Po autonehode - manžel sa hnevá
Ahojte, neznáme...
Idem si po povzbudenie.
Dnes slabo pršalo, šla som po dcéru do školy, bežná záležitosť na otočku. Na hlavnej ceste v obci som zabrzdila, pretože na zastávke stál autobus a oproti išla dodávka, neprešla by som pomedzi nich. A vtom do mňa zozadu napálilo auto. BENG! Hneď som zaparkovala na krajnici pri chodníku ako sa dalo, auto za mnou tiež... Riešili sme. Auto zozadu nabité, kufor sa zle zatvára, plechy posunuté. On mal ešte horšiu škodu, predok roztrieskaný, kapota pokrivená... Pán sa veľmi ospravedlňoval a bol ochotný hneď mi škodu nahradiť. No, to je jedna vec. Druhá vec je, že môj muž sa hnevá na mňa. Ja som nehodu nezapríčila, ale vraj často chodím autom hore dole. Čím viac chodím, tým väčšia pravdepodobnosť (akože, kebyže ma na prechode zrazí auto, tak provokujem, bo veľa chodím pešo? Alebo si zlomím nohu po páde z bicykla, lebo provokujem, veľa bicyklujem??)... Veľmi som smutná, pretože škoda na aute bude preplatená z poistky vinníka, ale je to proces, nové dvojročné auto, ale čert to ber! Môj muž sa hnevá na mňa, že nie som opatrná. Že som to mohla predvídať, kukať do späťáka, nebrzdiť... Ale kua, keď vám odrazu skočí pod auto chodec, pes, lopta, nebudete brzdiť?? A oveľa prudšie, než som brzdila dnes ja... Pred dvoma rokmi som mala autonehodu tiež. Auto predo mnou sa rozhodlo v križovatke otočiť, nedal mi prednosť a vošiel mi do cesty, nabúrala som do neho. Airbagy, auto na totálku (bolo to staršie auto). Chyba na jeho strane.... Musela som to rozchodiť a fungovať s novým autom. Mám mať výčitky svedomia? Hnevám sa na muža, že sa nezaujímal, ako ma seklo v krku, dcéru tiež. Kebyže tam nie sú hlavové opierky, tak neviem, dosť silný náraz to bol... Neriešil ako prvé, či sme v poriadku, jeho zaujíma škoda na skoro novom aute! Lebo som urobila vraj znova chybu ja. :( Povzbuďte ma... Neviem, či máte podobné skúsenosti... Muž sa vzdal toho, že mi bude pomáhať s riešením papierovačiek a všetkého, musím to riešiť ja... Plakala som, pretože mi to je veľmi ľúto a sere ma, že mám takú smolu na idiotov... Poraďte...
Ďakujem za každý koment....

@liljana ja som nikde nepísala, že dostaneš za to pokutu pre pána fakt sa nauč čítať
@petulda333, píše, ze MOZNO pribrzdila silnejsie. Takze brzdenie v obci, pri autobusovej zastavle, za dazda, kolko isla? 30? Ak vobec. Ako sa z takej rychlosti da prudko brzdit tak, že ten za tebou neubrzdi a vpali do teba v plnej rychlosti? No nijako, fyzika je svina a iste sily proste nepripusti.
@liljana ale to je to, čo som tu písala, ty da dvojitý a do sekundy tam máš 3 auta.... A tak, že môžeš byť upl e skvelý šofér, ale proste napalis zo zadu, aj keď sa ti tam strčil, ty si mala ubrzdot a môžeš vysvetľovať, že si mala odstup. Zjavne treba ist do prahy, tam majú v centre pocas špičky všetci odstupy, nikto sa nepcha
🤣
Inak, racil si tu niekto pri vycitkach autorke vsimnut, ze ten pan, ktory do nej vrazil, sa ospravedlnoval????? Takze asi tiez nepovazoval autorku za spoluvinnika. A to tam, narozdiel od nas, bol. Asi bol, chudák, tiez nejaky neskuseny a este sa nenaucil, ze na vine bola bola autorka, lebo nepouzila spatne zrkadla (toto je v tejto dislusii vyrok storocia. Dufam, ze jeho autorka nikdy nepojde v aute za mnou. Ja totiz tiez neviem pohladom do spataku zabrániť zrazke 😵💫😵💫😵💫)
@juliet86 ale ved tak to aj je. ako co sa ma teraz obesit za to, ze niekto iny do nej narazil. bohuzial, pre niektorych chlapov je auto asi viac ako ich vlastna zena
@petulda333 Na toto musím reagovať... Prudšie som zabrzdila, ale nie tak prudko, aby mi pes na zadnom sedadle letel... Rozhodla som sa zabrzdiť, lebo to bolo v jemnej zákrute. Ale nie tak, ako keď sa brzdí, že vám niečo vbehne do cesty, že to vôbec nečakáte... Nestala som sa prekážkou v ceste... Takto to nebolo. Nebrzdila som za týchto okolností prvýkrát a auto za mnou nešlo pomaly a neprásklo do mňa hneď ale asi po 1.5 sekunde, čo som tam už stála a čakala, kým dodávka oproti prejde.
@simona20201309 Áno, už to tak býva... Ak sa niečo posere, chyba je na mojej strane. Málokedy uzná, že je to inak. Niekedy je to choré.
Nečítala som celú diskusiu, ale vidím, že podaktoré si tu môžu podať ruku s tvojím mužom 🙄 haloo, nehody sa stávajú, podstatné je, že sa nikto nezranil, plechy sa ľahko opravia.
@bellugia fakt sa netráp, a mužovi povedz, nech si skúsi predstaviť, ako by sa on cítil, keby si sa k nemu po nehode takto správala. Lebo reaguje ako pako, vážne. Keď ešte aj dcérku do toho zaťahuje 🙈 Ja som mala vlani menšiu nehodu, moju prvú a žiaľ mojou vinou a cítila som sa hrozne aj bez toho, aby mi to niekto vyčítal. V takejto situácii človek potrebuje podporu a nie výčitky
@liljana A ty kde si vyčítala, že jej jazda bola nepozorná?? Si si naleštila sklenenú guľu a videla si čo sa tam stalo?? Tak blbé až tupé pripomienky som už dávno nečítala... Dúfam, že si už spokojná a môžeš v kľude žiť ako ty najmúdrejšia na svete si jej poskytla svoj svetonázor 👏👏👏
@marsmykkok Ďakujem za koment a úvahu, že som slabá šoférka... Áno, to auto za mnou sa nabralo neviem odkial, bola to chvílka, čo mi v sekunde vybehla oproti dodávka, preto som sa rozhodla radšej počkať, žiadne prudké brzdenie, šmyky. Len som dala prednosť, lebo popri autobuse, ktorý vyčnieval do môjho jazdného pruhu, by som neprešla. Auto za mnou určite malo situáciu vyhodnotiť rovnako a neletieť. Nebolo to totiž ťuk, ale prásk!
@liljana Oo pani premudrelá sa nám urazila, tak kope okolo seba ako malé rozmaznané decko 👏👏👏 Všetci sme blbi len ty najmúdrejšia... Bez tvojich svetonázorov by sme hlúpi umreli 🤣🤣🤣 Krásne si sa predviedla a ukázala sa aká si, ale ja sa neznížim na tvoju úroveň a invektíva si odpustim... Inak staré dobré u teba platí presne, pre hlupáka, každý hlupák 😁😁😁
Prosím, nechápem, načo ste sa tu prišli niektoré hádať a špekulovať. Snažila som sa situáciu vysvetliť jasne. Nie som neskúsená vodička, mám najazdené veľa a na tom aute jazdím hlavne ja, predtým na 4 iných autách, kade kde, aj v zahraničí, aj po Bratislave šialenej a nič sa mi takéto nestalo. Dívať sa do spätného zrkadla by mi nepomohlo, keď sa potrebujem dívať hlavne pred seba, vykalkulovať tú situáciu a vyhodnotiť, že je lepšie stáť. Pretože viem, akí sú vodiči dodávok, cesta to bola úzka, v jemnej ľavotočivej zákrute. Rozhodla som sa radšej zastaviť a počkať, kým prejde dodávka. Áno, šofér za mnou sa mi ospravedlňoval, že to nedobrzdil. Letel. Letel, inak by do mňa tak silno nenarazil, bol by to len ťukes, ale on sa nabral neviem odkial (krátko predtým som vyšla na hlavnú cestu). Starší pán na starom Forde. :( Takže nehádajte sa tu ešte aj vy, to nikomu, ani mne nepomáha. Dnes sa s mužom nebavím, hoci on sa mi ešte neprihovoril, ale tvári sa v pohode... Som znechutená a mám z toho starosti. Nemám odvahu ísť ani po tie rožky do obchodu autom (máme všetko vzdialené 1.5 km, tu sa chodí hlavne autom, busy chodia raz za hodinu, sme v prímestskej časti ). O všetko sa v domácnosti starám ja, takže nákupy, pošta, pracovné stretnutia, vozenie dcéry na krúžky, všade chodím tým autom ja... Mám na ňom najazdených asi 12 tisíc km... Takže si nemyslím, že som si od muža zaslúžila výčitky, ale snažím sa to pochopiť z každej strany. Každopádne ďakujem za názory, idem variť obed, až teraz, lebo ma stále bolí krčná chrbtica a pravé rameno od toho nárazu. Čaute.
@liljana Bože žena, choď si dat lexaurin lebo tebe už nič iné nepomôže 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ reagujem na teba lebo ty máš blbé a premudrelá pripomienky, hovorí sa tomu diskusia, ak by si náhodou o niečom takom nikdy nepočula. K tvojej úrovni sa vyjadrovať nebudem, lebo ty žiadnu nemáš...
@bellugia Nič nikomu nemusíš vysvetľovať, dôležité je že si ty aj dcéra ok, všetko ostatné je nepodstatné. Blbé komenty si nevšímaj, niektoré z neba padli múdre ako rádia. K tvojmu mužovi len toľko, že by ma to mrzelo ale ako sa urazil tak sa odrazí. Hlavne nezvaľuj chybu na seba, nehody sa stávajú, to len ten kto nič nerobí, nič nepokazí...
@bellugia inak ja by som som na tvojom mieste mužovi hodila kluce od auta a zoznam s nákupom a nech sa páči môže sa realizovať aby si nabudúce uvedomil aké hlúposti ti rozpráva. Ideálne nech ten nákup urobí bez auta a nezabudni, že ti dochádza prášok na pranie, mlieko a balík minerálky by sa tiež hodil
A ešte doplním, že môj muž aj UZNAL, že ten pán spravil chybu a že je to blbec, lebo nejazdí opatrne, poznáme takých vodičov! Pred takými treba zapínať aj blikačky, lebo brzda im nestačí, letia, lepia sa, robia problémy. Ale na druhej strane, keď opravíme auto, že ho predáme, a vraj budem chodiť pešo! Iste... Takže vyhodnotenie je také, že aj keď nie som vinník, dívame sa na to z rôznych uhlov, mohlo to byť aj tak aj onak, aj inak som možno mala čosi spraviť, ale to sú špekulácie. Situácia a okolnosti boli , aké boli, nechcela som sa zraziť s dodávkou, beng, niekto to nevyhodnotil za mnou. S tým som ja už nič urobiť nemohla :( Nemusíme tu riešiť úplne jasnú situáciu, vinník je jasný. :( A to som taká obozretná, tak si všade dávam pozor... Aj celú republiku som dvakrát prešla sama s dcérou v aute... A toto sa mi tu v dedine stane. Na nervy :( Ďakujem všetkým za povzbudenia.
Do mňa nabúral zo zadu keď som išla autom. Hore brehom pred nami kolóna zabrdila som a on do mňa
Mala som úplne nový Peugeot mal 2 mesiace a co už 😀 odvtedy sa debilne zatvára kufor nedá sa to poriadne opraviť. Ale muž bol s tým ôk. Mal by byť rád že sa tebe nič nestalo.

Inak, nadava sa tu na reakciu manzela, ze nie je nadseny. Ale co by robila samozivitelka s detmi, kebyze rozbije uz svoje druhe auto za 2 roky. Auto mesiac(e) nepojazdne, stratilo na hodnote, vsetko si plati sama. Aj dalsie nove auto. Kazda dalsia havarka = nove starosti. Poistovna nikdy nevyplati plnu sumu ... vzdy je tam amortizacia ...