icon

Periem zbytočne často alebo je manžel precitlivený?

30. jan 2025

Ahojte, mám otázku z kategórie trápnych. Sme trojčlenná rodina, za týždeň periem cca 5x a včera mi manžel zadrel, že načo tak často periem, že voda aj elektrina sú drahé (prekvapilo ma to zato, že s peniazmi problém nemáme, muž nie je a nikdy nebol drzgroš). Vyvalila som oči, no načo asi? Je to tak 1-2 práčky farebné, 1 bledé, 1 oblečenie syna, 1-2 posteľné prádlo, uteráky.
Ja neviem, neprídem si ako nejaký Monk, pracku mame malú slimku na 6kg.
Viem, že nejde o žiadny problém, no naozaj pre kravinu po mne vyletel. Baby fakt periem tak zbytočne veľa alebo je on mimo? Sme dospeli ľudia a vadiť sa pre takéto kraviny 🤐

Strana
z3
oblecenie99
30. jan 2025

Môj syn má 5 rokov a jeho veci periem zvlášť, a to ešte triediť svetle a tmavé/farebne. Vždy sa nazbiera za práčku a vyperie sa naraz. Potom sú moje farebné, mužove zvlášť, jemne tmavé, jemne svetle, kuchynské utierky, osušky a uteráky, obliečky, a nerátam niekedy závesy, zaclony, deky.. 5 x do týždňa je u nás absolútne minimum. Teraz nešla práčka tuším 3 dni, ale za to už ide tretia dávka len dnes.

simca06022011
30. jan 2025

UPLNE v pohode, sme 3 ludia, a periem viac, urcite... a to mam 9kg pracku. Proste ak periem postelnu bielizen, tak to mam hned minimalne celu pracku, a este biele/farebne/cierne. A utierky/handry... a napr. tmave, mam aj viac pracok do tyzdna.

lenka2232
30. jan 2025

Boze ja zacnem prat v piatok a skoncim v nedelu😀 pri mne by tvoj muz skolaboval

lenka.25
31. jan 2025

Keby si urobím taký priemer , periem tak 2 pracky denne a to sme štyria . Mne sa zdá 5 práčok za týždeň málo , keďže sú v tom aj uteráky a postelne prádlo

sono2
31. jan 2025

Čo ja viem? Ja uteráky, mam veľké a hlavne nové čiže idú samé, tmavé, biele farebné nejaký krátky program na nejaké extra veci keď treba svetrík, bunda. Ja by som skôr povedala že jeden týždeň dám aj 6 a druhy len 2. Periem dosť nrazovo a ešte mám koberce dva v kuchyni tie tiež periem.

sono2
31. jan 2025

@lenka.25 tak zase 2 pračky denne ale asi nie pravidelne či?

lenka.25
1. feb 2025

@sono2 urobila som priemer , lebo v sobotu alebo v nedeľu dám aj 5-6 . Obidve dcéry mi športujú, cize sa to nazbiera . Postelne periem minimálne raz za týždeň , uteráky zvlášť , farebne , biele , čierne zvlášť . Nezda sa to , ale je toho dosť

sono2
1. feb 2025

@lenka.25 jasne

sono2
1. feb 2025

@michelle567 😂😂😂že, láska, prišiel si mimo otváracích hodín. Toto keď sa chlapi začnú starať o ženské veci, mne raz môj začal rátať laky, že koľko ich tam máš hádam 30, hovorím, čo teba trápi🤔🤔

marca12
1. feb 2025

My sme len dvaja a periem min. 5 pracok. Ze si z toho aj nieco robis. Jednym uchom dnu,druhym von.

princezna_bosorka
1. feb 2025

6 kg pracka je malinka, ale aj tak peries extremne casto. Ked kupis kvalitne oblecenie, nie je problem prat blede a farebne vacsinou spolu a uteraky a postelne pradlo prat raz tyzdenne? Omg, som rada, ked stihnem raz mesacne... detske a dospele periem separe, takisto "tazke" oblecenie periem extra- bundy, nohavice, sportove a merino.

autor
1. feb 2025

Ďakujem za odpovede. Vedu z toho nerobím, len ma to zaujímalo 🙂
Už som sa s ním o tom bavila a uznal, že riešil blbosť o ktorej vlastne prdlajs vie. Počúvať to bolo celkom prijemné, keďže chlapské ego 😂
@princezna_bosorka Oblečenie máme kvalitné, dávam si záležať na materiáloch, nekupujem kikiriki farby atď. A posteľné prádlo - ani mne sa to nechce, no posledné dva roky prevliekam 1x týždenne kvôli alergiam syna. Dovtedy som tiež tak 1x mesačne. On je, okrem iného, alergicky aj na roztoče, čiže prevliekanie musí byť časté 🫣

zuzulka558
1. feb 2025

My sme 4 členná a perieme tak 7x, dcéram zvlášť kvôli alergii majú aj iný prostriedok, veci z roboty tiež zvlášť co ma manžel, tmavé, farebné, biele a prádlo uteraky

simona92101
1. feb 2025

@princezna_bosorka ty peries uteraky a postelne raz mesacne?🤢 uf..

anonym_db273a
29. sep 2025

@anonym_autor Kraviny ako kraviny..Keď by si mala všetky náklady znášať ty, asi by to také kraviny neboli

anonym_db273a
29. sep 2025
@simona92101

@princezna_bosorka ty peries uteraky a postelne raz mesacne?🤢 uf..

@simona92101 A ? Čo keď perie posteľné raz za mesiac, to je normálny interval. To že niektorým tu prepina, a dobre že posteľné neperu 2x za týždeň, to je už ich problém. Nie, nie je to žiadna cnosť, ale debilita. A uteráky - možno čaká kým sa nazbierajú, čo je na tom nepochopiteľné. Či má pustiť práčku kôli 2 uterákom?

simona92101
30. sep 2025
@anonym_db273a

@simona92101 A ? Čo keď perie posteľné raz za mesiac, to je normálny interval. To že niektorým tu prepina, a dobre že posteľné neperu 2x za týždeň, to je už ich problém. Nie, nie je to žiadna cnosť, ale debilita. A uteráky - možno čaká kým sa nazbierajú, čo je na tom nepochopiteľné. Či má pustiť práčku kôli 2 uterákom?

@anonym_db273a nie neprepina,postelne hlavne cez leto ked sa clovek poti,vymenit 1x za mesiac je dost nechutne.a uteraky a osusky detto..

anonym_db273a
30. sep 2025
@simona92101

@anonym_db273a nie neprepina,postelne hlavne cez leto ked sa clovek poti,vymenit 1x za mesiac je dost nechutne.a uteraky a osusky detto..

@simona92101 Nechápeš čo som napísala, ale nevadí

hefo
30. sep 2025

Platí oboje 😘
Ale viac platí, že je muž precitlivený, lebo pri menšej frekvencii prania by ste, pri malom počte osôb, zas čakali dlho, kým budú veci opraté. Ale keď má niekto odevov veľa, tak to nemusí vadiť.

simona92101
30. sep 2025
@anonym_db273a

@simona92101 Nechápeš čo som napísala, ale nevadí

@anonym_db273a ale chapem,je jedno ako to napises.ci prezliekas raz za mesiac alebo peries to pradlo raz za mesiac(mesiac ho mas hodene v kosi na pradlo a cakas kedy sa ti pracka naplni)oboje je ozaj fuj.

anonym_43745e
30. sep 2025

Sme dvaja a dom rada, keď sa mi to vojde na 5x. Zväčša 6 až 8 každý týždeň. Muž, keď sa pýta, čo toľko periem, tak mu poviem, lebo toľko špini. A keď sa spýta, či má menej špiniť, tak mu poviem, že radšej operiem, ako má smrdieť. Začarovaný kruh. Ak sa raz človek potí, treba prať.

anonym_db273a
1. okt 2025
@simona92101

@anonym_db273a ale chapem,je jedno ako to napises.ci prezliekas raz za mesiac alebo peries to pradlo raz za mesiac(mesiac ho mas hodene v kosi na pradlo a cakas kedy sa ti pracka naplni)oboje je ozaj fuj.

@simona92101 Ja určite mesiac nečakám, periem každý týždeň 2 -3 x, som sama, takže mi to stačí

Strana
z3