icon

Partner zrazu chce deti, hoci predtým nechcel.

15. nov 2019

Ahojte baby, aby som to objasnila, som zatiaľ pomerne mladá baba. Mám muža, ale staršiu maminu, ktorá by už najradšej chcela vnúčence. Mnohokrát som jej vysvetľovala, že sa nevidím ako mama rodiny a priateľ mal donedávna podobné razenie. Sme spolu 9 rokov (z toho 2 roky manželia). Mamina túžba by mi nevadila, vždy som jej vysvetľovala, že som dlho študovala aby som mohla pracovať, že plienky meniť nechcem. Každej žene, ktorá chce ale deti zo srdca prajem. Akurát v mojom živote na také mesto nie je. Svoje dôvody vysvetľovať nechem. Problém ale nastal v partnerovi, začal pociťovať, že on by deti aj chcel. A musím povedať, že ja som sa nezmenila, veľmi ho .ilujem a hoci viem, že kopa z vás deti má chcem sa spýtať čo si myslíte, že takáto túžba vie prejsť? Nemám sa moc kde inde poradiť, rozhodne o neho nechcem prísť. Ale zmena názoru nepripadá do úvahy. Veľmi ma to mrzí a zožieram sa tým odkedy mi začal naznačovať, že by sme mohli prestať používať antikoncpciu.

modrykoniicek
17. nov 2019

@oliolijanka A preto zachraňujem ľudí... Lebo som sebecká.
Zle si to pochopila.Nemám na dieťa podmienky žijem v jednej izbe v podnájme takže po dieťati ani túžiť nemôžem.Muž žije inde.A nevidím dôvod sa ponáhľať.Veď túžba mať dieťa môže prísť aj neskôr.Momentálne to tak necítim kedže riešim iné veci.

Ja viem, že si ma nechcela uraziť 🙂 v poriadku.
Moje príspevky boli zlé pochopené

modrykoniicek
17. nov 2019

K dobe som sa chcela vyjadriť tak, že ten kto dnes berie hypo má čo robiť.Čas na rodinu? Haha .. Veď sme non stop v práci.Jednoducho rodina sa dnes berie ako spodina.Ženu čo má dieťa ledva zoberú do práce.

Chápete? Dieťa je vážne rozhodnutie.A nemať kde bývať a urobiť si dieťa je nezodpovedné.
Z tej 1 izby by ma vyhodili ak by som otehotnela.

Doba sa nedá porovnávať!!! Kladú sa iné nároky v každej jednej. Dnes by mi ho brala sociálka.

janage
17. nov 2019

@modrykoniicek no tak zas hádam by to dieťa malo aj otca, ak zodpovedne vyberieš tak by sa staral tiež. Ty to berieš akoby si automaticky mala ostať slobodnou matkou.

abbey1
17. nov 2019

@modrykoniicek Rozprávaš hlúposti. Dnes sme proste len zhyčkaní. Všetkého je dostatok, všetko môžeme mať, všetko chceme a najlepšie hneď.
Každá doba je iná, v tom máš pravdu. Práve dnes však má dieťa a vlastne celá rodina dostupné potraviny, oblečenie za babku, možnosť pohnúť s vlastným životom a rozhodnúť sa. Dôležité je určiť si priority. Na nedostatok času sa len vyhovárame. Pozri tu na MK. Trávime tu čas hlúposti,. Večer zasadne rodina k tým sr...v televízii.
Život nikdy nebol a nebude prechádzkou ružovou záhradou od narodenia po smrť.Aleak nepríde do života vážna choroba, je len na nás, ako si ho poriešiš.

mpg
17. nov 2019

@abbey1 Je to presne tak, dieťa potrebuje zodpovedný prístup a oboch rodičov ale nemusia a asi ani nikdy nebudú 100%-tný skôr záleží na prístupe rodičov k dieťaťu. S dieťaťom sa dá aj pracovať, aj cestovať, ono rýchlo rastie. Kto chce hľadá spôsoby ako sa to dá a kto nechce ten dôvody, prečo nie.

modrykoniicek
17. nov 2019

@janage Ja mám dobrého partnera.Ale ani on nemá vlastný byt.A bývanie u rodičov by sme brali do úvahy len ak by som neplánovane otehotnela.Jediné možné riešenie s našimi financiami.Ani nevieme či nám dajú hypotéku o rok .

@abbey V podstate s tebou aj súhlasím.
Ale po vyplatení všetkého ako sme si to nedávno rátali by ostalo peňazí pre nás dvoch.Sme dvaja a neboli sme ešte na dovolenke.Ešte nám treba veľa vecí zariadiť aby sme mohli vôbec žiť spolu.
A všetko môžeme mať? Ja som mala dni keď som jedla sáčkovú polievku alebo chlieb s cibuľou.Mala som dni keď som deň mala voľno.Teraz som tu na MK pretože mám konečne voľno mám vypraté, navarené, upratané.A čo počas týždňa? Dieťa ťa nebude čakať do pol 12 kým prídeš domov.

Ja nehovorím, že táto doba je strašná.Ale pre mňa je nepredstaviteľné mať dieťa keď zarábam málo.Možno sa nedostanem k bytu a prežívať zo dňa na deň a byť v strese, že či nám ostanú peniaze na konci mesiaca.

Čo je toto za život.Ja som vyrastala tak, že som narafala 5ťky na strednej za povinný platený plener ktorého som sa nemohla zúčastniť.A spolužiačka sa ma opýtala, že či nemám 30€.Že je to smiešna suma.Cítila som sa ako chudera.Každý sa ma pýta prečo som nedokončila vysokú školu keď môj otec ma vysoké postavenie.Kašlal na mňa.

2 roky mi trvalo kým som našla po škole prácu kde je šanca mať zmluvu na dobu neurčitú aby sme mohli riešiť hypotéku.

A celý ten čas som pracovala.Či tu alebo v zahraničí Raz som skolabovala.

Moja mama nebola ani raz nezamestnaná.Vždy sa snažila a niekedy plakala, že to nezvláda.Pomohla som finančne.Ospravedlňovala sa mi, že kvôli nej dnes nemám školu.Mám ďalších 2 súrodencov a žili sme skromne.Nie chudobne ale skromne.
Jednoducho som sa hanbila keď ma učiteľ ponížil prečo nemôžem svoj dizajnérsky prototyp urobiť kvalitnejšie.Že mi majú dať peniaze rodičia.Že vidí, že návrhy mám dobré ale realizácia 0 bodov.

Moja vlastná mama mi povedala, že jedno dieťa stačí v dnešnej dobe.

Vôbec nechápete o čom píšem.

Neviem čo je zlé na tom, že dieťa nechcem dokým si nebudeme istý, že dieťa bude mať vlastnú izbu, oblečenie, mať čo jesť.Mohlo študovať.
Že budeme mať istotu, že máme príjem.Idem si dorobiť vzdelanie aby som si mohla zarobiť aj popri práci.Môj partner má VŠ a tiež 2 práce.

Chcem aby naše dieťa malo základné životu potrebné podmienky na zdravý vývoj.
Či s 15 ročným pubertiakom budeme v 1 izbe? Lebo však v minulosti to nebol problém?

Chcem aby naše dieťa malo normálny život.A tým myslím bývanie, rodičov ktorý sa nebudú hádať kvôli peniazom.Nechcem luxus!Chcem len slušný život.

Nemienim sa už viac krát opakovať.Robím všetko preto aby sme to dieťa mať mohli.Ale nie hneď zajtra.A chvalabohu môj partner zmýšľa rovnako.Rozumne.Ani jeden z nás nevie čo bude.

Naši známy sa tiež neponáhľali majú dieťa po 33.A tiež to nejak neplánovali.Nechali to tak.O deťoch nerozprávali.A su tu a majú dieťa.A chvalabohu nemajú ružové okuliare a nikoho nepresviedčajú o tom aké je to úžasné.Tvrdia, že deti mali mať skôr ale bývali u rodičov v detskej izbe kým sa dostali k hypotéke.Taktiež nezabudli pripomenúť, že pri cene plienok sa im zatočila hlava.

A keď som tak zhýčkaná 🙂 tak poďte s vašimi ratolesťami ísť bývať do iného mesta na internátnu izbu.A nezabudnite robiť na zmeny obaja.

Kolegyňa mi non stop reve ako jej nemá kto ísť po dieťa a ako ho ani nevidí.Takže mám to na očiach každý deň.Žila som s malými deťmi v jednej domácnosti viem čo to obnáša.

Muž mi povedal, že si túto diskusiu nemám ani čítať ani sa nad ňou pozastavovať lebo každý žije iným životom každý ma iné problémy a na internete sa ľahko píše a realita môže byť iná.
Myslím, že človek ktorý má pred 40tkou o tom už niečo vie.Obaja sme rozumní a ani jeden z nás si nevie predstaviť život len vo dvojici.Ale nie všetko sa dá prispôsobiť lusknutím prsta.

Túto diskusiu opúšťam a už sa vyjadrovať nebudem.Ajtak je absurdné aby sme tu písali argumenty keď sa navzájom nepoznáme.a zle sme sa pochopili.Ja dieťa chcem ale nie z donútenia a bez bývania a práce.Dieťa budem mať keď to uznáme za vhodné.

Za pochopenie ďakujem.
Prajem vám pekný zvyšok dňa.🙂

dskjhfdlkdjhl
17. nov 2019

@modrykoniicek Ja teda neviem, ale Teba tu niekto presviedca, aby si mala dieta? Nemam precitane vsetko, ale nic take som tu neobjavila, mozno som prehliadla. Akurat ja napr. s Tebou nesuhlasim, ze tato doba je tazsia ako tie minule, lebo nie je. Nemysli si, ze niekomu niekedy padali, ci budu padat pecene holuby do huby. Ale pokial je clovek zdravy, tak si myslim, ze tato doba je az velmi dobra, akurat su mnohi ludia uz uplne zleniveni a navyse maju prilis velke ocakavania-vsetko by chceli mat hned. Ale to tak nefunguje.

zuzana76
17. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl tak táto doba je náročná v tom, že nás tlači do všetkých vychytavok, veď aj v škole také známky všetko funguje online, čiže napr rodič je nútený mat mobil, používat PC, treba sa deťom venovať, kedysi napr môj otec zmizol na celý deň s dvoma krajcami chleba, babka ho videla až večer, dnes by sme pri takomto štýle výchovy mali pomaly socialku na krku, výchova detí dnes je určite náročnejšia takisto deťom a nám nestačí vedieť co sme sa naučili v škole, treba stále napredovať, toto vnímam, že kedysi bolo jednoduchšie, takže aj podľa mňa bolakedysi6vy ho a detí menej náročná

dskjhfdlkdjhl
17. nov 2019

@zuzana76 No, ja len neviem, co by niektore hovorili, keby museli makat niekde na poli, do toho by este bola vojna, neviem, neviem, ci by radsej nevzali ten mobil do ruky. Ono, dnes maju mnohe maminky mobil na ruke prirasteny a potom nestihaju.

oliolijanka
17. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl A rucne prat plienky... co plienky, ale oblecenie celej rodiny.. v potoku!😀

dskjhfdlkdjhl
17. nov 2019

@oliolijanka a kopec dalsich veci, napr. zakurit v peci, umyt riad bez umyvacky, no takto by sa dalo pokracovat.

zuzana76
17. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl ale nechodili y do práce

dskjhfdlkdjhl
17. nov 2019

@zuzana76 no, ja radsej do prace budem chodit, ako keby som musela zit vo vojne, ale takto by sme sa mohli natahovat do rana. Na to nemam cas a ani sa mi nechce. Kazda doba je narocna, ale ked je clovek zdravy a nie je lenivy, tak problem nevidim. Ja by som napr. nechcela uz zit v totalite a uz vobec nie vo vojne. V porovnani s tym, je chodenie do prace veget.

maminuska
17. nov 2019

@zuzana76 ja myslím že chodili , to bola ich práca , hospodárstvo a rodina.
To by sa dnes ani o ľuďoch čo robia ako samostatne hospodáriaci rolníci hovorilo že nepracujú , ale pracujú a nesmierne tvrdo . A aj ich ženy . Živí ich to .

Doba je náročná na požiadavky , to je pravda .Ale stále sú to len požiadavky , nič čo by ohrozilo zdravie, život a holú existenciu .

janage
17. nov 2019

@zuzana76 najprv som ti tu chcela opisat par realnych zazitkov mojej pratety a babicky z tej doby. Teta zomreli vyše 90 rocna. Ale iba zhrniem, ze ano nechodili do platenej prace, ale nadreli sa ze az. Na poli, kolo dobytka, domacnosti. Saty a vsetko pradlo vratane postelneho si sili sami. Hej nemuseli riesit hypoteku lebo byvali aj tri nevesty na jednom dvore, casto jednom dome, spolocna kuchyna aj kadibudka. Sefovala svokra a nevesty tiez mali svoju hierarchiu. Muzov vzala vojna. Alebo isli do ameriky za robotou. Moja babicka videla otca prvykrat ako 10 rocna, muz padol na konci vojny. Teda mladucka ostali byvat u svokry s dvoma polosirotami a uz sa nevydali. Nebolo co jest casto, Saty dvoje, jedny nedelne, jedne vsedne. topanky az starsie deti dostali aj to obnosene jeden par. Za lekara sa platilo v hotovosti vyuzival sa teda iba v nevyhnutnych pripadoch, casto uz neskoro,

janage
17. nov 2019

Vtedy sa bralo ako fakt, ze sa vydas a byvate u jednych ci druhych rodicov. A nie, neboli vtedy svokry rozpravkove dobre vily a museli tie nevesty vela preglgnut. Ked si prisla ako posledna napr. 3 nevesta tak okrem svokry si musela pocuvat aj tie dve pred tebou. Dnes mame omnoho vacsie moznosti byvat sami. A cena je hypoteka, strach, ze prides o pracu a teda aj byvanie.

zuzana76
17. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl
@maminuska
@janage ja nevravím, že doba bola ľahká, ale deti sa narodili systémom nejako bolo nejako bude, celkovo aj ta vychovs6tak vyzerala, samozrejme ze ženy sa nadreli, vojna hrôza, to nechce nikto, deti bolo veľa, keďže sa nedozivali mnohé dospelosti

zuzana76
17. nov 2019

Dnes je to iné a práve preto by žena mala mať na výber, nie každá žena je rodená matka a lepšie deti nemať vôbec ako podstúpiť interrupciu

dskjhfdlkdjhl
17. nov 2019

@zuzana76 ale tu nikto nikoho nenuti mat deti, to len niektore nerozumeju pisanemu textu. Ak niekto nechce, nech nema-je to vzdy lepsie. Len je blbost pisat, ze je to kvoli tomu, ze je tazka doba, lebo tato nie je tazsia ako tie predchadzajuce, ani ako tie nasledujuce.

maminuska
17. nov 2019

@zuzana76 hoci sa vtedy deti možno rodili systémom , že deti boli a búdú aj vtedy tie maminy milovali a verí že strata každého jedného dieťaťa ich nesmierne bolela.

Vtedy bol systém taký , dnes je systém že sa neprimerane moc premýšľa a analyzuje. A keď sa už nevie kam z konopí , tak sa povie že je ťažká doba na dieťa.

dskjhfdlkdjhl
17. nov 2019

@zuzana76 Ono, keby teraz rodicia deti vychovavali naozaj, tak by mali s nimi menej roboty a starosti. Ale teraz si pestuju polobohov a potom sa cuduju a budu hovorit, ako sa tazko vychovava.

maminuska
17. nov 2019

Do tejto dob prišlo príliš veľa impulzov, možností a nespútanej a neobmedzenej zábavy, ja aj chápem že mnoho párov sa toho nechce vzdať a to ani len dočasne , a to sa netýka len ľudí bez vhodných podmienok ale aj párov čo majú veľmi vhodné podmienky ..len proste deti nechcú lebo chcú veľa cestovať , nechcú citovo investovať do vreštiacich deciek , chcú sa vyspať , nemienia riešiť rodičovské , pubertálne vytrty ..lebo aj to je rodičovstvo . Ženy si nechú pokaziť postavu ,nechcú mať miesto pŕs psie uši , na bruchu strie a neviem čo ešte , muži zas chcú mať dokonalú manželku ktorá sa bude venovať hlavne im . Chápem to .
Ale skutočne to nežeňme do absurdít , že nechceme deti lebo je ťažká doba.

janage
17. nov 2019

@zuzana76 tak hej vychova bola ina, ale deti dovolim si povedat vychovanejsie, pomoc v rodine samozrejma, a na pocudovanie tie co mohli chodit do skoly to povazovali za privilegium a nie nutene zlo 5.tej kategorie. Do skoly sa chodilo kilometre peso, doma najprv pomoc, potom ucenie. Ked neprisli k stolu nacas, nejedli, lebo uz nebolo co. Nikto ich nevylovaval 100x ani za nimi nebehal s lyzickou. Hracku mali jednu rocne. Lepsiu, ako babiku ozajstnu s porcelanovou hlavou, nie handrovu, jednu za cele detstvo. A ani ich nenapadlo sa o zem kvoli tomu hadzat a nozickami dupad. Mali volnost a zaroven jasne hranice.

h2
17. nov 2019

Ahojte, už som sem raz písala, ale ako tak čítam, nedá mi to nenapísať ešte raz. Písala som, že som tiež nikdy nechcela deti a tiež som si myslela, že názor nezmením. Mala som na to rovnaké dôvody, aké tu boli popísané, že nie som materinský typ, že nevidím zmysel života v plienkach, dojčení, nočnom vstávaní, utieraní sopľavých nosov a pokakaných zadočkov..., že na deti nemám nervy, ani povahu. Lenže dieťa nie je len novorodenec, dojča, či batoľa. Ten čas, kým je malé, preletí tak strašne rýchlo! Môj syn má momentálne 8 rokov. A nedá mi, aby som sem nenapísala, že sme dnes so synom prežili super deň. Nie, neboli sme na výlete, ani sa nám nič špeciálne úžasné neprihodilo. Boli sme len doma, sami dvaja, lebo muž je od rána v práci. Spravili sme si voľný deň a toľko sme sa nasmiali, nablbli a mali takú super náladu a dobrú pohodičku, ako už dávno nie. Toto sem nepíšem preto, aby som niekoho nahovárala na dieťa. Len by som rada pripomenula, že deti aj vyrastú, namiesto bremena a príťaže sa nám stanú partnermi, spoločníkmi, našimi najbližšími ľuďmi, ktorí nám nemajú byť na starosť, ale hlavne na radosť. Len toľko som chcela. Krásny večer želám. ♥️

lula313
17. nov 2019

@anonym až dnes som si všimla diskusiu. Pochádzam zo záchranárskeho prostredia. S mužom sme sa rozhodli založiť si rodinu, ale nikdy nebolo a nebude mojim jediným životným poslaním “len” byt matkou, ale aj zachraňovať psov. Samozrejme, že psy isli stranou(nemôžeme docaskovat veľké plemena, už sa mi aj stalo, že som nejakeho psa nemohla odchytit, lebo utekal prec a ja som nemohla dieťa nechat v aute same...), ale nevzdala som sa toho úplne a idem si niekedy poriešiť nejakú adopciu, zaviesť psa na veterinu, prevychovu, či pofotiť a už sa mi podarili aj odchyty tulákov s dietatom😂😂😂 ale bez pomoci muza by to neslo.. ešte si mlada, mozes v zivote kopec veci prehodnotiť, ale aj nemusis. Poznam veľa zachranarok(okolo 40tky, ktoré sa rozhodli deti nemat, lebo si nevedeli predstavit vyskočiť z toho záchranárskeho kolotoča, alebo to nevydržali ich polovicky), sú tam svetle výnimky, ktoré tie deti aj majú a poznam aj jeden par, kde muž dal podmienku žene, že buď obmedzí docasky, inak dieťa nebude a ona si vybrala zvierata(ten muž nie je moc stastny, ale asi len z 30% je to kvôli detom, že ich nemali, skôr mu vadí zenino poslanie zachraňovať, ale trpi s nou dalej a nejde sa rozvádzať). Niektoré baby aj sem-tam ľutujú, že deti nemajú/nemali, ale venujú sa svojmu poslaniu a zivot má pre nich zmysel, sú stastne a spokojne(to asi nechápu niekoľkoročné snazilky, ktorým jediným životným cieľom je mat dieťa a cítia sa bez neho neplnohodnotné). Tým chcem povedat to, že ti držím palce v tom, čo robis. Podľa mna máš minimálne desať rokov na zmenu nazoru, takze teraz tá to tak nemusi trapit(mám známu veterinarku, ktorá má vlastnú ambulanciu, spravila to tak, že 4 týždne po porode išla do ambulancie po par hodinách a mala tam miesto seba náhradu, takze ani o klientelu neprisla. Riešila nám utulkacov, kastrovala feralne macky, takze ani po tej infekčnej stranke to asi nebolo take riskantne pre tehotnu, lebo aj deti má zdrave..

jana91701
17. nov 2019

@modrykoniicek tento príspevok je total rovnaký, aký by som ja dala pred dvadsiatimi rokmi, ale vtedy internet ešte len začínal, tento príspevok je o zodpovednosti, vtedy som bola zodpovedná, ale najmenší byt stál 200000Sk, tak som odišla do zahraničia našetriť si na byt, našetrila som, ale byt stál medzitým už 250000Sk, tak som šetrila ďalej, pôvodne som chcela ísť na výšku, do Petržalky, ale dokiaľ som našetrila na vlastné štyri steny, spoznala som budúceho manžela, kúpila som si konečne vlastné štyri steny za 300000Sk, ale výška už nevyšla, lebo som chcela aj dieťa, teraz som šťastná, že sme všetci zdraví, že mám svoje štyri steny, a obetovala som výšku, ale vôbec mi nechýba, na SK som sa nevrátila.

jana91701
17. nov 2019

@modrykoniicek chápem úplne, dlho som nad tým rozmýšlala, je to ten pocit zodpovednosti za seba, za svoje deti, za rodičov, držím Ti palce, naša dcéra má medzitým sedemnásť😉

katulienkax
17. nov 2019

Dám ti radu nepíš takéto veci na modrého koná chodi tu vela frustrovaných zien ktore majú deti a nechcu dopriať zivot ženám ktore deti nemaju.

modrykoniicek
18. nov 2019

@jana91701 Nechcela som tu už písať ale odpíšem ti.
Pochopila si to na 1dnotku ☺️.Ja proste riešim svoju životnú situáciu.Najprv práca ktorú už síce mám ale na hypo treba mať istotu.Partnera mám... Nemám slov na neho, že akého lebo je to naozaj úžasný muž.Do slova a do písmena.Ale ja žijem na internáte... Nemám kuchyňu a áno periem ručne.
Raz za mesiac sa dostanem ku práčke.
Robíme obaja na zmeny.On má 2 práce+ tréningy.
Žije u rodičov.A prečo... Pretože mňa spoznal neskôr a bývať sám a nemať sa s kým porozprávať nie je výhra.

Nie nemá mama hotel.Upratuje on od mala.Vie upratať, navariť, vyprať, prerábať, opraviť...Doma len spí.Podnájom sa nám neoplatí.Radšej vydržíme takto.

Téma dieťa padla.
Ja som bola taká neistá.Že chlap... Chce dieťa.Šibe mu? 😂 Ešte k tomu športovo založený má 36.
Povedala som mu čo to všetko obnáša.On je s tým v pohode, že veď dieťa chvíľu poplače atď... Ale vyrastie z toho.
Varovala som ho, že aj ja sa zmením a možno moje telo už nebude aké bolo predtým.
(Trauma z predošlých vzťahov).Som štíhla, cvičím ale vždy sa našiel niekto kto si rád kopol.

Na mňa veľmi vplývajú aj mamičky ktoré sa upli len na dieťa a mňa to strašne odrádza.Je samozrejmosťou, že svoje dieťa budem milovať.Ale keď mi ten môj povedal vetu každá žena má v sebe, že zatúži po dieťati.Tak mi vyskočil tlak.Pretože áno neviem si predstaviť žiť celý život len vo dvojici ale nemôžem povedať, že dieťa je môj životný cieľ a silou mocou ho potrebujem mať
Blud.
Prišlo mi to ako by chcel mať dieťa lebo si myslí, že mi po 30tke prepne.Ale tak to nie je.
Ja by som s tým nikdy neprišla.Jednoducho aj život bez detí je život a ja som to ani nikdy neplánovala.Proste som si povedala, že dieťa príde keď na to bude ten správny čas.Ja nechcem vynútené dieťa.Že teraz chcem a hotovo.
Ja som úplné iná.Vnímam to ako prirodzenú vec.Nie ako nejakú biologickú potrebu.Som šťastná aj s partnerom a nejak mi nič momentálne nechýba len jeho prítomnosť.

Som taká, že keď mi niekto povie, že raz zatúžiš po dieťati lebo si žena tak sa cítim ako chodiaci inkubátor.
Možno zatúžim a možno nie.Všetko sa to môže zmeniť hneď po pôrode.Ja neviem túžiť po niečom čo mi nechýba ale bude mi chýbať moje dieťa keď už tu bude.To viem na 100%.
Je veľmi ťažké uvažovať nad niečim bez čoho žijem a netýka sa ma to.
Mám momentálne lásku a oporu v partnerovy a nič mi v tom vzťahu nechýba.

Hľadáme cestu ako mať spoločné bývanie do roka a potom sa postupne posunieme ďalej 🙂
Uvedomujem si, že dieťa bude niečo naše spoločné a určite ma to nebude obmedzovať.Ale nedokážem túžiť po niečom čo neexistuje.

Nechávam to na prírodu.A sama dobre viem, že to bude dobré len ja jednoducho nemám v sebe materínsky cit pokiaľ žiadne dieťa nemám.A netúžim po tom.V podstate to ani nijak neriešim či to príde či nie.

Hlavne chcem mať zabezpečené bývanie a stabilnú prácu.Potom nech mi kľudne aj zlyhá HAK.Nebránim sa tomu.Ale sama sa k tomu asi nedokopem.Preto som rada, že mi o tom môj rozpráva ako keby to už bolo.Pomáha mi to... si to nejak predstaviť aké by to bolo 🙂.

Nie som ani karieristka.Som nahraditeľná a práve preto si chcem prácu udržať aspoň kým nedostanem zmluvu na neurčito.Lebo takú prácu kde človek chodí rád už asi nenájdem.

Vyrastala som chaoticky a chcela by som mať už konečne kľudnejší život.Lepší pre naše dieťa než bol ten môj.Nesťahovať sa hore dole.Mať ucelenú rodinu a mať na ňu čas a energiu.A vďaka mojej práci toto všetko môžem mať.Dieťa nepotrebuje počúvať o tom ako nie su peniaze ani na víkendový nákup.Toto už zažiť nechcem.Nechcem aby mňa moje dieťa videlo trápiť sa tak ako som ja videla moju mamu... dlhy atď....Netúžim žiť v luxuse ale fakt už nechcem riad umývať v ľadovej vode alebo riešiť či si môžeme dovoliť ísť na stanovačku.

Robím všetko preto aby sme mali podmienky na založenie rodiny a neboli na nikoho odkázaní finančne.

To je všetko.Je to cesta na dlhú trať ešte.Ja si v tomto momente nedovolím mať dobrovoľne dieťa.
A nechcem ani skončiť ako naše absolventky zo strednej.V živote nerobila.Býva u rodičov a má dieťa od 19stich.
Ja som rada, že mám kde bývať a, že ma vôbec zobrali.Som vlastne rada, že som rada 😂 minulý rok som v zahraničí skončila na ulici.

A kvôli práci som sa presťahovala+ som ajtak dochádzala ešte 30km do roboty.Čiže keď mne niekto povie, že život je gombička tak ako pre koho.Ja mám čo robiť.

Mne príde trochu divné, že ľudia majú mať deti a ledva sa k hypotéke dnes dostanú.Nemajú kde bývať.Z práce ľudí vyhadzujú len tak.Zdierajú ich.Žena má problém nájsť prácu keď ma dieťa.

Teraz mi tak známu vyhodili pretože šéf mal žiarlivú priateľku.
Žena slobodná matka.Bez práce, bez muža.Snaží sa ako vie.Aspoň brigáduje ako trénerka.

V tomto vidím to zlo dnešnej doby.Že práca a bývanie sú 2 základné kameňe dnešnej spoločnosti.A presne tieto 2 veci sú dnes neisté.
Nikam sme sa nepohli v téme RODINA hlavne, že máme umývačku riadu..No.
To som tým chcela povedať.Že toto má byť samozrejmosť a v záujme nás všetkých žiť slušne.

dskjhfdlkdjhl
18. nov 2019

@modrykoniicek precitala som cely Tvoj traktat a na rozdiel od Teba pozorne. Nikto tu nepisal, ze zivot je gombicka-ani teraz, ani nikdy. Ale Ty zrejme naozaj nie si schopna pochopit pisany text. Myslim, ze sme tu dost jasne pisali, ze nikomu nepadaju pecene holuby do huby, ale tato doba nie je tazsia ako tie minule, ci buduce, takze ak niekto nechce mat deti, tak nech nema, ale nech nepise, ze je to kvoli dobe, lebo tie doby predtym v tomto smere neboli lahsie-nakoniec aj Ty sama priznavas, ze Tvoje detstvo (to sice nebolo tak davno, ale da sa povedat, ze je to doba minula) nebolo najlepsie.
To, ze chces mat pre dieta domov a vsetko s tym spojene, to je uplne normalne a bezne, o tom netreba tolko filozofovat, to chce vacsina rodicov, len o tom nepisu dlhe litanie.