icon

Peniaze a svokra

22. máj 2022

Moja svokra minulý rok zdedila podiel z domu.Povedala mužovi na jeseň, ze mu prispeje na auto, lebo už dlhšie o tom premýšľame.Je povaha aká je, rada manipuluje a rozhoduje za iných.Ide o 5 t eur.
Muž povedal, že ešte nepozerá inzeráty a pod.., že teraz nemáme toľko našetrené, aby kupoval hneď auto.
Keď tam išiel na návštevu či Vianoce peniaze mu nedala a on je hrdý a nikdy by si ich nepýtal.Medzi rečou mi povedal, že nechce od nej nič spravila konflikty v rodine a teraz sa mi zdá, že si ho tým chce kúpiť či odčiniť svedomie, že za 16 r nám nikdy nič nedala.
Ja by som aj tak chcela, aby si peniaze vzal už len z princípu.
MAa 43 r a mama mu ide určovať na čo ich použije.Moja mama povedala, že, keď niekto chce dať, tak dá a nedáva si podmienky a mala ich dať a nie čakať, že sa jej bude prosiť.Nechat to tak?Nepotrebujem ich minúť, ale bola by som rada, ak by ich zobral.
Čo si o tom myslíte?

autor
22. máj 2022

@marca12 ona dala jedinému vnukovi vtedy mala len jedného 100 eur s vetou, že koľko musela šetriť.Lutujem, že som sa to dozvedela až neskôr a peniaze nevrátila.

autor
22. máj 2022

@777januska777 veď som napísala, že ide o princíp.My ich nepotrebujeme.Nakoniec ich minie na druhého syna

autor
22. máj 2022

@tykat áno, je to tak ako píšeš.Moji rodičia mu finančne pomohli, keď začal podnikať všetko sme vrátili jeho rodičia povedali, že má pracovať na TPP a nevymýšľat.Pritom oni roky podnikajú.Raz chcela niečo dať aj to s podmienkami.

dskjhfdlkdjhl
22. máj 2022

@777januska777 Uz podla toho, co autorka pise, tak sa dost zhadzuje. Na jednej strane pise o svokre ako o velmi zlom cloveku, na druhej strane chce peniaze. Chapem, ze to moze cloveka skriet, ak jednemu dietatu rodicia davaju viac ako druhemu, ale jedna sa o dospelych ludi a ti si v prvom rade na svoje vydavky maju zarobit sami a ak im rodicia nieco daju, tak im daju, ale pozadovat to by uz nemali. Takto to vnimam ja. A isto by bolo fajn, keby sa mohol vyjadrit ten pan manzel a este lepsie svokra, takto to pozname len z jednej strany, navyse od cloveka, ktory svoju svokru neznasa.

solange7
22. máj 2022

No tak to neries. Doteraz ste boli bez 5000e, tak sa bez nich zaobidete.

loginexistuje
22. máj 2022

prave preto vsetko co pises sa do toho nemontuj tvoj muz nechce a je velmi nefer tlacit na neho aby siel pytat

autor
22. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl čím sa zhadzujem?Že môj muž drie ako otrok a, keď príde domov, tak počúva čo kúpili druhému synovi a prispeli na dovolenku?On nič od nej z dedicstva nečakal.Ale je nepochopiteľné povedať zdedila som, dám Ti a nič mu nedala.
@loginexistuje on si ich nezoberie.Ale patrí mu to brat za tie roky dostal niekoľkonásobne viac a ešte ho doma obskakuju.
@solange7 asi to tak je a bude,👍

autor
22. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl opakujem nechcem ich pre seba, ale pre muža.Nikdy nám nič nekúpila ani jeden uterák.

dskjhfdlkdjhl
22. máj 2022

A ja opakujem, ze svokra nie je povinna vam nieco kupovat/davat. Tolko moj nazor. Na nazor si sa pytala, tak si precitaj vsetky a zamysli sa a podla toho konaj. Mne nemusis vypisovat, ze preco chces peniaze, ja to riesit nepotrebujem, ja som Ti napisala svoj nazor a nezmenim ho ani ked mi este 100 prispevkov napises.

marryen
22. máj 2022

Lenže brat má pravdepodobne svokru doopatrovat,keď tam býva či? Pravdepodobne preto mu dáva viac. To by si už asi nebrala,len peniažky tá lákajú. 🤔

miadi
22. máj 2022

Tak si tie $ chod od nej prenho vyžiadat ty 😉😆

solange7
22. máj 2022

Strasne sa v tom rypes. Zozaciatku mi ta situacia prisla celkom normalna (ze chce mama prispiet na auto), ale ked si zacala vytahovat tie rozne krivdy a ze chces aby tie peniaze muz vyzadoval aj ked to auto teraz nekupujete... je vidiet ze sa citis ukrivdena ale nemas preco. Nieje to tvoja mama, muzovi je to jedno, tak to proste neries.

zuzitko74
22. máj 2022

S peniazmi môžeš počítať, až keď ich máš, sľuby sú ti na nič. Ber to tak, že ste nič nedostali, tak sa na tie peniaze neviaž ani v budúcnosti. Na muža nechaj, či ich vôbec bude ochotný prijať, ak tomu správne rozumiem, on by mal radšej pokoj od manipulatívnej mamky než blbých 5000€. Myslím si, že sa mi postoj tvojho manžela veľmi páči.

sasa1310
22. máj 2022

peniaze zdedila svokra. A je len na nej ako s peniazmi naloží. Do toho nie je ani tvojho muža nič a teba duplom nič

lalenka33
22. máj 2022

A teraz chce rozdávať, ale len ako ona povie a to sa mi nepáči...táto veta ma dostala. Tebe sa to absolútne páčiť nemusí. Nerozdáva tvoje zdedené peniaze, ale svoje. A teba je s prepáčením 💩 do toho, ako ich chce darovať. Sú to jej peniaze a nie tvoje. Keby že mam takúto nevestu, ktorá by mi chcela diktovať, ako mám darovať svoje peniaze, komu môžem čo kúpiť, komu môžem alebo nemôžem pomôcť, tak jej len z princípu nič nedám. Tvoja svokra je podľa teva zlý človek, ale jej peniaze sú pre teva dobré. Pri čítaní niektorých diskusií sa nečudujem, že niektoré svokry sú aké sú.

lejusinka
22. máj 2022

Nenarokujem si peniaze od svojich rodicov, nie to este od svokry 🤦🏻‍♀️ Akoze sorry ale polemizovat uz len o tom….ked chce da, mozno si to rozmyslela..a co? Su to jej peniaze! Tak ako ja nechcem aby mi niekto hovoril co s mojimi mam robit tak nebudem hovorit inym…

spadnutaslivka
22. máj 2022

že patrí mu to. Prepáč, ale nepatrí mu absolútne nič. Sú to jej peniaze, aj keby ich púšťala kanálom, je to čisto jej vec. A ty možno ani nevieš, aký bol tvoj muž zamlada, alebo možno v jej očiach je tvoj muž ten šikovnejší a preto dáva tomu druhému. Ktovie, čo za tým je. Lenže najlepšie je vypočítavo povedať, že on si zaslúži, patria mu a pod. Lebo by si z toho ťažila. Nerob si nároky na niečo, čo ti nepatrí. Nelakom sa na svokrin majetok.

ukulela
22. máj 2022

Ona mepovedala, ze vam da. Ale ze vam da na auto. Vyplynulo to z diskusie. Spomenuli ste, ze bude treba auto, ona, ze prispeje. To nie je podmienka, ale ponuka. Ak to zle pochopila mali ste jej vysvetlit, ze nejdete kupovat hned.

mandzula
22. máj 2022

Ja by som ako dospela od rodicov nechcela ani cent - z principu.

veronicka88
22. máj 2022

Odhliadnuc od toho že sa bavíme o svokre....život ma naučil nenastavovat ruky! Má 43r?ak nepotrebujete auto hneď prisetri,zoberte malý úver,ale aby si obviňovala svokru z toho že povedala že vám dá peniaze a neclda ich🙈to je celé absolútne zle ...môžeš sa obhajovať koľko chces...ste dospeli ľudia! Samostatne žijúci,mysliaci,máte svoju rodinu...nauč sa nič si nepýtat a zariadiť sa...(iné je ak by ste si chceli požičať že časom splatíte)ale aby som očakávala že mi pošle peniaze na účet-bolo by mi samej zo seba na grc....Radim ti obsolutne sa od toho dištancovať,nevyjadrovat sa,neriešiť a urobiť si po svojom. Nasetretit,prípadne úver. Načo je toto dobre?bože s každou takouto témou sa len modlím s ato,aby mi obaja chalani doniesli domov normálne ženy🙈normálne ktoré má nebudú ignorovať a také čo sa s nimi bude dať normálne vyjsť....idem poprosiť opäť🙈🙈🙈

michaelam2
22. máj 2022

43 rokov mate a cakate peniaze od rodicov/svokrovcov….hanba strasna

odesi
22. máj 2022

Jeden den nieco povie, druhy den to uz nemusi byt pravda. Osobne by som sa na to nespoliehala a ani by som sa nejako nezlostila. Su to jej peniaze a je na nej ako sa nakoniec predsa len rozhodne.

autor
22. máj 2022

@solange7 je ma do toho dosť.Moji rodičia požičali mužovi veľa peňazí oveľa viac ako mu chcela velkodusne dať.O starú babku sa nechcela chodiť starať /jej mama/ zostala na ostatných sestrách a bola už na dôchodku jej muž podniká ona už chcela byť doma.Pred pár rokmi povedala, že za starú budu raz nič nechce, lebo to nemá hodnotu.Potom prvá robila konflikty v rodine kto pôjde kde bývať a dom sa preda.Jedna zo sestier bývala v tom dome.Kedze je rozvedená a dom je v lukratívnej dedine kde pozemky stoja 270 eur možno aj viac nemám prehlad nemala na to, aby vyplatila 4 sestry, dvaja žijú na východe a zriekli sa.Svokra si tam chodila cez víkend posedieť a zobrať úrodu zo záhrady.Tak predala koniec záhrady za smiešnu sumu len, aby chamtivku vyplatila.
A muža si bude podmieňovať buď bude ako som povedala, alebo nedám.Nebolo to vyslovene na auto.Otazka znela čo by potreboval?
Nevedel o tom, že už niečo dostala.Povedal nič, že možno budeme potrebovať auto.Tak ja Ti prispejem na auto.Auto kupovať nejdeme.
Je v tom viac nechce sa mi to opisovať.Moj muž im dal veľa peňazí na prerobenie ich bytu pred 10 r to ešte nikto nevedel, že brat zapusti korene a svokra ho bude ťahať na matriku, aby podpísal, že si nebude nárokovať na byt, lebo muz dostal byt po babke.Ona prišla do rodiny s holým zadkom a vždy sa prizivovala.Svokor robil roky v zahraničí a aj teraz v 66 r pracuje a veľa.Raz mala niečo dať synovi...a nepíšte, že sa o nich starala nestarala o všetko sa starala babka ešte aj na rodičovské chodila.Muz má odložené staré žiacke knižky ešte aj tam píše ospravedlnenky a podpisuje známky babka.A to jeho mama voľakedy pracovala do 14.
To sú staré story.Mate pravdu muž to všetko drží v sebe a povedal, že si ho nikto nekúpi za 5 t.
Že, ak by chcela dala by mu.Uz vtedy som mala zasiahnuť, keď 7 r vnucatu povedala, že koľko musí babička šetriť, aby Ti dala.A 2x ročne je po luxusných dovolenkách aj s bracekom.Mate pravdu od zlého človeka čo o vlastnej 85 r mame povedala, že ak chce kávu musí si umyť šálku, lebo tam je všetko spinave nám netreba nič.Ide mi o to, že muža trápi ako je brat uprednostňovany a podľa mňa mu to patrí.Ale nechceme nič aj tak to je len vypočítavosť, lebo muž tam už nerád chodí.Mozno si ho chce udobriť za tie roky nevšímavosti

veronicka88
22. máj 2022

Nič necakaj...toto všetko čo píšeš sa tabnetyka!týka sa to tvojho muža a jeho rodiny....nech si to vyrieši. Čo si pori sila tým že sis a rozculila??nič....odstrihnúť sa ak sa cítiš podvedený či ukrivdena.nic iné vám nestáva...ale zmier sa s tým že tie peniaze neuvidí🙈

solange7
22. máj 2022

Ja nikdy nepochopim tieto eskalutuce dotazy vo forach. Najprv ten dotaz zacne celkom nevinne a nasledne sa z toho vyvinie uplna saga. No a teraz neviem co chces pocut. Nikto tu nevidi do vasej rodiny. Ale ked vsetky tie omacky okolo toho odmyslis, tak stale mi nevychadza to, ze mate tie peniaze len tak od svokry pytat.
Alebo jej teda povedzte to, co si mi tu odpisala a mozno okrem 5000e zahajite aj velku rodinnu konfrontaciu.

spadnutaslivka
22. máj 2022

prečo pozeráš, s čím do rodiny prišla svokra? A áno, predstav si, že kedysi ženy fakt chodili od 6 mesačných detí do práce. Nehovorím, že museli, lebo poznám aj také, ktoré nešli. Ale drvivá väčšina išla. Tak áno, o decko sa vtedy postarala babka. No tak tvojmu mužovi rovno aj popodpisovala žiacku. Jój, to sú fakt dôvody na vypytovanie peňazí. Očividne je svokra viac sľubotechna. Stále vám to nedáva nárok na jej peniaze. A ak ste jej dali a poprerábali, je to stále čisto dobrovoľná vec. Nepovedali ste, že prerobíme, ale dlžíte nám toľko a toľko. Proste kalkuluješ a opekňuješ sa tu. Kašli na to. Aj tak je to na tvojom mužovi a on očividne radšej bude mať pokoj ako blbých 5000e. Fakt ti radím- žiadne peniaze ti nestoja za zničené nervy a zdravie. Ale ktovie, kedy na to prídeš.

beata110
22. máj 2022

Ja ta uplne chapem co tym myslis.... aby jej deti dostali rovnakym dielom aj ked to vyzera tak ze keby vam aj tych 5000e darovala by rovnaky diel nebol. Aj ja som z takej rodiny kde rodicia pomahaju detom deti navzajom a aj deti rodicom.... moji rodicia vzdy rozdelovali peniazky ked sa k nejakym dostali 3 deti rovnakym dielom oni si tiez uzili a aj si odlozili.... moja svokra ma 2 deti ked mal moj mu 18 jeho brat 22 rozdelili im majetky byt prepisali na mojho muza a chatu na jeho brata. Potom ked jeho brat si kupoval byt mu prispeli aby si nemusel brat velku hypo a bez urokov im to vratil zas my ked sme si brali hypo na dom nam toto nenavrhli.... ked im skoncili poistky jeho bratovi dali peniaze pri ukonceni poistky mojmu muzovi ked skoncila poistka mu nedali nic😊 ked jeho brat zostatnicoval mu kupili auto moj muz ked zostatnicoval nedostal nic....a potom prisiel bonus ked prisli za muzom aby im dal spnomocnenie na predaj bytu co bolo od jeho 18ky na jeho meno on aj dal predali byt no muz nedostal z toho ani cent a to sme vtedy stavali dom jaj skoro som zabudla dostali sme pohladnicu z ich luxusnej dovolenky😁🤪 ale chata je stale na mene jeho brata tak to uz aj ostane.... a moj muz si to vsetko uvedomuje a trapi ho to ale nepovie nic🤷‍♀️
Myslim si ze keby vam aj darovala tych 5000 by ste to mali vykricane do smrti.

autor
22. máj 2022

@beata110 tak tomu tiež rozumieš🙂ide mi o princíp

beata110
22. máj 2022

Tak to u nej nikdy nedosiahnes... a pokial je ako ta moja tak este ona sa bude bit do hrude aka je ferova 🤪😁

ceklis
22. máj 2022

Moc to prežívaš. 🤷🏼‍♀️