Platí, že s vysokým partnerom budú vysoké aj deti?
Ahojte, mám takú zvláštnu tému na diskusiu - mám nového partnera, ktorý je oveľa vyšší ako ja, teda má takmer 2 metre a je medzi nami takmer 30cm rozdiel, cize viac ako o hlavu 🙂 Musim sa pozerat riadne hore, ked mu chcem pozriet do tvare, ale nejako si zvykam.
Mam ale taku otazku - tie z Vas, co mate nadpriemerne vysokych muzov (nad 190cm), su aj Vase deti take vysoke?
Viem, ze je to netradicna tema, ale zaujima ma to, tak dakujem za prispevky 🙂
Moj manzel ma 196 cm, ja 175cm, syn 3 rocny ma 105cm sko 3 rocny. Vyzera , ze bude vysoky. Vzdy nam deti isli nad priemerom krivky rastu
@nives13 existujú také vzorce, kde sa to dá cca vypočítať, ale príroda robí divy 🙂 Kľudne môžete mať deti po babke či dedkovi. My sme štyria súrodenci. Najstaršia sestra je nižšia moletka a my ostatní (ja a bratia) vysokí a tenkí. Môžeme zjesť aj klince a nepriberieme. A mama je pritom vysoká, otec tak stred. Ségra má vraj postavu po maminej mame.
Ja s mužom sme vysokí, podľa tých vzorcov mi ale vyšlo že dcéra bude nižšia ako ja a syn vyšší ako otec. A zatiaľ to tak aj vyzerá. Keď som bola v dcerinom veku, bola som vyššia. Synčekovi vždy rátajú o rok viac, je vytiahnutý. Ale keď ho porovnám s chlapčekom zo škôlky, ktorého mama má minimálne 185 a táto hádam 2 metre, ten chlapček nie je až taký vysoký ako môj 🤔 Hmm, genetika je veľká čarodejka 😉
Moja mamina cca 174cm ocino 182cm ja mám 178cm jede brať 189cm a druhý 192cm. Manžel má 181cm a naša dva a pol ročná dcéra 87cm . Je rovnako vysoká ako rovesníci. dúfam že bude mať gény po manželovi lebo iba on má výšku 181cm jeho rodičia ak súrodenci pod 170cm .
Moji rodičia majú 179 a 190cm, starší brat 192, ja 176 a sestra 178 (v takom rozmedzí sa pohybujú aj bratranci a sesternice). Ale zase svokrovci majú 167 a 177 a synovia: 177, 195 a 197, dcéra okolo 167. Mala som 2 spolužiakov (neboli príbuzní) , ktorých rodičia boli pod 170 cm obaja a chlapci (spočiatku krpci) to na strednej potiahli ku 2 metrom.
Takže vaše deti môžu byť nadpriemerne vysoké, ale aj nemusia. Gény sa vraj môžu prejaviť až do 7 generácie. Ale pravdepodobnejšie je, že vysoké budú.
My sme s mužom obaja vysokí.. A náš malý ma rok a je o čosi vyšší od rovesníkov od niektorých teda o dost🙂 🙂 🙂 🙂 👌
@pininka Tak to je asi iné, pokiaľ ide aj o veľkosť. Je pravda, že mne by stačili veľakrát na širku aj veci S alebo max M alebo kvôli dĺžke si vezmem radšej L...tak, každý sme nejaký a nie sme zrovna všetci konfekčné typy, ja mám takmer vždy na všetkom krátke rukávy ale už som si na to zvykla 😀
Môj otec je z 10 detí ... mama 165 cm, otec 160 , rozpätie súrodencov je nasledovné :
Najmenší ( brat ) 156 cm a najvyšší brat 183 cm. Najmenšia sestra 158 a najvyššia sestra 172.
ono, ked sa geneticky nieco doserie, tak ani vysoki rodicia nie su zarukou vysokych deti. moj otec 189 cm, mama 175 - surodenci bratia 192, 189, sestra 176 a ja ubohych 156 cm. u mna ale prislo ku genetickej poruche. a strasne som svojou "nizkou" trpela. aj vdaka tomu, ze okolo mam vsetkych vysokych. ☹ ja by som radsej aj napr. 197 cm ako tu jedna pisala, ze ma, vsetko lepsie ako byt tak velmi krpata. ☹ ale tak nejako sa clovek s tym nauci zit.
Ja mám vysokých rodičov a som vysoká. Ako sa mi s tým žije? No normalne, ako sa tebe žije ked si mala? normalne tiež či? :D
dcera ma v triede chlapca ktoreho otec ma asi 190cm, matka maximalne 160cm a on sam je malinky.
nasa dcera ma 10 rokov a meria takmer 150cm. oblecenie kupujeme s alebo sx damske, topanky ma 8 a ja mam 10.
jej starsia sestra ma 11 a je takmer o 15 cm mensia. oblecie si este veci na 8 rocnu len je to uz kratke.
muz aj ja sme priemerne vysoky. vysku neovplyvnis
@ambria111 Toto bol velmi pekny komentar, asi je dolezite, ako clovek sam k tej svojej vyske pristupuje. Ak to sam neberie negativne, tak ani okolie nebude.
Ja som presne taka ista ako ty, pacia sa mi vysoki chlapi :D Cim vyssi, tym lepsi. Dokonca ked je chlap vyssi o 7-8cm, stale mi pride nizky a mam pocit, ze sme rovnako vysoki :/
Ale moja vysoka segra (182cm) uvazovala presne tak isto ako ty - zobrala si rovnako vysokeho chlapa, aby sa im nenarodili giganticke deti :D :D
Vsetci sme ini, kazdemu vyhovuje nieco ine 🙂
@nives13 ja mam 183 mlada ma 160 - 165 a maly podla tabuliek 170-191cm.nuz narodil sa o mesiac skorej a uz teraz v necelych 15mesiacoch je dost vacsieho vzrastu. Uvidime v 3rokoch. Mozno od 10-12 da spomali, mozno zrýchli. V dnesnom mäse je tolko hormonov, ze uz 12rocne vyzerajú ako dospelé s ochlpenim tvare. Deti vacsinou prerastu svojich rodicov. Aj geny predkov sa mozu prejavit aj po viac ako 3generaciach.o výšku nejde, len nech du deti hlavne zdrave a devy od 160-190( 175)a chlapi od 170-200cm(185)ale clivek mieni, pan boh meni. 😏
@nives13 tvoju sestru viem úplne pochopiť, ale stále nemá záruku že nebudú mať jej deti dva metre, priateľ má 204cm a rodičia 182 a 186 :D
Aspoň sa pri ňom cítim normálne, je to super pocit, keď už je chlap rovnako vysoký ako žena, aspoň by mal byť širší a ťažší, mohutnejší.
Na druhej strane keď ťa tak trápi výška, uvažuješ aj o iných veciach v súvislosti s genetikou? Či je chytrý a fešák? Aby ste mali pekné a múdre deti 🙂
@ambria111 Chytry je velmi, pracuje v IT oblasti, takze toho sa neobavam vobec 🙂 A podla mna aj fesi 🙂
No este k tej vyske - mne sa najviac pacia chlapi tak od 187-193cm. Nad 195cm sa mi to uz zda taka zbytocna vyska a ludia nad 2 metre sa musia sklanat do kazdych dveri, no ale co uz , nemoze byt vsetko dokonale. Samozrejme, nechcem, aby to vyznievalo, ze sa zameriavam len na vysku 🙂
@nives13 tak potom je všetko v poriadku 🙂
nad 2m je to zbytočné určite, aj kvôli napr. autobusom, lietadlám, tie dvere musia byt tiež nepríjemné.
Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že v dospelosti človek svoju výšku už tak nerieši, v detstve je blbé to, že si ostatní môžu myslieť, že dieťa má o pár rokov viac a aj k nemu tak pristupovať, čo dieťaťu môže prísť veľmi nespravodlivé.
Bud rada. Ja mam 165 cm a ako by som si priala mat viac. Vysoke baby letia a podla mna to ma kopec vyhod. Nikde nie je napisane, ze budu mat 2 metre
môj prvý muž mal 194 cm, syn má teraz 19 rokov a má 197 cm, ale už nerastie a druhý manžel má tiež 194 cm a naša dcéra má 8,5 roka a má 144 cm, uvidíme kam porastie. Ja mám 165 cm. Nevyberala som si cielene vysokých partnerov, tak to nejako vyšlo 😉
Moj otec je krpaty a ja s brachom sme vysoki po mame . Len segra je trochu nizsia .