Peniaze za to, že dieťa spalo u starých rodičov
Je to podľa Vás normálne, aby starý rodičia dávali 4 ročnému dieťaťu peniaze napr. 15e za to, že tam spalo? Alebo aj za, že tam išlo na návštevu? Mam aj staršieho syna a on tam veľmi nechce ísť a potom iba doma počúvam cirkus, že Samko dostal peniaze a ja nie. Potom sú medzi nimi rozbroje. A ešte muž povie, že tak chod aj ty ku starkej a dostaneš aj ty. Je to podľa Vás normálne? Lebo podla mňa nie.
Ja by som to vysvetlila svokrovcom, ze chapes ze peniaze dava vnucikovi a nic zle na tom neni, ale nech nerobia rozdiely medzi 2 tvojimi detmi lebo im to kazi surodenecke vztahy. Tvoj starsi syn si to urcite zapameta. Pre zaujimavost ja mam 2 nevlastnych surodencov a babka strkala vzdy peniaze im (su z 1 manzelstva, stretavali babku asi 4x do roka) a mne povedala ze ved ty vidis babku kazdy tyzden a peniaze nedala. Im kupovala darceky, lebo vraj oni nemaju stastie byt tolko s babkou ... Dokonca raz pridala vetu ze preteba nech to je radost ze ma vidis nie peniaze. A to sme stali vedla seba vsetci 3 surodenci. Oni dostali ja nie, dodnes som na to nezabudla. (Ja som najmladsia). Podotykam my sme knej s mamou chodili upratovat, varit...a tom som musela aj ja lebo mama mi vzdy povedala ze ked pomozem aj ja tak skor skoncime. Nikdy sa somnou nehrala. Dodnes si pametam raz moja sestra dostala peknu ciapku,zavidela som jej ju. Jej sa nepacila a este na ceste do parkoviska ju smarila do kosa, kym ja som plakala ze aj ja chcem taku. Paradox je ze ked zomrela bola som jedina ktora isla na pohreb. No ale rozpisala som sa 🫣 a chcela som len povedat urcite by som to vysvetlila svokrovcom. To ze tvoj starsi syn tam nechce chodit ma urcite svoje dovody. Jemu by som ale vysvetlila ze ked sa rozhodol prw svoje vnutorne pocity ze tam nechce ist, tak ci je spravne napriek tomu prijat peniaze/dary od babky? 😁
Aj mne babka vždy dala 20 korún a moja mama na to mala nervy🙂 babka bola dobrák do kosti.. veľakrát som ako malá povedala, že poďme babke po 20 korún🙂 peniaze mi vždy zobral otec a šiel do mnou na kofolu do krčmy 🙂 takže mi to príde v pohode..robilo dá to už pred 30 rokmi a nerobila by som z toho drámu..no starší má proste smolu..
Ja tiez vobec nechapem, preco novodobi stari rodicia uplacaju deti peniazmi a darmi.... akoze comu ich tym ucia? Keby ze je to tak, ze to dieta samo od seba ochotne pomoze pri niecom a na konci dna ptm dostane odmenu, hoci aj financnu (do 5e- idealne tak, ze si moze kupit zmrzlinu napriklad) tak ok. Je to take nenasilne, nepodmienecne. Dieta ma cit ore zodpovednost a empatiu voci starym rodicom, chce pomoct, bez vypocitavosti, ze toto spravim a tolko mi v pokladnicke pribudne🙅♀️
@kinus určite to nie je novodobá záležitosť, moja prababka, ktorá už dávno zomrela mi tiež dávala peniaze, keď som prišla. Lenže ja by som prišla, aj keby mi nič nedala, mala som ju veľmi rada.
@janickacrazy presne to myslim. Novodobe je, ze tie deti chodia ciastocne pre peniaze 🙈 a dostavaju peniaze len preto, ze su to vnuci/vnucky. Ja som tiez dostavala peniaze, ale az od isteho veku a samozrejme primerane. Ked zmrzlina stala 3koruny, tak som dostala 5, maximalne 10 korun. A vzdy, ked som prisla, tak ma okrem ineho cakali povinnosti, napriklad pomoct s pripravou obeda, poobede upratat pomoct na zahrade atd, ale vsetky tie veci by som spravila s peniazmi aj bez nich. Proste inu moznost som nemala, ani mi nenapadlo nepomoct. Bola to samozrejmost.
@rachel36a nás si babka nikdy , opakujem nikdy nemusela kupovať, s dedom mali hospodárstvo a nielen ja, ale aj sesternice a bratranci sme tam chodili pomáhať veľmi radi. Deti nie sú vychcane ako dospelí. A je rozdiel dať vnúčatám peniaze rovnako v zmysle, všetci ste moje vnúčatá, mám vás rovnako rada, ako otrasným spôsobom dať jednému, že dobre, ty máš dochádzku splnenú, tu máš peniaze a tvoj brat tu nechodí sám ako ty, tak nedostane nič. A ešte sa teší z toho, že mladší sa doma pochváli a už je oheň na streche. Ale nám sa starí rodičia venovali, dnešní sú úplne neschopni .... Dedko nás vozil na traktore, kŕmili sme zvieratá, chodili na pole, s babkou sme varili, čítala nám, hrala s nami šach, dámu, všetci spolu sme hrali sedmu, žolíka. Nás si kupovať nikto nemusel, boli sme šťastní a to nehovoriac o Tom, že na dedine sme mali kopu kamarátov, susedov dedko mal zase kone. Čo by som dala za to, keby moje deti mohli tak vyrastať ako ja. Dedko nám vyrobil také kary - doska na kolesách, so susedmi sme sa spúšťali dole po ceste, vozili na bicykloch. A keď nás babka poslala do obchodu , suseda išla tiež pýtať babku, či niečo nechce, aby sme šli do obchodu spolu.... Najšťastnejšie obdobie. A aj keď bratranec a ja sme pomáhali dedovi s drevom aj s cirkularkou, nikto si prsty nedorezal, dnes sú deti také gramblave, že konec. A to je len preto, že nie sú vonku celé dni ako my. Sorry rozpísala som sa, ale nemýľte si pojmy a dojmy. Je rozdiel podporovať finančne vnúčatá, z lásky, bez podmienok a je rozdiel vydobíjat si pozornosť a lásku úplatkom.
@lussinda100 ved to je super...ja nikde nepíšem ze si majj vnuca lupovat, ja len pisfm ze keď mu dajú, nie je to nič zlé..

@lussinda100 takzd kupovať si vnuca a ešte ho nahovárať aby nikomu nič nepovedal je ok?
Vsetci chapeme o co tu ide. A väčšina babko-dedkov to nrberu ako kupovanie....proste chcú vnucikovi dat a mozno sa aj pochvalit okoliu vnucikom...a nechápem prečo je autorka urazený, že druhému nedajú, keď babku nechce a nechodj tam...