Pocit samoty a kritiky: Ako sa s tým vyrovnať?
Ahojte,podelim sa s vami o taku moju skúsenosť s ľuďmi.nemam sa komu vyrozpravat tak zacnem tu. Ci uz je to rodina alebo kamaráti, známi z práce ,kazdy si do mna rypne. Z ničoho nic zacnu nieco vytahovat aby mali dôvod pohádať sa alebo ked sa nemaju na kom vyburit tak zacnu na mne.keby slusne ale to je taký krik ze uz pocas hadky kolko x neznesiem ten tlak a pustim slzu.uz sa citim ako taký stĺp v strede cesty ktory kazdy pes oš*i. Uz mam nervy v pr*eli z toho.pomyslim si ako to mohli urobiť tak hned sa mi slzy tlacia do očí.zazil ste niekto uz nieco takéto? Ako ste s tym bojovali?
@cookie29 ja poviem svoj nazor a ze sa mi nepaci akym spôsobom sa so mnou bavia ale oni zacnu este viacej
Keď začnú ešte viac, tak by som sa otočila na päte a odišla. Nielen z miesta, ale aj z ich života.
Kým sa necháš, tak si dovolia a potom to z teba vyžaruje, takže doslova priťahuješ ľudí, čo potrebujú hromozvod, nedovoľ im to, proste na nich nakrič späť, odíď preč - ak sú u teba doma vyhoď ich - ak neprestanú vymaž ich zo svojho života, ak ide o kolegov - hoď ignor, ak nepomôže, tak sa sťažuj u nadriadených. Nenechaj zo sebou zametať, oni neprestanú, kým ich rázne nestopneš a neukážeš im ich miesto.
Lebo sa nechas
A prečo tam stojíš a čakáš ako také teliatko?
skus pozriet nejake kurzy asertivity. Mohlo sa kludne stat, ze mas okolo seba za tie roky skupinu ludi, ktori ti nevyhovuju, pretoze ich zo slusnosti tolerujes a beries ich nevhodne spravanie ako nieco nutne. Ale mozes to zmenit. Zmenis seba, pristup a najdes k sebe ludi s ktorymi ti bude fajn. Tvoj zivot moze byt za rok diametralne odlisny od toho, aky ho mas teraz. Pretoze ty sama budes ina.
Este doplnim nedam sa ,ozvem sa hned ze sa mi to nepáči.ale moja psychika to proste nedáva,vzdy sa rozplačem ked si na to spomeniem alebo aj pocas hadky.nenecham na seba kydat ale uz som proste slaba z toho
Neviem si predstaviť o čom rozprávaš, nejaký príklad sa asi nedá uviesť. Ale, ak im aj povieš, že sa ti to nepáči, to nie je fakt žiadna stopka pre nich. Prečo by mala byť, ešte ich vyhecuješ. Musíš reagovať nejako ináč.
Tvár sa znudene a odíď.
Aj keď ja by som im nakričala do tváre, nech si zavrú huby.
@yelena159 krik nepomohol, z druhej strany to pokračovalo dalej aj ked som uz povedala ze mna to nezaujíma čo ten clovek hovorí,stale boli vresky aj ked som to opätovala
no asi ta vnimaju jako slabu obet. Mne keby toto nekdo robil tak robim protiutoky ze sa nezbadaju. Ale na mna si takto v zivote nikdo nedovolil este tusim.

a preco to tolerujes? Vies hovori sa, ze kazda obet si hlada/najde svojho vraha. Keby si to zarazila hned v zarodku, tak nehrozi, s vynimkou par debilov.