icon

Partnerova neplodnosť a ľahostajnosť

linda0307
3. nov 2020

Ahojte,
Idem sa vám troška vyrozprávať a možno nájsť nejakú radu, ako by ste riešili situáciu možno vy. Možno som len precitlivená a preháňam. Priateľovi zistili neplodnosť. Ukázal to aj spermiogram aj zvýšený fsh hormón. Bola som z toho v šoku. Jednak už sme niečo málo tušili že bude problém nakoľko dlhšiu dobu sa nám nedarilo. Ale diagnózu azoospermia, som nečakala že budem počuť. Jeden semenník zastal vo vývoji, druhý podľa správy v poriadku. No len ten hormón ževraj znamená úplnú neodvrátiteľnú neplodnosť. Začala som googlit, hľadať možnosti od endokrinológa po čínsku medicínu až asistovanú reprodukciu. Len problém je môj partner. Chápem že sa stým musí vyrovnať, že utrpelo jeho chlapské ego, no odmieta sa o tom baviť. Nechce aby som niečo zisťovala, nechce aby som ktomu niečo povedala. Naša debata skončila asi štýlom že nič nezistuj nezaujímama to, proste to tak je a odmietam hocičo. Či už zistiť prečo, alebo aké sú riešenia. Proste to berie že nebude mať deti a hotovo. A ja neviem ako sa ktomu postaviť. Povedala som mu že to nemusíme riešiť hneď nejakým centrom, ale aspoň zistiť čo najviac informácií, a keď bude stým v pohode, obrátime sa na odborníkov. No ale nemôžem proste ani začať tému. Milujem ho, ale príde mi to sebecké že ma postavil pred situáciu oznamovaciou vetou, bez možnosti vyjadrenia. Čo si o tom myslite?

Strana
z2
bluebriggs
3. nov 2020

Nechaj ho a najdi si ineho. Hlavne nerozumiem ako sa mozes snazit o dieta ale stale to je len partner a nie manžel.. a on akoze co ocakava? Ze budes bez prstena a bez deti ktore ti ani nevie sprsviť cakat cely zivot ? Nic ta pri nom nedrzi, nechaj ho a najdi si chlapa ktory problemy vie riesit a nie ich hodit pod koberec

tramtada31
3. nov 2020

Možno sa s tým nevie vyrovnať. Mne muž povedal, že sa bal, že bude neplodny a že ho opustím, keď sme sa isli snažiť. Nechaj tomu čas, zatiaľ si ty sama zbieraj informácie, aby ste to mohli riesit, keď bude pripraveny.

sandra151
Autor odpoveď zmazal
taskataska
Odpoveď bola odstránená
zuzanka.zuzu
3. nov 2020

@linda0307 koľko máš rokov? to je tiež dôležitá informácia... kolegyňa tiež čakala čakala kým sa ten jej rozhýbe (neviem aký tam bol presne zdrav.problém), že dieťa až po svadbe, už ju aj o ruku požiadal, najskôr šetrili na veľkú svadbu, keď našetrili tak že chcú zase malú, potom bol iný problém.... má 45r a ten jej preťahuje všetko čo sa dá, ona bez svadby, bez dieťaťa. majú spoločný akurát tak byt a psa. strašne smutný život (podľa mňa - ale čo je horšie, už aj ona priznala, že by inak konala a to ma mrzí ☹ ) ty si musíš zvážiť či si ochotná život bez dieťaťa alebo na tomto padne vzťah.

oslo1
3. nov 2020

Mali sme tiez rovnaky problem. Tiez moj manzel, vtedy este len partner mal azoospermiu.
Tiez sme mali po zisteni velmi tiche obdobie, ked sme sa s tym museli vysporiadat kazdy po svojom.
Pre mna bolo v tom case velmi dolezite, ze som vedela, ze mam pri sebe spravneho chlapa, ale nebudem klamat, velmi som plakala a bolo mi to velmi luto, ze nas sen o spolocnom dietatku je v nedohladne. Rozist sa s nim mi nikdy ani len nenapadlo, taketo rady ti da iba niekto, kto si tym nepresiel.
Daj mu cas na predychanie, pre neho je to este vacsi sok, ako pre teba.
Ked bude pripraveny na diskusiu, a ver tomu, ze bude, tak zvazte svoje moznosti.
Mojmu muzovi nikdy nezistili dovod, bol vysetreny od hlavy po patu a vsetko mal ok. Neskor uz mal spermie.
No, ale fast forward, dnes mam super muza a este suprovejsieho syna.
Drzim ti palce xx

linda0307
autor
3. nov 2020

@bluebriggs chceme sa zobrať, len teraz nedávno sme sa presťahovali, tak netlačíme na svadbu, keď financie sú potrebné doma. V tomto problém nevidím 🙂 ale to som mu povedala že keď strčí hlavu do piesku, nič nevyrieši.

@tramtada31 ďakujem, vieš keď mňa aj obchádza nejaká snaha niečo zisťovať keď on nemá záujem. Aj keď vždy mi hovorí že ja som tá čo uvedie cieľ a on ten čo ma knemu dostane. V tomto prípade som si tým není istá. Ako som napísala, myslím si že to ego tam veľmi utrpelo. Neviem sa v cítiť do neho ako sa cíti, lebo na túto tému nerozpráva.

@sandra151 cca 2 mesiace

@taskataska úprimne? Chcem sním všetko zdieľať. Nechcem ho nechať na základe jeho neplodnosti, lebo sme spolu šťastný a nebudem teraz s niekým, pri kom ten pocit možno nezazijem a dá mi dieťa. Zatiaľ som v štádiu že nemám úplný chtíč dieťa, len sa bojím že to príde a pokiaľ bude mať stále odmietavý postoj? Neviem či budem dosť silná to časom ovládnuť a nemyslieť na to, že to možno nepríde

linda0307
autor
3. nov 2020

@zuzanka.zuzu obaja 30

@oslo1 ďakujem ti za krásne slová. Ak to nieje tajomstvom, podarilo sa vám dieťatko z jeho spermií? Bojím sa že toto bude náš kameň úrazu, že ak by ktomu prišlo, že sa žiadne nenájdu.

oslo1
3. nov 2020

@linda0307 ano, Vratko je mojho muza biologicky syn, inak ako keby mu z oka vypadol 🙂
Moj muz mal chirurgicky odber spermii, kde mal miliony spermii.
Potom zacal brat vitamins pre muzov a vdaka nim jz mal aj spermie v ejakulate.
Mali sme 3 ivf, vratko je z toho posledneho, boli pouzite cerstve spermie.
Velmi ti drzim palce, viem si uplne predstavit, cim prechadzas. Drz sa x

andreatytler
4. nov 2020

@linda0307 Toto je velmi tazke. Tiez si neviem predstavit co ma taky chlap v hlave. Ale 2 mesiace je dost dlha doba na to aby sa mu to ulezalo a ujasnil si sam pre seba co a ako. Ja by som sa bala ze on dufa ze o tom uz nikdy nezacnes rozpravat. A ak to nechas zarast machom prilis dlho, tak to bude o to tazsie to znovu rozbehnut.
Povedala by som mu nieco take ze urcite sa s nim nerozidem, nech sa rozhodne akokolvek ale ze dieta je pre teda dolezite a potrebujes sa o to aspon nejako pokusit, lebo inac nebudes vo vztahu stastna. Ze chapes ze potrebuje cas ale zaroven potrebujes mat urcity casovy ramec... povedz mu ze o tyzden (mesiac) sa chces o tejto teme porozpravat.
Moj nazor je taky ze ako milujuci partner by mal chapat tvoje tuzby a aspon sa pokusit najst riesenie problemu. Toto nie je ziadna malicherna tuzba, ktoru mas. Dieta je super dolezite.

didi2102
4. nov 2020

@linda0307 aj nám sa nedarilo a neako som donutila muža nech ide na spermiogram ... Diagnóza teratozoospermia, poslali to mailom lebo mame centrum ďaleko ... Sedela som mužovi na kolenách a čítala to .. mne sa zrútil svet,padla som na zem a plakala ... Muž len pozeral,hneď som povedala že ok nevadí,pôjdeme na iui alebo ivf a že ide to riešiť,ak sa nepodarí a nebudeme mat deti ok .... Môj muž stále len sedel a pozeral ... Potom z neho vyšli že počkáme a budeme sa snažiť ... 5rokov !!!! ... A skončila debata .... Večer som mu povedala že 5rokov čakať nebudem,že ho milujem ale tuzim po dieťati a keď už teraz to je zle bude len horšie,že.chcem aby sme pre bábo urobili maximum a keď nič tak nič ale.aspon viem že som urobila ozaj Max, že ho neopustím ale potrebujem vedieť že sme sa snazili.... Nebol s tým ok a stále že pockame ale ja že nie , šli sme do centra a navrhli iui ,ani som nečakala čo povie muž a hneď že ok 🙂 stále s tym nebol ok,proste.muzske ego,nepodporivanie tychto veci atd... Preskocim ... Po prvom iui som ostala tehu,máme 2rocneho syna kt miluje manžel viac než mňa 😄 a ročnú dcéru kt sa nám podarila na prvý šup úplne prirodzené ... A ešte neboli sme manželia zase príšu pruderky ale ano vzali sme sa 12dni pred pôrodom syna 😄 prišlo to na mna že chcem aby sa syn narodil do komplet rodiny

didi2102
4. nov 2020

@linda0307 a ešte aj ja si myslím že 2mesiace dosť dlhá doba už aby ste sa normálne pobavili čo ďalej,ja by som či chce ábo nechce povedala tak ako chces aby sme boli spolu normálne sa o Tom bavíme alebo odchadzam-samozrejme že by som neodisla ale pohrozila, že napr poďme do centra na konzultáciu a uvidí sa,nemusíte hned na ivf

didi2102
4. nov 2020

@linda0307 a anorada že rozísť sa je od veci,ale.musitw byť na rovnakej vlne,že poďme urobiť maximum a keď nič tak nič ...ja mám teraz 30 ... Zistili sa tie veci keď som mala 26 ...myslím že nečakať už dlho,máte 30... Už ani ty nebudes najmladšia, ak vieš teraz že dieťa by si chcela tak to príde tá túžba a obrovská ... Za mňa nečakať a riešiť a ozaj keď nič tak nič ale vyrovnanejší s.tym budete, ak nezaspite na vavrínoch a aspoň urobíme maximum

miadi
4. nov 2020

Mne Ta rada rozist sa nepride od veci ak chces mat dieta a on sa ako take chovà, ze nechce o tom ani počut. Za neplodnost nemoze to Nie je hanba ale za to ako tu situaciu nezvlada uz moze a je to hanba ked vidi ako trpiš a ignoruje to. 2 mesiace bez komunikacie o tak zasadnej veci..to by som nevydrzala To je to horsie ako neplodnost ze Ta emocionalne vie bloknut postavit medzi vas mur cez ktory Ta tak dlho nepusti. Keby to urobil par dni tyzden maximalne dalo by sa to prekonat.2 mesiace je dost chladne jeho nazor asi nezmeniš. Takze uz len si vybrat co chces viac. Tohto muža alebo ineho ktory by sa v takejto situacii vedel o veci normalne porozpravat a hladat ine moznosti ked uz koli nicomu inemu tak len z lasky k tebe,

martinka13
4. nov 2020

Chvíľu ho nechaj, nech príjme situáciu. Potom by som ho zrejme tiež postavila pred fakt, že deti proste chceš a bud sa pokúsite to riešiť, alebo to zrejme bude viesť ku koncu. Musí to byť veľmi veľmi silné puto, aby prebilo túžbu po dieťati. Nevravím, ze to nie je možné.

maxxim
4. nov 2020

@bluebriggs nechaj ho, najdi si ineho? To čo je za radu? Však ten chlap to musi najprv vstrebať... och
Každy je iný a táto informacia bude nejaký mesiac trvať. Teraz , praveže musí partnerka pri ňom stáť. To neni záležitost jedneho dna, je to beh na dlhú trať ale všetko sa da zvládnuť , keď dvojica stoji na pevných základoch. Keď ustojí vzťah a príjme túto informaciu tak sám bude chcieť veci riešiť. A vlastne, pokial nemá z genetiky výsledky, nieje nič stratené. Viem to podla mojej skúsenosti že čo až ukáže. Treba podporiť, nie hneď urýchlené závery. Pekný deň

lucilaines
4. nov 2020

Mozno skus ist nanho trocha v tom zmysle, ze si si predsa len nieco nastudovala a ze si citala aj slusenosti inych zien a ze to vobec nie je take zle ako to teraz vyzera a ze je samca, ze budete mat vlastne deti. Mozno on uz chytil depku z toho celeho a ak sa o to nezaujima, nevidi riesenie. Len tak v dobrom milo si k nemu vecer sadnut, ze aj ked ti povedal, ze nechces, aby si nieco zistovala, tebe to nedalo a zistila si, ze mate kopec moznosti a vobec nic nie je stratene. Ako to naoazj je uprimne neviem, v tejto diagnoze sa nevyznam, ale aspon ho dostat na kona a namotivovat takym nejakym optimistickym vyhladom.

baluinka
4. nov 2020

Tiež si myslím,že rada hneď z fleku "rozid sa,nájdi si iného" je veľmi necitliva a prchká,povedala by som,že až hlúpa (už vidím tie všetky ženy,ktoré tu pri x diskusiách dávajú rady typu "zbaľ sa a odíď od neho,hneď by som sa rozišla,vykopni ho a pod..či by aj pri riešení svojej situácie boli také chytré a pohotové) ...určite by som tomu dala čas,potrebuje sa s tým vyrovnať..je to ťažká správa,do toho ešte chlapské ego,určite to pre neho nie je jednoduché a mne sa skôr zdá,že chlap,ktorý reaguje ako ten tvoj, si to jednoducho nechce pripustiť a preto hentaky postoj..takže by som určite nehadzala hneď vzťah za hlavu,hlavne pokiaľ vám všetko ostatné funguje a pokiaľ sa ľúbite..a 2 mesiace sa mi zdá veľmi krátka doba..pokiaľ by sa k tomu takto staval rok,dva..a hlavne by som sa snažila nehádať,netlačiť naňho..vidíš,že to vie dopadnúť aj dobre, viď @oslo1
Držím vám moc palce!

simca06022011
4. nov 2020

Podla mna je 2mesiace velmi malo, este teraz takato korona doba, stres vsade. Ja by som si s nim max. pohovorila o tom, ze som tu a chapem, ze to musi stravit, ak sa bude chciet rozpravat nech zacne on, lebo po dietati nadalej tuzim a sposoby tu su. Ak sa nespamata dlhsie a bude ignorovat.. laska nelaska.. uvazovala by som aj na ukonceni trapenia, ale nie kvoli tomu ze je neplodny, ale kvoli tomu ze to nechce riesit, co je super egoisticke voci tebe. Ale 2 mesiace je velmi malo... ak po dietati aj on tuzil, tak ho to urcite ranilo, lepsie by bral keby chyba bola "v tebe". Sice v 30tke to neberie tak tragicky asi, vidim ze moj 40+tnik to berie horsie a to druhe dieta nemame z jeho rozhodnutia a ako som predpokladala, ze raz to bude lutovat, tak sa aj stalo... po 9r. A vtedy ak bude mat zaujem riesit, moze byt uz problem aj u teba..tu nie je na co roky cakat.

anjelicek26
4. nov 2020

Tema deti su vo vztahu pre zenu to najdolezitejsie. Ano dva mesiace je kratka doba, aby to nejako spracoval, ale musi aspon ukazat, akou cestou chce ist. Jasne vybalit na neho chirurgicky odber spermii je asi vela na zaciatok, ale aspon zakladne - chceme sa pokusit casom o vlastne dieta? Pojdeme do adopcie? Darcovstvo spermii? To ti proste musi zodpovedat. Mate 30, co nie je zasa tak malo, hlavne ak by ste sa rozhodli pre adopciu a chcete casom dve deti, je najvyssie cas zacat toto riesit. Ak chcete vlastne, mate este trochu cas, ale rovnako...ak chcete dve deti a bude zakazdym ta cesta takato dlha, netreba to moc odkladat. Vziat sa viete aj na urade, pokial je to len priatel, skutocne si treba zvazit pre a proti. Lebo ta cesta za dietatom bude v jednom aj druhom pripade narocna fyzicky, narocna financne a narocna casovo. On ti musi povedat, ci chce alebo nechce byt pre teba partner, ktory chce touto zlozitou cestou ist. Ak to odmietne, fakt zvaz rozchod. Pre neho mozno tema deti dolezita nie je, ale pre zenu to byva zlomovy bod.

bubinko1506
4. nov 2020

Ahoj, presli sme si rovnakym problemom. Mojmu zistili oligoasthenoteratozoospermiu, s minimalnou sancou na vlastne dieta. Moj vtedy este partner potreboval polroka, kym sa s tym vobec vyrovnal on sam a zmieril sa s tym, ze budeme potrebovat pomoc lekara. Medzitym sme mali svadbu, svadobnu cestu, potom prve sedenie v CAR s odporucanim na geneticke vysetrenie. 3 mesiace po svadbe mi moj muz navrhol rozvod, nech mam aspon ja sancu na vlastne dieta. Odmietla som, pustili sme sa do boja. Vysledky genetiky boli zle, hrozilo vysoke riziko, ze potratim, dieta bude vazne poskodene alebo sa narodi mrtve. Vtedy mi 2x navrhol rozvod, opat som odmietla. Nasli sme v CR uzasnu geneticku, ktora nam dala nadej, podstupili sme 2 cykly IVF v priebehu roka, stalo nas to vyse 8000e, vyplatilo sa. Mame z IVF 4rocne zdrave dvojicky, ktore nie su ani nosicom ziadneho genetickeho poskodenia. Skus dat partnerovi este chvilu cas, drzim palce, nech to spolu zvladnete.

cervenaruza123
4. nov 2020

@linda0307 Ja by som mu povedala, kludne, ale jasne, ze chapes, ze je to aj prenho sok a minimalne to urcite nie je prijemna tema, ale ze aj o tom je vztah, ze musite spolu rozoberat aj neprijemne temy. S kym inym, ked nie s partnerom? Ze pre teba je dolezite sa o tom porozpravat, lebo dieta si vzdy chcela a toto je dost velka vec na to, aby ste to presli mlcanim a tvarili sa ze nic. Ze napriek diagnoze existuju rozne moznosti, ale aj keby neboli, teba to trapi, mozno viac jeho lahostajnost ako samotna diagnoza. Chapes, ze sa mozno citi blbo, ale kedze je tvoj partner, ocakavas od neho, ze s tebou taketo veci riesit (aspon minimalne) bude. Ved nie o tom je partnerstvo? O rieseni problemov, o zdielani a ziti prijemnych ale aj neprijemnych skutocnosti? Ked chce mat s tebou dobry vztah, musi vediet obcas riesit aj neprijemne temy. A ze ich este v zivote bude. Nikto ich neriesi rad, nikto. Ale kazdy to raz za cas musi spravit, pre dobro vztahu ci rodiny.

mala_katie
4. nov 2020

@linda0307 veľa šťastia prajem.. mala som podobného exmanžela.. strkal hlavu do piesku a tváril sa, že problém neexistuje, a čakal na zázrak.. čakala som dva roky, ako som to zistila.. medzitým prišiel jeho brat, že čaka druhé dieťa, tak ma to začalo žrať a jeho tehotnú priateľku som už nemohla ani vystáť.. po dvoch rokoch som sa zbalila a odišla.. ja som nemala problém adoptovať si, prípadne skúsiť iné možnosti, keďže vo mne problém nebol napriek mojim diagnózam.. no kde je vôľa, tam je cesta, kde nie je, tam cesta končí.. verím že to nebude vás prípad, ale teda ex mi vykrical, keď som odchádzala, že aby ma prvý chlap, čo stretnem nenbuchal.. a tak aj bolo.. s mojím terajším manželom máme spolu dve krásne deti a som šťastná.. on si našiel takú, čo deti nechce a vzali si vraj psa z útulku..

linda0307
autor
4. nov 2020

Ďakujem žienky za rady. Dám mu ešte čas na spracovanie, no po novom roku už rozvírim debatu. Tým že všetko ignoruje, zatiaľ odmieta aj genetiku a vyšparanie ani neprichádza do úvahy. Takže budem musieť popracovať na tomto zatiaľ. Do darcovskej spermie ani adopcie by som nešla, sú to veci z ktorými niesom stotožnená. Ale určite chcem urobiť všetko preto aby sme mali vlastné bábätko. Ale ako hovoríte, dám mu čas ešte a potom sa budem musieť rozhýbať, aby som aj ja vedela na čom som. Nikdy by som mu nevyčítala, že nemáme dieťa, ak by sme preto spravili všetko. No ak preto nespravíme nič, nechcem sa prebrať keď budem mať 36 rokov a padnú slová rozchodu. Tiež ai myslím že to musíme riešiť spoločne. Už sme si prešli všeličím, a ustáli sme to spolu, tak uvidíme či ustojime aj toto.

@oslo1 gratulujem k malému a prajem vám veľa zdravíčka ☺️ je to super že sa vám malý takto podaril a že spermie sa našli v takom počte. Bojím sa že náš prípad to nebude nakoľko tam je problém s jedným semenníkom a podľa všetkého nikdy plodný nebol. Resp. Tak som to pochopila od lekára, že šanca je malá, vôbec niečo nájsť. Ale veľmi ma povzbudil tvoj príspevok a musím hlavne veriť, že to dopadne dobre.

charliee1980
4. nov 2020

Tak ja budem zas priama a mozno aj kruta....
Hoc ako by sa k tomu postavil....teraz alebo o rok, ked to spracuje...to vas problem nevyriesi. A to ten, ze ty deti chces. On sa k tomu uz vyjadril...je to tak, ako to je...no co ine mu ostava ?
A preto...
Ja by som ho nechala predychat to...a o nejaky cas by som ho posadila za stol a vysvetlila mu, ze ty si s bezdetnostou neratala, resp.deti mat chces. Nech si on najde partnerku, ktora o tom vie a ktora s tym suhlasit bude. Ktora vedome do takeho vztahu pojde. Ktora bude ratat i s moznou adopciou prip.darcovskou spermiou. Vysvetlit mu, ze deti su tvojou podmienkou vo vztahu. Ale urcite sa najde zena, ktora uz deti ma z ineho vztahu napr.
Je to velmi zlozita situacia...ale...aj vztah musi splnat nejake kriteria, teraz nie len deti su tym kriteriom, ale cokolvek vo vztahu. Ja by som v takomto vztahu neostavala.

anjelicek26
4. nov 2020

@linda0307 podla toho, co pises, je sanca, ze to pojde proste zdrvujuco mala. Preto sa skor skus zamerat, ci by predsalen adopcia ci darcovske spermie neboli moznostou. Hlavne adopcia trva roky rokuce, ak chces zdrave a rovno babatko, lepsie je si podat ziadost, spravit vsetky papierovacky a proste ak sa medzi tym zadari, dat sa vyradit zo zoznamu cakatelov. Kamaratka calai 5 dlhych rokov... keby sa v urcitom veku nedali zaradit do zoznamu cakatelov, tak uz im vzhladom na vek ani nedaju sancu. Partnerovi by to ubralo tlak s toho, ze je neplodny, pretoze dietatko (a stastnu zenu - matku) by na konci tunela mal. Ale to je len moj nazor.

lienka.7
4. nov 2020

@charliee1980 👌👌👌 uplny suhlas 👍👍👍
Treba sa najma porozpravat, ze pokial nejake snazenie, ci do toho vobec chce ist...
Lebo vsetko toto absolvovat je nielen psychicky, ale aj financne narocne.
@linda0307 no a potom by mozno nebolo zle zistit, keby situacia bola opacna ako by sa on zachoval. Teda keby bol problem v tebe. Najskor si rozhodne vyriesit tieto veci a potom uvazovat nad manzelstvom. Nekomunikacia nie je cesta...
Kamosku takto jej manzel opustil, pre neho boli deti priorita a odmietal akekolvek "formy pomoci".
Btw, ja som s ex neotehotnela takmer 7 rokov, ja som bola ok, on neviem, kedze odmietal ist co i len na vysetrenie, lebo v nom predsa nemoze byt problem! No a s terajsim priatelom? Na prvy sup! Pritom paradoxne zase on mal problem mat dieta s jeho ex. Priroda je proste priroda... nie som fatalistka, ale ked je raz nieco dane, nezmenime to...
v kazdom pripade drzim ti moc palce ✊✊✊

homogenic
4. nov 2020

Vymeniť chlapa a hneď. Je kopec dobrých chlapov ktorí chcú mat deti

juliet86
4. nov 2020

u nas mal muz velmi zly spermiogram. najprv to neriesil. dali sme mu vitaminy 3mesiwce cas a este horsi spermiogram. obehol si androloga endokjrinologa 2 urologov bral lieky a spermie furt horsie a horsie. kazdopadne otvorene sme sa rozpravali a hladali cesty. ja som v tom mala jasno ze chcem dieta s nim. nie s niekym inym. nie darcovske nie adoptovane. a ze radsej ostanem s nim bez dietata ako s inym muzom s dietatom. nakoniec sa nam v prvom ivf reprofit brno vytvorilo jedno jedine embryo a momentalne ho tu kojim.

17alexis
4. nov 2020

@linda0307 my sme po prvom neuspesnom ivf, problem je u mna. Teraz ideme riesit adopciu a este raz ivf. Manzel mi to nedava pocitit. Ja vsak mavam opustackove stavy typu, ze by sme sa mali rozviest, aby mohol mat dieta s inou. Ale potom zas vyjde slnko a prestanem sa opustat. Vy vsak nie ste zobrati. Popravde, zvazovala by som aj rozchod. Treba sa v pokoji porozpravat, ako to dalej vidite a aj ratat s nemalymi peniazmi, my sme na zaciatok minuli asi 1400 eur a nic z toho, mali sme len jedno embryo, ktore odislo. Ja by som bola aj za darovane vajicka. Mam 31 rokov.

Strana
z2