icon

Po autonehode - manžel sa hnevá

bellugia
14. mar 2023

Ahojte, neznáme...
Idem si po povzbudenie.
Dnes slabo pršalo, šla som po dcéru do školy, bežná záležitosť na otočku. Na hlavnej ceste v obci som zabrzdila, pretože na zastávke stál autobus a oproti išla dodávka, neprešla by som pomedzi nich. A vtom do mňa zozadu napálilo auto. BENG! Hneď som zaparkovala na krajnici pri chodníku ako sa dalo, auto za mnou tiež... Riešili sme. Auto zozadu nabité, kufor sa zle zatvára, plechy posunuté. On mal ešte horšiu škodu, predok roztrieskaný, kapota pokrivená... Pán sa veľmi ospravedlňoval a bol ochotný hneď mi škodu nahradiť. No, to je jedna vec. Druhá vec je, že môj muž sa hnevá na mňa. Ja som nehodu nezapríčila, ale vraj často chodím autom hore dole. Čím viac chodím, tým väčšia pravdepodobnosť (akože, kebyže ma na prechode zrazí auto, tak provokujem, bo veľa chodím pešo? Alebo si zlomím nohu po páde z bicykla, lebo provokujem, veľa bicyklujem??)... Veľmi som smutná, pretože škoda na aute bude preplatená z poistky vinníka, ale je to proces, nové dvojročné auto, ale čert to ber! Môj muž sa hnevá na mňa, že nie som opatrná. Že som to mohla predvídať, kukať do späťáka, nebrzdiť... Ale kua, keď vám odrazu skočí pod auto chodec, pes, lopta, nebudete brzdiť?? A oveľa prudšie, než som brzdila dnes ja... Pred dvoma rokmi som mala autonehodu tiež. Auto predo mnou sa rozhodlo v križovatke otočiť, nedal mi prednosť a vošiel mi do cesty, nabúrala som do neho. Airbagy, auto na totálku (bolo to staršie auto). Chyba na jeho strane.... Musela som to rozchodiť a fungovať s novým autom. Mám mať výčitky svedomia? Hnevám sa na muža, že sa nezaujímal, ako ma seklo v krku, dcéru tiež. Kebyže tam nie sú hlavové opierky, tak neviem, dosť silný náraz to bol... Neriešil ako prvé, či sme v poriadku, jeho zaujíma škoda na skoro novom aute! Lebo som urobila vraj znova chybu ja. :( Povzbuďte ma... Neviem, či máte podobné skúsenosti... Muž sa vzdal toho, že mi bude pomáhať s riešením papierovačiek a všetkého, musím to riešiť ja... Plakala som, pretože mi to je veľmi ľúto a sere ma, že mám takú smolu na idiotov... Poraďte...
Ďakujem za každý koment....

sticker
lacibo
15. mar 2023

@bellugia moze sa stat kazdemu..nevravim..ale zase treba stale pozerat do spatneho a vzadu sledovat tak ako vpredu a zabezpecovat si odstup..chapem aj tvojho muza..nehneva sa na teba, ale tvoj styl jazdy..podla mna

bellugia
autor
15. mar 2023

@arasidka123 No, nie žeby odkázal, že dávaj na seba pozor, ale že na auto :D No téda!

bellugia
autor
15. mar 2023

@vili111 Múdro napísané, Vili

sticker
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bellugia
autor
15. mar 2023

@zoro9836 Nový... dvojročný, facelift či ako sa to povie 🙂 vylepšený

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bellugia
autor
15. mar 2023

@zoro9836 No, ten čo nehodu spôsobil, havarijnú poistku na tom Fordíku nemá, takže bude musieť cvakať... :D Chcem sa opýtať, myslíte, že budú zohľadňovať, že pri ten búračke neboli volaní policajti a ani my sami sme si situáciu nefotili? Odfotila som síce moja auto zozadu aj jeho spredu, ale nie obe spolu ako stoja na ceste.... V takom šoku som bola, ruky sa mi triasli, že som bola rada, že som vôbec niečo odfotila. A áno, šikovné autíčko aj do terénu , ale aj do mesta, na krátke cesty úplne paráda.

bellugia
autor
15. mar 2023

@zoro9836 A na rozveselenie, vy ste z východu? 🙂 U nás na východze sa hovorí miesto motora agregát... a auto sa povie motor... 🙂

lenka.25
16. mar 2023

@bellugia políciu je nutne volať , ak sa neviete dohodnúť , kto je vinníkom , ak bolo niehomu ublížené na zdraví , poprípade ste poškodili iný majetok ako vaše MV , ak je podozrenie , že jeden z vodičov je pod vplyvom alkoholu , ak predpokladaná výška škody je viac ako 4000 €

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bellugia
autor
16. mar 2023

@zoro9836 Ďakujem 🙂 Budem to riešiť.

arasidka123
16. mar 2023

@bellugia 🤣hlavne že on ho buchol 3x

bloger
16. mar 2023

@bellugia Najdôležitejšie je, že sa nič nestalo tebe ani dcérke. Auto sa dá opraviť. Manžel by mal skôr stáť pri tebe. A vyriešili ste si to iba medzi sebou? Teda nevolali ste na miesto políciu? Verím ti, že si v tom nevinne. Ten pán možno neubrzdil na mokrej ceste. Ono ťažko hľadať nejakého vinníka. Netráp sa všetko bude v poriadku.

bellugia
autor
16. mar 2023

@arasidka123 Júúúj, mužovi sa tiež už všeličo stalo na Oktávke, aj jeho zavinením, aj druhým.... 🙂 V jednom prípade som bola s ním v aute a neodtrhla som mu hlavu. :P

bellugia
autor
16. mar 2023

@bloger Ďakujem, už to prehrmelo a zmieril sa s tým a uvedomil si nejaké veci. Políciu sme nevolali... 🙂

dankanka
16. mar 2023

@bellugia mne tiez hlava neberie preco vobec vytahujes auto na kratku vzdialenost..aj ked slabo prsi.. ale inak..to su proste chlapi, on vie, ze to auto bude jeho starost, mam to doma podobne..

taminka1986
16. mar 2023

@bellugia ano,mas smolu na idiotov a jedneho mas aj doma,sorry

guiseppinka
16. mar 2023

@liljana ano, predvidavo jazdit mozes, ale napr. situaciu aku mal chlap, je statisticka skoro nemozna: stojis na krizovatke, auto pred tebou zaradi spiatocku a zacne cuvat. Povies si ok, stava sa... Dalsia krizovatka asi 50m dalej, cervena, ine auto, aj tento magor zaradi spiatocku a pohne sa... Nastastie si to odniesla len spz, ktora je prehnuta na jednom mieste... A este potom ti dojde pozdrav s pokutou za rychlost 😂😂😂
Jedneho debila vykryjes, predvidas... Ale 2 na useku 50m? Alebo ked ti auto cuva po zjazde z dialnice (on cuva smerom na dialnicu)... Ides 130, aj ked na zjazde brzdis, ale 70tkou este nejdes... Cakas nieco take? Nie...

tilly
16. mar 2023

Možno sa len o teba bojí, stresová reakcia. Prejde ho to...
A fakt chodíš tak často autom? Aké dlhé trasy?

marieta777
16. mar 2023

@bruneta880 👌👌👌👌

denda007
16. mar 2023

Nic si z toho nerobte, ja som isla po chlapca do skolky, oskrela som zadne dvere o zabradlie. Moj muz je ako monk. Skoro to neprezil ale tak po case vychladol. Je to len vec, dolezite su ludske zivoty

vevesh
16. mar 2023

@guiseppinka presne - je tolko milion neprevidatelnych veci, tiez sme si zazili- nakladaku praskli 2 gumy, ked sme sli popri nom na dialnici. Dvaja blazni na sportovych sa predbiehali, az si auta rozbili par m pred nami (to, ze sa zrazia, bolo predvidatelne, ale ze zablokuju okamzite nehodou 4 pruhy uz nie), alebo auto oproti dostane smyk oproti tebe a toci ho a toci....to je jedno, kto je aky opatrny ci predvidavy vodic, osud je osud.....

pimpulienka
16. mar 2023

mna by sa môj pýtal, či som v poriadku ja.je to len materiálna vec-auto.
Nech sa zamyslí v prvom rade on.

ada218
16. mar 2023

@bellugia Ahoj...ja momentálne riešim niečo podobné...s kolegyňou do nás vrazil poľský vodič a teraz som so stlačeným stavcom na PN..... podľa mňa je hlavné, že sa nestalo nič vážnejšie a muž by mohol byť rád, že to odniesli iba plechy....takých vecí sa v živote stáva veľa a my sa musíme poučiť.. druhýkrát sa určite pripútaná,ale treba ísť ďalej...držím palce

petuskaa1
16. mar 2023

@petulda333 tam v prvom rade nebola dodržaná rýchlosť u pana.

kaloo85
16. mar 2023

Je to dobry chrapun.. gratulujem.. ze sa ani nezaujima ci sa vam nic nestalo..paradny chlap 🤦🏼‍♀️ presne v takychto krizovych situaciach sa kazdy clovek ukaze, ze co je v nom.. netrapi ho dieta a zena, ale auto..
ty sa netrap, na chybe si nebola, stat sa moze hocikomu hocikedy.. su to len plechy a 2 rocne auto nie je nove auto.. je jazdene ako kazde ine..

amelia123
Autor odpoveď zmazal
riyadh
16. mar 2023

@bellugia ja osobne bybsom fotila vsetko, aj jedno aj 2he auto a ked uz si nevolala policajtov, hned vypisat papier o nehode, kde sa on oznaci za vinnika, Lebo neskor moze vsetko popriet. Tiez do mna len "tukol" pan na parkovisku, skratka ho smyklo.. Volal policiu aby zistil komu patri auto, hned sme vypisali spravu o nehode, prefotili si navzajom OP, vymenili cisla a este ten den som do panovej poistovne nahlasila online skodovu udalost. A to mam aj havarijku, ale tak ja som natrafila na totalne korektnwho pana. Auto mam este v zaruke takze som zasla do servis, obhliadol technika, Vsetko sa riesilo cez PZP pana, dokonca som si pozicala nahradne auto, nato mas narok ako poskodeny a vsetko platila PZP pana. Poondiaty suchanec plus preliacina blatnik plus zapozicanie auta na 2t a uz me na sume2500e. Takze hlavne riadne vypisat spravu o nehode a na hlasit poistovni online.

mary888999
16. mar 2023

@bellugia Ja jazdim uz cca 15 rokov a nehodu som nemala, ale toľko krat ma stislo že musim mat anjela stražneho fakt so silnymi nervami. Ser na auto , mużovi povedz ze je chuj a že nabuduce sa pokusiš zomrieť aby si nemusela jeho dristy počuvať.. Moj muž beha aute denne desiatky km a vždy si večer vydychnem keď pride v poriadku.
Pozri , kym si nikoho nezrazila , nič sa nestalo...jeb na to.

guiseppinka
16. mar 2023

@vevesh presne... Muz, ked raz isiel kolegom, chodievali spolu na striedacku autom, tak zrazu len ho kolega budi, ze videl si?... A v strede dialnice lyzica z bagra.. hmla, dazd, a predvidaj... Lebo bezne sa taketo lyzice nachadzaju na dialnici...