Pocit zmeškaného života
Ahojte,neviem sa ubranit pocitu zmeskaneho zivota,mam 36 a pocit,ze na vsetko je uz neskoro,lebo vela veci v osobnom i pracvnom zivote nevyslo tak ,ako som chcela, a v porovnani s rovesnickami. Viem,ze to neni o tom,ze sa mi vsetko splni,ale ten pocit zmeskaneho vlaku je extremny niekedy. Chodim aj ku psychologicke
To bude kriza stredneho veku. Takmer kazdy s bliziacou sa 40-kou prehodnocuje svoj zivot a zamysla sa nad tym, ci urobil vsetko tak, ako mal, ci sa jeho zivoz vyvija spravnym smerom. Aj preto je v tomto veku vela rozvodov. Niektori maju pocit, ze si malo uzili a chcu to rychlo dobehnut. Zeny maju casto pocit, ze kvoli materstvu zmeskali karieru. Ine zas kvoli kariere nestihli materstvo. V partnerskom zivote casto nastava odcudzenie z dovodu stereotypu, frustracie z mnozstva povinnosti okolo deti a prace a nedostatku casu pre seba a svoje zaujmy. Skus si svoje pocity rozobrat na drobne, zamysliet sa nad pricinou a poloz si protiotazku, ci by si bola spokojnejsia, keby sa veci vyvinuli inak. Idealne s kamoskami pri vinku, vtedy zistis, ze kazda ma svoje problemy a nic nie je idealne.
Tak ja osobne som sa vydala v 36,v 37 som porodila syna, v 39 dcéru. Keďže som sa presťahovala, tak aj prácu som musela opustiť. Po materskej si nájdem teda niečo iné, už v inom meste, ako som žila za slobodna.
Tým chcem povedať, že stále máš ešte možnosť na zmenu v živote
@mimirka32 ja som empatická myslím si až dosť.Nebola si pri tom,nevieš o čo sa tam jednalo.Za druhé,ja pracujem čisto iba s hypnozou,iné formy terapie nerobím.Takže ma ani ma nezaujímajú iné postupy aj ked som vyštudovaná psychologička školu som si spraviť musela,pretože bez toho by to nešlo .Samozrejme, všetko ma zas na nej nebavilo ale bola zaujímavá a za tretie,plno doktorov a terapeutov má ludí občas plné zuby to hádam neočakávate robotov stále vysmiatych.. bohužial tak to je.. za to nemusím byť zlá alebo zlý odborník..tu si to môžem dovoliť povedať je to anonymne forum a či to niekoho naštve.no bohužial tak to je. Prečítaj si iné sťažnosti tu na mk na doktorov aké majú povahy a sú hnusní na pacientky aj na gynde .Ja som akurát povedala, že občas ludia vymýšlajú a chodia tam aj keby nemuseli ..ale to som mala radšej byť ticho lebo osy už útočia😀 škoda reči
@liusa82 nenápadná reklama 😉 ? (Viem, že nie, prepáč) Každému lezú niekedy ľudia na nervy. S tým súhlas. Zas, u niektorych ľuďoch večne usmievajúci psychológovia vyvolali fóbiu. Na sebe viem (nie som psychológ), že to, že problém premením na srandu, ten problém nevyrieši. V súčasnej dobe nie vždy majú ľudia kamaratov, alebo sa hanbia im vyrozprávať. A tak, keď naberú odvahu, zájdu za psychológom. Radšej skôr a s blbostou, než by mali upadnúť do depresie, neskôr s nejakými závaznými dôsledkami.
To je ako keď k lekárke ideme s každým doplnkom, pričom ten lekár by sa zatiaľ venoval nejakej záväznej diagnóze. Nikdy nevieme, čo sa vykľuje
@eva8 len tu si to niekoré dámy otočili ako by som to tým klientom rozprávala priamo do tváre že ste tu zbytočne a s maličkosťou🙂 to by som fakt vela vody potom nenamútila s ludmi.Ale to, že si to občas pomyslím,čo viem aj od iných že to tak majú,hádam nie je hriech zas nie sme všemohúci.A to dokonca poznám aj takých čo to priamo do očí povedia a klientov zatial stále majú.. čo sa týka atmosféry v ambulancii aj smiech je forma terapie.Ja keby mám na výber určite idem k niekomu kde sa aj spoločne zasmejeme.Jasné že to problém sám o sebe nevyrieši ale je tam aspoň uvolnená atmosféra ako k niekomu zdutému a vážnemu.A zažila som aj takých kolegovcov a je tam teda ako na pohrebe.Ale jasné,ked majú potrebu nech idú.Nikto ich nevyháňa.A čo sa týka tejto baby čo založila diskusiu tak kde je? dala sem tému a zdúchla.Tu jej baby radia a ona ani obraz ani zvuk
@liusa82 ja tu babu chápem, i ja mám ten pocit, že som veľa zmeškal, a to som staršia. A čo má ďalej písať? Číta a možno jej lepšie padne už viac ani necitat. Pocit prázdnoty, možno hanby, bezmocnosti... Depresia snáď nepríde.
Tiež viem, o čom píšeš. Dakujem.
Ja som vcelku "kopa úsmevu", až to tiež niekomu už lezie na nervy 🙂

@liusa82 no ked ma niekto pocit, ze premrhal / zmeskal svoj zivot, tak to je snad relevantny dovod na navstevu psychologa. Alebo s akymi problemami podla teba treba psychologa? S realnymi diagnozami uz snad psychiatra, nie? Trochu empatie by nezaskodilo, hlavne ked si vystudovana psychologicka. No teda som rada, ze byvas v inom meste ako ja a teda tvoja klientka nebudem