icon

Po autonehode - manžel sa hnevá

bellugia
14. mar 2023

Ahojte, neznáme...
Idem si po povzbudenie.
Dnes slabo pršalo, šla som po dcéru do školy, bežná záležitosť na otočku. Na hlavnej ceste v obci som zabrzdila, pretože na zastávke stál autobus a oproti išla dodávka, neprešla by som pomedzi nich. A vtom do mňa zozadu napálilo auto. BENG! Hneď som zaparkovala na krajnici pri chodníku ako sa dalo, auto za mnou tiež... Riešili sme. Auto zozadu nabité, kufor sa zle zatvára, plechy posunuté. On mal ešte horšiu škodu, predok roztrieskaný, kapota pokrivená... Pán sa veľmi ospravedlňoval a bol ochotný hneď mi škodu nahradiť. No, to je jedna vec. Druhá vec je, že môj muž sa hnevá na mňa. Ja som nehodu nezapríčila, ale vraj často chodím autom hore dole. Čím viac chodím, tým väčšia pravdepodobnosť (akože, kebyže ma na prechode zrazí auto, tak provokujem, bo veľa chodím pešo? Alebo si zlomím nohu po páde z bicykla, lebo provokujem, veľa bicyklujem??)... Veľmi som smutná, pretože škoda na aute bude preplatená z poistky vinníka, ale je to proces, nové dvojročné auto, ale čert to ber! Môj muž sa hnevá na mňa, že nie som opatrná. Že som to mohla predvídať, kukať do späťáka, nebrzdiť... Ale kua, keď vám odrazu skočí pod auto chodec, pes, lopta, nebudete brzdiť?? A oveľa prudšie, než som brzdila dnes ja... Pred dvoma rokmi som mala autonehodu tiež. Auto predo mnou sa rozhodlo v križovatke otočiť, nedal mi prednosť a vošiel mi do cesty, nabúrala som do neho. Airbagy, auto na totálku (bolo to staršie auto). Chyba na jeho strane.... Musela som to rozchodiť a fungovať s novým autom. Mám mať výčitky svedomia? Hnevám sa na muža, že sa nezaujímal, ako ma seklo v krku, dcéru tiež. Kebyže tam nie sú hlavové opierky, tak neviem, dosť silný náraz to bol... Neriešil ako prvé, či sme v poriadku, jeho zaujíma škoda na skoro novom aute! Lebo som urobila vraj znova chybu ja. :( Povzbuďte ma... Neviem, či máte podobné skúsenosti... Muž sa vzdal toho, že mi bude pomáhať s riešením papierovačiek a všetkého, musím to riešiť ja... Plakala som, pretože mi to je veľmi ľúto a sere ma, že mám takú smolu na idiotov... Poraďte...
Ďakujem za každý koment....

sticker
matullienka
15. mar 2023

@liljana no podľa tvojho sudenia si mala dávno vrátiť vodičák, áno v jednom prípade autorka na vine nebola kdežto ty áno, tak dúfam, že ti tú tvoju neschopnosť dal patrične niekto vyzrat, lebo žiadny pricetny človek si nesadne do auta s letnými gumami keď je poľadovica. Sama vodu kazes a víno piješ. Pritom sama si nehodu zapríčinila vlastnou hlúposťou

flimelka
15. mar 2023

@liljana niektore situacie sa nedaju ovplyvnit, s tym ma proste nepresvedcis. Nudny sofer tiez nie je zaruka toho, ze sa nic nemoze stat. Su vodici, ktori proste riskuju a to sa nevyplaca, no su aj taki, co si fkt davaju pozor, no a aj tak sa proste stane

matullienka
15. mar 2023

@flimelka ona sama ako nudný šofér spôsobila vlastnou hlúposťou nehodu tak o čom tu chce kázať?

liljana
15. mar 2023

@matullienka Zima ten rok prisla skor a boli sme v zahranici, ze neletis v ten den menit disky. Takze ak padne necakane poladovica tento rok skro a v 30tke tuknem do auta predo mnou, ze sa mu odrie naraznik, mam vratit vodicak? Nie si tak trosku mimo?
Aj odvtedy na aute mavam vlastne cely rok zimne gumy, nemam cas prehadzovat. Tak mam pokoj. Trochu vyssia spotreba, ale lepsie brzdi v lete, aj v zime. Takze podla tvojej logiky nemusim nic vracat. :D

mk1111111111
15. mar 2023

Moje nervy, to sa tu neda citat. Nebola si na vine, to, co tu mudrlantky typu "mala si davat vacsi pozor a predvidat" vcetne Tvojho muza, je asi tak na dve veci. Ten za Tebou mal predvidat, to hovoria pravidla cestnej premavky a nie, co si kto prikrasli. Manzelovi odkaz, nech chodi po deti sam, ked sa mu nepaci, ze do Teba niekto vrazil, ked sa dostatocne nevenoval riadeniu a nedodrzal dostatocny odstup, alebo budes chodit po deti, ak Ti kupi lietajuce auto, aby si za vsetkych v cestnej premavke nemusela rozmyslat.

matullienka
15. mar 2023

@liljana lenže čítaj, že ona do nikoho nenarazila a ty si z nej urobila človeka pomaly ktorý nie je schopný šoférovať bez nehody, prečo by sa mali tvoje pochybenia posudzovať inak ako jej? Či keď ide o teba tak si v tom nevinne lebo milión výhovoriek

matullienka
15. mar 2023

@liljana a keď si už taká múdra prosím ťa nastuduj si ako fungujú zimné gumy v lete asi sa neprehadzuju pre nič za nič, takže áno mala by si vrátiť vodičák

liljana
15. mar 2023

@matullienka Bud za hviezdu, daj este nieco. Na aute mozes mat, co chces, ak to vyhovuje technickemu preukazu a dodrzis dezen. Ja mam na aute vzdy aspon 5mm dezen. Inak reaguje zimna a letna zmes, hlacny point je ze zimna guma sa v lete rychlejsie opotrebuje. Mne to nevadi, bezpecnost so zimnym dezenom aj v lete je pre mna prvorada. Takze ak to policajtom nevadi, ty mi mozes akurat fukat.

matullienka
15. mar 2023

@liljana no hlavne, že soposobujes nehody kade chodíš svojou zodpovednosť gratulujeme

maciatkolulu
15. mar 2023

@amelia89 ja tak všeobecne uvažujem, teda v BA ja keď držím odstup tak sa mi vždy, ale VŽDY niekto drbne do tej správnej medzery a je po odstupe....a môžem sa snažiť akokoľvek. Presne ako pisala
@petulda333, skus si zajazdiť v ba v špičke aj s odstupom. Asi si dlho nejazdila, teda vsetky, čo tu spomínajú bezpečný odstup. Nuž a k chlapovi, ako tu tiež niekto spomínal, tam je viac ako buchnute auto, ale reálne za dva roky mat jednu totálnu a jeden zobrať zadok, je buď obrovská smola, alebo nie celkom dobre soferske znalosti. Nuž a ze ma papiere vybaviť sama... A? Véd chlap ma upratovať, starať sa o decko, vstávať v noci, zarábať, tak žena je schopná vybaviť poistnú udalosť. Ci?

mk1111111111
15. mar 2023

@liljana uz radsej nepis, sama seba zhadzujes. Nastuduj si pravidla cestnej premavky a nevkladaj do nich Tvoje dojmy. Dakujeme

liljana
15. mar 2023

@matullienka ano? A ake? Jedina moja nehoda za 30 rokov sposobila skodu sluzobnemu autu, stromu a mojmu egu. Odrety lak na narazniku predo mnou dvakrat NERATAM za nehodu. Najazd cez milion km.
Kolko mas najazdene a kolko nehod si sposobila ty?

gab
15. mar 2023

@liljana to ako tu prezentujes svoj nazor by som predpokladala, ze si uplne bezuhonny sofer bez jedinej chybicky, a ako spravny vodic si mala tiez predvidat niektore situacie a dodrziavat pravidla cestnej premavky. Takze by bolo fajn sa pozriet na tvoje chyby a az potom kritizovat inych .
Ako sa hovori, kto si bez viny, dvihni kamenom.

matullienka
15. mar 2023

@liljana spôsobila si 3 nehody vlastnou hlúposťou a to stačí, tak nesud druhého. Ona na rozdiel od teba ani v jednom prípade nebola označená za vinníka. Ty v dvoch a čo ty považuješ za nehodu alebo nie je irelevantné lebo v oboch prípadoch vnikla škoda

liljana
15. mar 2023

@matullienka Prestan fabulovat. Jedna nehoda. Tukes do naraznika sa ani neriesil. Ja na rovinu poviem, co sa mi stalo, ty si nepovedala nic. Vies iba utocit. Budeme podla teba brat vodicaky tym, co jazdia bezpecne desiatky rokov bez nehody a budeme ich davat tym, co su neustale zapleteni v nejakej nehode. Potom sa nedivme, ze ozraty vybehne autom na zastavku a zabije 6 ludi. MK rulez.

matullienka
15. mar 2023

@liljana ja som za 15 rokov nemala ani jednu predstav si a to jazdím denne ale nejdem na rozdiel od teba čo nehody si už spôsobila nikoho odsudzovať

nika898
15. mar 2023

@bellugia necitala som diskusiu. Je to chlap ktorý je citlivý na auto. Je veľa takých aj môj manžel riešil každý škrabance na aute a aj keď mne niekto na parkovisku osuchol dvermi auto. Stane sa bežná vec. Ty za to nemôžeš. Vôbec si to nevycitaj. Vyrieš si papiere na poistku a manžela o ničom neinformuj. Možno si potom uvedomí ako hlupo sa správa. Držím palčeky aby bolo auto čím skôr hotové a mohla si fungovať ✊🍀❤️

liljana
15. mar 2023

@matullienka
ja som za 15 rokov nemala ani jednu .. a co mas fabiu, jazdis 25km denne?
Klames. Jedna nehoda za 30 rokov je podla teba "no hlavne, že soposobujes nehody kade chodíš svojou zodpovednosť gratulujeme". Co mas problemy s porozumenim citaneho textu?

vroni
15. mar 2023

@petulda333, ten clovek za nou na vine je. Uplne fuk, ci to auto soferoval muz ci zena alebo pes. Spoza autobusu mohlo vybehnut decko, mohla tam byt prekazka, ktoru auto za nou nevidelo, proste je nemyslitelne, aby som nabrala auto stojace za autobusom. Jasne, ked na rovnej ceste zacne bez zjavnej priciny flekovat auto predo mnou, tak nemam sancu do neho nevpalit. V obci, pri autobusovej zastavke, no way. Nielen podla prava, ani podla logiky. Mam vodicak cez 30 rokov a najazdene milióny kilometrov po vacsine velkomiest v Europe. Toto by si na spoluvinu stojaceho auta neuhrala ani v Tirane a to sa tam jazdi hodne divoko.

matullienka
15. mar 2023

@liljana nie nespôsobila predstav si nie každý jazdí na letných gumach cez poľadovicu ako ty a ešte sa nazýva zodpovedným človekom. Stačí po tebe čítať a človek si urobí obraz sám

amelia89
15. mar 2023

@maciatkolulu ako sorry ale ja jazdim v Prahe a to je uplne iny level ako Bratislave. A odstup uplne normalne dodrzujem, na nikoho sa nelepim. A ked sa mi tam niekto drbne no tak zase ziskam odstup ako necham co mi chces povedat ze “v blave je vela aut tak nedodrzijeme odstup“ ci čo nechapem.
ja viem ze vodici su vselijaki ale autorka stale za autobusom v dedine, ako tam asi tak mala dodrziavat odstup za autom za sebou?

oblecenie99
15. mar 2023

Ja chápem, že sú to vybavovačky, chápem, že to auto je drahé, ale je to stále len len auto, vec, spotrebný tovar, do riti. Nuž tak sa stalo, chvalabohu sa nikomu nič nestalo. Nie, nestane sa to nabudúce, ak ten vzadu za ňou bude predvídať.

Mám takého otca, raz do NÁŠHO (rozumej do môjho a manželovho) auta nacúval jeden pán, my sme stáli pred obchodom na opačnej strane cesty, úplne na kraji, cesta ako letisko, on cúval od obchodu a nestačil mu jeden pruh, ani ten druhý, ale potreboval oblúk ako autobus a nacúval do nášho auta, zadné dvere sa museli komplet vymeniť. Akurát sme boli na ceste k našim, čiže sa to ututlať nedalo. Ja som sedela vzadu, nestihla som ani vyskočiť a zatrúbiť, manžel bol v obchode a navyše sa vôbec nedalo počítať s tým, že ten druhý šofér urobí takúto blbosť. Môj otec na nás! vrieskal nepríčetne, že to je určite naša chyba, lebo načo sme išli autom, načo sme museli ísť do toho obchodu a načo sme stáli v blízkosti debila.

maciatkolulu
15. mar 2023

@liljana napríklad v at by si nevysvetlila,že prišla skorá poľadovica, máš predpovede počasia, tobôž keď ideš mimo, by si zaplatila takú pokutu, že by si sa pos..., plus poisťovňa by ti nedala ani cent a výhovorka, že nemáš čas meniť gumy je úplne od veci 2x do roka 20 min to stojí mňa a hold dávam pozor na prvé mrazy a to som v oblasti, kde sneží a mrzne naozaj par dni. Zimné gumy sú základ bezpečného šoférovania. A nepresvedčí ma, že proste si nevedela, že bude mrznut. Ako ja si myslím, že som fakt dobrý šofér, ale stačí sekunda nepozornosti a môže byť problém, áno aj z mojej viny. Nie som dokonalá. Nie raz(priznávam) som si povedala, kur... to co som spravila... Odsoferovaneho mam viac než dosť. Ale nemyslím si, že som dokonala bytosť. Človek chyby robí, normálny. Môže mať aj smolu. Ja som kvôli susedovi tutkla auto v garáži. Nadávala som, ale žiaľ bola to moja vina, mala som ostať stáž a on sa mal točiť. Teraz viem. A ano, aj som drbla do auta predomnou. Bola to MOJA vina. Ponáhľala som sa, pre hucala som ja a aj auto 2 križovatky na oranžovú, on sa rozhodl, že tretiu neprelwti, ja som nestihla zabrzdiť,dakujem bijú, že nebol nikto na prechode... A cítim sa byť dobrým šoférom...

liljana
15. mar 2023

@matullienka Si uplne v poriadku? Ked udrie 10 oktobra poladovica, tak nikto tam nemal zimne gumy.

maciatkolulu
15. mar 2023

@amelia89 ty si vážne nepochopila, čo som napísala? Ak nie, tak nevadí. 🤪😉

matullienka
15. mar 2023

@liljana no ja som na rozdiel od teba, si sama výhovorka pokiaľ sa jedná o tvoju osobu.

liljana
15. mar 2023

@matullienka Este raz si normalna? Davam svoju kozu na trh a otvorene poviem, co sa mi kedy stalo a vraj som sama vyhovorka? Vysledok? Na tejto stranke sa bud potlapkava po pleci, alebo sa na niekoho utoci. Nikdy nehovor nic o sebe, iba das material do ruky permanentym hejterom. Vzdy sa tvar dokonalo, ze nerobis chyby. Zostava uz len poklepat na celo.

amelia89
15. mar 2023

@maciatkolulu prepac ale to co je za diskusiu? co som mala na tom nepochopit ? napisala si ze v Bratislabe je tazke dodrziavat odstup a ze autorka nema dobre soferske znalosti, a naco ma teda oznacujes - ja som ti na to odpisala ze z mojich skusenosti aj vo vacsom meste sa odstup dodrzat dá. A tvoje odpoved je ze nemas odpoved a smajlik,ok👏🏻🤷🏽‍♀️😅

matullienka
15. mar 2023

@liljana no a vidíš ty sama priznávas že chyby robíš ale druhého ideš súdiť, pritom autorka chybu na rozdiel od teba nespravila. Ale predpokladám, že keď si buchla tie nárazníky tak tiež bol na vine asi ten pred tebou, že? Veď ako inak

liljana
15. mar 2023

@matullienka V poladovici to bola moja chyba. Ked skocil taxi na brzdu, tak to sposobil on. Formalne je na vine ten vzadu. Dnes s odstupom casu mi je to uplne jedno, beriem si ponaucenie. Davam si pozor na neskusenych soferov vpredu, ci im neprepne a dam si radsej dvojity odstup.. Nechcem mat pravdu a rozbite auto. Starosti, auto straca na hodnote, burane nikto nekupi. Jedine na nahradne diely alebo to zataja a tak predaju
Ked ti niekto skoci znenazdajky na rovnej ceste na brzdu, vola sa to vybrzdovanie. A nezelam ti, aby si to zazila.