icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

demo
Autor odpoveď zmazal
demo
Autor odpoveď zmazal
jaron
28. okt 2013

@demo no mám dojem, že by si bez zmeny myslenia spoločnosti veľmi nepípli, pri všetkej úcte k ženám 🙂

erjona
28. okt 2013

@jaron mas 100 percentnu pravdu...

demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
28. okt 2013

@demo tak zvyky z arabskych emiratov urcite nie...ale normalni moslimovia co ziju uplne normalny zivot ano...ci aj ti ta obmadzuju?

demo
Autor odpoveď zmazal
demo
Autor odpoveď zmazal
alice107
28. okt 2013

http://www.deutsch-tuerkische-nachrichten.de/20...
to je prve to,co som aj ja pisala. ze nemci si nezelaju zmiesane pary/ ci rodiny z inej kultury za susedov.

mariuskaa
28. okt 2013

@alice107
Už prestaň s tym otvoreným rasizmom Alica. Co tak napísať ako Nemci (Rakúšania) nechcú Slovákov za susedov. Ako len prevracaju oči predavačky v Bergu cez víkend ked všetci Bratislavčania sa hrnu na veľké nákupy.
A ako si skôr pisala, ze v EU a ani v USA si moslims ani neškrtnu tak si na omyle. Tu je to o $$.
Sa pozri kto kupuje www.one57.com
Carnegie towers, Metropolitan towers... a ostatne nové luxusne apartmány v NYC.

kuwait
29. okt 2013

@mariuskaa to su nove projekty,mozno moslim vlastni cely project tak v tom pripade si bud ista ze to tam bude plne moslimov a americania bieli sa tam nepohrnu.Hyatt siet vlastni moslim napriklad.Hyatt po arabsky ZIVOT.
Viem ze su compound vily kde moslim len tak vilu nekupy je to very tight community,dokonca niektore su podla viery,zidia,katolici natolko su partikularni v tom koho budu mat za suseda.V Cannes je hotel Carlton odkedy ho kupila qatarska vladnuca rodina to s nim ide dolu vodou,spina uz od foyera,stolicky plne flakov v restauracii,zly zapach na izbach,zatuchnuty smrad v kupelniach ,postelne obliecky maju flaky,steny tiez.Toto nebolo pred rokmi ked bol majitelom nemoslim.Teraz to tam vyzera ako v arabskom hotely dakde v Bahrajne ci Qatare aj tam najdes vsade flaky a chrobaky a hostia v Carltone samozrejme vacsina arabi teraz a ti ostatni su sokovani a ODCHADZAJU PO PRVEJ NOCI.My sme tiez provokativne odisli po prvej noci a este som im napisala hrozne review na nete,nech vsetci vedia,ja sa neposerkam z toho ze ked moj je arab ze sa znizim na ich standard.Oni si to sami robia ze sa im ludia vyhybaju,tym ako sa chovaju,aky bordel vsade po sebe zanechaju

kuwait
29. okt 2013

@erjona presne tak,pravy Koran je ten ktory vychadza zo Saudskej arabie a nie tie vselijake stranky kvazy koranov ktore zaplavili internet 😀 Islam vznikol v Saudskej arabii a preto tam dodrziavaju vsetko striktne podla koranu cim dalej od Saudskej tym uvolnenejsie interpretacie koranu,najumiernenejsi su europsky moslimovia,bosnaci,albanci lebo ti si svoju vieru prisposobili zivotu v Europe ale v Saudskej by ich povazovali za kafirov

mariuskaa
29. okt 2013

@kuwait nie projekt developer je Gary Barnett.
Niektorí co si uz kúpili Tommy Hilfinger, denzel Washington, Sting, dimitri libolvel. Kúpiť môže hocikto kto ma $90milionov
Inak mala som klientov viackrát z Kuwaitu a boli úžasní ľudia. Škoda, ze žiadnych slušných (cistotnych) ľudí nemáš alebo nepoznáš vo svojom okoli.

Mas aj čisto židovské (hlavne) štvrte s ortodoxnymi. Ale tam sa ani nikto nehrábe. Dôvody su úplne ine. Časté je skôr rozdeľovanie podla ekonomickych vrstiev ako podla rasy a nabozenstva. Su mestečka kde ľudia maju príjem ročný od $500 tisic a tam to je ako pretekanie kto ma viac. Psychologicky tlak. Na deti v školách ktore maju vsetko. Alebo Kamoska indka nechce ísť do mesta kde väčšina su korejci lebo ze ich deti su veľmi múdre a potom jej dcéra bude priemer oproti triede z rôznych etník. Takze ten dôvod nie je ze nechce byt indka medzi 70% korejcami ale boji sa vedomostnej konkurencie. Nakoniec si aj tak kúpila medzi nimi lebo maju dobrý školský systém a uz sa sťažuje.

mariuskaa
29. okt 2013

@kuwait
Inak práve som čítala http://www.spiegel.de/international/germany/tur...
4000 tureckých (pôvodom) narodených v De vysokoškolákov (kedže su odmietaní) v de hľadajú si uplatnenie v Tr aj napriek tomu ze ich domov je De. Veľmi zaujímavý článok diskriminácie.
A jeden to veľmi pekne zhrnul. Ked bol v USA len 1 týžden cítil sa ako american (doma) ale toto nezažil ani za 26 rokov života v de. A business school graduate from Düsseldorf was recently on a job-hunting trip to New York. "After one week," he says, "I felt like an American." In Germany, on the other hand, he has never felt quite at home, not even after 26 years

erjona
29. okt 2013

@kuwait to bolo ironicky myslene 😀 Nie, ze s tym suhlasim 🙂

erjona
29. okt 2013

@demo TAk potom ta ta väcsina neobmädzuje 😀 Tak neni o com diskutovat 😀

kuwait
29. okt 2013

@mariuskaa keby si videla toho mojho tak by si tiez mala pocit ze je ocarujuci,uzasny,oni vedia ako posobit na ludi ked nieco chcu (dokazom toho je ze ja ktora som skoro rasista v podstate som sa nechala osalit a jedneho takeho som si vzala)ale keby si ich videla doma medzi svojimi tak neveris vlastnym ociam,oni velmi dobre vedia ze ukazovat pravu tvar sa nevyplaca,herci 😉 chod do Carltonu v Cannes urob si vylet a posud sama co tam najdes za hrozu.Okrem miliardarov arabov co tam sedia na tych spinavych kreslach a uplne v poho pre nich,chod sa sama presvedcit,jeden hnusny bordel a nie 5 hviezdickovy hotel
S tymi compoundmi som myslela cistych bielych americanov zidov ci krestanov oni echcu nikoho medzi seba,cela stvrt je gated so straznikmi ,tam emigrant by vilu nekupil,ja viem o podobne striktnej stvrti kde kuwaitan nemohol kupit vilu aj ked chcel zaplatit dvojnasobok,susedia nesuhlasili,dokonca ani gayov tam nechcu.My ked ideme do EU tak renajimame cez net z homelidays vilu,ked prideme a domaci vidia ze muz nieje biely tvaria sa vselijako a utesuju sa tym ze vsak ja som biela baba v sortkach ale ja vzdy trpen ze povedia sorry a vymyslia si dovod preco nemaju volne,toto leto sa nam stalo v Amsterdame cez booking.com sme rezervovali vilku ked sme tam isli a chceli sme sa prihlasit ze sme na ceste ,pouzili sme kuwaitsky mobil(roaming) nezdvihol nam to,kontaktoali sme booking a ti nam povedali ze pred chvilou to majitel zrusil z rodinnych dovodov(vtedy ked videl nase cislo aj sms sme mu poslali)tak nam hned boli ochotni dat nahradu.Ten chlapik ja som s nim pisala cez mail detail o vile vsetko ok ked vodel ze mame kuwaitsky mobil tak koniec nechcel nas.Rasizmus je vsade aj tu v Kuwaite,tu je to naozaj az velmi,kto nieje miestny,moslim je nanho uplne ine meritko,zakony,plat,podmienky a najhrosie su na to ti z chudobnych krajin.A ludia takro na ulici ako sa chovaju k cudzincom??Cisty rasizmus!Rasizmus bol je a bude a rasisti su vsetci nielen bieli voci tmavym.Tu su rasisti voci nemoslimom,v de su rasisti voci moslimom

erjona
29. okt 2013

@alice107 No Alice a co z toho vypliva? Ze Nemci su rasisti a ty zijes medzi takymi, takze nemozes mat ani iny nazor 😝 Ked su vystudovani cudzinci a nedostanu sancu, lebo je uprednosnovany Nemec, samozrejme, ze vznika v niektorych pripadoch kriminalita... Takze kto moze za tento problem s moslimami? Len domaci si mozu za to... Stale zastavat nazor, ze cudzinci su dobri len na podradne roboty je chore, nie? Takze nie si len priniest jednu generaciu ako lacnu pracovnu silu, ale potom dat detom tej generacie sancu, kedze dokazu vystudovat a dovolit sa im aj uplatnit. Preco to tebe dovolili a to si neni nativ speaker ako druha generacia. Lebo si biela? Lebo nie si turkyna, ci arabka? V tomto by mali zmenit myslenie a mali by po probleme. Ale vidime, ze historia sa opakuje a zmazat rasizmus z ich hlav ako nadradenej rasy, nie je take lahke. Vlastne je to na zaplakanie... Predtym ako ukazuju prstom na druhych, nech zacnu problem riesit u seba... 😝

kuwait
29. okt 2013

@erjona VSETCI SME RASISTI!!!!!!!!!! AJ TI TURCI AJ MOSLIMOVIA AJ BIELI AJ HOMOSEXUALI.KTO NIEJE NAS JE OUT!!! Zmier sa s tym,ak si to vsetci uvedomia nebudu sa tlacit tam kde vedia ze su nechceni,nebude problem.

erjona
29. okt 2013

@kuwait Pockaj, teraz som nepochopila tvoj prispevok, nie je tvoj muz kuwaitan? Co je potom? Ked Kuwaitan nemoze kupit vilu, kde si, tak akoze ste tam?

kuwait
29. okt 2013

@erjona Kuwaitan v Amerike chcel kupit vilu a nejedna sa o mojho muza,

erjona
29. okt 2013

@kuwait Vsetci nie!!!! LEn podaktori, ktori to silne vykrikuju do sveta a tahaju s tymi nazormi ostatnych so sebou... toto je problem. Ale ako sa do hory vola, tak sa z nej ozyva a raz to zajiju sami na sebe... Tak ja som potom riadne OUT, ale radsej byt OUT, ako si potom nieco vycitat! Akoze tlacit sa, kde su nechceni? Ved ich sami pozyvali, aby im robili podradne prace a ked tam zije 3 generacia, oni su rodeni nemci, tak kde maju ist? Ked iny zivot nepoznaju,,,, Treba sa vzit do ich kozi... Kde maju ist, ked je prave napriklad Nemecko ich domov? A do krajin rodicov (prarodicov) chodia len na dovolenky a su radi, ze su po tej dovolenke spät? Toto si treba uvedomit...

erjona
29. okt 2013

@kuwait Moje deti su prva generacia a napriklad Slovensko absolutne nepokladaju za domov. Teraz co, ked vystuduju (co dufam) maju byt posielane na SVK? Alebo Kosova? Lebo sancu davame len domacim? Vy mozete akurat tak handru drzat v ruke? Co by ste chceli? Budte radi, ze vam tu dovolime zostat? Akoze neviem co to je za zmyslanie, ale takto budu mat sakra problem za par tokov, ked ich sproste zmyslanie nezmenia...

erjona
29. okt 2013

Inak taka perlicka, ta kamoska bosniacka, ktoru som spominala, ze skoro zomrela pri bombardovani ich domu - ma chlapceka 11 rocneho - obrovsky talen na tenis, v skole same jednotky - kazdy vikend jazdi do ciech - cesky trener v nom objavil velku hviezdu, nasli mu sponzora, ktory toto financuju, doteraz to platili z vlastneho vacku 700 eur mesacne,,, Kazdy jeden turnaj vyhral vo svojej vekovej kategorii v celej EU a o tomto malom moslimovi budeme este v buductnosti vela pocut... Noviny o nom pisali uz X -krat - len je zvlastne, ze nespomenuli, ze je moslim, ale nazyvaju ho rakuskym talentom, ktory ma pred sebou velku buductnost - takze o dobrom sa nedocitate, co sa tyka moslimov.... 😉

erjona
29. okt 2013

Takze co z toho vypliva? Ked maju moslimovia uspech, su brani za domacich a ked nieco vyvedu - uz su to moslimovia a este aj krajinu nezabudnu dodat... Super, nie?

kuwait
29. okt 2013

@erjona ale toto mas vsade tak ja to vidim tu v Kuwaite a rovnake je to aj v Dubaji,Saudi,vzdy domaci maju navrch ostatni su len do poctu.Tu napriklad na zapadniarov daju lebo im drzia podniky v chode ale mimo prace na nich pluju a na filipincov,indov,pakistancov,afgancov pluju furt,davaju im take zivotne podmienky ze sa cudujem ze to akceptuju,otroctvo,platy z ktorych nevyziju a potom sa uchyluju ku kriminalite,filipinky vsetky su tu prostitutky,vcetne starych bab,z 90 kd mesacne by nevyzili afganci,pakistanci drogy,indi palia alcohol.Ked maju smolu a chytia ich obesia ich,ak chytia kuwaitana s 10 kilami heroinu,bud ma wasta a pustia ho,uzavru to ze ho chytili s cukrom a ked wasta nema dostane 10 rokov,inda za par gramov hasisa obesia.
Nedavno ty chytili marocke prostitutky s Francuzskym pasom no co myslis co napisali do novin?Ze chytili europske prostitutky ale ze to boli arabky menom aj vzhladom to nenapisali len aby to vyzeralo dehonestujuco pre europanky tak napisali ze europske prostitutky,to mas vsade tak.nikto nema rad cudzich

erjona
29. okt 2013

@kuwait No ako to, ze noviny napisu jedno a ty vies, ze pravda je niekde inde, co si pri vsetkom? Mne je jasne, ze nic pozitivneho napisat nevies. Ale ja ti jednu pozitivnu vec, ktora sa ti stala poviem - narodenie tvojho syna - aj ked s moslimom, ale nedala by si ho za nic a urcite ich je aj viac, ale to nam tu uz nespomenies, vsak?

kuwait
29. okt 2013

@erjona moj syn mi vycita ze preco som ho mala s moslimom,nieje nadseny to mi ver.Ked moze tak odtialto uteka do EU,nechal si narast dlhe vlasy lebo to moslimovia nenosia,posilnuje aby vyzeral ako europan aj sa mu dari a je cely stastny ked si ludia myslia ze je spaniel aleb grek.
Mame svoje zdroje mimo novin takze viem viac nez noviny schvalne scenzuruju

kykka
Odpoveď bola odstránená
kuwait
29. okt 2013

zase jeden debil ktory si neuvedmuje ze Halloween party nieje pre kuwaitanov ale pre tych niekolko sto TISIC krestanov ktori tu ziju
http://news.kuwaittimes.net/mp-urges-govt-take-...