Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@andy04 Tak treba rozlisovat, ci diskutujeme o tom, ako sa zije s moslimom, alebo ako sa siri islam Europou. Ja som sa vyjadrovala k tomu prvemu. Je mi jedno, kto s kym zije, ak to negativne neovplyvnuje mna. Ak je niekto stastny v multi-kulti manzelstve, zelam mu to. A nepaci sa mi, ako sa na tieto baby utoci. Osobne poznam moslimov, aj zmiesane manzelstvo, kde to klape a nikto mi z nich nevtlka ich nabozenstvo, alebo nepresadzuje ich zmyslanie. Nevidim dovod, aby som spochybnovala ich vztah. Druha strana je, ze ich je v Europe coraz viac. S cim ale stale nemam problem. Vadit mi to zacne az vtedy, ak mi v obchode pri pokladni povedia "salám". Momentalne je islamsky rok 1392. Kde bola Europa v 14.storoci??? Islam tiez musi prejst zmenou a vyvojom ako krestanstvo. Ale reagovat takouto silou proti vsetkym moslimom a islamu sa mi zda nevhodne. A stale nechapem, ak budeme v tejto diskusii jedna na druhu utocit, tak sa Europa voci moslimom uzavrie???
@tomiholjubavi Problém bude ked ťa mladá drava a vitalna civizacia ostane bez sociálnych dávok a začne riešiť situáciu starými osvedčenimi prostriedkami. Potom bude k pokroku chýbať pár tisícročí.
@demo rimska risa sa rozpadla lebo bola prezreta...rim dosiahol svoje maximalne unosne hranice...imperium bolo ovela vacsie ako vladnuca hrstka rimanov...na konci Zap. rimskej rise bolo v armade len mizive percento rimanov. museli si najimat germanov,... korupcia a neschopnost dohodnut sa na obrane v case ked zacalo stahovanie narodov doviedlo do krachu aj panov sveta...ved sa pozri kolko sa vystriedalo cisarov v obdobi krizy 3tieho storocia...v palacovych prevratoch umreli vsetci generali schopni branit risu...za sto rokov sa vystriedalo vyse 20 cisarov...galienus vladol 15 rokov..ale ostatni...po roku, po par mesiacoch...ako a kto mal branit risu proti dravym germanskym skupinam v obdobi stahovania narodov?
vobec to nie je zjednodusene...rimania sa prilis rozmaznali, zlakomeli, zluxusneli, prestali byt disciplinovani...to na com dobili svet sa z nich stratilo...a ked prisli silnejsi, neskorumpovani divosi, nemali rimania sancu...
@andy04 ja nepisem o tom co si zelam, alebo co povazujem za spravne..ja pisem o tom, co sa pravdepodobne stane a my sa s tym mozeme zmierit, pretoze to vzdy tak v dejinach bolo, alebo sa mozeme triast od strachu, nenavisti, premenit sa na breivikov a zacat po sebe strielat... 😒
neverim, ze do europy zavita ta najhorsia podoba islamu, kde kamenuju zeny a podobne...napr. islam v bosne, albansku, azerbajdzane je uplne v pohode. keby nevies, tak ani nepovies... ak v europe prevladne islam, verim, ze to bude ten pokrokovy smer ...
a civlizacia bez socialnych davok sa k nam dostava uz aj tak 😒 zo zapadu...banky ludom beru domy, vyhadzuju dochodcov na ulice, absolventi hladaju roky robotu a ked ju najdu musia sa o nu triast, zamestnavatel si s nimi robi hocico a oni aby mali z coho splacat hypoteku drzia hubu a krok... mamina znama bola vyhodena z roboty dva roky pred dochodkom...dostava 60 euro...z coho musi tahat aj nezamestnaneho syna...takze az taky luxus tu nemame ani teraz...poklesu zivotnej urovne sa bat nemusis.. tato zmena k nam uz prisla ked sme si vybrali uzivat si kapitalizmu 😒
@tomiholjubavi Islam podľa mňa do Európy nepatrí. ale páčil sa mi tvoj príspevok až na tie slová s "hviezdičkami"
@tomiholjubavi Našťastie prichádza do Európy hromada Číňanov Indov prisťahovalcov z južnej Ameriky ktorých štýl života sa tak radikálne líši od toho moslimskeho... Mladá vitalna a hlavne drava civilizácia to bude mat trochu zložité. Hlavne ak sa ta tretia generácia moslimskych dievcat sa rozhodne ze nechce aby jej niekto kecal do života a ona sama sa rozhodne za koho sa vydá a kedy a koľko bude mat deti. To by asi bol skrt cez rozpočet tejto novej civilizácie.
@eva8 neni dolezite co podla nas do europy nepatri, lebo aj tak s tym nic neurobime...tvoj nazor, moj nazor, alebo hocikoho ineho nema na tok udalosti ziadny vplyv... jedine, co mozes ty konkretne urobit preto, aby si spomalila islamizaciu europy, je porodit aspon 12 deti a prehovorit kazdeho vo svojom okoli nech urobi to iste 🙂 alebo sa s tym zmierit a vyrovnat... kedysi do europy nepatrilo Krestanstvo...pre vladnucu triedu to bola len židovska sekta...
@andy04 No vtrhla si tu ako tajfun z Beskyd... Ale tvoje prispevky su prevelice interesantne ale uplne kontraproduktivne .@alice107 si tu stihla spravit take promo, ze jej kredit moze zachranit iba to, ked zo ctou odite... Nikto ju tu neuznava, nikto ju neberie vazne a uz sa tu iba prenesmierne strapnuje. Nepomozes jej. Jej uz na tomto fore niet pomoci.
@tomiholjubavi Viem presne o com hovoris, ja mam osobne kamaratky, ktore toto prezili a rozpravali mi o tom,,, tak isto ani manzelovu rodinu to neobislo,,, takze aj mna vtedy jej prispevok poburil a jednoducho taketo klamstva su neakceptovatelne a nechutne, pod moju uroven.... ☹
@erjona moj manzel je katolik, vo vojne zazil opakovane bombardovanie zagrebu, nalety. zomreli mu starsi znami, zazil chudobu vojny, obesil sa mu najlepsi kamarat kvoli tomu co videl na "fronte" ...nasi susedia z kosova usli, lebo im vyvrazdili pol rodiny a spalili dom...uz roky byvaju v prenajatom bytiku a setria na vlastne..a tiez su to katolici...lenze boli to "cierni albanci"...hovorili, ze kopu ich znamych ani nemalo obcianske preukazy ani ziadne doklady, takze ich smrt sa ani nikde neuvadza...lebo statisticky neexistovali...je tu kopu rodin, ktori doteraz nevedia kde su tela ich synov, muzov, bratov...celkom trapne pisat v duchu, ze niekto si genocidu zasluzil 😒 suseda spomina, ze nejakej jej rodine četnici zabili pred očami novorodenca bajonetom...vraj nebudu minat na neho naboje..."asi si to zaslužili" 😠
@tomiholjubavi ty sama to potvrdzujes moslim bez ženy ktorá musi rodiť ďaleko nazajde... Zás som sa po tejto krátkej výmene názorov iba presvedčila o tom ze všetko co sa píše proti islamu je založené na pravde. Co tak nechat tie veľké dobyvatelske plány a začať robit niečo uzitocnejsie. Mladá vitalna a drava civilizácia To kedy si začala takto rozmýšľať ?
@tomiholjubavi Ved prave - aj v kosove boli odobrane pasy cetnikmi a akekolvek doklady, aby si albanci nemohli narokovat na svoje majetky - bez identity ziaden narok - potom hodili pasy do kuta a kto sa opovazil si ten pas ist vziat bol exekutovany na mieste,,, smutne, ako vojna robi z ludi zveri...
@andy04 nikto bez zeny daleko nezajde...ci naši muzi su schopni rozmoznovat sa sami? 😀 neviem na zaklade coho si ziskala dojem, ze sa ti podarilo ma strhnut na pravicovu stranu 😀
Objasnim ti moje stanovisko slovo po slove:
vitalny, znamena zivotaschopny...priemerna moslimska rodina ma kopu deti, civilizacia sa rozsiruje, znamena to, ze je zivotaschopna...kym my s nasimi jedinacikmi a dvojdetnymi rodinami statisticky starneme a vymierame..
dravy - znamena priebojny...keby tato skupina nebola drava, ani by sme o nej nepisali a nevedeli...
mlady - v porovnani s nami su mladsi o viac nez pol tisicrocia...
co z toho nie je podla teba presne? nic ine okrem tohto som nenapisala...za slovom si stojim...nemam dobyvatelske plany...to ty mas obranne 😀 ja nic nedobyvam...som katolicka, moj muz tiez...som teda v tvojom obrannom tabore...jediny rozdiel medzi nami je, ze sa odmietam pripravovat na apokalypsu, strasit seba aj okolie a sirit nenavist...
@andy04 no teda marokanec a dubajcan to je dost velky rozdiel vo vsetkom este aj vo vzhlade.V Emiratoch zeny soferuju to len v Saudskej nie.Zeny si tam ziju jak prasce v zite,ked sa nudia idu nakupovat do Londyna,do Ameriky,svet gombicka,doma vsetko urobi sluzobnictvo ony nemienia ani prstom pohnut.Nemenili by s europankami ani za nic,neraz som sa s kuwaitankami,emiratkami o tomto bavila ony su stastne ako si ziju ala Paris Hilton
@erjona a pritom aj srbi su dobri a obycajni ludia...lenze ked su cele narody oblbnute strachom z cudzieho a nenavistou, potom to tak aj vyzera...v druhej svetovej vojne slovaci udavali jedna radost kazdeho suseda, ktory sa im nezdal...zabili sme najmenej 60 tisic vlastnych obyvatelov...a tiez nie sme krvilacne hovada ...vsetko je robene tym, ze niektori jedinci chcu aby ludia tak masovo rozmyslali, lebo potom sa da nimi lahsie ovladat... 😒
@eva8 mas pravdu, ze stastne manzelsvo sa nepotrebuje prezentovat na fore. ak to manzelstvo poznas osobne, cize si blizka priatelka oboch, casto ich navstevujes a travis s nimi cas tych 10 rokov, vidis denne ako sa chovaju k sebe a ako vychovavaju svoje deti tak mozes tvrdit, ze ciastocne vidis ake to manzelstvo je aprezentuje sa .
ak poznas aj rodicov tej dotycnej zeny,ako vnimaju zata,ako on sa chova k nim,ako sa chova v sk spolocnosti. takze mozes toto vsetko potvrdit?
ze na zaklade tychto skutocnosti mas za to, ze manzelstvo je uspesne?
je ten muz zinej klutury uplne prisposbeny zivotu na sk, chova sa ako europan? ci ona sa zacala chovat ako arabka ?
pretoze sama na zaklade svojich poznatkov z vlastneho vztahu dobre vies, ze tak rozpoluplne osobnosti ako europnka a muz inej mentality a kultury len tazko mozu najist kompromis , ktory ich uspokoji oboch.
a to je to, co ja stale tvrdim na zaklade poznatkov z takychto vztahov.
takze ako je to? ako dobre poznas tie vztahy? si v uzkom styku s tymi parmi?
@tomiholjubavi Ved prave,,, ja mam kamosky Srbky a aj manzel pracuje so Srbmi a ma aj osobnych priatelov, napriek tomu, co sa stalo v jeho rodine nehadze vinu na vsetkych - no ja osobne som nepocula od mojich kamosiek, ze by suhlasili s tym, co sa odohralo v byvalej Juhoslavii a ze boli v prave robit genocidu,,, toto som citala prave tu na fore,,,, ☹
Naco tato osveta?Ved slovenkam to ani so slovakmi nevyslo ani europanmi,staci citat pribehy tu na koniku,zalezi od povahy chlapa a nie od jeho nabozenstva.Aj ateista aj krestan je niekedy riadne hovado a ako sa na Slovensku hovorilo ked zbijes zenu ako by si rolu pohnojil
@eva8 je zbytocne pisatelke ako erjona aspol. pisat,,a by sa chovala nekonfrontacne. 🙂 ona nechce. uz to skusala aj vlani co sa tyka debaty na podobnych forach.ignorovala som ju tam tak,ako teraz tu.mozes skuset to iste. 😉
takze ak sa niektore chcu ´´hasterit´´ a tak svoje emocie ´´vyplavovat´´, nechaj ich, nech sa chovaju ako male deti. co uz s takymi? :- ak aj niekedy v buducnost budu vsak ma t zaujem na debate a nahodou napisuu nieco ine ako provokacie, nebudu mat partnera na debatu.len medzi sebou 😉 . lebo kto by to cital a selektoval, ci pisu momentalne k veci, ked uz sa prezentovali ako partneri nevhodni do slusnej debaty?
je pravda, ze tym spamuju forum,ale ako vidis, my mozeme debatovat aj tak. mne je jedno, co ktora pise.necitam to.a ak ma ostatne vytrvalo kontaktuju, vytrvalo upozornenia na ich prispevky ignorujem. kliknem vyhodim a je pokoj. 😀 😎
@tomiholjubavi Ich náboženstvo nie je mladé je zastavene v čase chyba akýkoľvek pokrok nie je zas toľko ľudí co sa idu zblaznit za tým aby konvertovali. Ked ťa nenechá muž používať antikoncepciu budes mat aj ty tych 12 deti. Ze su ženy nadšene rodiť jedno za druhým tomu neverím. Naučili ich ze je to ich povinnosť a basta. Nediskutuje sa viac. Tu kde žijem vidím ako si niektore mladé moslimky po vyučovani v škole daju dole satky a pred príchodom domov si ich zase nasadia. Ich vnucky uz budu ťažšie ovládateľné. A to je ten pokrok ktory začína tu v Európe pomaly pretože sa boja a žiť v rodine kde nemáš moc na vyber je ťažké. Preto sa snažia rýchle ich vydať aby boli pod kontrolou. Ja nechcem aby moji vnútri žili v stredoveku a preto sa priklanam k novej civilizácii kde bude akékoľvek náboženstvo regulované zákonom
@alice107
Ty dúfam žartuješ ked hovoríš, ze """"naozaj šťastne manželstvo sa nemusí prezentovať na fóre""""!
Ved v každom druhom príspevku chces dôkaz, ze takéto manželstvo niekto ma ako pozná.
A ty si doteraz nedokázala, ci si šťastná v Tom tvojom zmiešanom zväzku - (neviem ci si vydatá alebo mate len rôzne Priezviska s manzelom?)
@andy04 v tomto s tebou suhlasim...spolocnost musi byt svetska...ked je stat iba nabozensky vzdy je to zlo, nech je nabozenstvo hocijake 😒 ... spolocnost ovladana nabozenstvom je skoro vzdy netolerantna k inym ..."neprislusnikom" ... 😖
k tej antikoncepcii...nikdy som ju neuzivala, sexovala som zodpovedne iba v dlhodobom vztahu...napriek dlhemu snazeniu s muzikom nemame ani jedno dietatko ☹ a radsej by som ich mala dvanast ako ziadne ☹ ale to je len tak od veci..vykrik neuspesnej snazilky 😔
@kuwait Pomocnicku v domácnosti mám aj ja.. Pocestovane mám kopec. Na nákupy tiez chodím aj ked mi to pripada nudné a z umelého svetla v obchodných centrách ma bolieva hlava. Stale opakujes ako si žijú... mozno ich kabelka Chanel spravi stastnou a nachvilu zabudnu ze su vlastne vtaci v klietke. Niekto pozrie ako leti cas na hodinkach swatch niekto na rolexe ja pozeram na moje vacheron constantin 😉 v podstate to je jedno. ale pytam sa ako by si žili bez ropy?

@demo ale ano...je mlada, drava a vitalna...minimalne o 600 rokov mladsia od nasej...nehovorim, ze je na vyssom stupni, ale nie je este prezreta...greci boli tiez na zaciatku vyššie ako rimania, rimania boli vyššie od germanov...ale jednoducho pride čas, kedy už dotycna civilizacia nema čo povedat..a vtedy pride jedna nova, možno o stupen vyssie, ale s potencialom...chvilu sa budu motat na mieste, ale potom to predsa len bude prinosom... ked rimania dobili grecko bola to len horda horalov zijucich v dreveniciach niekde v dedine, kde nic nebolo...rim tak ako ho pozname bol az od cias augusta, kedy uz grecko davno bolo rimskou koloniou...
ked sa germani stali velmocou a ziskali rim, tiez to bola tlupa barbarov, kt. nepoznali kupele, podlahove vykurovanie, nevedeli robit sochy a vacsina z nich ani nevedela citat...nakoniec ale zmenili otrocku spolocnost na feudalizmus, ktory bol predsa len krokom spat...a tak dalej...mozno sa ti to nepozdava, ale z historickeho a filozofickeho hladiska to ma opodstatnenie a vzdy sa ukazalo ako v praxi potvrdene 😉