si toto uprimne predebatit a potom zvazit, co dalej.

autor
15. nov 2019

Mňa tá práca baví oveĺa viacej než mať deti, bol to môj sen a nevzdala by som sa jej ani keby mi odrezali nohu. Ako náhle by som na polroka odišla nedokončila by som výskum, prišli by sme o grant a mohla by som to celé zabaliť. Takže to nie je len tak, že si odbehnem a potom sa vysmiata vrátim.
Možno sa staroby ani nedožijem a mať deti len preto aby mi pohár vody podávali... to je trošku sebecké nie? Tak či tak nepotrebovala som sa presvedčiť, že deti chcem, hoci pokusy tu boli dobré. Aj som to čakala a ďakujem za rady, ktoré ma do materstva nenútili.
Podľa mňa by som aj ja a aj dieťa bolo nešťastné. Stopercentnou mamou nikdy nebudem, ale nechcela by som byť ani mama čo nikdy nie je doma a dá ledva pusu na dobrú noc.
Ako som už povedala o nešťastných starých dievkach som sa už napočúvala a predstavte si, že poznám aj také čo sú spokojné. A možno budem ľutovať, ale to sa môže stať aj každej z vás. Deti nie sú zaručenie šťastia. Samozrejme vám prajem aby ste šťastné boli. A aby vaše deti boli poslušné a boli s vami na starobu, ale všetci vieme, že realita je taká, že to tak byť nemusí.

dskjhfdlkdjhl
15. nov 2019

Tak to presne takto povedz manzelovi a uvidis, ako sa on zariadi. Ved nakoniec, pracu mas na prvom mieste, tak vsetko ostatne mozes potlacit.

lenka2710
15. nov 2019

Vieš ja som mala prvé dieťa v 23, povedala som si,ze uz ďalšie nechcem a muž bol s tým ok! Po štyroch rokoch mu už začalo prekážať,že mala je sama, nemá sa s kym hrať a pod, cítila som,že túži po druhom! Veľakrát sme sa o tom rozpravali,raz vravel,že je to na mne,že budem na vsetko sama,lebo on je celými dnami v práci! Potom zasa,že by chcel pre malú surodenca, nevedela som sa v ňom vyznat, raz tak raz tak! Nakoniec som si povedala,že to teda skúsime,podari sa podari,nepodarí sa nepodarí! Mám 29 a čakám druhe babo
Takže ak muž túži po dieťati, tak ho chce, môže ho to prejsť na nejaky čas, potom sa to zasa vrati! Veľakrát si muž neuvedomi,co žena všetko podstupuje a nie každá to chce absolvovat viackrát

maminuska
15. nov 2019

dobre , ale čo vlastne potrebuješ ? Ako presvedčiť manžela že on vlastne tie deti nechce ale zatiaľ ešte o tom nevie ?
Nepresvedčíš ho a keď tak dočasne, bude sa to v ňom ozývať stále a stále a bude to silnieť. Ale veď to vieš a aj tušíš , veď hlúpa nie si .
Práca je u teba na prvom mieste, tak jeden manžel hore dole , veď aj s ním sa budeš vidieť až večer, takže ani s ním zrovna nejaký extra manželský život viest nebudeš.

dskjhfdlkdjhl
15. nov 2019

Inak, vobec nemusis byt polroka odrezana od vyskumu, ani granty bez Teba nemusia krachovat. To sa vsetko da aj popri kojeni, obzlast ak bude manzel vydatne pomahat. Pisem z vlastnej skusenosti. Ale rozhodne Ta neprehovaram na dieta, ked nechces, tak isto nemaj, nebolo by to dobre.

autor
15. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl neviem čím som vás tak pobúrila a je mi ľúto, že vás môj pohľad na svet natoľko znechucuje.
Prácu milujem, ale milujem aj svojho muža alebo vy máte rada len svoje deti? Človeku môže záležať na viacerých veciach naraz. Chcem aby bol šťastný, bolí ma to, že zmenil názor a asi som potrebovala rozhojdať len do toho rozhovoru čo sa tu poniektorým podarilo.
Nie som žiadna bezcitná suka čo opľuje matku s dieťaťom na ulici, viem, že by som dieťaťu nedokázala zabezpečiť čo potrebuje. Že by som sa pri ňom trápila a že ono by sa trápilo pri mne. Preto ho nechcem, lebo ako dospelý človek rozumne viem, čo si dovoliť môžem a čo nie. Staviam sa k tomu pragmaticky, nie citovo, ak to niektorú z vás pobúrilo tak prepáčte. Len nepoznám iný portál kde by som mohla pokecať a kamarátky nechcem zaťažovať.

dskjhfdlkdjhl
15. nov 2019

Neviem, kde si prisla na to, ze si ma poburila. Citala si moje prispevky, alebo si si len nieco vymyslela?

dskjhfdlkdjhl
15. nov 2019

Nejako mam pocit, ze si si ma bud pomylila, alebo nerozumies pisanemu textu.

autor
15. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl tak urobili ste zo mňa osobu, ktorej na ničom inom nezáleží a pokojne za vzdá aj manžela a opustí ho. Dokážem ľúbiť a nevidím nič zlé na bezdetnom manželstve. To potom nech sa rozvedú aj všetky neplodné páry všakže...

maminuska
15. nov 2019

Ani ja neviem kde si prišla na to že si ma pobúrila , ale ked sa k tomu staviaš pragmaticky , tak prijmi aj pragmaticky a racionálne riziká čo ti z takéhoto zväzku hrozia .

retatka
15. nov 2019

Aj ja poznám staré dievky a sú šťastné,dokonca i starého mládenca ktorý by nemenil za ten život s dieťatom,pre každého nieje zmysel života,mať dieťa,už si to uvedomte,bo niektoré ženy tu asi nechápu.A napokon,možno aj tie s deťmi,ostanú opustené na staré kolená,záruku nemáte nikdy..

dskjhfdlkdjhl
15. nov 2019

Zrejme citas to, co chces, resp. nechapes, co je kde napisane. Ja som Ti len pragmaticky napisala, ako to je. Ty si si z toho odvodila totalnu kravinu. Mna si nepoburila, mne je to jedno, zrejme nie si tak vyrovnana, ako tu pises.

autor
15. nov 2019

@maminuska no čo vám poviem, tak veľmi toho chlapa ľúbim, že nedokážem byť pragmatická.. hoci by som veľmi chcela.

moonlight1210
15. nov 2019

Ak tvoj muz pre nieco zacal mat pocit, ze mu s detmi uteka vlak a ty naopak si nevies predstavit byt mamou a mas z toho neprijemne pocity, tak zrejme jedine vychodisko bude rozvod.

je mozne, ze casom sa aj v tebe udeje zmena a jedneho rana sa zobudis s tym, ze velmi chces dieta. to nemozes vediet.
ako vidis, aj on bol takmer zaryty nepriatel deti a zrazu zmena.

ale najskor sa v tychto pocitoch s manzelom nestretene v case a priestore.
je dost mozne, ze v case, ked to na teba pride, on uz bude zenaty otec rodiny niekde inde.

Kazdopadne, ak tuto dilemu nevyriesite do pol roka, je najrozumnejsie zacat riesit, ako si rozdelite majetky a komu ostane hypoteka. Lebo toto aj tak vyusti iba do rozvodu. Ale uz mozno kvoli jeho nevere s inou a cakanim potomka s nou.
A to zvycajne uz clovek rozmysla inak, citovo je u niekoho ineho a rozvod byva narocnejsi, lebo uz viac mysli na novu rodinu, ako na teba. Takze potom nemusi byt delenie uz ferove, skor to moze byt boj.

dadus_ka
15. nov 2019

Ved tak mu to dieta dopraj a nech je na materakej teda otec. A ty mozes pracovať a robit výskum, nuz chlapi dozrievaju neskor a teraz asi po 30tke dozrel a zatuzil po detoch.
😀

maminuska
15. nov 2019

no tak ked ho ľúbiš tak je potrebné aby si urobila také opatrenia aby bol spokojný ..čo zas ty nie sí ochotná ..tak je potrebné sa dohodnúť férovo na rozchode a hotovo .

janinah
15. nov 2019

K spokojnosti starých dievok.....no,musia sa tak aspoň navonok tváriť,nič iné im neostáva,ja pozním 4 a ani jedna nie je spokojná,že jej to takto v živote vyšlo či skôr nevyšlo.

dskjhfdlkdjhl
15. nov 2019

@janinah tak zase, ale toto treba nechat na tie stare dievky, nam to moze byt jedno. Ak niekto chce byt dobrovolne bez deti, tak nech je-samozrejme, nemoze to pozadovat od partnera, ak on zisti, ze deti chce.