Po autonehode - manžel sa hnevá
Ahojte, neznáme...
Idem si po povzbudenie.
Dnes slabo pršalo, šla som po dcéru do školy, bežná záležitosť na otočku. Na hlavnej ceste v obci som zabrzdila, pretože na zastávke stál autobus a oproti išla dodávka, neprešla by som pomedzi nich. A vtom do mňa zozadu napálilo auto. BENG! Hneď som zaparkovala na krajnici pri chodníku ako sa dalo, auto za mnou tiež... Riešili sme. Auto zozadu nabité, kufor sa zle zatvára, plechy posunuté. On mal ešte horšiu škodu, predok roztrieskaný, kapota pokrivená... Pán sa veľmi ospravedlňoval a bol ochotný hneď mi škodu nahradiť. No, to je jedna vec. Druhá vec je, že môj muž sa hnevá na mňa. Ja som nehodu nezapríčila, ale vraj často chodím autom hore dole. Čím viac chodím, tým väčšia pravdepodobnosť (akože, kebyže ma na prechode zrazí auto, tak provokujem, bo veľa chodím pešo? Alebo si zlomím nohu po páde z bicykla, lebo provokujem, veľa bicyklujem??)... Veľmi som smutná, pretože škoda na aute bude preplatená z poistky vinníka, ale je to proces, nové dvojročné auto, ale čert to ber! Môj muž sa hnevá na mňa, že nie som opatrná. Že som to mohla predvídať, kukať do späťáka, nebrzdiť... Ale kua, keď vám odrazu skočí pod auto chodec, pes, lopta, nebudete brzdiť?? A oveľa prudšie, než som brzdila dnes ja... Pred dvoma rokmi som mala autonehodu tiež. Auto predo mnou sa rozhodlo v križovatke otočiť, nedal mi prednosť a vošiel mi do cesty, nabúrala som do neho. Airbagy, auto na totálku (bolo to staršie auto). Chyba na jeho strane.... Musela som to rozchodiť a fungovať s novým autom. Mám mať výčitky svedomia? Hnevám sa na muža, že sa nezaujímal, ako ma seklo v krku, dcéru tiež. Kebyže tam nie sú hlavové opierky, tak neviem, dosť silný náraz to bol... Neriešil ako prvé, či sme v poriadku, jeho zaujíma škoda na skoro novom aute! Lebo som urobila vraj znova chybu ja. :( Povzbuďte ma... Neviem, či máte podobné skúsenosti... Muž sa vzdal toho, že mi bude pomáhať s riešením papierovačiek a všetkého, musím to riešiť ja... Plakala som, pretože mi to je veľmi ľúto a sere ma, že mám takú smolu na idiotov... Poraďte...
Ďakujem za každý koment....

@bellugia buď by som ho zakaždým poprosila nech teda on odvezie/privezie/nakúpi (resp. čo najviac), alebo keby som potrebovala ja niekam ísť, tak by mu povedala, že idem teda radšej taxíkom, nech do mňa náhodou niekto zozadu nenapáli (dúfam, že máte spoločné peniaze). Alebo by som teda začala chodiť pešo. A keďže to bude trvať dlhšie, on nech sa postará o robotu, ktorú tým pádom nestihnem (navariť večeru, vyvesiť prádlo, naučiť sa s dcérou, atď.).
@natalienka12 "nevedia predbiehat" a preto su zmatkari? Si ma teda po bavila... A zvlast ked mam dieta v aute nespravam sa ako debil.. Ja bybsom skor napisala koli takym ako ty su nehody Lebo mas pocit ze ti patri svet a vtrepes sa vsade, aj ked samozrejme riskujes a ocakavas ze vsetci sa ti asi uhnu majsterka.. A koli takym debi... om pozeram v krimi kazdy bozi den nehody
@natalka13 Vow. Niektore prispevky dokazu vzdy prekvapit. Niekto nasilu chce byt vtipny a ma potrebu skomentovat. Tak rovnako surovo a prajne ti prajem, aby sa ti alebo niekomu blizkemu raz stalo tiez, ze ta niekto da dole na prechode. Spomen si potom v nemocnici dolamana na svoj dnesny zbytocny prispevok. Ze karma je zdarma. Vies pochopit rozdiel, ze v aute ma clovek aspon ochranu auta, ale ako chodec si uplne nechranena?
Osobne nevstupim na prechod, kym nevidim ocny kontakt sofera, ze ma vidi. Najma ak je tam sofer starsi clovek. Ale co chces od 70 rocneho dochodkyne. Ze pobehne a ze si vyberie okuliare, aby mala ocny kontakt, ci ju ten sofer vidi? A k tomu vecer? Nie vzdy zabranis nehode, ale aspon sa mozes pokusit o minimalizovanie toho, aby sa to stalo.
@petuskaa1 no to sa mýliš. Ja som mala tiež nedávno nehodu,prvá po 17r držania vodičáku,našťastie nič vážne. Išla som menej ako 20km rýchlosťou a dostala som šmyk,keď som dupla na brzdu. A odhodilo ma. Takže by som nesudila
@riyadh Ty vieš ako ja šoférujem? Čo ťa oprávňuje ma urážať, že kvôli mne sú nehody?
@bellugia sorry,nechce sa mi čítať všetko čo baby píšu... Tiež sa mi raz stalo to,čo tebe....našťastie manžo riešil mňa a nie auto 😔 asi by sa ma dotklo,keby viac myslel na plechy,ako na mňa a dieťa.... Auto sa dá opraviť,ale dôvera v partnera nie.... Si šikovná a samostatná žena,máš môj obdiv,keď jazdíš v Ba 😉
@bellugia tvoj muz ako sofer mohol predvidat,ze ak jazdi niekto autom po ceste vzdy je tu pravdepodobnost nehody.povedz mu ak bude auto stat doma ns parkovisku nic sa nestane.a do skolky moze vozit malu on kedze si podla neho taka nezodpovedna.moze byt rad ze sa vam nic nestalo.auto sa opravi.
@petulda333 smyk je nieco ine vtedy tazko ovladas auto,toto je iny pripad
@didiana333 Skusme si otocit situaciu. Ty pracujes a zarabas viac, muz nepracuje, alebo zaraba vyrazne menej. Kupite auto, financujes ho hlavne ty. Muz pride a povie, zlato sorry, narazil som, narazili do mna,.... Ale neboj, su to iba plechy. Chod mi kupit nejake ine. ok, stava sa. O dva roky pride. Zlato, no predstav si. Zase do mna narazili. Ale neboj, su to iba plechy. Opravia to, ale v takom buranom sa uz nebudem citit dobre. Predaj ho so stratou a mozes ist kupit nejake nove? O par rokov. Zlato, predstav si, co sa stalo .... ale neries to, su to iba plechy ... Mozes ist ... ? Co? Ty sa hnevas? No velmi si ma sklamala, ze plechy a peniaze su pre teba viac ako ja ...
@natalienka12 Nie som zmätkárka, nespanikárila som a viem obiehať a mám aj odhad 🙂 díky
@natalienka12 a teba Co opravnuje kritizovat autorka, tiez by som sa nepchala medzi bud a do davku, ked vidim ze sa tam proste nezmestim.. Pan je na vine, ma dodrziavat odstup, ak bol nalepeny a este mokra vozovka bum a mame vysledok, a prudko zbrzdit mozes hockedy, staci zeti nieco alebo niekto vbehne pred auto. A to sa mi stalo nie jeden x...
Za mňa je muž magor 🤬 a čo keď sa ti "pošťastilo" 2x za 2roky...máš proste smolu...malo by ho zaujímať, že ste v poriadku a zdravé a nie nejaké auto- áno aj napriek tomu, že je doba aká je a auto nie je hračka za 5, korún.
Ja mám smolu na autá, keď sa niečo zomelie tak väčšinou práve vtedy keď jazdím ja, ale keby mi muž ošomre, že veľa jazdím tak mu to dám vylízať, však si išla pre dieťa a nie pre jeden rožok do obchodu 😠
@natalienka12 Ked niekto naletí zozadu, VZDY, VZDY, VZDY je vinníkom ten, ktory nabúral zozadu. Nijak inak. Taky je zákon. Vodič ma sledovat premávku PRED sebou a nie ZA SEBOU. Pred sebou mal sledovat premávku vodič, ktory nabúral zozadu. Chapes ? Keby vodic dodržal bezpečný odstup, nestalo by sa tak….bezpečný odstup treba dodržiavať uplne vzdy a vsade, kludne aj v zápche a nie sa tlacit jeden na druheho. To pre vlastne dobro. Pretoze je na vine VZDY. A moze ten pred nim náhle brzdiť, aj ist 30km/hod cez mesto. Vzdy bude na vine ten vzadu.
Tak neviem, co tu pises o nejakom zmetkovani. Normalne pribrzdila. Keby pribrzdila abnormálne, tak ona by chytila to auto pred sebou.
@charliee1980 A ty si tam bola? Vies ako by to uzavrela policia? Si si ista, ze naozaj dobre poznas pravidla cestnej premavky? Odporucam dostudovat.
@natalienka12 Ty doštudovať 🤣 Nebola som tam. No take je pravidlo, ktore si sa musela ucit na teórii, tuto zakladateľka mala prekážku, zastavila a napálil ju zozadu. A kedze zakladateľka pisala, ze to ide z jeho poistky, tak vinu uznal. Takze jediny, kto tu nieco musi doštudovať, si ty. A to: ZOZADU je vzdy vinník.
@charliee1980 Aj tu cast o bezdovodnom brzdeni poznas? Ja neviem aka bola situacia, mozno mohla obiehat, len sa rozhodla, ze zastavi. A to iba tak bezdovodne nemoze. Dovod preco on uznal vinu mohol byt kludne iny. My dopravne nehody vysetrujeme vies?
@natalienka12 Ake bezdôvodne ???? Tu nebol dovod ??? Auto pred nou ti nestaci ? A v protismere autobus ? Netrep uz, prosim ta.
To, co mohla a neurobila, vodiča za nou nemusi zaujimat. Zabrzdila kvoli prekážke, bodka.
@charliee1980 A ešte raz, nebola si tam ty ani ja. Autorka to samozrejme opísala tak, aby bola nevinná.
@natalienka12 Ak poistka ide z jeho zákonnej, vinu uznal. Snad nebudem priznávať vinu, ked to tak nie je.
@petuskaa1 aký iný? Bola Mokrá cesta,stúpil prudko na cestu a mohlo ho smyknut do nej
@charliee1980 Nenapadá ťa naozaj žiadny iný dôvod, prečo vinu uznal a hneď za ňou pribehol, že škodu uhradí...no schválne, či na to prídeš
@natalienka12 Ty si normalne komisár Oriešok. Ty si to poriesila. A vypátrala. Gratulujem. Budu odmeny.
@charliee1980 Je to uplne bezne. Ale to by si musela byt v praxi. Ty Oriesok.
@natalienka12 Hlavne, ze ty si v praxi, ty ktora tu splietas o nezdôvodnom brzdení a co mohla urobit autorka….to nikoho nezaujima, co mohla. Bola vpredu, rozhodla sa zastavit kvoli dvom prekážkam. A ty riesis, “co by bolo, keby” 🤣
Možno sa muž o teba v skutočnosti zľakol a hnev je zástupná emócia. Aj na dieťa často najprv zvrieskneme, keď kamsi vletí alebo sa odniekiaľ skopŕcne, hoci v skutočnosti sme sa zľakli. Dospelí sa niekedy nevedia dostať k pôvodnej emócii. To tvojho muža neospravedlňuje, iba mi napadlo, že nemusí byť hneď odľud, iba s nejakou citlivosťou proste nevie pracovať (ako mnohí muži).
@charliee1980 Je tu viac faktorov. Ked idu dve auta. prve ma dobry vyhlad, druhe horsi. Ked sa prve rozhodne zabrzdit. 1.Vodic vopred vie, ze chce brzdit 2. ma dobry vyhlad a aj dost miesta na brzdenie. Auto za nim. 1.Vodic nevie, ze bude brzdit 2. Nema vyhlad, ani dost miesta na brzdenie kvoli autu pred nim.
https://www.bezpecnecesty.cz/cz/bezpecna-jizda-...
Tu je pekny diagram, ze v rychlosti 50km reakcna draha a brzdna draha je za sucha 28 metrov, v dazdi 33 metrov, na snehu 78 metrov. V meste a casto ani mimo mesta nikto nema odstup 28 metrov a viac od auta pred nim. Preto treba aj brzdit s rozumom, ak nechcem mat neustale rozbite auto ...
@liljana Keby nebrzdila s rozumom, asi by bola ona tou, kto by narazil do stojaceho auta pred nou. Ked je dodržaný bezpečný odstup, rychlost, vodic za nou vidí brzdové svetla. Nieco z tohto zlyhalo. Nepozornosť urcite, ostatne pravdepodobne.

@liljana tvoja mama mala asi predvidat ze po ceste jazdia auta podla tvojej logiky.
Prepac surovo napisane a je mi to luto co sa jej stalo.
@bellugia tvoj muz je asi jediny bez chyby.
Prepac ale magor. Papiere vyriesis, neboj sa. Ber to tak ze aspon sa nieco nove naucis.