Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@erjona Saddam dal zamienku na okupaciu ze vraj Kuwait bol vzdy castou Iraku co teda historicky nebol a potom ze vraj Kuwait mu kradne v mori ropu vraj to je uz cast Iraku kde tazia,pytal 5 milliard $ a Kuwait mu ich nedal tak bez velkych priprav 2 augusta 1990 prekrocili hranicu a anexovali Kuwait.Oni si nasli zamienku na vojnu.V 2003 ked Saddam stale vyhrazal roky ze znova prekroci hranice sa rozhodli s nim skoncit,tajne sluzby priiesli nepravdive info pre CIA ze Saddam vyraba chemicke zbrane a ze kupil od rusov naplne jadrove do hlavic a ze cela oblast je v nebezpeci,americania uplne dali na info z Kuwaitu neoverujuc pravdivost a napadli a tento raz odstranili Saddama.a s nim aj problem medzi Irakom a Kuwaitom.Saddam aj napriek embargu neustale strielal na nasu hranicu,posielal do Abdali zabijakovpokoj nebol.
@erjona inak sa mi vybavila jedna celkom vtipna spomienka 😀 ked som chodila na strednu, tak som poznala jedneho chalana z albanska. ale on sa na svk bud uz narodil, alebo pristahoval este malicky, lebo hovoril po slovensky a iba podla mena sa dalo usudit, ze neni slovak...a raz ma pozyval na rande velmi nevyberanym sposobom 😀 ze: "pod so mnou von, nasi maju zmrzlinaren, mozes si dat kolko len chces kopcekov, aj 20... viem, ze mi nedas kosom lebo vidim, ze lubis sladke" (na strednej som bola trochu baculka) 😀 😀 😀 som sa urazila jak hovado 😀 jasne, ze ma na rande po tomto nikdy nevylakal, ale jeho mama sa na mna vzdy usmievala a furt som dostala kopcek zadarmo, lebo ze vie, ze sa pacim jej synovi 😀 no uznaj, takto sa balia baculky? 😀
@tomiholjubavi Asi bol chlapec neokrochany a inak ta nevedel vylakat von ako na sladke ta nalakat....no ja ti to uznam...ja by som bola na smrt urazena 😀
@erjona ospravedlnuje ho, ze sme mali 16 max. 17 ...este moc nobl manierov nepobral 😀 ale sladke lubim, to mal pravdu 😀 kamosky mi hovorili, ze som sprosta 😀 ale urazene ego bolo silnejsie 😀
@vevesh zaraza ma, ako vy vsetci Kurdi, Slovaci, Rakusania, Albanci - vsetko prosti ludia BEZ nadstandardnych informacii viete zvoleja vyhodnoti motivy USA 😀 Ste na horucej linke s Washingtonom a den noc vam tajne sluzby svetovych mocnosti posielaju podrobne spravy 😀. Ked uvazim, nakolko prekrutene informacie neznaly clovek ziska uz o banalnej komunalnej politike, su vase usudky o medzinarodnej politike taaaaake doveryhodne.... Priznat, ze Bush chcel poriesit Taliban by asi vo vasom moslimskom svete bolo nekorektne
Sa pozrite na Syriu, kto tam rozdava karty? A aky je to masaker! Nepotrebuju k tomu ani USA....
@demo nepotrebuju? 😕 ani by som nepovedala...ako vies, ze sme prosti ludia...? len preto, ze bez rozmyslania neprijmeme vsetko co nam naserviruju v telke, neznamena to, ze sme hlupane.... 😕 nikto nemusi byt na horucej linke s washingtonom, kazdy kto vie nejake svetove jazyky, ma pristup k internetu, cas si precitat viac od seba nezavisiacich zdrojov a spravit z toho vlastny usudok, moze dospiet k nazoru o co komu ide...
@tomiholjubavi prosty clovek nerovna sa hlupak.
@demo ale prosty clovek bez nadstandardnych informacii, ktory zvoleja hodnoti motivy niecoho, o com nic nevie - rovna sa hlupak ... a netyka sa to vobec len moslimskeho sveta...ukrajina s nami hranici...a nikto ma nepresvedci, ze to nie je vec usa a ich zaujmov :(
@erjona Hrozne co Saddam porobil tu v 1990,moj muz hovori ze po tej okupacii Kuwait uz nebol to co predtym,vela ludi povrazdenych,neuplne rodiny,siroty,psychickou traumou trpelo vela ludi,mozno preto sa teraz tak divne chovaju,ta okupacia mala celkovy dopad na kuwaitanov a ich rodiny.A to znecistenie ovzducia,horiaca ropa(splodiny z nej) znicila podu,vzduch,podzemnu vodu,morsku faunu,americania pouzivali v zbraniach ochudobene uranium,to vsetko prispieva k tomu ze kuwaitania su chori.Pred 1990 to bola stastna,spokojna krajina,Saddam znicil vsetko.
@tomiholjubavi na spravy z netu sa neda spoliehat,nevies kto tam zavesil info a preco a ci je to Pravda,ak chces poznat pravdu musis mat kontakty niekde nazivo nie na nete
@tomiholjubavi faktom je, ze bezny (nie hlupy) clovek ani len netusi, co sa odohrava v politike jeho vlastnej krajiny. ak nema zakulisne informacie. a tie informacie su pritom v jeho rodnom jazyku. pointa je, ze ani znalost cudzich jazykov bezneho cloveka neuchrani pred dezinformaciami. a to jednoducho preto, lebo nema potrebne informacie. netvar sa, ze to ze ovladas cudzie jazyky z teba robi cloveka, ktoreho nazor je viac nez nazor 😎
@kuwait treba citat vela, nezavisle od seba, fora, nazory ludi...aj ked na internet moze pisat hocikto, kazdy ma nejaku svoju skusenost, ktora formovala jeho nazor, tak ako my vsetky tu...na ziskanie prehladu to staci, podrobnejsie analyzy nikomu netreba...to si mozno tak vymienaju putin s obamom...vsetci ostatni to maju len sprostredkovane...
@tomiholjubavi a vies ty, kto do tych nezavislych for prispieva? vies koho nazory a udajne skusenosti citas? Nevies. Iba sa snazim upozornit, ze lud na fore velmi casto nie je ziadny lud.
@tomiholjubavi co sa tyka politiky nikdy nehladam info na forach a nete,kedze nazivo od zainteresovanych sa clovek dozvie uplne nieco ine.
@demo ja? to tvoj nazor je tu nad nase...zvoleja vyprodukovane proste taraninky 😀 tak kto sa tu tvari... 😀 co teda odporuca odbornik tvojich kvalit obycajnym masam? komunikovat rovno so zakulisnymi "zvieratami", alebo o tom nerozpravat vobec? ...ved informacie sa siria hlavne internetom, komunikaciou, konfrontaciou...niekto ti nieco povie, ty s tym nesuhlasis ale uz mas iny pohlad a prehodnocujes...nikto nevie presne o co komu ide, mena ludi, ktori hybu svetom nepoznam ani ja ani ty...ale z kazdej akcie mozes aspon zhruba odhadnut motiv...
@kuwait ozaj dolezite veci ti nepovie politik ani osobne...kazdy nazor moze byt nespravny a mylny...ale uz len tym, ze ten clovek dospel k zaveru (hoci aj zlemu) musi mat preto nejake argumenty, zdovodnenia, skusenosti...a uz len to pomaha rozsirit obzory...
@tomiholjubavi odporucam nevydavat svoje domnienky za fakty. to je vsetko, co ja s mojimi kvalitami viem odporucit 🙂. zhruba mozes odhadnut motiv akurat tak svojho suseda, co ti otravi psa napriklad. na zhruba odhadnutych motivoch mozes stavat svoj subjektivny nazor, ale len tazko na nich mozes stavat fakty 😉
@tomiholjubavi nuz ked sa prejednava situacia evakuacie tak ti to ten politik povie ked si mu osobne blizka co je vo veci a co sa kvoli tomu udeje aby si vcas mohla do bezpecia 😉

@erjona to bolo o inom a Afganistan nema ropu tam uplne zbytocne isli a Iraq 2003 tiez bolo na objednavku ako 1991