Po 9 tich rokoch zúfalstvo - podviedol ma
Ahojte, potrebujem sa zdôveriť, možno len vyrozprávať, možno poradiť. Som silná žena, ktorá vždy vedela čo chce a žila šťastný život. Som s mojím partnerom 9 rokov a máme 2 malé deti. Celý vzťah bol v poriadku po všetkých stránkach, až kým neprišiel s tým, že ma podviedol, bolo to len raz (vraj samozrejme teraz mu už nemôžem veriť v ničom) miluje ma a tak ďalej a nechce nás stratiť. Nikdy som nechcela aby moje deti boli z rozvedenej rodiny, pretože viem ako to zraní dušu dieťaťa. Deti ho majú radi aj keď nebol doma často, snažil sa a venoval sa im. Ja som zúfalá, stále ho milujem, no týmto zničil všetko čo sme 9 rokov budovali. Prvý krát v živote neviem ako ďalej. 😥
@smutnadusa3 nevydavaj sa zanho
Snazte sa opravovat..nie hned zahadzovat..Skor verit..ako neverit..a lubit...a kazdy clovek..ktory bude v zivote riskovat pre podstaty..skutocne dolezite principy..bude vzdy stastnejsi..aj ked sa sklame a popali..ako ten..ktory nema odvahu..a neurobi vsetko..co moze..Aj ked sa prezentuju hrdostou..je to len strach..Lebo hrdost nikdy nie je vacsia ako skutocna laska....Nepocuvajte tych..co hovoria..neodpustila by som..nemozes byt uz stastna..Oni nech neskusia..Nikdy sa nedozvedia..co vsetko moze odpustenie priniest..Vy skuste..riskujete len to..co uz mozno nemate...a to co mate..o to sa sama nepripravite...❤
@anabella111 krasne napisane 🙂
Uniformna rada pre podvedene z mojho uhla pohladu je: vztah v nerovnovahe,treba ho vyvazit naspat. Teraz je aktualny aj druhy pribeh nevery tu na MK a myslim si ze nevera ma vo vztahu vacsinou jednu spolocnu crtu: a to nepomer casu venovany partnerovi, rodine, detom, praci, konickom. Zeny polozte si otazku preco a kde muzi beru cas a energiu na to aby podvadzali? Maju cas, nudia sa, nie su "zaukolovani" lebo im to casto zeny umoznuju svojim submisivnym chovanim. Jasne,su vzorce ktore nepustia: zena ak je matka,stara sa, muz zivi rodinu. Ale preco sa nedelit o volny cas, o domacnost, o deti rovnym dielom. Netreba sa zatvarat pred svetom ked pridu deti. Treba obcas od nich utiect (nechat vytvarat si vztah otec-dieta), aj manzelovi trosku zduchnut z dohladu (ist s kamoskami na kavu, do kina,cvicit). Lebo matka ktora na toto zabudne, OBETUJE tu zenu, tu bohynu do ktorej sa kedysi jej muz zamiloval.
@romiada ....🔝....👍
@smutnadusa3 ahoj Mám za sebou 2 dlhoročné vzťahy.V prvom bola nevera dôvodom na rozvod,a ver mi,nikdy som neurobila lepšie.V druhom je iný dôvod...Ale,neveru NEODPUSTIT. Zbaliť mu veci a nech sa ide zakopat. A never tomu,že deti budú mať nejakú traumu alebo čo. Skôr či neskôr by cítili,že niečo je zle.
Píšem za seba...ak by som sa ja niečo také dozvedela... koniec manželstva... nedokázala by som sa nad tým povzniesť a prepáčiť...ani kvôli deťom.... Vždy by som sa k tomu vracala a trápila sa...taký vzťah by nemal zmysel...
@smutnadusa3 ak to bola iba fyzicka zalezitost, ze bola prilezitost a mal sex s nejakou kockou a viac sa nebude opakovat, da sa prezit a aj zabudnut. len sa treba o tom porozpravat a on musi chciet. ak bola ta nevera, ze sa do niekoho zalubil a ma jej plnu hlavu, aj ked tebe vravi inak, to uz bude horise. lebo ho doma budes mat sice fyzicky, ale ak bude nad nou premyslat a hlavou uplne inde, ako vo vasom vztahu, to dobre uz nie je. ale asi aj to ide vyriesit, ak obaja chcu. ak nie, je to konec myslim.
@smutnadusa3 este by som k tomu dodala, chlap podvedie vtedy, ak a to nechcem byt zla, ale je to jednoducho tak, ze nedostava doma a vo vztahu, po com tuzi a co mu chyba. aj ked si ta najlepsiepsia kocka na svete a dobra mamina, daco tam asi bolo. skus aj ty porozmyslat a to nemyslim na teba v zlom, ale tak, ze potom sa to mozno uz nezopakuje a budete spokojni obaja. ja to vravim z vlastnej skusenosti a funguje to dalej v pohode, no chceli sme obaja, aby fungovalo.
@santeema no nvm, podla mna moze byt doma akokolvek vsetko ok, ak je niekde, kde ho ina zena proste zvedie a on je nadrzany, tazko sa mu bude hovorit nie a chce to uz trosku charakter, aby odolal. To je moj nazor.
@santeema
@lindusss2016 neviem ako to ešte jasnejšie povedať, no u nás bolo z tohto pohľadu všetko v poriadku. Ak už mám byť naozaj konkrétna tak sme sa v ten deň milovali a on to v ten deň urobil.
@lindusss2016 teba som tam omylom dala.
@smutnadusa3 boze, to je naozaj smutne teda. Mna by to zlomilo 😢 to mi pride uz ako strasne svinstvo. Za akych okolnosti k tomu doslo? Kde mal taku prilezitost?
@smutnadusa3 naozaj veris ze to bolo 1x? Je mi luto ale aka je pravdepodobnost? 0,0nic?
Co tu niektore zeny pisu ako si za to mozu manzelky a ako sa ma zena snazit.... ako rozum mi stoji. Budem panacikovat aby mi neusiel? No este taku nehrali.
Bohuzial osobne poznam par jedincov co doma maju tiptop manzelku a napriek tomu kade chodia tadial j...u. Len tak z pleziru.
@eeffka neviem čomu mám veriť.
@smutnadusa3 pises ze casto nebol doma. Kde bol? V praci? Ak ano, aj to je badateľne - ťaha všetko finančne?
@smutnadusa3 moj nazor je taky, ze ked ho nacapali, priznal sa radsej sam, aby si sa to nedozvedela od niekoho ineho, aby vyzeral lepsi. Neverim ze to bolo 1krat. Prepac. Jedna moznost je, ze sa priznal a mysli si, ze takymto priznanim a kvazi ospravedlnenim si zabezpecil zdanie ferovosti a ze to uprimne lutuje, a ak k tomu este pride, bude sa mu podvadzat lepsie, lebo kvazi budete pracovat na vztahu a budes verit tomu, ze on je ferovy voci tebe a bla bla. Druha moznost je, ze to naozaj bolo len raz, a ze sa teda priznal, lebo naozaj je ferovy a ked uz sa to mas dozvediet,tak radsej od neho ako od cudzich. A mozete pracovat na vztahu. Ale svadbu by som na tvojom mieste asi odlozila. No ale co ma presvedcilo, ze to asi nebolo raz a prvykrat je tvoj prispevok o tom, kedy a ako to urobil. Mal to dohodnute uz skor a to, ze bol aj s tebou v rovnaky den bol len bonus... Drzim ti palce, aby ste to nejako stastne vyriesili...
Nedá mi nenapísať reakciu na to, že si niekto myslí, že muž podvedie vtedy, keď mu doma niečo chýba ! A to žena, ktorá má na starosti deti, chodí do práce, stará sa o domácnosť, celý dom popr. záhradu má ešte rozmýšľať, čo tomu chudáčikovi ešte chýba a čo ešte musí ona spraviť aby bol jej muž spokojný ? Taký chlap čo podvedie z takéhoto dôvodu je srab a nič viac ! A vôbec ho neospravedlňuje, že to spravil len raz a podobné kecy !
Veľmi ma mrzí, čo sa zakladateľke stalo. Svadbu by som určite odložila a zistila od neho, prečo to vlastne spravil.
Ahoj, mám 23 rokov, pochádzam s rozvedenej rodiny. Sprav prosím všetko aby sa to zachovalo. Bude to asi to najťažšie obdobie tvojho života, ale fakt ostaňte spolu, ja mám zničenú psychiku, neustále v sebe hľadám identitu, nehnevám sa na rodičov, ale to že sa naši rozviedli keď som ešte bol veľmi malý vo mne ostalo doteraz. Psychika je na dne. Drží ma už len Boh.
@hettinka ale toto vsetko co si pisala sa hodi aj na zenateho. Uplne bez rozdielu. Ci su zobrati,alebo nie. Toto nema nic spolocne s manzelskym zvazkom. Je to hovado,ci spolu len ziju,alebo su zobrati.
Co znamena, ze nebol doma casto? Mozno to Vase manzelstvo klapalo prave preto, ze nebol doma casto?
Otazka rozvodu je velmi vseobecna, nie kazde dieta rozvodom trpi. Ja som mala otca agresivneho Alkoholika (na deti ale ruku nepolozil) a prosila mamu, aby sa rozviedla- co ona samozrejme odmietla. A trpela som prave tym, ze sa NEROZVIEDLA.
Ty si musim upratat hlavne v sebe, ty musis vediet, ci dokazes s nim s tou zatazou zit dalej, odpustit..jeho zrejme tazilo svedomie a preniesol to krasne na teba. Chrapun. Ale po druhej strane odvaha, ze sa ti zdoveril. Ale inklinujem k tej prvej verzii, on sa ti podla mna priznal len preto, aby sebe ulavil. Skvele, ale co a ako dalej? Na to ti tu neodpovie nik, len ty sama vies, coho vsetkeho si schopna. Ci uz pre deti, stastnu rodinu a vasu buducnost. Prajem Vela stastia pri hladani toho spravneho kroku.
Ahoj, neveru som nezažila a je ťažké radiť keď človek do toho nevidí, ale myslím, že každý z nás si zaslúži druhú šancu, že ak ho miluješ a fungovali ste dobre, že stojí zato skúsiť to znova, nielen kvôli deťom ale aj vám. Mne sa strašne páčil film fireproof, hrozne veľa pravdy v ňom je...
Je zaujímavé sledovať tu...jeden zvlastny fenomen...Ze prispevky ..kde ,,vládne"rozum..vo vyjadreniach ,,nikdy neodpustim"..,,nezasluzi si druhu sancu"..etc...nesú viac drámy(emocie) ..ako tie..kde je názor mäkcený citom..a davkou empatie........ (Nevera má realne casto len takú váhu..akú jej prisúdi ego oklamaného..A to ego je vacsinou prícinou rozpadu rodín a vztahov )..škoda....
Polopatisticky- dusevna zatvrdilost je zhubnejsi skutok proti vztahu..ako telesny akt nevery
@anabella111 v akejkoľvek neprežitej situácii začať vetu slovami.... ja by som nikdy...... je pre mňa strašná hlúposť a tí ľudia sú úplne nevedomí a v tomto nevedomí vedia narobiť veľmi veľa škody, keď sa snažia radiť alebo hrať rolu samozvaných sudcov. Ja obdivujem každý pár, ktorý dokáže problémy, nech sú akékoľvek zvládnuť a bojovať zato čo majú 🙂

@smutnadusa3 teraz je rozhodnutie na tebe, ja by som mu povedala "ok, teraz odpustím, ale už sa to nikdy nezopakuje. ak áno, ber si veci a vypadni" bez možnosti ďalšieho vyjednávania, zjednávania, proste nulová tolerancia.
ps. na toho debilného plzáka mám alergiu, aj na ten trápny výrok "zatĺkať, zatĺkať..." zakomplexovaný kváziodborník.
ps2. DÁ sa podviesť aj "iba" raz a potom už nikdy. otázne je či to "iba raz" znamená alebo neznamená rovno rozchod :-/