icon

Periem zbytočne často alebo je manžel precitlivený?

30. jan 2025

Ahojte, mám otázku z kategórie trápnych. Sme trojčlenná rodina, za týždeň periem cca 5x a včera mi manžel zadrel, že načo tak často periem, že voda aj elektrina sú drahé (prekvapilo ma to zato, že s peniazmi problém nemáme, muž nie je a nikdy nebol drzgroš). Vyvalila som oči, no načo asi? Je to tak 1-2 práčky farebné, 1 bledé, 1 oblečenie syna, 1-2 posteľné prádlo, uteráky.
Ja neviem, neprídem si ako nejaký Monk, pracku mame malú slimku na 6kg.
Viem, že nejde o žiadny problém, no naozaj pre kravinu po mne vyletel. Baby fakt periem tak zbytočne veľa alebo je on mimo? Sme dospeli ľudia a vadiť sa pre takéto kraviny 🤐

thereisabear
30. jan 2025

My sme štyria a len posteľné prádlo sú 3 práčky do týždňa, potom 1 uteráky, 1 handry na upratovanie, biele prádlo vacsinou 1x za týždeň, tmavé a farebné sú minimálne 4 práčky za týždeň. A často aj 1 práčka bundy/nohavice. A to máme 9kg práčku.

lujza123
30. jan 2025

Úplne štandardné pranie pre 3 ľudí, my mame tiez tak 4 -5 práčok tyzdenne a to už je dcéra pubertacka. Ked bola bábätko až po škôlkarsky vek prala som vkuse

michelle567
30. jan 2025

Alebo mu nič ani nehovor. Proste to neoper a keď bude v pondelok hladat ráno čisté...bohužiaľ, idú do prania až v tomto týždňovom limite 🤷🤣 ale najprv potrebuješ oprať synove veci tak si musí počkať 🤣

zuzubb007
30. jan 2025

Neviem trojčlenna rodina jedna práčka uteráky, ďalšia biele, ďalšia farebne aspoň 2 práčky, poťahy na gauč, posteľné prádlo no ja by som prala tak 7 x

1mata
30. jan 2025

My sme piati, denne periem min. 2x

deedol
30. jan 2025

tiez sme traja a ked sa nad tym zamyslim, tiez mi to tak vychadza. urcite aspon jedna pracka tmave, jedna farebne/svetle, jedna postelne a jedna uteraky. to je minimum a potom este ak sa nieco vyskytne, co periem zvlast. a ty tam mas este syna zvlast kvoli tej alergii.

biba_18
30. jan 2025

tiež mi to tak vychádza ako tebe… a plus este 2x športové veci ☺️

kvietok2012
30. jan 2025

My sme traja a tyzdenne :2x čierne, 2x farebne, 1x červené, 1x biele, 1x uteraky, plus ked treba tak postelné obliečky...
Ked sa to tvojmu muzovi nepáči, povedz mu, ze moze prať on...

kiki68
30. jan 2025

Akoze aj ked budes prat raz za tyzden, tak ten objem pradla zostane. U nas perie muz, odporucam spravit to iste a nech si robi co chce, oprate to byt musi. Moj denne dava 1 pracku, sme 3 a nazbiera sa to, uteraky po plaveckom, deky, oblecenie, proste tomu nezabranis

kitycat
30. jan 2025

My asi 3x do tyzdna. Teraz ked som len vonku a nepotim sa, tak si dam saty aj 2-3x, zalezi ci ma neobabre dieta, alebo ja 🙈 pancuchy a gatky to su male polozky. Postelne a gaucove deky ako nam pride, raz za mesiac a ked sme chori tak skor... vsetkym ale perieme v sesnsitive geli od Persilu a tak kombinujeme aj s malej vecami. Jedine muz si sportove perie zvlast a to sa doplni sportovymi uterakmi alebo tymi potahmi

nicegirl369
30. jan 2025

Je to uplne normalne, ako peries.

simona92101
30. jan 2025

Sme 5 clenna rodina a periem denne aj 2 pracky.syn je atopik,cize jemu zvlast,a je babatko cize denne ho aj 2-3x prezliekam nakomplet.dalej obe dcery skolkarky,cize kazdy den nakomplet vsetko vyzliect.muz nosi kosele do prace,na kazdy den si berie aj 2 do prace.2-3x do tyzdna menim uteraky-deti maju kazde svoj..do skolky perieme postelne pradlo..atd.cize toho pradla sa nazbiera.
Moj muz to ani nekomentuje,ochotne aj zlozi pradlo zo susicky.

ahhola
30. jan 2025

Preco mas taku malu pracku, 6 kg? Nevlezie vacsia, nechces novu, ze pri buducej zadrapke si presadis aspon 8 kg😂??
Ono je asi pravda, ze my, moderni ludia sme "preprani". Neperieme lebo spinave, ale trochu spotene, 2 dni nosene. Sa nam to perie, ked nemusime na potok, ako nase pra.babky.
Vcera som pristupila k okienku, kde predtym vybavoval svoju zalezitost slusne vyzerajuci starcek. On odstupil, jeho oder zostal. Ludia, skoro som sa zgracala a zomrela. Bud mu ucvrkava, alebo prestana plienka....a takych humusakov nikto neoperie a sadaju si tam, kde my... 🍄

jesenzima
30. jan 2025

My sme 4 clenna rodina, máme práčku ako vy, slim, 6kg a periem max.2x do týždňa ...

lucia13022023
30. jan 2025

Podľa mňa 5x do týždňa (je jedno ci 5x za deň alebo každý deň 1x) prať je úplne normálne. A hlavne pri deťoch. Ja môjho prezliekam aj 3x za deň 🤣 a tiež co mam na sebe doobeda a nedám si to poobede ide do práčky. To isté muž.. Taktiež uteráky, posteľné prádlo 1x do týždňa... To sa nakopi

domiklik
30. jan 2025

@pribinak nemusíš mať bábätko, stačí ze je ekzematik

mimi3008
30. jan 2025

Ja periem cca 3x tyzdenne (niekedy 2, niekedy 6), ale mam pracka na 10 kg, no nie vzdy je plna

saxana000
30. jan 2025

U nas je skor sviatok ked pracka nejde.. niekedy aj 2-3 periem ked treba.sprchujeme a prezliekame sa kazdy den.babo aj 3x za den dcera ked pride zo skoly od vodoviek prezleciem ju samozrejme potom este handry mopy na zem a upratovanie uteraky postelne deky bundy topanky plysakov muz z roboty vysype monterky veci z futbalu treningove aj zapasove veci na bezny den tricka leginy teplaky. Co je spinave ocapkane obrblane alebo načuchle jednoducho ide do pradloveho kosa a ked je plny pustam pracku. Zas nie vsetko tam treba tocit 3 hodiny su aj kratsie programy ale ked sa valame tyzden po dekach na gauci tak ich proste v sobotu zoberem a hodim preplachnut..

glade22
30. jan 2025

Za mňa peries veľmi veľa, alebo teda minas veľa prádla.....pri sedemclennej rodine by som sa uprala k smrti, ale každý nech si robí, ako mu vyhovuje 👍

nyusika
30. jan 2025

@tina1549
ja sa bezne prezliekam aj tri-styrikrat, aj viackrat niekedy 😀
rano z pyzama do domaceho - kym vyvencim psa, navarim...potom sa prezleciem do toho, v com idem do prace, z prace pridem domov - bud opat tie iste teplaky, co rano - alebo si dam nieco ine a ideme von na kavu/drink...jaj, zabudla som na sportovy outfit, casto cvicim...

h2
30. jan 2025

@jesenzima A myslíš tým 2 práčky do týždňa? Alebo že 2x do týždňa vyperieš 2-3-4... práčky? Lebo na 4 člennú rodinu sú dve 6 kilové práčky strašne málo.

bellaa3007
30. jan 2025

@yelena159 aj u nas presne. Nahadzem všetko nosene prádlo z celeho týždna. V nedelu pozbieram a hotovo :D

mk1111111111
30. jan 2025

Ja periem, ako sa vravi - furt, ked je moznost. Mozem robit testera pracok. Vodu a prasok si pracka davkuje a elektrika je zadara. Tak preco nie?

zuzana76
30. jan 2025

ja periem asi aj 7-8x tyzdenne, 4 clenna rodina, zvlast uteraky, postelne, farebne, biele, cierne, jemne moje spodne pradlo, raz za cas zvlast cervene, periem vela

siska53
30. jan 2025

Za mna neperies vela, my sme 4 a ja periem aj 7-8krat...ved aj uteraky treba, utierky, postelna.. ono sa to nazbiera .

tetapetra
30. jan 2025

Periem cca 3pracky raz týždenne. Ak však periem uteráky, utierky, posteľné,tak to zapínaním aj 5-6x. Snažím sa to spraviť za jeden-dva dni

margotka17
30. jan 2025

V lete tuším periem viac, tým, že všetko čo máme v danom dni v práci, ide rovno do koša na pranie a večer to, čo máme doma oblečené tiež ide do prádla, všetko je spotené. Aj osusiek máme viac, jedne z kúpeľne druhé od bazéna. V zime toľko asi neperiem, teda aspoň tých osusiek nemám toľko 🫣. No môj muž nerieši pranie, keď vidí, že práčka doprala aj vyvesi sám od seba prádlo.

lentilka78
30. jan 2025

Mne sa to zdá na 3 ľudí dosť... Nás je doma 6 a periem ako kedy, niekedy aj 2 dní po sebe, niekedy aj 3 dní nie, ale zas cez víkend aj 2x krát denne...
Cez týždeň väčšinou farebné/tmavé, bežné veci, cez víkend si nechávam biele na 60, pracovné oblečenie a v nedeľu večer vždy športové oblecenie... veci ako deky, posteľné prádlo periem priebežne, ale neprezliekam všetky periny každý týždeň 😁to by som sa uprala k smrti 😁

catherinah
30. jan 2025

Periem 7x do týždňa.
Napríklad zimná bunda moja je jedna práčka. Manželova bunda zimná druha práčka.
Posteľná bielizeň dve práčky.
Deky, uteráky, utierky, svetre, rifle, občas zaclony/závesy, sezónne veci.... - vždy sa niečo nájde. Ale ved nech si perie každý ako mu vyhovuje.

eternity24
30. jan 2025

Nie, neperies veľa.