Peklo menom svokra na silvestrovskej chate - moja svokra je ako hnusný čert
Čaute.Došla som unavená práve z nočnej a hneď vo dverách sa dozviem,že volal svokor že objednal na silvestra chatu.
Skoro ma porazilo.Minulý rok som už stratila nervy...
Ja som chcela urobiť silvestrovskú kapustnicu,svokra chcela urobiť guláš.Skoro ma z nej trafil šľak.Hovorím jej veď keď sme tu boli v lete,tak si varila guláš,teraz je silvester tak nech máme nejakú zmenu...
Ona si aj tak išla svoje a ten guláš uvarila bez môjho vedomia!! (My sme boli s deckami a so švagrovcami zatial lyžovať)
Myslela som že jej ten hrniec vyhodím von oknom do snehu.
Keď sme sa vrátili svokra prišla s tým že navarila guláš...tak jej na to hovorím načo si to robila,veď som varila kapustnicu...
Švagor tiež nebol z toho nejako nadšený len jej povedal že on by radšej kapustnicu,guláš sme si mohli dať kludne na obed na ďalší deň,keďže som neplánovala variť pretože silvester často dlho dospávame...
Svokra bola urazená že jej guláš nikto nechce.Frflala aj na ohňostroj ktorý bol krásny...neviem čo jej vadilo.Svokrovi sa páčil.Na ďalší deň ráno vysávala skoro ráno kuchyňu po včerajšej noci.Švagriná za ňou išla,že nech to nechá tak,lebo že počúvať vysávač o 7mej ráno nemusíme..
Boli sme tam týždeň.2 hodiny po tom ako povedala,že chce ísť s nami lyžovať a mala zakúpený skypass povedala že ona radšej zostane na chate a pôjde do vnútrajšej výrivky.Manžel bol na prášky,boli tam aj rodičia švagrinej s jej mamou si ona veľmi rozumie sú to také 2 kofy čo radi klebetia pokope,lenže švagrininá mama sa vie aspon baviť narozdiel od svokry..
Zažili sme s ňou aj iné veci ako toto.Aj rodinné oslavy kde sa aspon trochu bavila,ale ak to má byť aj teraz takto tak ma porazí...
Aj teraz piekla som perníky a ona že aj ona narobila.Prečo ich robila??!! Akože my máme vždy spoločnú rodinnú štedrovečernú večeru a sme dohodnutý kto čo porobí.
Možno chcela tie perníky pre seba aj pre svojra,ale rozumiete tomu?! S ňou sa na ničom nedá dohodnúť!! Jedine kde sme sa dohodli bolo,keď sme boli cez leto v chorvátsku.Ale aj tak sme kvoli nej zablúdili na hraniciach s Maďarskom a neskôr v Splite,lebo sa nám vypínala navigácia a ona chcela navigovať kadial máme ísť a všetko pokašlala!! Šli sme tiež so švagrovcami a švagor bol z nej na nervy,pretože svokra na raňajkách nás všetkých ešte aj moju dcéru a jej frajera buzerovala aby sme brali jedlo zo švédskych stolov,že nech máme na pláž aj navečer.Svokor skončil s taškou plnou rôznych pochutín.To isté sa dialo pri stánkoch so suvenírmy.Kupovala každú hlúposť,magnetku pre hentoho tamtoho,pohľadnice na pamiatku aj keď najväčšia pamiatka sú všetky fotky odtial.Jediné na čo nefrflala bola pláž a hotel..napriek tomu že sme sa tam mohli najesť aj tak každý deň varila ako šialená,keďže v izbe sme mali aj menšiu kuchynku...
Jeden deň sme sa vybrali na pláž bez nej iba so švagrovcami našou dcérou,jej priateľom,dcérami švagrovcov a hneď tam mi dcéra hovorí že konečne sa cíti ako na dovolenke,že konečne nepočuje len svokrine drísty.
+ Musím ešte spomenúť,keď sme s nimi boli v Štúrove.Svokra tam tancovala do noci,asi jediný raz kedy sa bavila.Inak všetko bolo zlé,bazény,jedlo skrátka všetko..jedine kedy bola spokojná bolo keď sme boli v ostrihome a celý deň v budapešti.Mali sme od nej jedine pokoj v bazénoch,švagrinej to liezlo na nervy,svokor to už ani po tolkých rokoch manželstva neriešil,hodil nad tým rukou a každý deň na lehátkach lúštil krížovky.2x sme boli v chorvátsku náhodou s nimi,to bola jediná dovolenka kde som myslela že svokri vymenili.Inak je to takto stále..Ešte aj jej poviem nech na vianoce niečo nekupuje deťom,že som to kúpila aj ja.No ona just kúpi niečo podobné!!napečie niečo podobné!!ide si svoje!!
Napodobuje ma?!!?alebo ako?!?
Velmi sa teším na vianoce a silvestra,ale už teraz viem že zase donesie tie precukrené medovníky o ktoré sa jej nikto neprosil,lebo medovníky som už napiekla ja..
Asi ani nezaspím dnes.Stalo sa vám toto už?! Hádam že niesom jediná,lebo ja ju už nazývam čertom od nervov.
porazí.
Musite byt tolko s ňou? Skuste ju viac ignorovať,ona sa zial nezmeni
Ja by som sa tých precukrených medovníkov rada ujala, mne sa piecť nechce 😉
Ani som to nedocitala a uz tusim kde je problem 😅
Sorry, ale ty nie si normalna. Svokra nech spravi cokolvek, vsetko je pre teba zle. A uplne najtrapnejsie je brat na svoju obranu do ust dalsich ludi. Co riesis dalsich ludi a ich vztah s tvojou svokrou. Rozpravaj iba za seba! Robit problem z toho, ze na Vianoce napecie perniky/medovniky aj ona, to co je preboha. Kazda zena, mama, babka pecie perniky/medovniky! Bud sa zjedia, alebo su na ozdobu. Co ti preboha na tom vadi? Dalej nechapem, ze ti vadi, ze svokra navarila gulas, tak ste si ten gulas mali dat cez den a pred polnocou kapustnicu, alebo gulas predpolnocou a kapustnicu ste mohli zjest 1.1. na Novy rok, vsak to moze byt novorocna kapustnica, ci musi byt iba silvestrovska? A aspon si nemusela varit dvakrat, lebo uz bolo navarene na dva dni. Tebe este vadi aj, ze svokra nesla s vami lyzovat, ale ze ostala v hotelovom wellnes. Vsak si si konecne od nej mohla oddychnut a mala si byt rada. Ci to ju potrebujes mat pri sebe vzdy, aby si mala koho potom ohovarat? A vrchol z tvojho prispevku je, ze ti este vadi aj zena, s ktorou si tvoja svokra rozumie a doohovaras este aj mamku svojej svagrinej. A co tak svokre na chate aj s niecim pomoct, co ona je vasa sluzka a este vam vadi, ze vari, vysava, a ze to nemusis robit ty? Tak si privstan a chyt sa toho ty, nech to druhy nemusia robit. Ani by som sa necudovala, keby ti vasi svokrovci aj financovali gro tych vasich vyletov a chat. Najhorsie je, ze este stves proti vlastnej babke aj vlastnu dceru. A zvalit na svokru, ze sa vam pokazila navigacia a ste zabludili, to je uz ina kava. Tak si mala sofera navigovat ty pani dokonala a zapojit mozog. Ale to nie, to by potom nebolo si z koho robit srandu a koho ohovarat. Co tak byt k matke tvojho muza, babke tvojej dcery a starsej zene slusnejsia, empatickejsia, vdacndjsia a snazit sa s nou vychadzat. To ty s nou podla toho co pises, bojujes a robis si tieto nervy sama. Mozno tie nervy a ohovaracky potrebujes k zivotu, potom ale nerozumiem na co sa stazujes. Zmen k nej svoje spravanie, prestan ju ohovarat a uvidis, ze vase vztahy sa zlepsia. Toto by mala byt vystraha pre vsetky zeny, ako sa k svojej svokre nespravat.
Prestante byt jak dva cecky, manzel nech odstrihne pupocnu snuru..
nechodievať so svokrovcami a švagrovcami na dovolenku. My sme boli na chate asi 2 x a dosť. Ale my máme 2 psov, tak sa máme aspoň na čo vyhovoriť. 🙂 Ale píšeš tak ako by si opisovala mojích svokrovcov. My sme im potom slušne povedali, že máme iné predstavy o Silvestri, o dovolenkách - že to by sme si nesadli. Tak keď nebudeme spolu na dovolenke, užijeme si ju aj my aj oni. Sme radi, že zoberú dcéru v lete k moru a tým to hasne. My more k životu nepotrebujeme, my sme horskí ľudia 🙂
Si maximálne nevďačný človek autorka. Čudujem sa vašej svokre, ktorá si dá námahu v jej veku ešte vypekať, že sa ešte snaží niečo pre vás robiť. Dúfam, že ti pomáha/hala aj s deťmi a toto má ako vďaku.
Silvestrovská chata nie je povinná jazda a keď sa k sebe neviete pekne správať a vážiť si prácu jeden druhého, ani tam nechoďte. Ak nevie tvoj muž vymyslieť program len pre vás ako rodinu, tak je problém v jeho naviazaní na mamu aj keď si myslím, že toto nie je ten príbeh.
Ja by som bola rada, keby mi napiekla aj navarila svokra, moja neurobila nič čakala odo mňa na piecť aj navariť ona spala, nechápem čo riešiš... Dovelenku?? Choďte sami čo si nesvojprávna? Zrejme to zacvaknú svokrovci tak si nespokojná... Choď sama s rodinou a zaplať si sama dovolenku podľa svojich predstáv.
Nečítala som to zatiaľ celé , nechápem prečo trávite všetko zo svokrovcami, ked zjavne ani manžel nie je spokojný. Silvester by som travila radšej s dakou partiou kamaratou, dovolenku tiez osve. A že si navarila a napiekla svoje by ma trapilo najmenej. Medovniky vydržia , gulas sa isto nevylial .
Ani som nedočítala,ja mám pocit, že so svokrou trávim veľa času, ale je to 5 % z tvojho. Otras
Co ja by zato dalo keby mne svokra aspon raz navarila treba si vazit snahu ze to spravila....asi mas vrtochy...keby si sa mala statat o nu prebalivat atd neviem co bybsi potom robyla...
5 strán komentárov a autorka onemela ? Tak napíš kto platí dovolenky, prečo ste stále spolu aj keď tie vzťahy sú naprd, bývate spolu??
😁😁😁 s tebou radost zit
Deti si beru do zivota model rodiny v akej vyrastali, predpokladam, ze Ty si pre ne nazorova autorita, co uz vopred znevyhodnuje ich buduce svokry🙂🙂🙂 na jednej strane je uzasne, ze ste sudrzna rodina a travite sviatky a dovolenky spolu, avsak na druhej strane mi to pripada ako masochizmus, kedze ich nemas rada a lezu Ti na nervy-zrejme to bude vzajomne. Ked niekto nieco navari a napecie a Tebe to nevyhovuje, nemusis to konzumovat, naco sa kvoli takym blbostiam rozculujes?
Som z Teba vyčerpaná…. Mať Tvoje “problémy”…
Bože, žena, zobuď sa…!!!
haha a autorka je kde? sucha nohami u svokry?😄
@galioska Asi sa momentálne hádajú či bude na Vianoce kapustnica alebo šošovicová polievka 😀
To akože chodíte na každú dovolenku a každý akciu so svokrou???? Prepáč ale ste normálny? Tam nieje co ani riešiť.... Nemam radu prepáč len som musela napísať toto ze pre mňa nepochopiteľné fakt.
@elizabet173 oni su ako tapakovci😅😅😅podla mna maju vsetci aj jednu velku spolocnu spalnu - aurorka, svagrovci, aj svokrovci
@autorka tak tomu ani nemozem uverit, ze vsade chodite so svokrovcami, chorvatsko, sturovo, stedra vecera, silvester...dobrovolne si na nich nonstop pricucnuta, ale stazujes sa na vsetko. To je ake infantilne - ja som chcela uvarit kapustnicu, ona uvarila gulas, ja som spravila medovniky, ona si dovolila tiez spravit medovniky. A fuj, ake hnusne presladene.🤣🤣🤣neverim, ze takuto diskusiu moze zalozit jedna dospela svojpravna osoba. Keby som sla raz na dovolenku so svokrovcami/rodicmi a nieco by sa mi nepacilo, bolo by to naposledy, co.som s nimi sla.
1)sťažuješ sa na všetko presne ako svokra 😀
2)keď viem, že ide robiť medovníky, tak ich nepečiem ja, spravím napr. cheescake, lebo viem, že tie svokra nerobieva, bonus:každý chce radšej cheescake 😀
3)nevešaj jej na nos, čo kúpiš deťom, asi ťažko trafí to isté... Alebo jej povedz A a ty kúp B
mna zaujima, ako dopadol ten gulas prosim. Dala by som si 😃
Prečo vlastne chodia s vami na dovolenky???, 🤔
Dostala som sa až po Maďarsko a Split. 🤦🏻♀️😴 Ja len nerozumiem prečo toľko času trávite so svokrou. Ste nesvojprávni? Či o čo tu ide? 🤷

Zbytocne si vytvaras problemy,ved chce len pomoct,navarit,upratat,nic zle na tom nevidim🤷♀️praveze by som bola rada, ze sa zapaja