icon

Po autonehode - manžel sa hnevá

bellugia
14. mar 2023

Ahojte, neznáme...
Idem si po povzbudenie.
Dnes slabo pršalo, šla som po dcéru do školy, bežná záležitosť na otočku. Na hlavnej ceste v obci som zabrzdila, pretože na zastávke stál autobus a oproti išla dodávka, neprešla by som pomedzi nich. A vtom do mňa zozadu napálilo auto. BENG! Hneď som zaparkovala na krajnici pri chodníku ako sa dalo, auto za mnou tiež... Riešili sme. Auto zozadu nabité, kufor sa zle zatvára, plechy posunuté. On mal ešte horšiu škodu, predok roztrieskaný, kapota pokrivená... Pán sa veľmi ospravedlňoval a bol ochotný hneď mi škodu nahradiť. No, to je jedna vec. Druhá vec je, že môj muž sa hnevá na mňa. Ja som nehodu nezapríčila, ale vraj často chodím autom hore dole. Čím viac chodím, tým väčšia pravdepodobnosť (akože, kebyže ma na prechode zrazí auto, tak provokujem, bo veľa chodím pešo? Alebo si zlomím nohu po páde z bicykla, lebo provokujem, veľa bicyklujem??)... Veľmi som smutná, pretože škoda na aute bude preplatená z poistky vinníka, ale je to proces, nové dvojročné auto, ale čert to ber! Môj muž sa hnevá na mňa, že nie som opatrná. Že som to mohla predvídať, kukať do späťáka, nebrzdiť... Ale kua, keď vám odrazu skočí pod auto chodec, pes, lopta, nebudete brzdiť?? A oveľa prudšie, než som brzdila dnes ja... Pred dvoma rokmi som mala autonehodu tiež. Auto predo mnou sa rozhodlo v križovatke otočiť, nedal mi prednosť a vošiel mi do cesty, nabúrala som do neho. Airbagy, auto na totálku (bolo to staršie auto). Chyba na jeho strane.... Musela som to rozchodiť a fungovať s novým autom. Mám mať výčitky svedomia? Hnevám sa na muža, že sa nezaujímal, ako ma seklo v krku, dcéru tiež. Kebyže tam nie sú hlavové opierky, tak neviem, dosť silný náraz to bol... Neriešil ako prvé, či sme v poriadku, jeho zaujíma škoda na skoro novom aute! Lebo som urobila vraj znova chybu ja. :( Povzbuďte ma... Neviem, či máte podobné skúsenosti... Muž sa vzdal toho, že mi bude pomáhať s riešením papierovačiek a všetkého, musím to riešiť ja... Plakala som, pretože mi to je veľmi ľúto a sere ma, že mám takú smolu na idiotov... Poraďte...
Ďakujem za každý koment....

sticker
bellugia
autor
15. mar 2023

@matullienka No veď dnes asi do obchodu nejdem, lebo iba kvôli rožkom a mlieku si nejdem robiť cestu. :(

bellugia
autor
15. mar 2023

@liljana
@misinka20 Prosím, ak nemáte nič konštruktívne k téme, nehádajte sa tu ako dve sliepky, je to zbytočné. Dík.

misinka20
15. mar 2023

@liljana ešte si kopni, možno budeš mať potom lepší deň 🤣🤣🤣🤣👏👏👏

misinka20
15. mar 2023

@bellugia Akože sorry nemám pocit, že by som "pani" nejak urazila, ale to čo tu predvádza to je už zábavné 😁😁😁

bellugia
autor
15. mar 2023

@ariannazara Tak ten kufor, to ma mrzí, lebo plechy sa opravia, ale kufor neprilieha dobre, auto sa dá zamknúť len na kľúč, inak nie... Vkuse mi senzor hlási, že je kufor otvorený, pričom je zabuchnutý... :( Toto je prúser no :(

liljana
15. mar 2023

@misinka20 Ked ti k zabave staci toto, mas asi mentalne velmi chudobny zivot.

bellugia
autor
15. mar 2023

@misinka20 chápem, ale zbytočne na to reagovať.

misinka20
15. mar 2023

@bellugia Máš pravdu...

matullienka
15. mar 2023

@bellugia dobrý servisak ti aj kufor dá doporiadku neboj nič, žiadna kaša sa neje taká horúca ako sa uvarí

lenka.25
15. mar 2023

@bellugia veď dajte auto do autorizovaného servisu , pôjde to z PZP vinníka , nebudete platiť nič a auto vám tam dajú do poriadku, aj ten kufor , v tom nevidím žiaden problém .

simona20201309
15. mar 2023

@liljana nie si ty náhodou učiteľka v MS?

vroni
15. mar 2023

@bellugia, to mi je luto, ze to muzovi takto udrelo na mozog. Ak myslis, ze mu ticha domacnost pomoze upratat si v hlave, tak fajn. Ale davala by som pozor, aby si to chlapskou logikou nedal dokopy tak, že ved ma pravdu, ani si neprotestovala. Pokial na nom nevidis, ze mu to vrta v hlave, tak urcite nemlc. To je najhorsie, co mozes urobit (cim nechcem povedat, ze na chlapa treba zacat ziapat a vytrieskat ho kladivom. Hoci ja by som presne na to mala chut 😇)

liljana
15. mar 2023

@simona20201309 Ty nie si nahodou uradnicka na urade prace?

simona20201309
15. mar 2023

@liljana som v šoku z tvojich reakcií... vnímam ta úplne inak ako sa tu prezentujes. Ale sme len ľudia, každému občas rupnú nervy, však? Ale keď sa tu už občas prezentujes ako učiteľka v MS, tak by si sa potom ovládať mohla, a vyhýbať sa nadavkam...
Nie nie som uradnicka

liljana
15. mar 2023

@simona20201309 Chodim tu slusne diskutovat. Kludne mi ludia mozu vyvratit nazor, nikto nie je dokonaly a hlavne dva nazory na rovnaku situaciu mozu byt oba spravne. Ale slusne. Neznasam urazky, davanie dole a anonymne honenie si ega. Tie nalozim vzdy kazdemu naspat, aby nelutovali, ze obisli naprazdno. Su ludia, do ktorych si urciti ludia, radi zacinaju, lebo strapnovanie a davanie dole inych im z nejakeho dovodu robi dobre. Co sa rozplacu, ked im niekto ublizi. A su taki, kde sa im neoplati, ktorych radsej obidu a hladaju si lahsi ciel. Lebo viem ublizit naspat tiez.

marseillefan
15. mar 2023

@bellugia Daj mužovi trošku času, aby vychladol... teraz je iracionálny, lebo sa o teba bojí, zrejme sa bojí aj o vaše dieťa, plus ako sa spomínalo, tak autonehoda (aj keď je nezavinená), tak spôsobí škodu obidvom stranám, aj keď poisťovňa opravu preplatí, môžu tam zostať nejaké skryté vady, ktorých sa už nezbavíš. Asi ho to všetko tak dokopy štve, preto reaguje takto hlúpo. Verím však, že čoskoro dostane rozum...

aniara
15. mar 2023

@bellugia myslim, ze pan manzel by si mal urovnat priority! Ja na jeho mieste by som bol vdacny, ze (1) nikomu sa nic nestalo, (2) ze dcera v aute nebola, (3) ze vinnik ma poistku, ktora skodu zaplati.

Auto je len vec, da sa kupit nove! O zdravi (zivote) to neplati. Uprimne, pri tej poslednej vete, ze mas taku smolu na idiotov mi hned napadlo, ze hovoris o manzelovi! Clovek jednoducho robi chyby. Aj majstrovi sveta sa pri soferovani obcas nejaka chyba podari (vid F1 = doslova majstri sveta). Ano vela veci sa na cestach predvidat da (napr. spomalit do krizovatky aj ked mam prednost, alebo cakat ze chodec/dieta vybehne spoza autobusu a pod), a niekedy to jednoducho nepomoze. Kludne sa to moze stat aj jemu! Urcite nemaj ziadne vycitky! Aj keby to bola byvala tvoja chyba no a co! Stane sa, skoda sa zaplati, zdravie/zivot je dolezitejsie!

Najlepsie podla mna urobis, ked si papierovacky vybavis sama (aspon to nebudes musiet pocuvat), bud prenho vzorom, ukaz mu, ze aj ked to nebola tvoja chyba, prevezmes za situaciu zodpovednost, vybavis, vyriesis a vsetko bude fajn!

bellugia
autor
15. mar 2023

@marseillefan Ďakujem, verím, že dostane rozum. Ono, nebolo to treba pre nikoho túto nehodu. :( Zvlášť ak máme iné starosti a nie všetko funguje, ako by malo... toto zamrzí. Ja tomu rozumiem...

bellugia
autor
15. mar 2023

@aniara Pokúsim sa... Vďaka za názor 🙂

gab
15. mar 2023

@bellugia povahu tvojho muza poznas sama, ale ja tomu hovorim horuca dubova hlava, najskôr hovori a potom rozmysla. Dva taketo exemplare mam doma 😅 , neviem co je horsie ci v mladsom alebo starsom vydani 😉 a nie vzdy je to lahke. Vo svojej podstate su to dobri chlapi, ale chybu nepriznaju, hlavne ked jazyk predbehne hlavu.

bellugia
autor
15. mar 2023

Nové zistenia, manžel sa bol pozrieť na auto s kľudom. Zvonka v podstate na aute nič nevidno, ale celý zadný nárazník je vtlačený dovnútra o pár cm, preto ani kufor dobre neprilieha, nedá sa dostať ani k rezerve v kufre, dekel sa nedá otvoriť... Tak povedzte mi, aký náraz to musel byť? :( Či je na vine moje brzdenie, alebo jeho neprimeraná rýchlosť? :(

maciatkolulu
15. mar 2023

@bellugia aké máte auto? Aké auto mal čo narazil? To tiez závaží.

bellugia
autor
15. mar 2023

@maciatkolulu Suzuki Ignis a on mal nejaký starý Ford.

simca06022011
15. mar 2023

@bellugia to sa stava, moj otec takto isto dopadol, z vonku nic, a nakoniec skoda velka, lebo cele to posunulo... proste niektore auta to nedavaju :D

dixitka
15. mar 2023

@bellugia Samozrejme, že na vine je ten, čo do teba buchol - ty aj keby si neviem ako dupla na brzdu, auto za tebou má mať taký odstup, aby to ubrzdilo, a to je jedno, či si ty zastavila kvôli autobusu, chodcovi alebo akurát padol pred teba asteroid. Vodič, čo do teba nabúral, buď nedodržal odstup alebo sa dostatočne nevenoval premávke. Každopádne škodu ti uhradia z PZP vinníka, takže to nerieš… on je na tom horšie, keďže zrejme havarijnú na starom aute nemá, takže si opravu zacvaká sám.

bellugia
autor
15. mar 2023

@dixitka Asi áno... Ďakujem za povzbudenie, zdieľam rovnaký názor...

ahhola
15. mar 2023

Bellugi... Pozri sa na to ze takto... Mozno dobre, ze sa chap vyventiloval a vyrsil takto za "tepla". Možno máš slona v porceláne, ktorý myslel tak ako mal... Nestalo sa im nič??? Ale v šoku vyrazil zo seba len tie najnižšie pudy, lebo... Nevieme prečo. Možno si myslel, ze si ho chlapi v robote budu doberať, ze buras kazdy rok🤗ktovie, ked nepovie.
Ale.
V rodine ženská zhavarovala, ona je fitipaldi 🎼dvjeste v mjeste trista z mista🎼 a predviedla 3 bočné premety do poľa s deťmi jej muž sa zachoval ukážkovo, ako tu píšete ze by sa mal. Z jeho milovaného jeepu ostalo také akoby orkanom ožuvane oceľové jadro, ale oni nemali ani škrabanca. Lenže decka už pár rokov mohli mať vodicaky a nemajú sa k tomu a tento chlap jej to po rokoch začal hadzat na tanier, ze vďaka nej sú takí nemožni.💔

spadnutaslivka
15. mar 2023

prečítam si komentáre dodatočne, ale presne toto by malo zahŕňať sľubované "v dobrom, aj v zlom"... keď sa nemôžeš spoľahnúť na jeho pomoc, tak je to fakt dosť naprd. Jasné, nervu môže mať na začiatku každý, nie vždy si udržíme chladnú hlavu, ale potom by sa mal k tomu postaviť ako chlap a byť ti oporou. To neznamená, že musí papiere vybehať za teba, ale že aspoň prestane na teba kydať, zhodnotíte spolu následné kroky a ponúkne pomoc/radu. Ale nehody sa žiaľ stávajú. Horšie by bolo, keby si niekoho zrazila. Až to by zistil, čo sú problémy a výčitky svedomia.

arasidka123
15. mar 2023

@bellugia... idiot...so mnou sa môj ex nebavil týždeň predtým ako som mala nastúpiť do roboty, lebo som povedala, že budem chodiť autom....a potom...kdekoľvek som šla, vždy som počula...dávaj pozor na auto ..

blondtana
15. mar 2023

@bellugia chlapi sú zaťažení na svoje autá, my sme tiež pred 2 rokmi kúpili nové auto a môj muž mi vkuse, už 2 roky, rozpráva, ako mám jazdiť opatrne, aby som naše "autíčko" nerozbila/nepoškodila, lebo na nové nemáme a oprava by stála pomaly ako to auto a čuduj sa svete, pred týždňom ho ťukol on, tiež nedal pozor a ťukol zo zadu do auta na križovatke...v prvom rade som sa zaujímala, či sa nikomu nič nestalo a potom som mu to nedarovala, najmä kvôli tomu, že tu 2 roky do mňa hustí, aby som predvídala a dávala pozor a on pozor nedal (a to ja na ňom jazdím určite viac ako on)...ale teda potom doma už som bola v pohode a určite som sa netvárila nahnevane, či urazene 😉...ale tiež ti dám za pravdu, na cestách jazdí veľa exotov, ja si veľa ponadavam za volantom, človek veru musí veľmi dávať pozor na mnohých "samovrahov" v cestnej premávke 🙈

vili111
15. mar 2023

@bellugia Aj keby každý rok moja žena mala poistnú udalosť na aute tak ani okom nežmurkem na ňu.
Nevimením pár plechov za spokojnosť a pohodu vo vzťahu.