Pasivita rodičov v detstve: Ako to ovplyvňuje nás aj naše deti?
Ahojte. Ked tak teraz vychovavam deti, uvedomujem si ze moji rodicia na mna casto nedavali pozor. Casto ma nechavali samu doma uz ako 8r, nechali ma ist hocikam bez toho aby si robili starosti. Musela som ale na slovo posluchat. Moj otec bol totalne mimo on o mne do dnes nevie takmer nic dolezite. Ked som mu hovorila ze idem napr.na zahranicny semester tak regoval ze "aha....pod ideme do Kauflandu". Cize mimoza maximalna.
Mama ma smerovala studiom aby som mala dobre znamky.. ale ked si spomeniem v kolkych nebezpecnych situaciach som bola a nastastie sa mi nic nestalo...absolutne ma nemali pod kontrolou. Podla mna kebyze zmiznem vsimnu si to az po tyzdni. A kedze som tuto pasivitu nepoznala inak, vtedy to bolo pre mna prirodzene, ako dospela a teraz mama nechapem ako moze rodic tolko toho nevediet o dietati ze ho to nezaujima. Alebo ked zistujem u inych znamich aky maju otvoreny vztah s rodicmi a kolko si toho cenneho povedia. Som rocnik '86...stavali sa domy, boli velke zahrady...ale som jedinacik. Myslim ze mali aj tak vela prilezitosti to robit inak...
Preto som sa od nich o zivote nedozvedela takmer nic. Väcsinu som zistila sama s aha efektom :D.
Pride mi to niekedy luto ze preco taka priepast a pasivita ....:(
Poznate to niekto ?
@maya_hi dakujem pekne si to napisala 🙂

@saw_ presne tak si jedna z mala kt. pochopila podstatu mojho prispevku. Ako vidim nebola som sama v tom rezime takto vychovana. Musime sa snazit aby sme nase deti poznali a oni nas 🙂