Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@tomiholjubavi nikoho som nenapadla. a ak si ty nenapisala ani slovo o USA, tak sa ospravedlnujem. zamiesala si sa do toho "sporu" a ja som pochopitelne neskumala, co si pisala predtym.
@kuwait saddam brojil proti kuwaitu preto, lebo emir vtedy chcel vyuzit oslabenie dvoch hlavnych velmoci vtedajsej doby, aby sa dostal na celo gulfu (tym, ze zvrhne saddama pomocou usa= kupoval zbrane a predaval ich irancom a co. - typu, kde sa dvaja biju, treti zvitazi) - len neratal s reakciou saddama... 😎
v případě Iráku a Kuvajtu platí, že účel světí prostředky
@demo nemala by som ani odvahu prezentovat svoje zbezne vedomosti o politike v kuvajte, irane, iraku...pred zenami, ktore tam ziju, maju kulturny dojem, skusenost a zazitok z prvej ruky...ved som tam nikdy ani nebola...ale je pravda, ze nemam rada americku politiku, povazujem ju za agresivnu a pre svet nebezpecnu...a myslim si, ze mnohe, ak nie skoro vsetky vojny boli vyprovokovane prave tymto statom...
vojna Irak-Kuwait
http://en.wikipedia.org/wiki/Invasion_of_Kuwait
@kuwait lenze medzi official version a background je velmi velka priepast...pretoze keby vysli skutocne pohnutky na verejenost, bola by dnesna politika velmi lahko perdvidatelna obycajnym ludom...a to sa predsa nechce...nic nie je lepsie ako manipulvat masy na ziskanie svojho ciela... 😔
@vevesh ale ved logicky,vidime co sa tam teraz deje,islamisti tam bojuju z vladou,islamisti z celeho sveta,zoldaci,kto ich plati?Preco tam su?Ide o to preco to zacalo a kto to zacal a bol to Katar na tom trvam.Kvoli tomuto faktu ochladli diplomaticke vztahy medzi Kuwaitom a Katarom.a Katar sa stal trnom v oku ostatnych statov Gulfu.
@ellise no oficialne UN nie, pretoze kurdistan ako taky sa nachadza na 4 uzemiach (su pisomne doklady o tom, ze Anglicko trvalo na tomto rozdeleni byvalych kolonii - vedelo o zasobach ropy uz na zac. 20stor. na tomto uzemi, aby neskor mohli z "nezhod" tazit)
faktom je, ze po genocide saddamom USA vytvorilo samostatny stat na severe iraku pod nazvom "Kurdistan regional government" = autonomna cast Kurdistan - kt. ma vlastne zakony, jazyk, ustavu, parlament a predstavitelov, policiu a armadne zlozky.... - jedine co je povinny voci celku (Iraku) su odvody z ropy a zemneho plynu a pretoze je to v ramci Iraku, ma aj zastupenie v irackom parlamente...(postavenim by som to porovnala ako SK v ramci EU)

@kuwait hovoris teraz o vojne v syrii toto o tom transporte...???ked ano...tak to ma na mile od skutocnosti, kto a preco.. 😉