icon

Platí, že s vysokým partnerom budú vysoké aj deti?

nives13
4. feb 2019

Ahojte, mám takú zvláštnu tému na diskusiu - mám nového partnera, ktorý je oveľa vyšší ako ja, teda má takmer 2 metre a je medzi nami takmer 30cm rozdiel, cize viac ako o hlavu 🙂 Musim sa pozerat riadne hore, ked mu chcem pozriet do tvare, ale nejako si zvykam.
Mam ale taku otazku - tie z Vas, co mate nadpriemerne vysokych muzov (nad 190cm), su aj Vase deti take vysoke?
Viem, ze je to netradicna tema, ale zaujima ma to, tak dakujem za prispevky 🙂

Strana
z4
ivanka9
Autor odpoveď zmazal
curlynka
5. feb 2019

Moj manzel ma 196 cm, ja 175cm, syn 3 rocny ma 105cm sko 3 rocny. Vyzera , ze bude vysoky. Vzdy nam deti isli nad priemerom krivky rastu

marfka3
5. feb 2019

@rokina13 pekne napisane❤

montemotherone
5. feb 2019

@nives13 existujú také vzorce, kde sa to dá cca vypočítať, ale príroda robí divy 🙂 Kľudne môžete mať deti po babke či dedkovi. My sme štyria súrodenci. Najstaršia sestra je nižšia moletka a my ostatní (ja a bratia) vysokí a tenkí. Môžeme zjesť aj klince a nepriberieme. A mama je pritom vysoká, otec tak stred. Ségra má vraj postavu po maminej mame.
Ja s mužom sme vysokí, podľa tých vzorcov mi ale vyšlo že dcéra bude nižšia ako ja a syn vyšší ako otec. A zatiaľ to tak aj vyzerá. Keď som bola v dcerinom veku, bola som vyššia. Synčekovi vždy rátajú o rok viac, je vytiahnutý. Ale keď ho porovnám s chlapčekom zo škôlky, ktorého mama má minimálne 185 a táto hádam 2 metre, ten chlapček nie je až taký vysoký ako môj 🤔 Hmm, genetika je veľká čarodejka 😉

berginkan
5. feb 2019

@nives13 vobec to tak byt nemusi, pretoze sa velmi casto dedia veci obgeneraciu. ja mam vysokych rodicov oboch a som mrnava. moja segra je po mamine, no nasa kamoska zase po starej mame atd atd

maja367
5. feb 2019

Moja mamina cca 174cm ocino 182cm ja mám 178cm jede brať 189cm a druhý 192cm. Manžel má 181cm a naša dva a pol ročná dcéra 87cm . Je rovnako vysoká ako rovesníci. dúfam že bude mať gény po manželovi lebo iba on má výšku 181cm jeho rodičia ak súrodenci pod 170cm .

alienkami
6. feb 2019

Moji rodičia majú 179 a 190cm, starší brat 192, ja 176 a sestra 178 (v takom rozmedzí sa pohybujú aj bratranci a sesternice). Ale zase svokrovci majú 167 a 177 a synovia: 177, 195 a 197, dcéra okolo 167. Mala som 2 spolužiakov (neboli príbuzní) , ktorých rodičia boli pod 170 cm obaja a chlapci (spočiatku krpci) to na strednej potiahli ku 2 metrom.
Takže vaše deti môžu byť nadpriemerne vysoké, ale aj nemusia. Gény sa vraj môžu prejaviť až do 7 generácie. Ale pravdepodobnejšie je, že vysoké budú.

nikkas
6. feb 2019

My sme s mužom obaja vysokí.. A náš malý ma rok a je o čosi vyšší od rovesníkov od niektorých teda o dost🙂 🙂 🙂 🙂 👌

miza88
6. feb 2019

@pininka Tak to je asi iné, pokiaľ ide aj o veľkosť. Je pravda, že mne by stačili veľakrát na širku aj veci S alebo max M alebo kvôli dĺžke si vezmem radšej L...tak, každý sme nejaký a nie sme zrovna všetci konfekčné typy, ja mám takmer vždy na všetkom krátke rukávy ale už som si na to zvykla 😀

maminuska
6. feb 2019

Môj otec je z 10 detí ... mama 165 cm, otec 160 , rozpätie súrodencov je nasledovné :
Najmenší ( brat ) 156 cm a najvyšší brat 183 cm. Najmenšia sestra 158 a najvyššia sestra 172.

reklamka
6. feb 2019

ono, ked sa geneticky nieco doserie, tak ani vysoki rodicia nie su zarukou vysokych deti. moj otec 189 cm, mama 175 - surodenci bratia 192, 189, sestra 176 a ja ubohych 156 cm. u mna ale prislo ku genetickej poruche. a strasne som svojou "nizkou" trpela. aj vdaka tomu, ze okolo mam vsetkych vysokych. ☹ ja by som radsej aj napr. 197 cm ako tu jedna pisala, ze ma, vsetko lepsie ako byt tak velmi krpata. ☹ ale tak nejako sa clovek s tym nauci zit.

nives13
autor
6. feb 2019

@reklamka Asi si trpela, len kvoli tomu, ze si akoby "vycnievala" z radu, lebo vsetci okolo boli vysoki. Ali inak niektore male zeny su zlate, samozrejme to vzdy zalezi od postavy.

reklamka
6. feb 2019

@nives13 - a ved ano, len to, ze ja nie som z tych malych chudulinkych vil.. ☹ som taka krv, mlieko... 😖

marfka3
6. feb 2019

@reklamka ja zasa radsej malicka byt ako mojich 197cm😉...dohodneme sa dam ti takych 20cm a budeme spokojne😁

laurita285
6. feb 2019

Ja mám vysokých rodičov a som vysoká. Ako sa mi s tým žije? No normalne, ako sa tebe žije ked si mala? normalne tiež či? :D

solemami
7. feb 2019

dcera ma v triede chlapca ktoreho otec ma asi 190cm, matka maximalne 160cm a on sam je malinky.
nasa dcera ma 10 rokov a meria takmer 150cm. oblecenie kupujeme s alebo sx damske, topanky ma 8 a ja mam 10.
jej starsia sestra ma 11 a je takmer o 15 cm mensia. oblecie si este veci na 8 rocnu len je to uz kratke.
muz aj ja sme priemerne vysoky. vysku neovplyvnis

ambria111
Autor odpoveď zmazal
nives13
autor
8. feb 2019

@ambria111 Toto bol velmi pekny komentar, asi je dolezite, ako clovek sam k tej svojej vyske pristupuje. Ak to sam neberie negativne, tak ani okolie nebude.
Ja som presne taka ista ako ty, pacia sa mi vysoki chlapi :D Cim vyssi, tym lepsi. Dokonca ked je chlap vyssi o 7-8cm, stale mi pride nizky a mam pocit, ze sme rovnako vysoki :/
Ale moja vysoka segra (182cm) uvazovala presne tak isto ako ty - zobrala si rovnako vysokeho chlapa, aby sa im nenarodili giganticke deti :D :D
Vsetci sme ini, kazdemu vyhovuje nieco ine 🙂

havia
8. feb 2019

@nives13 ja mam 183 mlada ma 160 - 165 a maly podla tabuliek 170-191cm.nuz narodil sa o mesiac skorej a uz teraz v necelych 15mesiacoch je dost vacsieho vzrastu. Uvidime v 3rokoch. Mozno od 10-12 da spomali, mozno zrýchli. V dnesnom mäse je tolko hormonov, ze uz 12rocne vyzerajú ako dospelé s ochlpenim tvare. Deti vacsinou prerastu svojich rodicov. Aj geny predkov sa mozu prejavit aj po viac ako 3generaciach.o výšku nejde, len nech du deti hlavne zdrave a devy od 160-190( 175)a chlapi od 170-200cm(185)ale clivek mieni, pan boh meni. 😏

nives13
autor
8. feb 2019

@havia Ano, niekedy deti prerastu rodicov, ale nie vzdy. Ved keby to tak bolo v kazdom pripade, tak o 100 rokov by po svete chodili 3-metrovi ludia. Napriklad ja som svoju mamu neprerastla, som od nej asi o 2-3 cm nizsia.

ambria111
8. feb 2019

@nives13 tvoju sestru viem úplne pochopiť, ale stále nemá záruku že nebudú mať jej deti dva metre, priateľ má 204cm a rodičia 182 a 186 :D
Aspoň sa pri ňom cítim normálne, je to super pocit, keď už je chlap rovnako vysoký ako žena, aspoň by mal byť širší a ťažší, mohutnejší.
Na druhej strane keď ťa tak trápi výška, uvažuješ aj o iných veciach v súvislosti s genetikou? Či je chytrý a fešák? Aby ste mali pekné a múdre deti 🙂

nives13
autor
8. feb 2019

@ambria111 Chytry je velmi, pracuje v IT oblasti, takze toho sa neobavam vobec 🙂 A podla mna aj fesi 🙂
No este k tej vyske - mne sa najviac pacia chlapi tak od 187-193cm. Nad 195cm sa mi to uz zda taka zbytocna vyska a ludia nad 2 metre sa musia sklanat do kazdych dveri, no ale co uz , nemoze byt vsetko dokonale. Samozrejme, nechcem, aby to vyznievalo, ze sa zameriavam len na vysku 🙂

ambria111
8. feb 2019

@nives13 tak potom je všetko v poriadku 🙂
nad 2m je to zbytočné určite, aj kvôli napr. autobusom, lietadlám, tie dvere musia byt tiež nepríjemné.
Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že v dospelosti človek svoju výšku už tak nerieši, v detstve je blbé to, že si ostatní môžu myslieť, že dieťa má o pár rokov viac a aj k nemu tak pristupovať, čo dieťaťu môže prísť veľmi nespravodlivé.

mircalla
9. feb 2019

Bud rada. Ja mam 165 cm a ako by som si priala mat viac. Vysoke baby letia a podla mna to ma kopec vyhod. Nikde nie je napisane, ze budu mat 2 metre

reklamka
10. feb 2019

@mircalla sa máš, ja mám ešte skoro o 10 menej.😉

sylvia36
12. feb 2019

môj prvý muž mal 194 cm, syn má teraz 19 rokov a má 197 cm, ale už nerastie a druhý manžel má tiež 194 cm a naša dcéra má 8,5 roka a má 144 cm, uvidíme kam porastie. Ja mám 165 cm. Nevyberala som si cielene vysokých partnerov, tak to nejako vyšlo 😉

janette321
12. feb 2019

Moj otec je krpaty a ja s brachom sme vysoki po mame . Len segra je trochu nizsia .

Strana
z4