icon

Po 9 tich rokoch zúfalstvo - podviedol ma

smutnadusa3
23. sep 2018

Ahojte, potrebujem sa zdôveriť, možno len vyrozprávať, možno poradiť. Som silná žena, ktorá vždy vedela čo chce a žila šťastný život. Som s mojím partnerom 9 rokov a máme 2 malé deti. Celý vzťah bol v poriadku po všetkých stránkach, až kým neprišiel s tým, že ma podviedol, bolo to len raz (vraj samozrejme teraz mu už nemôžem veriť v ničom) miluje ma a tak ďalej a nechce nás stratiť. Nikdy som nechcela aby moje deti boli z rozvedenej rodiny, pretože viem ako to zraní dušu dieťaťa. Deti ho majú radi aj keď nebol doma často, snažil sa a venoval sa im. Ja som zúfalá, stále ho milujem, no týmto zničil všetko čo sme 9 rokov budovali. Prvý krát v živote neviem ako ďalej. 😥

alaguema
23. sep 2018

@quorum som žena, tak píšem z pozície ženy. Vnímaví sú aj niektorí muži a samozrejme aj ženy podvádzajú. O tom nemám potrebu polemizovať. Písala som o tom, že Plzák je zastaralý. Nestihol sledovať ako sa menila doba a ľudia. Napríklad, on sám dával prednosť partnerke, ktorá by nemala kariéru, ktorá bola ochotná ostať doma. Tieto jeho osobné preferencie sa preniesli aj do jeho teórii o vzťahoch. Netvrdím, že nemal v ničom pravdu, ale v niektorých veciach je riadne mimo dobu. Dnešné ženy veľakrát už nie sú ochotné prijať klamstvo len aby udržali manželstvo, ako to robili ženy jeho generácie. Dnes na to veľa žien nie je odkázaných a jednoducho túto možnosť odmieta a ja dúfam, že tých žien, pre ktoré je vlastné vnútro a vlastné pocity dôležitejšie, ako konvencie, bude stále viac. Plzák ženy od tohto prístupu práve odvádzal. Aby neboli pravdivé samé voči sebe v tom, ako to cítia. Mobily a ostatné technológie, to je zas celkom iná téma.

smutnadusa3
autor
23. sep 2018

@quorum v tomto súhlasím tiež, škoda, že náš vzťah taký nebol, ak áno neváham ani sekundu.

alaguema
23. sep 2018

@smutnadusa3 brala by som to, že sa s tým sám priznal, ako signál, ktorý ti má niečo povedať. Aj keď sa také priznanie obvykle (opäť po starom), kvalifikuje iba ako nevysporiadanie sa s výčitkami svedomia, čo je čiastočne určite pravda, je to aj signál o tom, že voči tebe stále pociťuje veľký záväzok, že tie výčitky sú silné. Podľa už spomínaného Plzáka nevera ani nie je zrada, takže tým pádom ani žiadne extra výčitky. X mužov dokáže podvádzať celkom v pohode. Samozrejme, že sa nepriznajú, veď o nič nešlo. Tvoj o tom potreboval dať vedieť. Prečo sa to stalo môžte skúmať spolu.

alaguema
23. sep 2018

@smutnadusa3 aha...teraz čítam, že ho načapali...Hm. No, tak neviem.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
moonlight1210
23. sep 2018

@alaguema az na to, ze ten vyrok o zatlkani nie je Plzakov. Len mu ho pripisali a uz to tak ostalo.

Inak Plzak je stale nadcasovy. Ma stale pravdu v mnohych veciach, len dnesna generacia by musela urobit vo svojej hrdosti a pyche krok spat. Mozog nam vymyva vsadepritomna propaganda (od reklamy po vychovu), aky sme kazdy jeden jedinecny a dolezity a zasluuime si to najlepsie a bla-bla.
Potom mame strasne vysoko latku nasho ega a sme v styridsiatke zranitelnejsi nez pubertiak vo vyvoji.

@smutnadusa3 teraz to bude este dlhsiu dobu tazke. Ako sa k tomu postavil tvoj partner, potom co sa priznal? Ako sa teraz chova?

fadama
23. sep 2018

@smutnadusa3 ak si rozhodnuta s nim zostat tak zostan ! Teraz je to cerstve a boli to ale po case ( ak sa samozrejme nebude opakovat nevera) to bude len dobre. Nezabudnes ale stale mozete byt stastny, dá sa to, ver mi.

juliet86
23. sep 2018

da sa podviest iba raz. ja som mala jeden vztah 4rocny kde na zaciatku som ho podviedla. a potom uz nikdy viac ani naznskom dala som si zavazok ze ho uz nikdy nepodvediem a dodrzala som to bez problemov... ak ste boli stastni vysvetlil ti preco to urobil? aku mal motivaciu? ja by som asi jednorazovo muzovi odpustila... ale sla by som sama aj s nim na psychologicku terapiu

hettinka
Autor odpoveď zmazal
evalin88
23. sep 2018

Myslim ze ak clovek podvedie ale prizna sa sam od seba bez neakych naznakov.. proste ak s tym prisiel on .. asi ho to trapilo a ak by ta naozaj nelubil nepriznal by sa...

anabella111
23. sep 2018

Ale miliony zien sa dokazu cez neveru preniest..lebo majú čo zvázit..A dokazu zas doverovat partnerovi- casom..Milovat ho mozu stale..V dobrom i v zlom ..ci pred oltarom, ci vstupom do vztahu sú uz tak nastavene. Nutne opakovanie nevery nie je pravidlom..z osobnej skusenosti z okolia mi je prave naopak dokazom..ze vztah po prevalení nevery.. bizardne zazije skor pozitivny restart..Ale to uz je praca dvoch ludi..Mne sa zdá..ze autorka je viac soknuta z vynimocneho stavu v dlhorocnom vztahu..ako znechutena ..otravena nenaplnajucim vztahom a pravdepodobnym nevernikom...Maju spolu deti..a ak bola doteraz spokojna..a on preukazuje uprimnu lutost..situacia nie je taka fatalna..aby sa musela s detmi pretlkat sama...Presne..ako romiada pise...analyza vztahu..Ona vie..co dava..co dostava...co je ochotna a schopna dat..a rovnako on..Na nevere bolí to pomyslenie..co vsetko pri tom citil..a co vsetko..dal cudzej..a malo byt jej...Posepkam jej len...nemusel citit nic..a to co tej cudzej dal..by ona pravdepodobne ani nechcela..A je dost mozne..ze nebude citit ani vycitky, take..ake si predstavujeme..lebo on uz davno zabudol. Ak chcete pekny vztah..a date vam sancu..zabudnite tiez..A ani neplacte pridlho..len tolko..kolko je hodna jedna bolava skusenost. Nevera je pomerne casty fenomen..statisticky az tak..ze skoro kazda druha..co tu pise..ju zazila..A nevera bolí...a ak budete dvaja chciet...tak prebolí....Ale ci ste dostatocne silná..a on nie je nevernik...preveri az cas. ❤

hettinka
Autor odpoveď zmazal
simonkab
23. sep 2018

@hettinka preeeeboha, riesia sa tu dolezite veci a ty mas plne usta riesenia nepodstanej veci, ci boli manzelia a ci nie....RODINA je ovela vacsi zavazok ako trapny papier....zena spamataj sa uz...a radsej svoje "obmedzene nazory" nezdielaj....alebo sa radsej vyjadruj k TEME a hlavnemu problemu...lebo to ci boli manzelia, ci nie...to nie je pointa tejto debaty..vela zien tu pise zaujimave nazory na danu situaciu a ty stale len "manzelstvo..kva kva...svadba...bla bla" asi si si pomylila forum...

@smutnadusa3 budes to mat tazke, ale netlac na seba, nemusis sa rozhodnut hned...odpustit skus, mozno to zvladnes a ak nie...tak rozist sa s nim mozes kedykolvek....za vyskusanie, nic nedas 🙂

evalin88
23. sep 2018

@hettinka tak som to pochopila z uvodneho prispevku.. sorry

sinqa
23. sep 2018

@hettinka si trapna, nechapes pointu tak uz viac prosim ta nekomentuj...

hettinka
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
23. sep 2018

ja by som mu to vrátila...nie hneď, ale pomsta býva sladká...a samozrejme začala by som sa pripravovať nato, že raz ostanem bez neho - jemu to na nos vešať nebudem - jednoducho ho prekvapím....

romiada
23. sep 2018

@hettinka to ze neboli zobrati neznamena automaticky nestabilny vztah. Poznam par, ktory vychovava 3 deti bez papiera a mohli by ist prikladom niektorym manzelstvam. A problem nie je hodeny na plecia zeny... je to o tom,ze ten oklamany ma teraz pravo na rozhodnutie ci odpusti (ci to dokaze) a pojde sa spolocne dalej alebo nie. Ak sa rozhodne ze idu dalej,ten co klamal, bude musiet ustat jej vycitky, znasat sledovanie (pri znovunadobudani dovery), vylozit "karty na stol", kajat sa, priznat si chybu, dat navrhy na zlepsenie. Ani jeden nie je v lepsej pozicii. Su par...takze to je na pleciach oboch ak to budu riesit spolocne.

janulka2811
23. sep 2018

Ak ta podvedie raz,urobi to zasa ...
Neveru neodpustam,az tak harmonicky vztah ste nemali,ked ta podviedol,mozno si si to iba ty myslela a on mal nato iny nazor ... podla vsetkeho asi ano.

mijo53
23. sep 2018

@smutnadusa3 pozri si film - manželský sľub - veľmi pekný a poučný

alaguema
23. sep 2018

@moonlight1210 Plzák sa k tomu výroku sám priznáva v nejednom rozhovore, tak neviem, ako to je v skutočnosti, ja nie som jeho fanynka. Ako som napísala, je o dve generácie pozadu. Ľudia majú dnes iné povedomie a väčšina žien odmieta milosrdné klamstvá, len aby mohla klamať samu seba, lebo je závislá na manželovi. Čo je ďalšia z vecí, ktoré Plzák priznal, že neuniesol úspešnú kariéru svojej prvej ženy a potom stretol svoju druhú manželku, ktorá nemala problém byť doma. Akonáhle sú karty takto rozdané, tak tej žene - ekonomicky závislej na mužovi neostáva veľa možností, než prijať jeho zatĺkanie o nevere, ktorú pán Plzák považuje za normálnu a nie je to podľa neho zrada. Nevidím žiadny vplyv ega na to, že žena sa chce dozvedieť, ako na tom vo vzťahu je a podľa toho sa zariadiť. Jeho argument, že nebude predsa stárnucej manželke hovoriť, ako ho už nepriťahuje a radšej si nenápadne užije inde, je presne taký mačistický, ako Plzák sám. Uprednostniť milosrdnú lož pred pravdou sa dá len u osoby, ktorá je ochotná túto hru hrať. Ale sú aj takí, ktorí chcú radšej pravdu. Nie je nič neobvyklé na tom, že fyzická príťažlivosť sa vekom vytráca. Ide o to, aby sa žena mohla s týmto vyrovnať po svojom a pravdivo sama k sebe. Napokon, sú aj muži, pre ktorých to nie je také dôležité. Aj keď je ich málo.

alaguema
23. sep 2018

Ešte dodám, že to, ako si spochybnila jedinečnosť a dôležitosť človeka je presne esencia toho, čo vnímam z jeho rád. Akoby sme sa proste mali zmieriť s tým, že budeme pre muža ako ženy neviditeľné, že nebudeme zdieľať intimitu, lebo to jednoducho nejde, keď jeden z dvoch je po uši v klamstve a ten druhý to cíti. A opäť nemám na mysli sex, ale jasné a úprimné rozprávanie o svojich pocitoch, bez ktorého žiadna intimita neexistuje. Plzákove teórie, ktorý uznáva jedno manželstvo za život (aj keď on mal dve), sú s týmto nezlučiteľné. Ako môže muž, ktorý klame a zatĺka, hovoriť so svojou ženou otvorene? Logicky musí držať pod zámkom svoje tajomstvá a ona to obvykle vníma. To nie je vzťah, aký dnešné vedomé ženy chcú.

stanulienkat
23. sep 2018

@hettinka na to si ako prisla na to,ze nemali stabilny vztsh,lebo nemali kus papiera? Ver mi,ze tento papier este z nikoho rodinu neurobil. Rodina sa tvori inak. A myslim, ze ked sa to utrasie,este maju sancu. Cudzolozia aj zenati s paierom a aj veriaci. Len tam je to pokrytectvo este vacsie. Lebo ved krestsnia vlastne ani nesulozia a nemaju pudy.

katharines
23. sep 2018

@smutnadusa3 ked sa ti sam zveril, tak odpustit.

lindusss2016
23. sep 2018

@katharines ale on sa nezveril, bol nacapany, tak sa radsej priznal, aby jej to ten clovek nepovedal

katharines
23. sep 2018
lindusss2016
23. sep 2018

@smutnadusa3 no kedze islo o priznanie z donutenia, ja by som mu velmi neverila. Teda ty musis poznat okolnosti, ale tak mne to pride ako velky pech, ze za 9 rokov ta podviedol raz a zrovna ho hned aj nacapali. Myslim, ze aj ked odpustis, tie otazniky tam zostanu a pomaly vas to znici

katharines
23. sep 2018

@lindusss2016 sak niekedy nacapany chlap potom struha dobrotu. A ked sa chce polepsit, tak odpustenie je aj kvoli detom i nej samej naschodnejsia cesta.

lindusss2016
23. sep 2018

@katharines no to mozno ano, ale ona sama mu velmi neveri, ze to bolo len raz a vies ako, bez dovery je to cele na nic. A ma sa teraz stresovat, ak sa on niekde po praci zdrzi, ma uz rozmyslat s kym je, kde je? To zas bude trpiet len ona

hettinka
Autor odpoveď zmazal