icon

Platenie si vo vzťahu

8. jún 2021

Ahojte chcela by som sa opýtať ako to máte s platením vo vzťahu. Mam 19 a som brigádnička, priateľ je starsí a je zamestnaný. Keď ideme niekam na výlet stále mi pripomenie cenu koľko má ten výlet bude stáť. Ma úplne iný pohľad na peniaze a platenie ako ja. Je mu za ťažko mi zaplatiť pitie keď si ideme niekam sadnúť. A ja neviem co si mam o tom všetkom myslieť.

vilma7
8. jún 2021

Je to fakt trápny chudák. Zažila som niečo podobné vo Švajčiarsku, kde ma 45 r.chlap pozval na kávu, nestála ani 8 €, teda mal dokopy zaplatiť asi 16-18 a povedal, že má u seba len desinu. Tak keď toto vypustil z úst, som myslela že mi sánka padne tam na stôl.
Ešte raz som ho videla, potom už stačilo. Ale žiaľ v zahraničí je to u mnohých bežná vec, niekedy počujem že aj partneri žijúci 10 rokov spolu, si všetko platia zvlášť.

My máme s manželom dokonca len jedno Konto, kam chodia výplaty.
Priateľa by som sa opýtala že či mu nie je trápne pýtať od teba peniaze 50:50 za výlet, keďže on má zrejme niekoľkonásobný príjem!!! Koľko má rokov? A koľko ste spolu?

lenkakravcova
8. jún 2021

Vo vzťahu by to malo byt vždy nastavene spravodlivo.

Ak je žena rovnnocenna rovnopravna partnerka, tak je spravodlivé deliť si domáce práce ale aj výdavky všetko jasne pol na pol.

Ak je mužovi podriadená, tak logicky on preberá všetky povinnosti sa o ňu starať.

Treba si teda špecifikovať podmienky vzťahu = ako to vlastne chcete mať. Ci už tak alebo onak. ☺

My, kým sme spolu chodili, tak som si všetko platila sama (okrem prípadov keď povedal ze ma pozýva - to je iná situácia). Ani mi nenapadlo vtedy vymýšľať výlety ktoré by musel cvakat on /platilo to aj naopak/. Keď sme sa vzali tak platenie prebral manžel (už aj za výlety ktoré vymýšľam ja. ☺)

elizabet173
8. jún 2021

@tncka tak kedysi pred rokmi som bola na káve s jedným chmuľom, inak ing. hovoriaci tromi jazykmi, no išli sme do cukrárne, dala som si kávu a normálne som na ňom videla, ako pozerá, či si preboha nedám aj zákusok 😎

@didi2102 priateľ je zamestnaný, čítaj pozorne a mám syna, keby si pýtal od frajerky za výlet, na ktorý ju pozval, tak sa pýtam sama seba, kde som urobila vo výchove chybu. Môj syn brigádoval ešte počas strednej školy. Keď je vysokoškolák a má hlboko do vrecka, čo je bežné, nemusí predsa pozývať frajerku na výlet každý týždeň, ale keď ju už pozve, tak by ho mal zaplatiť. A kľudne to môže byť výlet za tých 40 eur za oboch.

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
ceresna2
Odpoveď bola odstránená
banderaska29
8. jún 2021

Daj na rady starších skúsenejších.... prišli by deti a on mi Ti robil ekonomické peklo.
Prosím Ťa, ukonči to. toto sú tie maličkosti, ktoré si všímaj a v budúcnosti na nich stroskotá všetko - ale v tomto štádiu by to este bolo ukončenie bude bez následkov a detí a majetku...

stevvvka
8. jún 2021

Ja som asi staromódna.. Ale v každom perspektivnom vzťahu sa očakáva, že raz pôjde žena na MD a vtedy je na chlapovi zabezpečiť financie.. Takže také chodenie ukazuje veľa, či je chlap schopný a hlavne ochotný! Sa starat o rodinu. Sú aj situácie, kedy príde chlap o prácu alebo je pn a pod., vtedy jasne, ze sa treba uskromniť... Ale To bude kontrolovať, či náhodou neminas zbytočne veľa plienok a vyčítať ti, ze si zbytočne zjedla horalku, na ktorú si mala chuť, keď kojis? Lebo reálne to k tomu smeruje...

Ja by som mu povedala, že zatiaľ nepracujem a nemám začo ísť na ten výlet.

Tých 20 eur je smiešna suma a ak nie je ochotný zaplatiť ich, aby mohol byť s tebou, tak si tvoju prítomnosť neváži a si mu ukradnutá... Nájdeš si lepšieho, uvidíš.

1aduliatko1
8. jún 2021

záleží ako to tebe vyhovuje, niekto žije takto aj v manželstve, niekto to stopne už na začiatku.

marcellka32
8. jún 2021

Môj syn má len 11 rokov, ale snažím sa z neho vychovat gentlemana🙏, čo sa už o pár rokov asi nebude nosiť byť gentlemanom...také veci ako keď pozývam, tak platím, správanie sa k žene, mať k nej uctu a pod., Ale vlastne to vidí doma, všetko správanie ide z domova, ako vyrastá človek
Autorka: tu nejde o 20 eur za výlet, ale premyslaj do budúcnosti, aké by to bolo neskôr

sissy27
8. jún 2021

nuž keď chce účty na polovicu, tak nech si nájde seberovnú, zarábajúcu ženu - lenže taká ho rýchlosťou blesku pošle tam kde ani slnko nesvieti. Ja ako dospelá pracujúca žena ak by som si mala platiť polovicu všetkého, tak idem s kamoškou alebo sama tam kam ja chcem a ako ja chcem 😀 Preto si našiel neskúsenú mladú študentku a očakáva, že s ňou bude cvičiť ako sa mu zachce.
Nebavíme sa o veľkých drahých záležitostiach typu dovolenka, nové auto, nové prsia a podobne v stovkách či tisícoch € - bavíme sa o večeri, kine, káve, benzíne do auta. Toto by mal bez debaty platiť muž, hlavne ak sú medzi vami rozdiely pracujúci vs. študentka.
Inak 20€ za výlet - to kam ste sa dostali? do susedného okresu na zmrzlinu? 😀 pri dnešných cenách si fakt neviem predstaviť čo iné by to mohlo byť..

grankosko
8. jún 2021

To ti akože nikdy v živote nič nekúpil a nezaplatil účet v reštike? Fúha, tak o takom chlapovi by som si myslela, že je dobrý žgrloš a išla by som čo najrýchlejšie od neho

fadama
8. jún 2021

Bude taký lakomy, že budeš jesť plesnivé chleba 😂😂😂

autor
8. jún 2021

@grankosko zaplatil mi kávu keď sme boli na obede. Nechcela som jest lebo som nemala vtedy ešte peniaze a dala som si len kávu. Tu mi zaplatil. Ale minule sme si boli sadnúť. Inak nechodíme nikam do barov. A dala som. Si 2 drinky a jedlo. To jedlo zaplatil a drinky som si doplácala sama. (asi 5 eur)

haley7897
8. jún 2021

Počkaj, ešte raz a pomaly. Pri tom prvom spomínanom obede sa sám najedol a ty si ostala bez jedla? Bež. B E Ž!
Seriózne, s týmto typom nechceš zakladať rodinu. Toto je "red flag" ako bič. Bež.

grankosko
8. jún 2021

Neviem, mne osobne to je smiešne lebo s mojim manželom keď sme ešte len randili a boli priatelia, tak zo začiatku platil všetky účty len on a potom sme sa striedali, že niekedy som zaplatila ja, inokedy on a tak je to podľa mňa najbežnejšie

marcellka32
8. jún 2021

Nechcela som jest lebo som nemala vtedy ešte peniaze
..znamená, že kebyže si objednas jedlo, tak to nezaplatí?
Toto u mňa nie je vzťah, ani rande ani nič...

betulinka1
8. jún 2021

Dúfam, že po tomto čo ti tu radili ženy už je to tvoj ex priateľ. Akoze neblazni. Skoncil by v okamihu ako by on jedol a ja sa na neho pozeram, lebo nemam na restiku peniaze. Toto nie je chlap do zivota. Mam osobnú skusenost s drzgrosom ale toto by bolo aj na neho moc 🤣.

marcellka32
8. jún 2021

A ešte ma zaujíma, keď ste boli jesť, to ti povedal, že jedlo zaplatím a pitie si zaplať sama...či ako????

ivkazba
8. jún 2021

Čerstvo pridaná diskusia, žena doma s dieťaťom a chlap jej vyčíta, že mu neprispieva na účty, pričom veci na dieťa platí všetky ona. A takýchto tú nájdeš za tie roky snáď stovky. Toto čo ty píšeš, je ideálny spôsob, ako sa dostať do tohto štádia.
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/s-priatelom-si-prestavam-rozumiet/

autor
8. jún 2021

@marcellka32 ked on jedol a ja som mala kávu povedľa že mi kávu zaplatí. Ale teraz keď sme boli vonku keď som si dala aj ja jedlo (do 4 eur) a drinky (za 5 eur) povedal ze jedlo mi zaplatí.

ledgerka
8. jún 2021

prostim ta neponizuj sa a najdi si normalneho chlapa

prasiatko30
8. jún 2021

Este je na mieste otazka kolko ste uz spolu? Ak prvy polrok tak sa ani moc necudujem ak to spolu uz tahate 2-3 roky tak by to bolo dost čudne

ivkazba
8. jún 2021

A ešte doplním, že podľa mňa to ideálne vystihla @stevvvka keď napísala, že "Tých 20 eur je smiešna suma a ak nie je ochotný zaplatiť ich, aby mohol byť s tebou, tak si tvoju prítomnosť neváži" Myslím, že viac k tejto téme netreba.

autor
8. jún 2021

@prasiatko30 pol rok

fiafia
8. jún 2021

Žiť s takýmto bude trest. Utekať kým sa da

cimage
8. jún 2021

Mne to pride ako vtip ked si to citam. Pozve ta na vylet a vypyta si 20€? Bozinku, to co je za chudaka.
Ja som zacala chodit s mojim muzom ako stredoskolacka, cize vsetko platil on. Samozrejme mala som aj vreckove, tak som obcas aj ja zaplatila, ale nikdy ho nenapadlo si pytat sam od seba. Ked som zacala pracovat, tak uz som sama chcela prispievat. Ked sme isli na pizzu,tak som ja obcas zaplatila, inokedy on. Ale aby zaplatil len jedlo a ja si to “navyse” co som si objednala zaplatila? Strasne. Neviem si predstavit takto zit. A este horsie pride ked bude spolocna domacnost s deti. Da ti prispevok a zbytok si budes doplacat z rodicovskej. Ved nemoze vsetko sam platit. Skus zistit aku ma predstavu do buducna, ale ruzovo to nevidim.

sissy27
8. jún 2021

dievča dosť !! tu nie je žiadne ospravedlnenie preňho. keď teda odmietal zaplatiť za tvoje jedlo tak si mal dať kávu aj on a nažrať sa doma (sorry za výraz, ale hovadá žerú, jedia ľudia). asi nemáš dosť skúseností, čo aj v tvojom veku chápem, ale neexistuje, aby to bola od chlapa láskavosť, že zaplatí obed.
Ja som rada, že v časoch kedy som mala tvoje roky a medzi ľuďmi, s ktorými som sa stretávala, bolo pre chlapa normálne zaplatiť, pozvať, a každý jeden by sa urazil, keby som len navrhla, že zaplatím ja...

78787878
8. jún 2021

Utekaj. S chlapom drzgrosom nikdy ziadna zena stastie nepostretla.

haley7897
8. jún 2021

Naozaj, bež. Bež kým je čas. S takýmto človekom nechceš by zviazaná dieťaťom. Bude ti vydelovat aj koľko plienok ti môže dieťa počúrat denne. A samozrejme len tých najlacnejších. Kym budeš na materskej, značne závislá od jeho príjmu budeš chodiť ako socka. Alebo myslíš, že ti zaplatí nechty, kaderníka... Chod kým to nieje vážne. Tento chlap v tebe nevidí ženu pre ktorú by sa obetoval. Si len ✅ v jeho zozname
Práca ✅
Byt ✅
Auto ✅
Zena✅
... Čisté rezy sa hoja najlepšie a najrýchlejšie. Si mladá, čaká ťa lepšia budúcnosť.

marcellka32
8. jún 2021

Asi chodíš aj do obchodu, občas sa prejdi po drogeriovej uličke, koľko stoja veci pre malé deti (plienky,....), treba myslieť do budúcnosti