icon

Platí, že s vysokým partnerom budú vysoké aj deti?

nives13
4. feb 2019

Ahojte, mám takú zvláštnu tému na diskusiu - mám nového partnera, ktorý je oveľa vyšší ako ja, teda má takmer 2 metre a je medzi nami takmer 30cm rozdiel, cize viac ako o hlavu 🙂 Musim sa pozerat riadne hore, ked mu chcem pozriet do tvare, ale nejako si zvykam.
Mam ale taku otazku - tie z Vas, co mate nadpriemerne vysokych muzov (nad 190cm), su aj Vase deti take vysoke?
Viem, ze je to netradicna tema, ale zaujima ma to, tak dakujem za prispevky 🙂

rokina13
5. feb 2019

@nives13 Môj otec má 193 cm, mama mala 171cm a ja mám 183 cm. A prepáč ale naozaj riešiš úplnu blbosť. Absolútne nemôžeš vedieť či tvoje dieťa (ak budeš mať nejaké) bude chcieť byť malý, veľký alebo sivý priemer ako dospelý. Väčšinou každý chce byť iný😀 Ja by som nemenila aj keď v rodine tiež som to párkrát povedala že mohla by som mať o pár cm menej. Ale má to kopec výhod-okrem iného je vedecky dokázané že vysokých dávajú na vyššie pozície lebo pôsobia inteligentne😁.
Čo sa týka chlapov nemala som nikdy problém😉 však teraz je už kopec mužov nad alebo okolo 190 cm. Manžel má 193 cm a narodila sa nám dcéra ktorá má 1 rok a teraz mám riešiť koľko cm bude mať? Som vďačná, že mala som to šťastie ju mať a že je zdravá. Nič iné nie je dôležité. 🙏

havia
5. feb 2019

@nives13 je to rozne. Nepísané pravidlo je, ze vyska matky+vyska otca, potom predelit 2mi a k vysledku pripocitat 12cm.to je pravdepodobna priemerna vyska deti. Ale syn moze mat 12cm nad vysku otca. Zalezi aj od ptedkov po maminej a otcovej strane. Z maminej strany boli chlapi chlapinami a aj otcovej. Som o hlavu vyšší od otca

bibistec
5. feb 2019

ono vzdy sa berie do uvahy vyska oboch rodicov. ja mam 165 a manzel 194 a dcera ma poruchu rastu a pichame jej rastovy hormon. da sa dat do tabulky ake budu vysoke vase deti podla vysky rodicov aj ked je tam rozpatie ale ak si ty o 30 cm nizsia ako on deti nemusia byt vobec take velmi vysoke aj keby rastli podla rastovej krivky tvojho partnera

nasoma
5. feb 2019

moj ma 185 ja 165 a deti dcéra 3roky A už 103cm syn 1 rok a už 90cm

competition
5. feb 2019

Ja mam 180 muz 196 ake vysoke budu deti netusim ale uz teraz su nadpriemer.8r syn ma vyse 150 cm

jaroska
5. feb 2019

Ja mám 180 cm,manžel cca 185 a dcéra má 140cm,teraz je druhačka a je najvyššia v triede.Ja som vysoká asi po dedovi,pretože naši nie sú extra vysoký-mama cca medzi 165-168cm a otec asi 175.

chaellax
Autor odpoveď zmazal
domculik
5. feb 2019

@nives13 Srandujes ? Ked pozeram na chlapov, moje "oci" vidia iba nad 190, mam rada takych Vikingov 😉. Moj manzel 198 a chlapci vyzeraju tiez ze pojdu tymto smerom 🙂

abriela
5. feb 2019

moj názor, možno nezaléži na rodičoch, ale treba hľadieť o generáciu pred.
Moji rodičia - mama 170 otec 174 ja 178cm, brat 170cm. Pradedo mal vsak 2 metre.
Ja 178cm, otec krpca 180cm a syn ma 6 rokov a len 118cm.
Brat 170cm, manzelka 160cm a syn 7 rokov 135cm (ako 10 ročný).

ivanka26
Autor odpoveď zmazal
mariposita7
5. feb 2019

@niveja meriam 150, manzel 187 a nasa takmer trojrocna ma uz okolo 100cm, dru dcera sa narodila mensia ako.prva, ale viem uz teraz ze po mne malicka nebude, ani jedna

ivanka26
5. feb 2019

@mariposita7 ale tiež zalezi npr moze sa jej zastavit rast v 11tich ked dostane krámy ako mojej sesternici a ja praveze ako decko bola vzdy zarovno ostatnými aj na zakladnej skole este a vytiahla som sa az v druhom stupni a krámy som dostala neskoro az ako 15ročna či 16skoro som mala

v3rca11
Odpoveď bola odstránená
mariposita7
5. feb 2019

@ivanka26 uvidime. Dcera ma zatial velmi vela z manzela, teda z jeho strany rodiny. Bolaby som ale rada, keby boli obidve radsej vysoke 🙂

nives13
autor
5. feb 2019

@ivanka26 To s tou menstruaciou u dievcat je pravda. Aj ja som bola na zakladke dlho druha najvyssia z dievcat (pamätam si to podla toho ako sme sa na telesnej stavali do radu 🙂 ), no a v 12tich rokoch, ked prisla prva menzes sa to zastavilo a so 170cm som zostala pri takej priemernej vyske.

v3rca11
Odpoveď bola odstránená
scarlett1410
5. feb 2019

mama 180 otec 184 cm a ja 160 cm

ajko2011
5. feb 2019

Muž má 180cm, ja 178cm a náš 7 ročný syn 134cm.

janula2224
5. feb 2019

@nives13 ja mam 158 cm, muz 187cm, clenovia jeho rodiny su vsetci vysoki, nasi naopak- velmi nizki. Nase deti boli uz pri narodeni dlhe🙂 a pomerne tazke (posledny syn mal presne 4kg) a rastu ako vyssie deti spomedzi svojich rovesnikov. Dcera ma 5 rokov a priblizne 120cm, syn ma cerstvo 3 roky a 102cm a treti syn ma polroka a 70cm. Ja si myslim, ze v dospelosti budu ovela vyssi ako ja, no ci budu vyssi ako manzel, to sa necham prekvapit.

ivanka26
5. feb 2019

@mariposita7 moja zas vyzera ako moja kopia .. dufam ze sa toho dozijem a uvidim ju v dospelosti 😀 hm.ale tiež je pravda ze by som nebola nadsena keby mala uz nad 185 ideal je tych 180 a pekná postava 😀 ale najmä najmä to zdravie veď každy sme dáky. teraz ani tá vyška neni problem ja ešte v rokoch 1997 az 2001 na strednej skole som nemala ani ake rifle nosit 😀 teraz kupujem ešte také čo su mne dlhé 😀

evushka007
5. feb 2019

Prepáč ale tiež si myslím, že riešiš hlúposti. Píšeš, že nechceš mať vysoké deti a keby aj boli tak čo? Pôjdeš ich vrátiť? :D Všeobecne sú deti teraz vyššie ako rodiča, vývoj ide takýmto smerom. Ak budú zdravé aj ty s mužom všetko ostatné sú detaily. Veľkú časť života budú menšie od teba a budeš ich milovať aj potom či už budú mať 160 cm alebo dva metre.

mariposita7
5. feb 2019

@ivanka26 este k tej menstruacii...ked som mala asi 12-13 rokov (menstruaciu mam od 12), bola som u endokrinologicky kvoli rastu. Ta dala urobit rontgenovy snimok mojho zapastia a vsimala si nejake kosticky, ci sa uz zrastliozval alebo este nie (kym sa nezrastu, dovtedyked som este mala rast, ale on uz boli takmer zrastene, a teda ma nepotesila spravou, ze uzvelmi nahor to nepojde). Vtedy ma to trapilo, dnes mi je to uplne jedno 🙂

miza88
5. feb 2019

@pininka Teda, neviem v akych obchodoch nakupujete ale ja mam vysku 180cm a nikdy som si nemusela kupovat panske lyziarske nohavice a ani nic ine panske kvoli dlzke...zvyknem vsak nosit veci mojho manzela ale to len preto, lebo sa mi to paci 😀
@nives13 Zaoberať sa už teraz výškou, je podľa mňa zbytočné, nikde nemáš napísané ani zaručené, aké vysoké deti budeš mať. Ja mám dosť vysokých oboch rodičov, ja sama mám 180cm ale môj brat je odomňa nižší, proste bol uňho dominantný gén po starých rodičoch. So svojou výškou som nikdy nemala problém, ani mi nikdy neprekážala, bolo však obdobie keď som bola single a vtedy som si prvýkrát uvedomila, že muži v mojom okolí sú nízki a takmer všetci nižší odomňa. Takže vysokí muži sú pre mňa jedno veľké plus, na mojom maželovi jeho výšku milujem 🙂

lena888
5. feb 2019

@janula2224 u nas je to podobne, ale uz je to jasne, syn prerastol otca. Ma necelych 15 rokov, nohu 46, vysku neviem presne, ale je viac ako o hlavu odo mna vyssi. Je to celkom vtipne, som pri nom taka malicka 🙂

janula2224
5. feb 2019

@lena888 Myslim si ze nieco take caka aj mna. Ved uz teraz posobim velmi komicko popri svojich detoch a to su len skolkari. Aj detska doktorka zvykne na nasu adresu podotknut, ze ako keby ani moji neboli.

saslavka73
5. feb 2019

@nives13 Ty si vyberať partnera ako tovar v potravinách.

simca06022011
5. feb 2019

@zuzkaz91 ale prosím ťa, veď to je super výška... Nedaj sa 🙂 koľke sme v škole frflali že tých 5 CM nám chýbalo do modelkovskej výšky 😁 ja zase som za vysokych chlapov, mne nejaký stuplik 170cm nejak neimponuje 😏 to musí byť 180-185+

pininka
5. feb 2019

@miza88 nejde len o výšku, ale aj o kombináciu výška veľkosť, ktorú mi treba 46. Hlavne vrchné veci na seba nedostanem, pretože ženská bunda 46 je taká úzka a krátka že je mi na dve veci. Pred mesiacom som si kupovala bundu a hľadala som ju dlho a nakoniec som aj tak skončila pri pánskej, aj keď ma farby ako keby bola dámska. A oteplovacky to isté. Kilpy 46 dámske som ani nenatiahla, pánske sú mi akurát.

zuzkaz91
5. feb 2019

@simca06022011 ono ani ja by som nepovedala že budem s nižším,ale keď povaha sedí,škoda to zatratit.

janka1984306
5. feb 2019

moja dcera je po ex manzelovi ma 175 cm a to ma 14 rokov ... Ja mam 167 cm