icon

Partnerove záťahy

miska0211
31. dec 2016

Ahojte zienky, mam taku otazocku na Vas..moj partner chodi kazdy tyzden von popijat, obcas je opity viac inokedy menej..Do rana je vonku. Neskutocne ma to irituje. Vravi, ze nerobi nic zle a ze sa pri mne uz citi byt pod papucou(vycitam mu to). Nechcem od neho aby nesiel s kamosmi von , ale kazdy tyzden sa opijat do rana ?! Mne to pride byt velmi nezrele, ako daky pubertak. Ale mozno len ja prehanam. Vacsinou cez tie dni, ked ide na "zatah" pracujem, inak sme vacsinu casu spolu a je to fajn chlap. Neviem mala by som zmenit ja zmyslanie, je to ok ? Cakame babo, bojim sa ze sa to ani potom nezmeni..Neviem. Aky mate na to nazor 😊 dakujem..

erikavesela
31. dec 2016

Urob svoje rozhodnutie este teraz a nie potom, ked uz bude babo na svete, pretoze potom bude trpiet aj ono a to si nezasluzi...radsej skor a radikalne ako neskor a zdlhavo
Vedz, ze po narodeni dietatka to bude zo zaciatku len stres a to jeho zalubu v piti k lepsiemu nezmeni
Do Noveho roka ti prajem vsetko dobre a hlavne guraz urobit ten rozhodny krok, pretoze nech uz bude akykolvek budes na to potrebovat vela vela sily

lintu
31. dec 2016

čím viac mu to budeš vyčítať, tým viac budeš horšia... on takéto zábavky považuje za normálne, páčia sa mu a ty mu ich chceš preňho z nepochopiteľných dôvodov zobrať.... žiaľ, pokým nepríde sám na to, že by sa mohol baviť aj inak alebo pokým nedostane aspoň nejaký podnet pozmeniť svoje priority, tak sa asi len ťažko zmení... poznala som pár chalanov, ktorí si tiež radi vypili... na žiadosť dokázali chvíľu aj dobrotu sekať... ale akonáhle prišiel stereotyp či problémy, boli v tom namočení opäť... dôvod? no z akého titulu by sa mali obmedzovať v niečom čo majú radi, len preto, že to tak od nich niekto druhý chce?!

janinah
31. dec 2016

Daj mu do ruky kalendár na budúci rok a nech ti presne vyznačí dni,kedy bude opitý na záťahu a teda nepoužiteľný na druhý deň,to je minimálne 24 hodín,kedy ti nebude môcť pomáhať...a potom ho vyzvi,že sa idete modliť,aby si práve vtedy nerodila,neochorela,neochorelo dieťa,netrebalo bežať na pohotovosť,neprišla návšteva...použi ženskú diplomaciu,zákazom málo dosiahneš....ale tiež sa čudujem,že už dieťa na ceste a toto nevyriešené a že ani na svadbu sa nezmohol /o takých si myslím svoje,ale to už iná téma..../
ja som za 25 rokov čo poznám manžela ho videla opitého 1x aj to bolo veľmi horúco a ten alkohol účinkoval akosi silnejšie...že spal vtedy v inej izbe je jasné,nebudem ja ani dieťa alkoholove výpary dýchať /to je návod čo s opitým.....

vilma7
31. dec 2016

No byť každý týzdeň opitý-toto je už dobrý krok stať sa alkoholikom, ak už ním nie je. Ak nejaký ten víkend náhodou vynechá, nemá už náhodou aj absťák? No určite by mi to ako partnerke vadilo, keby to bolo v takých častých intervaloch. Ísť raz za čas je normálne, ale každý týždeň do rána a ešte aj opitý? A to dokedy mieni takto praktizovať? Hoď s ním debat a hlavne je dôležite aký má k celej situácií tboj partner-ale zrejme je to nezbytnou súčasťou jeho života, ako minulého, tak súčastného a aj budúceho.

yollanda
31. dec 2016

No po porode sa zmeni urcite, ale k horsiemu

mima4
31. dec 2016

@miska0211
Mne by taky priatel nevyhovoval, a uz vobec by som s nim neplanovala zivot a teda manzelstvo a deti.

doty1
31. dec 2016

mne osobne by to spíjanie vadilo, keď si ide dať chlap s kamošmi jedno dve pivá, vráti sa domov a na druhý deň je v pohode "použiteľný", tak prečo nie, ale skaliť sa každý týždeň tak, že druhý deň musí rodina chodiť po špičkách aby sa pán a vládca dal do richtigu....no ďakujem pekne....ak by nezabral jeden vážny rozhovor, tak by som dúfala, že zaberie druhý a ten tretí by som už prenechala nejakej inej krásavici....

dadica
31. dec 2016

@miska0211 Ťažko radiť, keď už čakáte babätko. Lepšie to určite nebude. Lepšie odísť teraz.

synda11
31. dec 2016

@miska0211 ahoj mas taky isty problem ako ja....ked som bola este slobodna bola som neskutocny pobehaj..uzivala som si zivot...vsetkýma duskami.bola som salenaa baba..nocny zivot to bolo...ked sme spolu chodili tiez sme behavali kade tade..aj sa popilo.....ale ako som ostala tehu a prichod dietata vsetko som hodila za hlavu a chcem sa venovat rodine a detom....moj bol sprvoti v pohodke...on mal svoju patriu ja som mala svoje aj dve....problem nastal ked sme isli s partiou napr.grilovat....ja som sa starala o dieta on sa vzdy ozral donemoty...a nevsimal si nas...najhorsie pre mna bolo ze moja vlastna kamoska co mi bola za svedka mu lievala a bavila sa na mne aka som nasrata pritom jej muz chudak so sklopenymi usami vedel co si moze dovolit a co nie....a tym môjho povzbudzovala...teraz v lete nastala situacia podobného razu...a vsimla som si ako mu dohovara aby sa n mna vykaslal a ze co ja ho obmedzujem a zacala ma osierat pred celou partiou....nebranim môjmu aby siel s kamosmy na pivo ale presne ako tebe vadi mi ked sa ozerie...chodi na tyzdnovky a ked dojde domov na vikend a niekomu sa slo vysnovas z partie tak ona si ho vzdy vzala pod musku...dokonca ho raz nahovarala ze pojdu niekam do lesa spolu tusim v lete na hriby ci co..ze po nho dojde rano o piatej...jej muz je chudacik ona bola vzdy vybijana v celom meste ju bolo poznat...nevadilo mi to co a ako ona zije pokym sa to mna nebude dotykat...ale mala som dojem ze bud nas chce rozdelit alebo si cil brusi jazycek na môjho...pretoze som sa raz pobalila aj s malou a sla k nasim...a dala mu navyber....bud rodina alebo tie jeho bujare vecierky....s prpsikom doletel k nasim a este na svoju obranu povypraval co vsetko mu ona na mna vypravala...ze aby ma nechal a ze som sibnuta ze si nemoze pri mne ani vypit a ze ci ho zivot somnou baví....tak a odstrihla som sa od celej partie a hlavne od nej....moj muz mi tvrdil ze on by si vzyvote s nou nezacal ze je skareda zena atd atd....ale ked je popiteee vsetko je moznee....takze nechodime cil moc do partie....venujeme sa sami sebe ....moj muz sa stara vzdy sa staral...nemozem povedat....dufam ze mu to vydrzii...chcem ti len tym povedat aj mne to vadi a vzdy bude a musíme trosku tych chlapov motivovat a ak si nedaju povedat tak bud alebo.....nieje jediny na svete to je fakt

stano4000
1. jan 2017

@obsadenemeno ziadnemu chlapovi v zivote nevyhovuje chlastat!
1. z chlastu je kazdemu zle ako psovi, tomu rozumie kazdy chlap, nezavisle od inteligencie
2. chlastom si v 99 % riesia chlapi psychicke problemi, minimalne mnozstvo fyzicke ako je bolest atd.

cize nech si zisti normalne kominikacne co ho k tomu vedie a nech to spolun vyriesia... ci to bude trvat dve hodiny alebo 20 rokov, to je zavislo od sily partnerstva do ktoreho spolu isli...

obsadenemeno
1. jan 2017

@stano4000 joj, chudatka citlive chlapske kvetinky....zaujimave, ze zeny svoje bolesti takto riesit nemusia, hlavne ked maju deti a povinnosti.... toto je teda riadna chobotina, co si napisal..... a co tak byt "chlapom", zatnut zuby, premoct tu strasnu bolest a dat prednost rodine????

Ja ti poviem, co ho k tomu vedie. Vedie ho k tomu to, ze je nedospely sralo, co preferuje cas straveny s kamosmi a popijanie viac, ako nudu doma s deckom, zasranymi plienkami a povinnostami. Mozes si to zaobalovat do "bolesti" kolko len chces, ale ak ma naozaj nejaky problem, tak nech ide za psychologom, lebo "komunikacia" s partnerom to nevyriesi, hlavne ak on komunikovat veru nechce. Proste mu to chuti. Keby chlapom bolo tak zle, ako pises, tak by nechlastali a nasli si iny sposob, ako sa tej "bolesti" zbavit, napriklad vysivanim, hackovanim, citanim knih.....

Pocitam, ze ty si tiez jeden z tych, co ma tisic vyhovoriek na "bolest" len aby si mohol vypit..... jeziskove huslicky.......🙄

jamika27
1. jan 2017

@miska0211 veľa vecí v domásnosti chlapi nepovažujú za podstatné ... :D to je bohužiaľ fakt ... asi treba ísť na neho postupne, možno sa to postupne upraví keď sa Vám narodí bábo, bohužiaľ teraz s tebou asi aj lomcujú hormóny ... aj mne vadilo keď išiel von s chalanmi keď som bola tehu ... ale nejak som to pretrpela ...

skús proste mu nič nevyčítať, poslať ho von s kamošmi ... len ho popros pekne či by neprišiel skôr, že ti bude chýbať, prípadne niečo podobné. Sama tvrdíš, že inak máte pekný vzťah ...

petulda333
1. jan 2017

@obsadenemeno ja nechapem co ho urazas?! Ze nedospely sralo! Bohvie ci to dieta chcel,nezastavam sa ho ale v prvom rade ta zena cedela akeho chlapa po boku ma,tak naco si s nim robila dieta? Ci dalsia co dufala ze sa zmeni? Ja nechapem tie blbe zeny,najdu si chlapa,s ktorym az tak spokojne nuesu ale urobia si dieta a potom vyplakavaju aky je nezodpovedny a bla bla... A to ze chodi raz tyzdenne von nie je zas az taky zlocin! A vobec nemusi znamenat ze casom bude pit jazdy den.

obsadenemeno
1. jan 2017

@petulda333 neurazala som "ho" konkretne, pisala som o tom bajnom chlapovi, s bolestou v dusi, co ho spominal stano.....

a ist raz tyzdenne von nie je problem, problem je, ze pride ozraty na prasky a nie je schopny normalne fungovat nasledujuci den!!! a ver tomu, ze v 99% pripadoch bude veru pit castejsie!!!! Lebo pridu problemy a povinnosti....a takyto "sralo" to veru neunesie.

A ano, uz som autorke pisala, ze naco si s takym zacala, ale moja odpoved bola pre stana, co si mysli, ze komunikaciou s partnerom sa da vyliecit "psychicka" ci "fyzicka" bolest ktorou chlapi trpia a preto piju.
Sa ukludni.

petulda333
1. jan 2017

@obsadenemeno ja som kludna neboj...len nesuhlasim s tebou.. Chlapi riesia problemy inak nez my...mm tiez ked maju problemy v praci a tak,tak si vypije a vyventiluje sa,mne pomoze objatie ci vykecat sa ale chlapom nie! Lenze u nas to funguje tak,ze aj ked zomiera na druhy den,vie ze ja ho dokopem do povinnosti. Ja by som s clovekom co mi nevyhovuje nebola,nikdy! My sme si uz na zaciatku vyjasnili co nam vyhovuje a tak,a teraz nemusim riesit taketo veci.. Lenze nato autorka temy asi nemyslela

obsadenemeno
1. jan 2017

@petulda333 vyventilovat sa pitim raz za cas je ok. Ventilovat sa alkoholom kazdy tyzden ok nie je. A vypit si a ozrat sa do mrtva su dve rozdielne veci.
Zaujimave, moj manzel NIKDY neriesi problemy v praci ci ine chlastom.....no asi je divny podla teba potom. On si rad vypije, ked je v dobrej spolocnosti priatelov, na dobrom koncerte, ci na oslave, ale nejde tam s primarnym cielom ozrat sa. Vypije si, lebo ma rad dobre pivko.
Takze nesuhlasim s nazorom, ze problemy sa zazracne stratia, ked pojde chlap von a ozerie sa. Mozno na nich pozabudne. Ale nasledujuci den v praci tam tie problemy stale su, nie? Mozno by trebalo vyriesit ten prvotny problem, ale potom by nemal vyhovorku, aby si vypil, ze?

petulda333
1. jan 2017

@obsadenemeno nevkladaj mi do ust nieco co som nenapisala(nepovedala)! Ona sama pise ze raz sa ozere donemoty a raz si len vypije,cize nieje z*ebany kazdy tyzden! Lenze keby to riesila uz na zaciatku,nemusela byt s nim,cakat dieta a teraz mat problemy! Nikde nepisem ze chlap kt sa neventiluje alkoholom je divny,pisem ze moj si da ale tiez nie pre kazdu hlupost,proste ked sa toho nakopi vela a chce vypnut tak si vypije! A ano problem ostane,ale kazdy z nas sa ventiluje inak. Ja sa ventilujem placom a pecenim,ale nech vyplacem aj vanu slz alebo napeciem tonu kolacov ten problem ostane kym sa nevyriesi,ale obcas sa treba urvat z retaze. Uvedom si ze tu citame len jej verziu,podpisanu aj hormonmi

moni244
1. jan 2017

@miska0211 ja nechapem fakt,naco si s nim robila dieta, ved si vedela, aky je. Ale komu niet rady, tomu niet pomoci, zavarila si si a riadne. A mam pocit, ze to bude len a len horsie

celasapremenim
1. jan 2017

dalsi alkoholik

petulda333
1. jan 2017

@moni244 lebo dufala ze prave kvoli nej sa zmeni! Ja toto nepochopim nikdy! A potom vyplakavat a nadavat na chlapa aky je zly!

petulda333
1. jan 2017

@celasapremenim nesuhlasim ze alkoholik,aj moj niekedy pije kazdu sobotu,yeda napr 3-4 za sebou a alkoholik urcite nie je,nema problem potom x tyzdnov nepit

obsadenemeno
1. jan 2017

@petulda333 autorka pise: ".moj partner chodi kazdy tyzden von popijat, obcas je opity viac inokedy menej..Do rana je vonku."

cize opity je kazdy vikend.... len raz viac, raz menej.

Ja som vlastne povodne pisala tomu stanovi, ked on vlastne ospravedlnoval chlapov, ze si MUSIA vypit, lebo nikto nevie, aku bolest vo vnutri maju. A to ma teda aj vytocilo, aj rozosmialo. Lebo je to typicka priehladna muzska vyhovorka. Zaujimave, ze tuto vyhovorku pouzivaju muzi, co im chuti si vypit (aj ked stano pisal, ako chudatka trpia na druhy den 😨) ale muzi, co si vypit nepotrebuju dokazu riesit problemy/odreagovat sa aj inak, nez tym, ze sa pojdu ozrat.
Lebo to je volba, ci sa ozeriem, alebo nie. Takze to zavisi od kazdeho jedinca. Bud sa ozeriem, alebo nie. Moja ruka, co obracia pohariky, moja volba, moja zodpovednost. Takze asi tolko z mojej strany. Len dnes uz sa kazdy vyhovara na vsetko, na vladu, na zenu, na robotu, na Trumpa, na Brexit, na globalne oteplenie, na susedu, na svokru, na VOSR.......
Moj zivot, moje rozhodnutia, moje stastie. Len skoda, ze autorka to neriesila predtym, nez otehotnela.

petulda333
1. jan 2017

@obsadenemeno ved ano su chlapi co svoje pitie ospravedlnuju,ale taki nepiju raz tyzdenne, ale su aj chlapi co fakt len vypnu! To ako to je naozaj s autorkou a jej partnerom sa nedozvieme,ja tiez niekedy poviem ze moj chlasta kazdy den ale nie je to tak,len obcas to zvelicim

celasapremenim
1. jan 2017

@petulda333 takze co plati pre tvojho, to určite platí pre každého ďalšieho týždňového alkoholika, lebo oni sú ako cez kopirák
Mladší, pravidelný chľast, veľmi rýchly neukormidlovatelny problem, skôr padne do závislosti, ako keby toto začal robiť v 45

petulda333
1. jan 2017

@celasapremenim nie neplati ani som to netvrdila,len pisem ze si to nemyslim a nemusi byt alkoholik!

obsadenemeno
1. jan 2017

@petulda333 ESTE nemusi byt alkoholik....ale uz len to, ze sa mu nepaci, ked mu priatelka povie, ze by to mohol obmedzit, poukazuje na problem. Keby nebol zavisly, keby ten "ozransky vikend" nepotreboval, tak by mu nerobilo problem to aspon ciastocne obmedzit, napr raz mesacne, ked vidi, ze jej to vadi a ze hormony skacu hore dolu a mozno potrebuje jeho podporu a spolocnost trosku viac????
Keby nebol za tom chlaste zavisly, tak by proste nemal problem sa ho vzdat. Alebo si teda dat to JEDNO pivo a ist dom, kde ho caka tehotna a rozkolisana partnerka.
Pozri, ak to u vas funguje, ze tebe nevadi, ked sa opija, tak to je vasa kapusta. Ale autorke tejto temy to evidentne vadi, tak nevidim ziaden dovod na to, aby si vikendove popijanie ospravedlnovala a brala ko nieco NORMALNE. Lebo normalne to nie je a lahko sa to moze vymknut z ruk.

petulda333
1. jan 2017

@obsadenemeno zase pises nieco co som netvrdila,keby sa moj chlap ozieral kade tade vadi mi to,ale da si sem tam a doma a nevystraja a pomaha! A zas budem oponovat,nevieme ako to u nich je,ako mu to hovori a pod. Jasne ze ani mne by sa nepacilo keby muz uprednostnoval kamosov ale my to mame daaavno poriesene! Nezastavam sa toho chlapa go nie,len tvrdim ze to nemusi byt az tak ako to popisuje autorka,uz to tu bolo ze zeny trosku prehanaju a skresluju aby vyzerali ako chudinky a navyse nou lomcuju hormony cize to tiez nemusi byt az take zle,len to inak vnima!

obsadenemeno
1. jan 2017

@petulda333 tak potom neviem, preco tu davas svojho za priklad, ked on popija doma!!!! Autorka temy napisala jasne, ze on taha mimo domu s kamaratmi az do rana a ze jej to vadi! A oni to poriesene nemaju!!! Lebo jeho jej pocity a to, co chce, evidentne nezaujimaju! Ako to je, vie ona a nie ty! A opisala to, ze chodi kazdy vikend vacsinou do rana viac ci menej opity! Tak neviem, co je tu na nepochopenie! A ano, ked nou lomcuju hormony, to ma chlap dalsi dovod byt viac ohladuplny a ukazat, ze mu na nej zalezi a ostat doma, ked vidi, ze jej to vadi!

A ty uz prestan pouzivat tolko vykricnikov, lebo mam z toho bolehlav, ako pises! vyznieva to strasne agresivne!
joj az som se zdychcila...... 😀

mandala77
1. jan 2017

@miska0211 keďže má 33 rokov, to znamená, že má nejaké svoje už zažité stereotypy, medzi ktoré u neho patrí ísť raz za týždeň na záťah s kamarátmi. Ale to si musela vedieť. Je naivné očakávať, že príchodom dieťaťa sa zmení. Ak nedokáže teraz sa k Tvojim námietkam postaviť zodpovedne, nebude sa vedieť ani keď budete mať dieťa. Takéto veci si treba všímať pred tým ako sa žena rozhodne mať s niekým dieťa. Ver tomu, čo cítiš. Tu ani nejde o to, či ide raz za týždeň von s kamarátmi, ale ide tu skôr o to, že pre neho je to v pohode a nepostaví sa k tomu, že Tebe to vadí.
Pre chlapov je podstatná sloboda - svoje koníčky, kamaráti, ísť si sadnúť, rovnako pre ženu - kamarátky a jej záujmy, ale v prvom rade je rešpekt a vzájomná úcta medzi partnermi. A ak niečo druhému vadí, ochota o tom rozprávať a prípadne sa zamyslieť na sebou ak moje správanie druhému ubližuje.

petulda333
1. jan 2017

@obsadenemeno tak sa ukludni!!!! 😂😂😂😂 pozri nemienim sa tu natahovat,pre mna je ona proste dalsia hlupa zena,ktora prehliada chyby a sup sup dieta bez svadby a bez vsetkeho a potom vyplakava,aj on robi chybu to je jasne ale nebudem z neho robit alkoholika ani mu nadavat lebo nevieme ako to u nas chodi,a presne ako pises neviem to ani ja ale ani ty,ale uz si ho odsudila,mal by sa zmenit lenze asi sa to nestane,a ano je to aj jej chyba ze sa bamotala a nepouzivala rozum pri vybere partnera