icon

Po autonehode - manžel sa hnevá

bellugia
14. mar 2023

Ahojte, neznáme...
Idem si po povzbudenie.
Dnes slabo pršalo, šla som po dcéru do školy, bežná záležitosť na otočku. Na hlavnej ceste v obci som zabrzdila, pretože na zastávke stál autobus a oproti išla dodávka, neprešla by som pomedzi nich. A vtom do mňa zozadu napálilo auto. BENG! Hneď som zaparkovala na krajnici pri chodníku ako sa dalo, auto za mnou tiež... Riešili sme. Auto zozadu nabité, kufor sa zle zatvára, plechy posunuté. On mal ešte horšiu škodu, predok roztrieskaný, kapota pokrivená... Pán sa veľmi ospravedlňoval a bol ochotný hneď mi škodu nahradiť. No, to je jedna vec. Druhá vec je, že môj muž sa hnevá na mňa. Ja som nehodu nezapríčila, ale vraj často chodím autom hore dole. Čím viac chodím, tým väčšia pravdepodobnosť (akože, kebyže ma na prechode zrazí auto, tak provokujem, bo veľa chodím pešo? Alebo si zlomím nohu po páde z bicykla, lebo provokujem, veľa bicyklujem??)... Veľmi som smutná, pretože škoda na aute bude preplatená z poistky vinníka, ale je to proces, nové dvojročné auto, ale čert to ber! Môj muž sa hnevá na mňa, že nie som opatrná. Že som to mohla predvídať, kukať do späťáka, nebrzdiť... Ale kua, keď vám odrazu skočí pod auto chodec, pes, lopta, nebudete brzdiť?? A oveľa prudšie, než som brzdila dnes ja... Pred dvoma rokmi som mala autonehodu tiež. Auto predo mnou sa rozhodlo v križovatke otočiť, nedal mi prednosť a vošiel mi do cesty, nabúrala som do neho. Airbagy, auto na totálku (bolo to staršie auto). Chyba na jeho strane.... Musela som to rozchodiť a fungovať s novým autom. Mám mať výčitky svedomia? Hnevám sa na muža, že sa nezaujímal, ako ma seklo v krku, dcéru tiež. Kebyže tam nie sú hlavové opierky, tak neviem, dosť silný náraz to bol... Neriešil ako prvé, či sme v poriadku, jeho zaujíma škoda na skoro novom aute! Lebo som urobila vraj znova chybu ja. :( Povzbuďte ma... Neviem, či máte podobné skúsenosti... Muž sa vzdal toho, že mi bude pomáhať s riešením papierovačiek a všetkého, musím to riešiť ja... Plakala som, pretože mi to je veľmi ľúto a sere ma, že mám takú smolu na idiotov... Poraďte...
Ďakujem za každý koment....

sticker
som_realistka
15. mar 2023

@liljana môžeš predvídať akokoľvek, a stane sa, mne raz vynadal chlap keď som mu 'nedala prednost", bola som na hlavnej😀, našťastie sa nič nestalo

januarova
15. mar 2023

@bellugia je to chumaj. Inak sa ako chová?
Lebo že sa hnevá na teba, ok, si dospelá, ale že sa nerozpráva s dcérou???? Koľko rokov má dcérka?
Teraz už musí len vychladnúť, ale nie je to ok.

simona20201309
15. mar 2023

@bellugia ukázal sa.... chatakter. Ja som exovi rozbila jeho milované auto 3x. Tretí krát totálka. Za tie roky, kedy aj bolo najhoršie mi to ani jediný raz nevyhodil na oči. Ani jediná výčitka. A to som bola vždy na vine ja! Vždy bol rad, ze žijem
Takže by som sa zamyslela, s kým žiješ.....
Naposledy som cuchla úplne nové auto, ktoré som mala 2 týždne (neodhadla som velkost). Muž to síce rozdychaval, bol to len škrabanec (za 4500e) ale taktiež mi nepovedal ani slovo, len ze mam byt opatrnejsia.

simona20201309
15. mar 2023

@bellugia a ze si urobila ZNOVA chybu ty? Znova? Takže v jeho očiach robíš stále chyby ty?

petulda333
15. mar 2023

@vroni prečo by toto mal predvídať,bežné obieham autobus na zastávke. To,že si ona na poslednú chvíľu rozmyslela,že sa nevojde,nie je jeho vec

petulda333
15. mar 2023

@lenka.25 jasneeee

lenka.25
15. mar 2023

@petulda333 áno , predstav si , že jasne . AJ v tlačivách pre poisťovňu ked vypisovali , aj keby bola zavolaná polícia ( neviem či bola ) je úplne jasný vinník , tak naozaj nerozumiem , o čo ti ide

gabika0825
15. mar 2023

@bellugia Tak muž asi nebude veľmi empaticky. Jemu sa asi nič na ceste nestalo a asi keď jazdí on tak je na ceste sám zrejme. Trošku by som porozmyslala do budúcna ak je taký aj v iných veciach. Nastane nejaká nešťastná nedajbože udalosť a dá ti to za vinu? Pritom to tvoja vina nebola? Vodič za tebou si má držať odstup a jazdiť tak aby stihol dobrzdiť ak by náhodou. Čiže bola to vina vodiča za tebou. Keby sa to stalo opačne tak čo by muž povedal? By na teba ešte aj nakričal aká si neschopná a ty by si plakala v kúte? Ja by som si premyslela dobre takýto vzťah. Pri takýchto situáciách sa ukazuje práva tvar toho druhého.

vroni
15. mar 2023

@petulda333, pretoze je uplne bezne, ze niektori nepredbiehaju. Žiadna neobvykla situacia, ktora ta prevalcuje. Tak isto ako automaticky spomalim, ked vidim chodca pri prechode. Proste vec ktora je v cestnej premavke casta. Nie som jasnovidec, aby som predokladala, ze niekto porusi predpisy (bude sa vrtiet v krizovatke alebo neda prednost), ale ze niekto zabrzdi za autobusom je uplnu ukazkovy priklad, kedy predvidat mas. Fuk, ci by som ja obehla a ja sa zmestila. Druhy šofér to moze vidiet inak. Nic nezvycajne.

moonikajan
15. mar 2023

@liljana veru nemala tvoja kamarátka tú pani zraziť. Mala predvídať keď ju videla na bicykli, je neopatrná, mala dávať väčší pozor, ke´d dávam pozor na všetky strany (aj či niekto kuká do mobilu a nebrzdí keď niekto pred ním stojí)...Asi tak ako ty k autorke si sa vyjadrila však?

milanemila
15. mar 2023

@bellugia mne je uplne smutno ked toto citam, jasne ze aj tebe je urcite luto aj auta, ale ako je mozne ze jeden otec rodiny sa viac zaujima o auto ako o to ci sa nieco nestalo jeho zene a dcere :( mala by som rovnake pocity ako ty a smutok by vystriedal hnev, kde by som mu poriadne dala najavo, ze sa chova ako kreten. Ja nerada soferujem a hlavne muz kupil aj mne na pouzivanie drahe auto, tak stale mu hovorim, ze sa bpjim ze ho niekde oskrem alebo tak a on mi vzdy povie, ze nekupil drahe auto ale bezpecne pre mna a nase deti a aj tak ma havarijnu poistku 🤷🏼‍♀️ a nech nevymyslam a nebojim sa o nejake plechy. Ja ked tu citam v roznych diskusiach aki su chlapi chrapuni, tak vzdy idem za mojim muzom a chvalim ho aky je super otec a manzel 🙈

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
petulda333
15. mar 2023

@lenka.25 o nič. Všetky ste sa pustili do šoféra za ňou. No aj ona je na vine. A úprimne nie vždy sa dá odstup dodržať. Či ty vždy ideš niekoľko metrov za autom? Neverím,to je nereálne. A ďalej,keď jej niekto napísal,že mala predvídať,tak ste to vysmiali. No šofér za ňou,už predvídať mal. Zaujímavé. Dvojaký meter. Takisto jej chlap,áno,možno nemal tak reagovať. No on asi vie ako autorka jazdí,plus 2nehody,ktoré znejú čudné a podľa tejto urobila /robí chyby. Preto zrejme taká jeho reakcia. Možno on,by nám napísal aj iné veci. Ktovie.

zuzuliatko18
15. mar 2023

Muži tieto veci ťažšie nesú. Ale je na zamyslenie, že ho viac netrápilo, či si ty s dcérou ok, ako.auto.
Ja som tiež rozbila auto, najskôr to vyzeralo, že len trošku, no narazila som prelom do stĺpa a keď to pozrel opravar, trafila som strašne veľa.casti motora. Auto pár ročne, oprava by vyšla skoro ako.rovnake jazdené. Muž prišiel , ale prve ho zaujimalo, či som ja ok, potom.riesil auto. A pár dní.trusil poznámky, že sú s tým starosti, tak som mu rázne povedala, že ma to mrzi, nemohla som to ovplyvniť (stratila som na pár sekúnd vedomie) a bola som celá happy, že mi v ceste stal len kovový stĺp, pretože kúsok ďalej bola zastávka MHD. Potom sa našťastie uvedomil.

katkine_terapie
15. mar 2023

@bellugia ak odhliadnem od toho, ze ked ty si nevidela dodavku, lebo bola v miernej zakrute, nemohol ju urcite vidiet ani ten za tebou, mozno nevidel ani ten bus, mozno si zabrzdila prudsie a on uz to nemal sancu ubrzdit. Kazdopadne, z pohladu prava, je on vinnik (aj ked objektivne chyba mohla byt na tvojej strane, co netvrdim, ze bola) V tomto pripade sa prisudi chyba/vina tomu, kto nabura zozadu, aj ked vlastne nema ako narazu zabranit. A mozno ked si to popisala muzovi, tak usudil, ze si oba razy chybu spravila ty, ale z hladiska DP je to chyba druheho vodica. Preto, asi povedal, ze zas si spravila chybu ty. Nech by to bolo akokolvek, reakcia tvojho manzela je neprimerana - v provom rade sa zaujimam o zdravie. Stalo sa mi nieco podobne. Isla som autom z kopca a za kopcom bola odbocka, dala som smerovku, ale kedze tam odbacalo aj ine auto z inej cesty, musela som mu dat prednost, tak som pribrzdila. Za mnou z kopca vsak isiel kamion a ten to uz neubrzdil a napalil do mna. Zosrotoval mi cely zadok auta. Prve som volala muzovi a jeho prva reakcia ci sa mi nic nestalo. Potom som volala PZ. A nasledne sefke do prace, ze co sa stalo a ze pridem neskor. Jej prva reakcia - preboha nestalo sa ti nic?. Takze, myslim, ze vas problem bude asi trosku hlbsi. Najmä, ak v aute sedelo aj vase dieta.

trgypadl
15. mar 2023

Tu by sa mal zamysliet kazdy sofer, hod do mna kamenom ak si bez viny, takych co sa tvaria, ze soferuju bez jedineho omylu by som niekam kopla. Prudko moze clovek zabrzdit z akejkolvek nepredvidanej situacie..... Za to ma byt autorka navine? Autorka dôležité je, ze ste ok, plechy sa opravia, drz sa hlavu hore. Chlapi niekedy nevedia reagovat v určitých situáciách

matullienka
15. mar 2023

Hlúpe komentáre si nevšímaj z niektorých mám pocit, že oni by ten autobus normálne preskočili a pokračovali v jazde, lebo neviem si inak predstaviť ako inak by riešili situáciu keď oproti ide auto. Dufam, že do nich keď niekto 2x buchne samé radšej vrátia vodičák.
Mužovi daj chvíľu čas možno to predycha a bude dobre, hod s ním reč ak je problém, že jazdis často tak mu povedz, že od zajtra vozí a vyberá dieťa zo školy on a nediskutuje s s ním o tom viac. Toto sú situácie, ktoré nikoho netešia ale svet sa kvôli nim nezrúti. Dôležité, že sa vám nič vážne nestalo

petulda333
15. mar 2023

@trgypadl tak ale zas,prečo by mal byť navine ten za ňou. Si predstav,že ideš a auto pred tebou prudko zabrzdí a ty do neho buchnes. A vína je tvoja,bolo by to fér? Áno,mal by byť odstup,ale dobre vieme,že nie vždy sa dá dodržať. Ja osobne nehadzem vinu na nikoho konkrétne. Len obviňovať šoféra za ňou a nazývať ho kretenom,mi nepríde správne. Zvlášť keď autorka sama píše,že prudko zabrzdila ,lebo si rozmyslela,že sa nevojde. Chyba na oboch stranách.

simca06022011
15. mar 2023

@bellugia nechaj ho nech vypeni, môže byt aj v strese. A šoku. Nervy, auto riešiť, možno sa aj bojí o teba, zľakol sa... ja somtiez také nervy chytila.ked chlap rozbil auto na totálku ( tiež nie jeho vina)... ale v podstate keď som sa ukludnila a deň si odrevala, bola som rada, že to bolo také dobré auto a nič sa mu nestalo. Byt to nejaká plechovka, neboli by z toho iba modriny. Je to len auto.
Ak bude múdry, jeho problém. Hádam nebudeš chodiť peši, aby náhodou do teba niekto netušil. My sme mali obdobie ze som mala náhradný nárazník v pivnici :D toľko chodila autom ze v kuse niečo niekde sa stalo. Tam babka v Bratislave zmení smer na križovatke, hentam niekomu nejdu brzdy, nevyhadzuje smerovky... alebo opitý spoluobcan sa na bicykli v plnej rychlosti vyruti dole kopcom a vrazí ti do auta :D proste to nevymysis. To je život🙂)) a keď je to tak nejaký jeleň ti pristane na streche ( reálne sa známemu stalo pred rokmi medzi bb a zv )
A keď to tata neprejde treba mu trosku žalúdok vyčistiť. Nech sa preberie. Chuďa malá.

petulda333
15. mar 2023

@katkine_terapie ty si to napísala úplne presne. Podľa zákona je síce na vine šofér za ňou,ale..... A áno,u nich bude asi aj iný problem

zorkahorka
15. mar 2023

Neboj sa, predycha to a bude ok, to je len počiatočne bububu. Ved si nebola na vine ty, mas skratka posledne dva roky smolu. Alebo za tym autom citit este nejaky iny problem? Pisala si,ze ti vytkol, ze casto chodis na aute. Zrejme sa na to hneval aj predtym a teraz ti to naplno natrel

nepic
15. mar 2023

@bellugia
Aké nové? dvojročné auto už nie je nové. A ja som síce chlap, ale poslal by som ho do pi.. aj s jeho šerblom. A naviac keď to ani nebola tvoja chyba.

liljana
15. mar 2023

@moonikajan Treba lepsie citat. Kamaratka sla na bajku, starsia pani na aute jej nedala prednost. Pani odbocila na hlavnej dolava, kamoska oproti sla rovno, mala prednost. Narazila bajkom do auta, ktore krizovalo cestu a preletela jej cez kapotu hlavou do obrubnika. Princip je ten, ze ak je niekto starsi a uz je neisty v soferovani, nech radsej nesoferuje. Niekomu robi problem iba soferovanie v noci, zrak, atd. Tak nesoferujem vecer a v noci.

amelia89
15. mar 2023

@bellugia tvoj muz je idiot, lebo keby bola ta nehoda akakolvek ale niekto nabural zozadu do teba - to proste nech sa na to pozries z akejkolvek strany tvoja chyba to byt nemoze. Je mi to luto, moj muz by mi toto v zivote za vinu nedal a @liljana ma pobavila ze “mas drzat odstup”. Pravidlo c 1 z autoskoly - drzat odstup na ten ZA TEBOU,preto ked do teba nabural auto zozadu aj v pripade ze si zabrzdila prudko je VZDY na vine on - ma drzat odstup. Ako asi tak autorka mala drzat odstup zo zadu džízs…..

mateson
15. mar 2023

@liljana aj keď by auto bolo na šrot, hlavne je ,že si v poriadku. Toto by povedal môj chlap ( a nie, na nové fakt nemáme). Tobôž keď tam bolo dieťa. Aj keď by posunula všetky nosníky na svete, tak čo?? Pred vianocami mi švagor s rakovinou pankreasu povedal, že všetko sú hovadiny, všetko pamätaj si to! Mladý chlap, perfektný. Po vianociach zomrel. Takže autorke odporúčam , vykašli sa na to. A ak tvoj chlap nie je ten s ktorým si v pohode ( neviem ,nepoznám ho) tak aj naňho.

liljana
15. mar 2023

@mateson Aj tak nesuhlasim. Ak viem o niekom, ze kazdu chvilu bura, nedam mu svoje dieta do auta. A ani aj k nemu nesadnem. Ale vy svoje kludne dajte a teste sa ze sa nahodou nikomu nic nestalo. Ako je mozne, ze niekto ma 1-2 nehody za zivot a niekto kazde dva roky da auto na pana na totalku?
Islo len o to, ze niekedy staci proste jazdit ako nudny sofer. Hlavne ak vysledok je jazdenie bez nehody.

veroniak12
15. mar 2023

Nie je ako ti poradit. To sa proste stalo a manzel k tomu celemu zaujal neprimerany postoj. Proste sa stalo, ako chapem veci okolo aut beru chlapi proste inak, no ty si za to nemohla a mohol byt rad, ze sa tebe nic nestalo

goodidea
15. mar 2023

@bellugia počkaj...on sa nerozpráva s dcérou?

matullienka
15. mar 2023

@liljana pre pána čítam tvoje komentáre a ty si tak mimo, že to snáď ani možné nie je. Splietas piate cez deviate a nemá to ani hlavu ani pätu. Čítanie s porozumením si zrejme na ZŠ ani nepochopila a vlečie sa to s tebou doteraz

liljana
15. mar 2023

Beriem sa za nudneho sofera. Najazdene cez milion km. Cerstvo po vodicaku otuknuty strom, dvakrat v 30tke odrety naraznik auta predo mnou. Ako autorkin pripad. Raz kvoli skorej poladovici, raz v dazdi, ze si to sofer predo mnou rozmyslel a necakane skocil na brzdu. Raz narazili do mna zozadu na dalnici, ked sme stali v zapche, retazova havarka. Tam sa nedalo nic robit. Cize za 30 rokov mam na konte jednu mnou zavinenu nehodu kvoli malo skusenostiam, kde skodne bolo moje auto a strom. A raz vrazili do mna. Cize nehody sa stavaju, ale aj tie sa daju zredukovat vdaka pozornemu jazdeniu. Ale nesrotujem auto kazde dva roky ... Ludia, co sedia so mnou v aute, sa mozu vzhladom na sofersku historiu citit bezpecne. Ja sa necitim uplne bezpecne v aute s niekym, co za dva roky zosrotoval dve auta.
Vsetko, co hovorim od zaciatku je, aby autorka prehodnotila styl jazdenia, aby sa jej a dcere na buduce nic nestalo. Ze ludia jazdia ako blazni, ze obcas musi mysliet aj za nich. A vy ste sa tu na mna zosypali ako krdel vran, lebo nepotlapkavam nikoho po pleci, ze nevadi. Ved hlavne ze sa nic nestalo. A ked sa na buduce stane a dalo sa tomu vyhnut, tak co ...
@matullienka Na idiotske komentare nebudem reagovat.