icon

Peniaze v druhom manželstve

ggabbca
10. júl 2018

vydala som sa druhykrat, prvy muz tragicky zahynul, v prvy rok dietata. Syn je po rok po ukonceni VS, byva sam.
Ja som sa prestahovala k manzelovi, s ktorym sme tvorili par viac ako 10 rokov. V priebehu toho casu manzel vybudoval dom, ktory sme zacali stavat spolu, ja som vsetko vybavovala, na moje meno som brala hypoteku, castou 1/3 som prispela do kupy pozemku, viac som nemala, bolo to moje vsetko, starala som sa o syna, a manzelmi sme sa stali, ked syn sa osamostatnil.
stavbu domu financoval terajsi manzel, ja som sa snazila vsetko vybavit papierovo, dala som mu peniaze do kupy pozemku a financne som setrila muza v tom, ze v nicom ma nemusel financne podporavat, starala som sa o mna a o syna sama, uplne vsetko okrem hypoteky na samotnu stavbu, ktoru hradil manzel, aby muz mohol vsetko, co on vtedy zarobil, davat do stavby, a na splatku mojej hypoteky na jeho dom. verila som, ze tvorime par. Potom sme sa vzali, pred tym som vsak dom prepisala na manzela, kedze on dal vacsinu penazi.

a tu zacal problem. Kym som sa starala sama o syna, nic som neusetrila, kedze som mala iba moj plat a sirotske. Mala som obdobie, ze som si musela zobrat este jeden uver, lebo som odkupovala druzstevny byt, v ktorom som vtedy byvala.

Pred tromi mesiacmi som dostala vypoved v praci z dovodu rusenia miest. momentalne som nezamestnana. Ocakavala som, ze muz mi bude oporou, ze ho bude zaujimat, ci mam peniaze, ci mam vyplatene moje seky, moje hypoteky, moje poistky, ale nezaujima ho to, je pravda, ze nakupy potravin a naklady domu vyplati.

otvorila som prvy krat temu peniaze, a bola z toho skareda hadka, ze mi ide iba o peniaze, ale ja som si teraz uvedomila, ze muz ma usetrenych dost penazi, ma zabezpecenie na dochodok, a ja nemam nic, aktualne som prisla o pracu, musela som si pozicat na splatky hypoteky,

ja som vsetko povazovala za spolocne, nenapadlo ma, ze preco spolu nehospodarime, ale teraz sa citim ako cudzinec. Mam problem, na ktory som sama, a citim sa ponizene.
stratila som doveru v manzela,

Strana
z5
karolinakr
13. júl 2019

Rozved sa s nim, nech ti vyplati polovicu domu cim skor

veronikaszabova
13. júl 2019

@karolinakr rok stara tema

dilino
28. nov 2019

ako si nakoniec dopadla

silviatko
2. feb 2021

@ggabbca ja by som isla byvat do toho bytu a starala sa sama o seba..ked mas hypoteku..cim si rucila?

miriam11
Autor odpoveď zmazal
vorkola
31. okt 2022

@ggabbca Ja mam toto identicke,a neviem ,o s tym ,mam rodinn.dom po rodicoch a ako ty uplatnujes vsetky vydavky na byt,zase ja na stary dom , vlastne len energie,aspon minimum plyn temperacia,lebo by splesnel,ale inak mas narok na vyzivne na teba ako na manzelku,porad sa s advokatom ,Ja pokym sme ani nezili spolu, ale boli sme manzelia tak som si ten narok uplatnila a sud mi prisudil celkom slusnu sumu,.Aj mne v podstate niekedy aj s krikom dava aspon na benzin.Tiez nemam pristup k jeho uctu.Tiez sa citim ako cudzinka.Ale ja mam aspon svoj dochodok

zita1317
26. jan 2025

Ako si sa rozhodla?ako žiješ?

Strana
z5