Píšem si s inými mužmi

21. feb 2022

Viem, že teraz si ma tu podáte .. ale potrebujem sa zdôveriť, poradiť a na psychológa nemam peniaze. Ide o to, že mám priatela s ktorým zijem tri roky. Zo začiatku som si myslela “že toto je to prave, čo som hľadala”.. ale asi nie. Píšem si s inými mužmi. Kľudne s nimi idem na kávu alebo sa najest, samozrejme nikdy k ničomu neprišlo. Baví ma len tak sa rozprávať s cudzími ľudmi a preberať s nimi rôzne témy.. vzdy si dám záležať, aby som vyzerala čo najlepsie, oblečenie si dlho vyberám, upravím sa.. a pritom ja toho muza nechcem zbaliť, chcem sa len nevinne porozprávať. Potom sa vrátim domov a nechapem, prečo to robim. Chcela by som byt jedna z tých žien, ktoré si nepíšu so žiadnym cudzím muzom a milujú svojho muza nadovšetko. Ja aj keď ho lubim a vazne by som nechcela, aby nás vztah skončil, mám potrebu si s nimi pisat a občas sa stretnúť. Prečo? Ako to skončiť ?

baboobchod
21. feb 2022

Zvyšuješ si tým sebavedomie 🤷🏼‍♀️

ivkazba
21. feb 2022

Povedz to takto partnetovi. Ak ti to bude tolerovať, tak nech sa páči, môžeš v tom bez výčitiek pokračovať. V každom prípade, buď partnera nemiluješ skutočne alebo si takto liečiš nejaký komplex, napríklad z nízkeho sebavedomia. Tak či tak, nevyhováraj sa na to, že nemôžeš skončiť, pretože nemáš na psychológa. Proste si zruš všetky sociálne siete a apky, kde sa s týmito mužmi zoznamuješ a čas venuj iným veciam. Nájdi si iné koníčky (šport, čítanie, kreslenie, štrikovanie, atd atd), nájdi nové koníčky pre vás oboch, aby ste zmysluplne a aktívne trávili spolu viac času.

autor
21. feb 2022

@ivkazba on by to nepochopil. A navyše dost aj žiarli, takze keby mi na to príde, bol by to veľký problem. A ja sama si to uvedomujem, že mám všetko a aj tak sa akoby “nudim”. A nevyhováram sa na to, že to nemozem skončiť lebo nemam na psychológa. To som nenapisala. Ja pýtam rady tu, pretože to chcem skončiť a nemam peniaze na sedenia s psychologom.

ivkazba
21. feb 2022

Tak radu si dostala. Zruš si všetky sociálne siete, vrátane FB, IG a pod. A zruš si prístupy do všetkých aplikácií, kde sa s týmito ľuďmi zoznamuješ. A nájdi si koníčky, ktorými zamestnáš hlavu. Nič účinnejšie ako toto neexistuje.

aliaray1
21. feb 2022

Vyzera, ze ti chyba socialny kontakt. Ak je to len o tom, ze si potrebujes pokecat, existuju rozne moznosti: komunity, spolky, kruzky a ine, na ktore mozete chodit spolu s partnerom.

Ak mas iny problem, vies ist k statnemu psychologovi a ten je zdarma. Obvodnemu lekarovi opises, ze mas vazne problemy a ten ti da vymenny listok a info na ktoreho sa obratit.

liljana
21. feb 2022

Nudis sa a nemas roupama, co delat. S dvomi detmi by si bola rada, ze sa vobec vyspis a nie este chodit na kavy s cudzimi chlapmi.

asia83
21. feb 2022

@ivkazba Presne tak. Priateľa nemiluje, iba si myslí, že áno.

barbora0308
21. feb 2022

Hmm...mam pocit ako keby si hladala pozornost chlapov inde. Venuje sa ti priatel dostatocne? Mozno si to ani neuvedomujes, ale zjavne ti vo vztahu nieco chyba a preto pozornost hladas niekde inde.

autor
21. feb 2022

@liljana Dakujem za radu, deti nemozem mat.

dudos
21. feb 2022

Ja si myslím, že pre tvoju osobnosť by bol ideálny otvorený vzťah. Najlepšie by podľa mňa bolo, mať partnera, ktorý to má vo vzťahových záležitostiach rovnako nastavené ako ty. V tomto vzťahu to podľa tvojho opisu možné asi nebude. Naozaj by som zvážila možnosť rozchodu. Ty a aj tvoj súčasný partner si zaslúžite od partnerského života viac. No každý v inej podobe.

liljana
21. feb 2022

Tak skus rozmyslat ako tvoj partner. Ma partnerku, co nemoze mat deti, chodi na kavy a vypisuje si s cudzimi chlapmi. Kam myslis, ze to povedie?

asfodelka
21. feb 2022

Ak budes pokracovat skoncis ako moj exmanzel. Tiez ma "lubil" ale mal potrebu pisat inym zenam, volat ich von. Odpustila som, zmazal si konto a o chvilu uz mal ine a pokracoval. To mas ako ten vyrok, ze klamar sa nezmeni, len najde novy sposob ako Ta oklamat. Ostal sam. Tiez nevedel preco to robi, mal vsetko co len mohol chciet.
Bud ukonc vztah, ktory Ti nestaci, alebo ukonc tie nove znamosti.

sense
21. feb 2022

Keby je to naopak a robí to tebe tvoj priateľ bola by si s tým v pohode?

ankare
21. feb 2022

Ak chodis len s chlapmi, tak si zvyšujes sebavedomie a dokazujes si svoju atraktivitu zjavne.

martinkatinka
21. feb 2022

Predpokladam, ze tie kavicky a obediky platia ti muzi, nie ty, kedze nemas na sedenia so psychologmi. Ale uvedom si, ze ti chlapi ti toho psychologia nenahradia.

mariejenka
21. feb 2022

Ak sa chces stretnúť s inymi ludmi, porozprávať sa... stačí ist so domova soc.sluzieb ako dobrovoľník,a máš partakov na debaty,az az...ale tebe zrejme ide len a len o muzov,co ti lichotia, pozvú na dink,jedlo... prepáč,ale nemam o tebe dobrú mienku. Rozid sa s priateľom a toto môžeš robiť bez výčitiek. Byvate s priateľom spolu? Ci mas svoje bývanie?

autor
21. feb 2022

@mariejenka nič sa nedeje, nemusis sa ospravedlňovať. Ja si to plne uvedomujem a sama to chcem zmeniť 🙂 bývam vo svojom byte 🙂

mariejenka
21. feb 2022

Daj sancu sebe,a vzťahu v ktorom si, asi si sa ore nieco s priateľom dala dokopy. Na mesiac prerus vsetky kontakty s inymi,a skus najst nový vietor do vášho vztahu...necitis rutinu? Partner je aktívny vo vzťahu?

zuzahajdulka
21. feb 2022

Podla mna to je signal, ze aktualny vztah fakt pre teba nie je to prave orechove. Kludne mozes priatela lubit, ale asi by si bola spokojnejsia s inym typom partnera. Nemusite mat nikto z vas dvoch nejaku chybu, len sa k sebe osobnostne nehodite. Cize skor by som sa zamerala tymto smerom, sama sebe si priznat pravdive pocity, ocakavania a mozno hladat stastie inde.

autor
21. feb 2022

@mariejenka praveze rutinu mame hroznú. Ja pracujem homeoffice čiže som stále doma a priateľ pracuje na dve zmeny 12h. Takze sme spolu bud pred nočnou pár hodín alebo večer keď príde z prace.

autor
21. feb 2022

@mariejenka skoro nikam spolu nechodíme, stále ho treba do niečoho tlačiť. Je taky pohodový typ, že najradsej doma pri TV a jedle napr 🙂

ivkazba
21. feb 2022

No okej, robí 12-ky. Ale nepracuje 7 dní v týždni, takže na voľné dni si urobte program. A ak nie je ochotný, že chce sedieť len doma pred TV, tak potom je otázne, prečo ste spolu. Ľudia majú byť komplatibilní v dôležitých veciach, ak chcú mať úspešný vzťah. Ak on chce ležať doma pred telkou a ty nie, to sa nedá opraviť.

janickacrazy
21. feb 2022

No tak si si sama odpovedal, kde je problém. Tvoj priateľ je pohodlný a stačí mu ku šťastiu chodiť do práce a sedieť doma pred telkou. Ty si doma na home-office, čiže ani do tej práce nechodíš von z domu, tým pádom sa nudíš a potrebuješ niečo zažiť, len si si nevybrala úplne vhodný sposob. Skús sa prihlásiť na nejaký kurz tanca, alebo si kúp psa, začni behať, alebo pomáhať niekde v detskom domove, čokoľvek, čo ťa zaujíma. Vzťah s partnerom skús prehodnotiť, navrhni nejaký výlet aspoň cez víkend.

anita6666
21. feb 2022

Však choď,stretavaj sa,ale ži si sama svoj život,bez chlapa na krku. Tým sa ti aj zvýši sebavedomie natoľko,že keď budeš sama,ani stretávať sa nebudeš chcieť,lebo ti nikto nebude dýchať na krk a nebudeš musieť pred nikým a ničím unikat z reality. Dnes monogamne vzťahy uz nemaju žiadnu šancu prežiť,užívaj si a neviaz sa.

alzbeta311
21. feb 2022

No a keby sa nahodou stane ze vas uvidi nejaky priatelov znamy a povie mu to, ze si sedela s takym a takym chlapom vyobliekana vymalovana na kavicke/ veceri, to by si si ako obhájila doma?

petranelkova
21. feb 2022

Toto ozaj vyzera tak, ze mas malo sebavedomia a toto ti pomaha ho zdvihat, ale neviem podla mna to vztahu skodi, pretoze casto sa stava, ze potom venujes vacsiu pozornost tym inym ako muzovi.

zabludenadusa
21. feb 2022

Podľa tvojich ďalších odpovedí je problém tento:
"ako človek sa cítiš byť partnerom ignorovaná, jemu stačí tvoje telo, no ty by si chcela niečo viac - byť pre neho ľúbenou ženou tak, ako to vidíš u iných" ..... pestuješ si v hlave nejakú idealizovanú predstavu o ňom a toto môže byť dôvod, pre ktorý sa od neho nedokážeš odtrhnúť aj keby si stretla pána dokonalého.
Riešenie pre teba: Rozchod ..... žiadne sľuby ani odpustenia ..... ak si pre niekoho 3 roky iba slúžka, bude to tak aj ďalších 30 rokov .... rady typu: "porozprávaj sa s ním" by viedli iba k ďalším trápeniam a neustálemu boju, neustále by si vynakladala námahu ťahať ho nahor zatiaľ čo on by stláčal brzdu ako by mu pasovalo, až by si sa stala obeťou citovej manipulácie ..... nájdi si iného, hľadaj iný typ muža s inými vlastnosťami

petricka22
21. feb 2022

Verim, ze mas na to svoje vnutorne dovody, mas malo pozornosti, mozno vyplnas dieru po nemaplnenom materstve… ale toto spravanie nie je v poriadku. Nie je to fer voci nikomu. Zariad si zivot tak, aby si nemusela nikomu takto ublizovat. Bud si najdi noveho chlapa alebo svoj zivot vypl niecom zmysluplnym. Neymslim to v zlom, ale toto skratka nie je v poriadku

zdenka11081983
21. feb 2022

Nemilujes svojho priateľa a nezáleží ti na ňom. Myslim ze keď nájdes toho pravého toto robiť nebudeš. A buď ferova, rozid sa s ním, vsak prečo on toto musí mať doma?

dadulamamula
21. feb 2022

Zvysuješ si tým sebavedomie, máš málo pozornosti jednoducho sú tým niečo kompenzuješ.. Medzi tými ľuďmi sú iba muži, či aj ženy????
Mas svojho priateľa rada? Co ak ta niekto známi stretne a povie to tvojmu priateľovi? Povedz mu to sama