Po rokoch sa ozval bývalý
Ahojte..asi sa len chcem vykecat, mozno pocut nazor, ci skusenosti inych v podobnej situacii bez toho, aby tu niekto nadaval, urazal ci fanaticky moralizoval. Pred manzelom som mala jeden vztah. Bola to najvacsia laska mojho zivota, a ja pre neho este viac. Bolo to take priam az detinsky ciste, bez klamstiev, hadok, rozumeli sme si po kazdej stranke. Po 2 rokoch sme planovali svadbu, deti...zacala som mat vsak pochybnosti, dostala som strach. Moji rodicia ho neprijali, bol z chudobnejsich pomerov, typicky chlapec z dediny, bez vysokej skoly atd. Presny opak mna v tomto smere. Avsak ja som ho videla inak...bol ku mne uzasny, pozorny, zahrnal ma sialenou laskou, bol pracovity, snazivy..no moj strach zacinal byt coraz vacsi, najma ekonomicke rozdiely zacinali byt problem, nasi sa mi vyhrazali, ja som sa bala, co s nami bude, kam pojdeme, ja som este studovala...a tak som mu nechtiac tymto vahanim velmi ublizovala, vela krat plakal, ja tiez, az som dosla k zaveru radsej sa rozist definitivne..nastalo peklo pre mna a hlavne pre neho. Pol roka nikam nechodil okrem prace, cakal ze sa vratim. A veru vratila som sa,ale az po roku a to som nevedela, ze uz ma ine dievca. Nestretli sme sa, len mi volal,kde som tolko bola, ze teraz uz ma 4 mes.priatelku, ktora ho ozaj lubi, ze mu nedovoli svedomie len tak ju teraz poslat niekam...plakal v telefone. Ze ma teraz strach on, ze ho znovu opustim, ze zas bude len on trpiet a teraz sa uz ako tak po roku spamatava, hoci ho to stale boli a ze bude uprimny, stale ma lubi a mozno aj bude, ale nebude ublizovat priatelke, lebo je to velmi dobre dievca. Tym to padlo...ja som si casom nasla ineho, vydala sa..prisla dcerka. No prislo obdobie, ked sme sa nahodne stretli, bola som s dcerkou a on mal znovu slzy v ociach :/ povedal, ze je mala nadherna, ze mohla byt takto nasa, a ze aj keby som mala 10 deti, vsetky by miloval rovnako ako mna, aj keby neboli jeho...povedala som len, ze ma stale tu priatelku, treba ist dalej a on suhlasil, ze ano, ine neostava. Ale este povedal, ze clovek nikdy nevie, mozno sa aj on ozeni, a o 10-20-30 rokov pride nieco, co nas napriek hlupemu osudu znovu vrati k sebe, lebo to tak malo byt...odvtedy sme sa nevideli, roky plynuli dalej. Obcas na neho pomyslim, poviem si, ze som mala byt odvaznejsia kedysi...a teraz pred par dnami zrazu napisal...ozenil sa pred pol rokom, stavaju si svojpomocne domcek. Blahozelala som mu, ze konecne je stastny a zije svoj sen, aj ked srdce mi busilo a rozplakala som sa. On napisal, ze toto jeho snom nie je, berie to len ako dalsiu etapu svojho zivota. Ze nieco mu chyba, len nevie co. Tak ja ze mozno dietatko, aby citil kompletnost rodiny, ved deti zboznuje. Jeho reakcia ma prekvapila, vraj deti nie, na to je casu este dost. A pomedzi ine opakoval, ze sa niekde stala chyba, ze to malo byt uplne inak, vraj sa ma nikdy nechcel vzdat. No a prosil o stretnutie...co som povedala, ze uz by nebol dobry napad, je zenaty, ja vydata a ze uz nie som davno ani tym milym peknym dievcatkom,ako si ma pamata. Napisal mi, ze som stale nadherna, presne ako si ma pamata...a ja ze to vies odkial??a on len "viem". Vraj je toho dost, co si musime povedat...az prilis vela. A co najskor. No a ja mam strach, netusim co by to so mnou urobilo, keby sa stretneme a rozpravame, tuzim ho znovu vidiet, aj ked to odmietnem, lebo to nie ke spravne a aj on sam hovori, ze nebude mi vela pisat, lebo by tazko vysvetlil zene kto som a preco si piseme..cize ani on jej nechce ublizit. Mozno ma len potrebu nejako to uzavriet v sebe uz a ist dalej. Ozaj neviem, neviem si predstavit, o com sa chce porozpravat, ved vsetko je prec a minulost nezmenime...neviem, preco sa mi ozval...co si o tom myslite?
@radkanika a este musis ratat aj s tym, ze ak ma ozaj krizu v manzelstve (hoci aj pre nejaku uplne inu vec) a jeho zena by sa dozvedela o vasom stretnuti, tak pravdepodobne kecalek zvali vinu na teba a budes mat este do cinenia so zurivou, zufalou mladomanzelkou, ktora ta bude obvinovat z krachu ich vztahu...a to ozaj nepotrebujes...nehovoriac o tom, ako tazko bude zatajit takuto nahnevanu zenu pred tvojim manzelom. ktory moze mat potom otazky...
@absurdum to je pravda... 🙂
No nic zeny, idem ja do postele, uz mam zo vsetkeho hlavu ako balon.. uvidime, co cas prinesie, mozno nakoniec ani to stretko chciet nebude a ja ho iniciovat ani nahodou nebudem. Asi to este predsa len zvazim, ak ho aj spomenie, aj podla toho, ako sa bude javit on, teraz uz ledva drzim oci otvorene, nie to premyslat...dobru noc.
@radkanika
V úvode si pisala, ze ho túžiš znova vidiet a sama nevies, ze co to s tebou urobí...
vedome ideš do toho s tym, ze mozno to s tebou zatrasie ... A este len potom budes mat problem si upratat hlavu
Pokial si v manželstve šťastná, je lepsie sa takýmto situáciam vyhýbať, kdezto ty im vyslovene nadbiehas...
Pride mi to krátkozraké..
@cervenaruza123 mna tiez jeden z prvych frajerov nechal cez sms..s odovodnenim, ze by som to osobne asi neuniesla 😀 ...potom ma stretol asi o tyzden v meste, s kamaratkami sme sa na niecom smiali...nemohol uniest, ze si kvoli nemu netrham vlasy. tak ho to zralo, ze mi vecer napisal, nech mu zabalim vsetky darceky, co mi kedy dal, ze si vecer pre ne pride 😀 tak som mu ich zabalila, prisiel a pre mna to bol koniec.
ale on este roky rokuce pisal, najskor na pokec, to som mu ani raz neodpisala. potom na fb ma asi 3x poziadal o priatelstvo...dokonca som sa vydavala, ked mi napisal, ze ako ho to vsetko mrzi, ake to mohlo byt a dristyyy ako tuto kecalek...napisal, ze preco si ho nechcem pridat k priatelom, ci sa na neho este hnevam.
tak som mu napisala pravdu: Vobec sa na teba nehnevam, pretoze drvivu vacsinu casu si na teba ani nespomeniem. a ked hej, tak furt len tu prihodu ako si si prisiel pre darceky. 😀 Nepridam si ta k priatelom, lebo nie sme priatelia. nic viac za tym nehladaj.
odvtedy nenapisal a bolo dovysvetlovane... 😀 a tiez sa nukal na stretnutie pri vahu, ze aspon posledny bozk na rozlucku a podobne sr*cky...
@tomiholjubavi a dozvedela si sa aj skutocny dovod rozchodu niekedy? ci ta to uz ani nezaujimalo?
@absurdum jasne. on bol o dva roky starsi. chodili sme spolu vyse roka a pol. zmaturoval a odisiel do ciech na vs. kratko na to si nasiel frajerku tam, tak to chvilu tahal na dve strany. ked som zacala mat podozrenie, ukoncil to cez sms, aby som sa z toho nezrutila 😀 (on si vzdy tak hrozne moc veril)...preslo par mesicov, ceska sa na neho vyprdla a on sa chcel pompezne vratit. potom vypisoval litanie, ale uz som k nemu nic necitila. vlastne hned, ked mi napisal, ze ma inu, tak vsetky moje city zhasli. par dni som si poplakala a bolo vybavene...zato on mal tendenciu nadvazovat kontakt este dlhooo, dlho...to bol moj v podstate prvy frajer...mala som uz aj dvoch pred nim, ale toto bol prvy so vsetkym co k tomu patri 😝
vzdy ked mal krizu, alebo co, tak vypisoval...ale mna viac nezaujimal on, ani to co pise...ani teraz neviem kde je, co robi, ci je zenaty, nic..keby ho stretnem, tak ho asi nespoznam.
@tomiholjubavi tak to je uz sila toto 😀. Ja som sa tomu vyhla, vzdy som chcela tomu vztahu davat sancu aj ked som bola vlastne nestastna v nom, taze aj dobre, ze sme sa rozisli tak, ktovie ako by to dopadlo nazivo. A potom som si proste blokla nanho smsky, aby ma nepokusalo zase sa s nim davat dokopy 😀. Ale odvtedy ked ho raz za cas stretne nejaky nas spolocny znamy, tak ho vacsinou vo velkom ignoruje, to mi je luto, ze sa to takto muselo skoncit a narusilo to aj ine vztahy. Teda z jeho strany, ja nemam narusene nastastie nic 😀
No mna napadol jeden scenar (zartujem, aj ked aj take sa moze stat):
Natiahne ta do toho, aby si sa stretla na opustenom mieste, poza rvoj chrbat anonymne informuje aj tvojho muza, ze kedy a kde (plus pribali kopiu vasich pokecov na fb, aby ho spravne naladil), na mieste cinu ta namota na posledne objatie, poslednu pusinku a z krovia vylezie tvoj muz...
Si asi na fleku cvrknes do kyticiek... 😉
A potom sa ti uz len zasmeje do oci, ze on vedel, ze este stale si do neho a ked zavola, tak nakoniec dolezes, da ti zbohom a necha ta riesit s tvojim muzom prvu hadku o nevere a ziarlivosti. Rozhodne budes v ociach svojho muza potom za tu citlivu. To si mozes pisat. 🙂
A vSvetlenie, ze to nie je, ako to vyzera... Je stare ako ludstvo samo. To ti asi nekupi.
mne sa stalo zas take nieco, ze sme sa s jednym chalanom dali dokopy, rozisla som sa vtedy kvoli tomu s vtedajsim. no, ale nieco sa unho stalo a nejako sme si cez sms napisali celkom odveci slova. ale nic urazlive. len sme sa potom prestali uplne kontaktovat, bez vysvetlenia, bez vsetkeho. a mna to vzdy k nemu tahalo, mala som pocit, ze mame byt spolu. a nejako som mala pocit, ze aj on chce byt napriek vsetkemu so mnou. a tak som ho po vyse roku kontaktovala. a pravda bola taka, co mi intuicia vravela, ze sme spolu byt mali 🙂
@radkanika podla mna stretnutie bude chyba...ak si spokojna v rodine tak bud a to co bolo neries...vacsinou v takych neukoncenych vztahoch je to tak, ze stale bud jeden miluje alebo sa citi ukrivdeny, preto je podla mna sa potrebne uplne odstrihnut, stretnutiami ci vypisovanim davas tomu cloveku len stale nadej, ze ti nie je uplne lahostajny a nieco z toho mohlo byt... chapem, ze kazdy vztah a clovek si zasluzi jeho slusne ukoncenie, no su situacie, ked pride rodina atd. kedy si treba zrovnat svoje priority... manzelovi by sa toto tvoje uvazovanie o minulosti urcite nepacilo, uvazovala si niekedy aj o tom, ak by sa to dozvedel, ako by to poznacilo vas vztah......teraz je neskoro banovat a riesit, ked si sa pred x rokmi rozhodla rozumom a nie srdcom....
@tomuholjubavi
@absurdum
@cervenaruza123
Baby, ste mi vnukli zaspominat si na moju prvu a jedinu lasku v zivote 🙂 Ach, to bola bolest...! Vtedy mi umrela dusa...a ja som vedela, ze uz nikoho tak nebudem milovat. My sme vzdy boli v Kontakte, no s respektom, ktory by neohrozoval nase rodiny. Vzajomne.
Zaciatkom temy som aj mala pocit, ze stretnut sa, ale ked som si o nom viac precitala, ja by som sa nestretla. Presne, ako tu niekto pisal, kecalek a namotavac. Dokonca podla opisu vasej komunikacie by som sa aj bala trochu, ci mu neprepne, ak stretko nedopadne podla neho. No kazdopadne som zvedava, ako to dopadne. Urcite daj vediet.
Ahoj nečítala som celú diskusiu 225reakcií za jeden deň? Asi si tu každá dobre pamätá lásku z detstva 😀 Vieš ak sa s ním stretneš to čo cítiš bude silnejšie, on ťa bude provokovať už len svojím úsmevom a ty nad ním začneš rozmýšľať, pochybovať o svojom vzťahu a čo ak ťa vyprovokuje až k nevere? Ako ak máš dobrú rodinu nekaz si to...aby ťa to nemrzelo. Mám kamaráta, s ktorým sme boli zaľúbení, on má bábo ja mám bábo, mohli sme sa stretnúť ale radšej som to neurobila, bojím sa k čomu by to viedlo...chlapi vedia provokovať tak, že ani nevieš ako a odrazu ti dôjde, že máš ruku pod tričkom y oblizujete sa 😉
@radkanika no tak ty sa musis doma extra nudit.... po tolkych rokoch chces niekomu do tvare nieco povedat???? Mate to predsa vyriesene roky dozadu. Mas deti a muza. Ani nechcem vediet, co by tu bolo popisane, keby to robil muz. Aky je kurevnik, sviniar a vypisuje si s exkou a ako ho ma vykopnut a zobrat deti prec a vyhladat pravnika atd. Robi to zena, tak ide len o vysporiadanie minulosti. Fakt vtipne. Len do toho, urcite sa trasie aby vy hovaval tvoje deti, lebo si jedina laska jeho zivota a preto sa ozenil a uz po polroku sa nudi. Ach boze, nemas nahodou 20? Tvoje reakcie by tomu prisluchali. A pisat mu, ze sa ides sprachovat, no neviem, keby som ja zbadala, ze moj mjz taketo nieco pise nejakej ex, tak neviem co by som si myslela. Kazdopadne rob ako uznas. Uz sa tesim, ako sem pribudne co nevidiet tema, muz ma kopol do prdele a som sama na dve deti. Kto chce kam, pomozme mu tam. A nakoniec ved by to bolo pre teba vykupenie, ked v manzelstve pk xy rokoch a detoch a beznych problemoch uz nie je iskra. Ver tomu, ze s byvalym by to iskriloo juuuuuuuj,len do kedy? Do tvojho vytriezvenia. Mimochodom, ja by som si urcite dala domace cestoviny a musite byt fakt neuveritelne malomestiacka rodina, ked tvoji rodicia riesili kto na akom aute jazdi a nie to, ci by ich dcera bola stastna. Stastie nie je o luxusnych autach. Aspon podla mna. Tak vela.zdaru.
@radkanika no úžasné! mňa by len zaujímalo, z akého dôvodu si vôbec začínala akýkolvek iný vzťah, ked si nebola vysporiadaná s tým predchádzajúcim? hm? a už vôbec nechápem, kôli čomu si išla do manželstva s človekom, ktorého nemiluješ? neznášam a maximálne ma vytáča ten jednostranný pohlad na to, ako je človek vo vzťahu nešťastny, ale samozrejme zistí to až vtedy, ked stretne niekoho iného ! ked už rozmýšlaš o stretnutí s bývalým, mala by si rozmýšlať aj o tom, ako by sa asi cítil tvoj manžel!....ale jasnéééé, úplne chápem.." čo oči nevidia, srdce nebolí"...klasická oblúbená fráza na ospravedlnenie svojej bezcharakternosti!!..sorry, si úplne rovnaká,ako tvoj bývalý....lutujem tvojho manžela a manželku tvojho bývalého a želám im, aby s im čoskoro otvorili oči a kopli vás oboch s prepáčením "do prdele"!!!! nemáš ani len štipku súdnosti v sebe, aby si mužovi povedala, čo sa skutočne deje a ako to vlastne s tvojimi citmi k nemu od samého začiatku bolo!!!
My s mojím mužom sme boli odvážnejší a napriek tomu, že bolo dosť ľudí proti našej láske sme do toho šli. Dnes sa pýtam sama seba prečo som tých druhých nepočúvala viac. Vždy vzniknú otázky. Nestretaj sa s ním. Uzavri to. Daj bodku. Sústreď sa na to čo máš, inak sa môže stať, že nebudeš mať nič.
@radkanika
@mimka11111 uplny suhlas !
@maciatkolulu do bodky si to vystihla!!!!!
@radkanika V USA sa stalo, ze manzel sprostou nahodou nacapal manzelku na takomto stretnuti so zenatym milencom. Milenca v nervoch zastrelil. Sam dostal 30 rokov vazenia. Dobra manzelka milenca dodnes nenavidi milenku. Aj takto moze skoncit Tvoja nevinna hra na "my sa len porozpravame" na nasom tajnom mieste.
Dobre ranko...no tak k tomu tajnemu miestu, to uz viacere ste pisali, to rozhodne nie. Ak sa bude chciet stretnut, tak niekde kde su ludia. Ak ma niekto uvidi,tak uvidi, nebudem sa s nim ani objimat ani nic, cize aj keby, tak to v pripade potreby aj manzelovi vysvetlim, nema dovod neverit mi. Len tolko k tomu miestu..ale opakujem, je realna sanca, ze k stretnutiu ani nedojde.
@radkanika necitala som vobec prispevky, ale ja by som sa na tvojom mieste urcite nestretavala. uz stacia jeho sms a je jasne,ze by ti tam vyznaval lasku! kapitola uzavreta, on zije v zidealizovanej spomienke prvej lasky a taha do toho aj teba, aby si ho mala v hlave! Treba trochu racionalneho rozumu a naspat do reality, vazit si co mas! raz ste si to pokaslali, mate svoje rodiny a bodka. Ex ti dava len neferove chrobaky do hlavy! ked ta tak miluje, nech ta necha na pokoji a nekontaktuje ta! Ja by som mu to razne povedala a ukoncila kontakt aj komunikaciu. Tu treba byt najma rozumna, nenechat sa oblbovat a bude vsetko opat ok v hlave aj v srdci! Drzim palec
@radkanika čo si mu odpísala, keď sa ťa spýtal, či ho miluješ?
@radkanika manzel ti verit bude. Ale zamrzi ho to. Ved si len predstav ze by on siel zo samej zvedavosti za byvalkou. Podla mna no go.
a načo riešiš staré záležitosti ????? čo bolo bolo....si vydatá a on ženatý....chcete ubližovať vašim partnerov ???? keď ste boli slobodní, tak ste to nevedeli vyriešiť a teraz o čom Vám obom ide ????
@radkanika Moja zlata, viem si predstavit, co asi prezivas, ale je to maximalne sebectvo...aj od neho aj od Teba. Stekli Ta to, lebo v 18 chuti laska inak ako v 32 🙂. Keby to v sebe vyriesene mas, neriesis to na konovi. Ked to v sebe potlacis, mozes byt na seba hrda.... On sa teraz sprava ako chrapun aj k svojej zene aj k Tebe... to Ti neprekaza?
Na tvojom mieste by som na stretnutie nešla, už keď teraz nedokážeš neodpisovať na jeho smsky, tak pochybujem, že po tom stretnutí si len tak vymažeš jeho číslo... Skús vziať zodpovednosť do svojich rúk. Uvedom si, že ak v tom budeš pokračovať, všetko môžeš stratiť - lásku a dôveru manžela, rodinu, istotu, domov... Stojí ti také jedno stretnutie za to??? Stojí ti za to toľko riskovať? Kvôli čomu? Aby si niekto uzavrel svoju minulosť? Uzavrieť ju môžeš hneď teraz, keď mu napíšeš zbohom...popraješ všetko len to dobré v živote a zmažeš si jeho číslo... Nebudeš sledovať jeho manželku na fc, ani jeho... Uzavrieš túto kapitolu a miesto toho, aby si vypisovala jemu, venuješ tento čas svojej rodine a manželovi... Myslím, že takto by sa mala zachovať žena, ktorá sľúbila vernosť a lásku jednému mužovi.. Láska nie sú motýle v bruchu, je to niečo reálne, keď dokážeš milovať človeka aj s jeho chybami, v dobrom aj v zlom... keď si uvedomíš, že bez neho si už život predstaviť nevieš, že je súčasťou teba..že spolu ste domov, rodina, láska...

@tomiholjubavi ani som nemyslela teba, sorry, ak si to tak pochopila. narazala som presne na tu ehm osobu, len som ju nechcela dat do prispevku, lebo s takou diskutovat, no skoda reci 😉
a vezmime to tak, ak by autorka aj podlahla, je to jej manzelstvo, jej zodpovednost, jej zivot. nikoho z nas do toho nic nie je.