icon

Po autonehode - manžel sa hnevá

bellugia
14. mar 2023

Ahojte, neznáme...
Idem si po povzbudenie.
Dnes slabo pršalo, šla som po dcéru do školy, bežná záležitosť na otočku. Na hlavnej ceste v obci som zabrzdila, pretože na zastávke stál autobus a oproti išla dodávka, neprešla by som pomedzi nich. A vtom do mňa zozadu napálilo auto. BENG! Hneď som zaparkovala na krajnici pri chodníku ako sa dalo, auto za mnou tiež... Riešili sme. Auto zozadu nabité, kufor sa zle zatvára, plechy posunuté. On mal ešte horšiu škodu, predok roztrieskaný, kapota pokrivená... Pán sa veľmi ospravedlňoval a bol ochotný hneď mi škodu nahradiť. No, to je jedna vec. Druhá vec je, že môj muž sa hnevá na mňa. Ja som nehodu nezapríčila, ale vraj často chodím autom hore dole. Čím viac chodím, tým väčšia pravdepodobnosť (akože, kebyže ma na prechode zrazí auto, tak provokujem, bo veľa chodím pešo? Alebo si zlomím nohu po páde z bicykla, lebo provokujem, veľa bicyklujem??)... Veľmi som smutná, pretože škoda na aute bude preplatená z poistky vinníka, ale je to proces, nové dvojročné auto, ale čert to ber! Môj muž sa hnevá na mňa, že nie som opatrná. Že som to mohla predvídať, kukať do späťáka, nebrzdiť... Ale kua, keď vám odrazu skočí pod auto chodec, pes, lopta, nebudete brzdiť?? A oveľa prudšie, než som brzdila dnes ja... Pred dvoma rokmi som mala autonehodu tiež. Auto predo mnou sa rozhodlo v križovatke otočiť, nedal mi prednosť a vošiel mi do cesty, nabúrala som do neho. Airbagy, auto na totálku (bolo to staršie auto). Chyba na jeho strane.... Musela som to rozchodiť a fungovať s novým autom. Mám mať výčitky svedomia? Hnevám sa na muža, že sa nezaujímal, ako ma seklo v krku, dcéru tiež. Kebyže tam nie sú hlavové opierky, tak neviem, dosť silný náraz to bol... Neriešil ako prvé, či sme v poriadku, jeho zaujíma škoda na skoro novom aute! Lebo som urobila vraj znova chybu ja. :( Povzbuďte ma... Neviem, či máte podobné skúsenosti... Muž sa vzdal toho, že mi bude pomáhať s riešením papierovačiek a všetkého, musím to riešiť ja... Plakala som, pretože mi to je veľmi ľúto a sere ma, že mám takú smolu na idiotov... Poraďte...
Ďakujem za každý koment....

sticker
mamusa123456789
16. mar 2023

@bellugia ty nemáš šťastie len na idiotov na cestách, ale aj jedného máš doma... Nechce sa mi to rozpisovať, ale pred Vianocami sa mi pokazilo auto mojou chybou, ale ze na totalku a manžel mi nič nepovedal, len ze chvalabohu, ze sa nič nestalo a do týždňa po riešil druhé a ešte ako bonus, kým nebolo druhé, tak sa pre mňa vzdal svojho, ktoré som si už mimochodom privlastnila ja a jemu nechala to nove, nie z vďaky, ale to jeho mi lepšie sadlo

zoeeoz
16. mar 2023

@bellugia necitam diskusiu, mozno sa to tu rozoberalo. ten autobus si nevidela uz z dialky ze tam stal? Ved to si musela ist uz pomaly..alebo si si brzdenie nechala na poslednu chvilu? Podla mna 2 nehody za 2 roky je dost ale na druhu stranu nemusi to nic vypovedat, proste ked sa stretnu okolnosti mozes sa aj po💩 a nic s tym neurobis🙀

mamusa123456789
16. mar 2023

@bellugia ale neboj sa, jeho to prejde a nabudúce keď niečo pokazí, tak mu to dáš vyzrat a teraz by som ho ešte kopla do riti

majkabr
16. mar 2023

A manžel nikdy nenabúral? Nemal nehodu? Ja som tiež minule nabúrala náraznikom do mantinelu a praskol . A manžel sa hneval vykrikoval, či máme málo výdavkov. Tak som mu pripomenula jeho tri búračky . Spýtala som sa ho či sme vtedy tiež mali málo výdavkov a stíchol . Uznal, že to bola moja prvá nehoda a on ich mal už viac.

zoeeoz
16. mar 2023

@bellugia omylom som to odoslala a nedopisala..hlavne je, ze sa nikomu nic nestalo..kov/plast to sa spravi 😊

aliaray1
16. mar 2023

@bellugia Ahoj, ja som prosta zena, mne keby to raz povedal pohutam pred nim, zamyslim sa a so slovami: Mas pravdu milacik, od zajtra vozis malu/ deti uz len ty ...boztek by som mu dala, zvrtla sa na pate a sla dat vanu s dajakym dobrym vonnym olejom a vylozenymi nohami...frflos jeden, sak on ti chce dobre a ty to nevidis 😉🤞🤟

misurka7
16. mar 2023

@bellugia tvoj muž je sebec, viac mu záleží na majetku čiže autu, než na to či ste v poriadku. Ja som toho názoru, že všetko sa dá opraviť alebo nahradiť ale život je len jeden. Hlavné je že vám sa nič nestalo. Ja som pred troma rokmi skončila s autom na streche. Čo už stalo sa. Auto šlo do šrotu, ale najdôležitejšie je že som v poriadku ja. Hlavne si s toho nerobte ťažkú hlavu, spýtajte sa ho, že či on pri každom brzdení pozerá do spetaka 😉 držím palce

tilly
16. mar 2023

Dievčatá, čo tu píšete, že jej muž je debil a idiot, vy máte vždy dokonalé reakcie???
A autorka, to si necháš, aby cudzie ženské kydali na tvojho muža? 🤦‍♀️

bellugia
autor
16. mar 2023

@dankanka Pretože všetko máme 1.5 km ... a nie je pešia dostupnosť... A busy chodia raz za hodinu, už som to tu niekde spomínala 🙂 Nebudem nechávať dcéru čakať v obci polhodinu na ďalší spoj, keď môžem dobehnúť... Atd..

bellugia
autor
16. mar 2023

@tilly Ak je to nutné, ale raz za deň, 4 x v týždni. Podla toho, čo treba... Dnes ráno na nákup do obchodu, večer s dcérou do mesta na plávanie... Žiadne často, kde by som tolko chodila :D Ešte aj poštu riešim raz - dvakrát za týždeň, neposielam veci (pracovná záležitosť) každý deň... Mužovi sa to ale zdá vela. By som chcela vidieť jeho fungovať...

bellugia
autor
16. mar 2023

@riyadh Slabo pršalo,zima, dieťa so šteňaťom v aute... Tak sme sa dohodli, že tie papiere vypíšeme , najprv on, pootom mi donesie, potom ja. Bol hneď ochotný aj zaplatiť, že on zaplatí, zaplatí... Ospravedlňoval sa, hneď uznal chybu... Vymenili sme si kontakty, ŠPZ, telefonne číslo, adresu... Dôverovala som mu, a prišiel... Už sme si správu o nehode podpísali, zajtra sú na rade poisťovne. Fotky z miesta mám...Máš pravdu, človek nikdy nevie, na koho natrafí.

bellugia
autor
16. mar 2023

@mary888999 :D:D Tvrdo napísané, ale ďakujem za povzbudenie!

bellugia
autor
16. mar 2023

@zoeeoz Autobus som videla, dodávka sa objavila v zákrute, preto som sa rozhodla radšej pribrzdiť a počkať, kým prejde, nie sa trieskať medzi nich... :/

bellugia
autor
16. mar 2023

@majkabr Mal presne aj takúto situáciu, že do neho niekto zozadu ťukol na križovatke. Alebo sa v pravouhlej križovatke stretol s iným autom, ktoré letelo, ale on mal dávať pozor a nestretli by sa... Všeličo sa už stalo.

bellugia
autor
16. mar 2023

@tilly A čo mám robiť, keď nadávajú? Nepoznajú ho, ale v danej situácii sa nezachoval správne a čo si budeme klamať? Tiež som na neho bola naštvaná! Že tam, kde ma mal najprv podporiť, keď videl, že sa ešte doma trasiem a plačem, lebo ma to tiež štve a je mi to ľúto, ale hold stalo sa, všelijakí vodiči sú na cestách,... sa na mňa ani nepozrie, že som nabúrala auto, nedávala pozor, že nabudúce budem chodiť všade pešo, lebo je to moja vina a podobné veci.

tilly
16. mar 2023

@bellugia nie je pešia dostupnosť, to znamená, že nie je chodník? Lebo 1,5 km je fakt malá vzdialenosť na auto. Mne by bolo trápne ťahať auto z garáže kvôli 1,5km, ale ak to nemá byť bezpečné, tak chápem.
A jeho reakcia nebola príjemná, ale zas by som ju celkom vedela pochopiť, ak sa teda neskôr uvedomil, že to bolo možno v strese. Človek v strese a v prelaknuti reaguje rôzne a nie vždy katalógovo. Nerobila by som z toho vedu. Každému sa podľa mňa stane, že nereaguje zrovna podľa predstáv okolia.
To, že si sa netrieskala nasilu medzi bus a dodávku je podla mňa dobre. Keby si sa nezmestila tak čo? Bola by väčšia škoda a ešte aj tvojou vinou, takto to aspoň nebola tvoja vina...

monqy
16. mar 2023

@bellugia tvoj muž by mal byt v prvom rade rad ,že sa nikomu nič nestalo.
Ja som mala búračku dva krát ,mojou vinou 🙈 nikdy mi nevynadal,nehundral. Bol rad ,že sme v poriadku a auto ? Veď to je len plech ktorý sa opraví.
Nemá dôvod sa na teba hnevať
Jeho to za chvíľu prejde ,keďže je to nové auto a pre chlapa dôležité ,asi mu vadí to ,že bude mat nové diely a že už ho tak výhodne do budúcna nepredáte ,keď už bolo búrane a boli na ňom menené veci 🤔

petulda333
16. mar 2023

@petuskaa1 ty si tam bola?

telly4
16. mar 2023

mna takto naburali 2x presne ako teba, ale teda moj muz sa takto nechoval a to som mala zadok spuceny na totalku. a to ze casto jazdis je vyssie riziko nehody? ja by som to vzala opacne. Cim menej budes jazdit, tym viac neista za volantom budes a tym vyssie riziko nehody! Pravda ze predvydavost a spataky spomenul aj moj muz ale nahnevany vyslovene na mna nebol.

bellugia
autor
16. mar 2023

@tilly Súhlasím. a áno, 1.5 až 2 km... Na jednu stranu od lokality, ktorú treba prejsť je obec dostupná cyklochodníkom... to sa pešo dá... Takže Asi 5 km na všetko hore dole.. Druhá strana k druhej obci bez chodníka, chodí sa cez cestu, potom cez pole... nové ulice, kde ešte nie sú domy... hej, je to odveci... Ja nemám problém na každú stranu ísť aj pešo, aj cez cestu, kde autá lietajú 90 a ísť po krajnici, je to o hubu, ale... vzdialenosť nerobí problém, ale bezpečnosť. A druhá vec... Potrebujem niekam ísť - nákup neodnesiem iba vo vaku, dcéru neodprevadím pešo, keď prší na takú vzdialenosť, nepôjdem na poštu keď mám plnú tašku zásielok, atd.... 🙂

bellugia
autor
16. mar 2023

@monqy Presne tak, jedná sa o to, že keby sme auto predávali, kleslo na cene.... Nemyslím, že by sme ho predávali, ale vždy sa ho snaží držať v čo najlepšej kondícii, dokonca pozoroval, či nenechávam od nechtov škrabance na laku pri kľučke! Do čerta, veď to nie je normálne! Žiadne auto užívaním už nie je ako nové, či má 5 tisíc km alebo 15 tisíc, ako naše... Mrzí ma to...

bellugia
autor
16. mar 2023
charliee1980
16. mar 2023

Je to, podla mna, prvotná reakcia muza, ze je nahnevaný na teba. Nehodu si jednoznačne nezapríčinila ty a on nemoze vstrebať to, ze auto je roztrieskane a bude stat v oprave. No to aby si este aj dozadu predvídala a pozerala do spätného a nebrzdila, ked to vpredu potrebujes 🤦🏽‍♀️ Nech sa ukludni. Auto bude znova opravené.

bellugia
autor
16. mar 2023

@charliee1980 Veru tak. Ďakujem... za povzbudenie.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
natalienka12
17. mar 2023

@bellugia To, ze ste sa takto dohodli, neznamena, ze si neurobila chybu ty. Ano aj ty si spanikarila. Najviac nehod je kvoli takymto zmatkarom, nevedia predbiehat, jazdia pomaly, nemaju odhad. Takze muz to asi takto vyhodnotil a ja ho chapem. V kazdom pripade to dusno, co mate momentalne doma, to nebude len tym autom, ale tam budu vaznejsie komunikacne problemy.

kroska18
17. mar 2023

@anetka34 Na to je jediný liek - svokra viac nikde nevoziť. Kde tí chlapi berú tú nadradenosť pri šoférovaní.
Tiež si myslím, že hlavné je, že sa nikomu nič nestalo. A kto dlho jazdí bez nehody, má len šťastie. Lebo denne vstupuje do dakých nevypočitateľných situácií, že riziko nehody môže len znižovať, nie však vylúčiť.

erika6628
17. mar 2023

Pomoc, neviem si ani predstaviť, že by môj muž takto reagoval... šoférujem stále, ale aj tak som raz oškrela auto na parkovisku, a raz mi otrhlo v noci na ceste speťák, ale to nebola moja vina auto v protismere išlo v mojom pruhu, ani nezastavilo a raz sme mali s mužom totálku, za volantom bol muž, ale jednoducho auto nedalo prednost na cervenej... a raz nám ukradli fungl nové auto, lebo som nezaparkovala v garáži...ale jeho rrakcia bola vždy len či sme ok, čo tam po aute...prudko zabrzdiť môžeš hocikedy... dávať pozor môžeš ale niekedy to jednoducho neovplyvníš, ... z tej jeho reakcie sorry ale je to pako... auto bude vždy len vec aj keď nové...

petuskaa1
17. mar 2023

@petulda333 staci mi len normalne rozmyslat,moj muz je pretekar a sam povedal ze keby je dodrzana rychlost taka skoda sa nestane

milanemila
17. mar 2023

@bellugia oooch a k tomu, ze muz ti hovori, ze mas chodot pesi, tak ok a ty mu napis zoznam kam vsade ma on teda odviezt a odprevadit vasu dceru a posielala by som mu aj nakupny zoznam vzdy ked treba, ze ty proste bez auta xy cinnosti nevies efektivne vykonavat, tak nech ich robi on kt ma “dovolene” soferovat 🤷🏼‍♀️