Pocit zmeškaného života
Ahojte,neviem sa ubranit pocitu zmeskaneho zivota,mam 36 a pocit,ze na vsetko je uz neskoro,lebo vela veci v osobnom i pracvnom zivote nevyslo tak ,ako som chcela, a v porovnani s rovesnickami. Viem,ze to neni o tom,ze sa mi vsetko splni,ale ten pocit zmeskaneho vlaku je extremny niekedy. Chodim aj ku psychologicke
A čo konkrétne?
Nájdi mi niekoho kto má v živote všetko čo chce alebo presnejšie povedané niekoho,kto si to nejako do bodky všetko nalajnoval a všetko sa aj do bodky splnilo.Pochybujem že niekto taký je.Vždy sa nájde niečo čo nevyjde a dajaké prekážky čo treba riešiť.A chodiť kvôli tomuto k psychologičke? No podla mňa škoda peňazi.Ale dneska je nejaké moderné chodiť tam pomaličky s prepáčením s každým prdom.Hlavne ked nám to do havy neustále tlačia aj médiá.Kto nemá dneska nejakého svojho osobného psychologa akoby ani neexistoval 😀Teraz neznevažujem dôležité diagnozy tam jasné že to treba
@liusa82 Chodit ku psychologicke, ked to vnimam, ze potrebujem, je super. TAk ako mame k dispozicii predavacky, pekarov, doktorov, mame aj psychologov.
Psycholog neriesi psychiatricke diagnozy, ale aj kebyze clovek potrebuje ist ku psychiatrovi, je to uplne OK.
Ak ti s týmito myšlienkami nepomohla psychologička, tak buď zmeň psychologičku alebo svoj prístup k životu😉 V 36 ešte nie je nič stratené, stačí chytiť svoj život pevne do rúk a trebars urobiť aj nejaké radikálne životné rozhodnutie👍
@zmrzlinka2021 ja v niečo takomto podobnom pracujem.Mám svoje poradenstvo a nechci ani vedieť s akými všelijakými zbytočnosťami kolkorát tam chodia.Pomyslím si svoje ved toto mohli povedať aj kamoške pri káve.Niekedy mi to príde že sa takto zbytočne zarába na ludoch
A čo konkrétne ti nevyšlo v porovnaní s rovesníkmi? Práca, rodina, vzťah?
@liusa82
Lenze pre teba to moze byt hlupost, ale pre toho cloveka nieco, co ho dlhodobo trapi. A psycholog tu nie je na sudenie, posudzovanie, ale na pomoc tomu cloveku, ako terapeut. Mnoho ludi veci riesi roky a mnohi by nad tym "len mavli rukou", ale to, ze sa im niekto venuje je pre nich velka pomoc. A kamosky nie su tu nato aby naplnali funkciu psychoterapeuta a neraz clvoek potrebuje viacej sedeni a psycholog je odbornik, cize vedie diskusiu sposobom ako pomoct tomu cloveku.
Mnoho ludi by malo podstatne jednoduchsi zivot, keby nemali ostych a predsudky ist ku psychologovi. Ano, stoji to nieco, ale vies za co si platis.
@zmrzlinka2021 ja robím hlavne s hypnozou.Tie požiadavky niektorých ludí sú fakt že občas divné.Niekedy mám pocit že na robotu s ludmi sa absolútne ani nehodím ale ked samotná hypnoza ma baví neskutočne
@liusa82 Nie kazdy je na pracu s ludmi, a ja to chapem. Ja by som tiez nevedela robit ucitelku, psychologicku a pod.
Choď si vlastným tempom. A ver, nikdy nie je neskoro. Ako môžeš s niečím začať ráno, tak večer alebo aj hneď. Môžeš si aj samovoľne rozširovať obzory samoštúdiom. Do niečoho sa zahĺbiť a porozumieť tomu, z rôznych uhlov. Len si vybrať. Čo bolo, bolo, to už nezmeníš. Meň veci, ktoré meniť idú. Usmej sa a začni. Zmier sa sama so sebou a smelo do života. Život máš stále pred sebou. Umrieme iba raz ale žijeme, žijeme každý deň. Držím palce! 🍀🙏😊
@liusa82 každý má iné zmýšľanie ty si myslís, že to mohla povedať kamoske na kave pre ňu big problém.
Autorka každý raz zazije obdobie kedy bilancuje minule som čítala, že okolo 40 taký +-preti toľko žien ma ešte rýchlo ďalšie deti, zmenia prácu, partnera, začnú študovať...napíš viac, ak by aj išlo o dieťa ešte môžeš mať, ak tam nie je zdr.problem, partnera tiež...myslíš premarnené šance v zmysle vyštudovať inú školu, ísť do zahraničia?
Možno sa príliš sústredis na ten problém a nevidíš ostatné dobre vec, ktoré Ťa postretli.
NIkdy nie je neskoro. Aj v tvojom veku si mozes stanovit ciel a na nom pracovat. Hodit porazenecky flintu do zita v 36, ked mas pred sebou minimalne raz tolko rokov?
Co bolo to bolo, ideme dalej a aspon nieco sa pokusime dobehnut, alebo nebudeme nic dobiehat, najdeme si svoj vlastny zmysel zivota a budeme ho naplnat.
Uz si si nejaky ciel pre buducnost stanovila? Ak nie, treba ho najst a plnit.
@liusa82 presne a vyrobia svetovy problem aj z toho,ze na mna kamoska zakricala😂a po tom sa chodi na sedenia jedna radost...cest vynimkam
@liusa82 nechcela by som byt tvoja klientka.1.hypnozu ma robit terapeut s vycvikom,2.terapeut ma rad pracu s ludmi,3.z toho mi vyplyva ze to co robis ,robis nelegalne .nemas rada pracu s ludmi,robíš poradenstvo ,robis si vysmech zo svojich klientov na modrom konikovi.cele zle.dufam,ze skor ci neskor to tvoji klienti pochopia
@zuzinabila ved ja mám vyštudovanú normálne psychologiu a aj k tomu dané výcviky..čo si myslíš že to robím len tak na čierno a bez školy? to by som si nemohla ani otvoriť..za to že mi občas ludia lezú a nervy? no lezú veru.Ani páru o tom nemáš aké je to ťažké dievča zlaté...presne som aj vedela že niekto si do mňa rypne len zato že som si dovolila svoj názor povedať
@liusa82 no este lepšie!..
Ja mam tohto roku 30.sestry obe vydate ja este ani zasnubena. Niekedy si myslim,ze sa to uz nestane ani. Pracu zial nemam, tak sa snazim ist v zivote ,,opacne".robim si vodicak smad sa pritrafi aj praca. A kazda sa porovnava.ale nikde nie je napisane kedy je idealne vsetko mat... isto aj mna nieco mrzi v mojom veku uz su zeny povydavame maju rodinu dobeu pracu...zial trrba asi akceptovat ako to je...
@zuzinabila nehovorím že všetci mi lezú na nervy ale niektorí výmyselníci veru áno.A hlavne ked sú najmúdrejší na svete a vedia prd lebo ujo google povedal.Vtedy ozaj vedia vytočiť.Ale jasné že sa pri tom usmievam šak čo iné mi ostáva
@liusa82 ja som psychologicka z praxe,preto ti to pisem.a nie som pre teba dievca zlate,maximalne tak tvoja "kolegyna"😔
@zuzinabila Ale velmi lahko vybuchneš na to že si psychologička..trošku kontroly by ti nezaškodilo veru .A ešte som vdačná za moju povahu že všetko otočím aspoň na srandu aj kvôli tomu ma majú ludia teda klienti radi .Ty asi každého na planéte zbožňuješ a nik ti nikde nikdy nepoliezol
ani len trošku na nervy a v práci už absolútne nie🙂 keby vieš kolko terapeutov a doktorov má podobný názor a sú otrávení z ludí...občas
@liusa82 eticky kodex ti asi vela nehovori,hm?.mrzi ma,ze medzi sebou aj takych mame...a velmi nespravne interpretujes moje pocity,to len na margo toho vsetkeho.tak ti prajem aby si svoju pracu milovala a aj si vazila ludi,ktorí k tebe prichadzaju..
@zuzinabila mne zas ty pripadáš ako strašná suchárka s tebou musí byť ozaj sranda na terapii😀 hádaj akých terapeutov majú ludia radšej suchárov? alebo veselé kopy? no nič kolegynka,prepáčte že nemilujem všetkých na planéte rovnako a mám občas zlý deň🙂
autorka kukaj. kupila som si diar a boli tam taketo hesla..- su to sice frazy, ale ked sa nad nimi zamysliš, maju niečo do seba
1.kazda chyba je priležitosť sa niečo naučiť
2.ludia nelutuju čo spravili, ale čo nespravili
3.tvoj život je vysledkom rozhodnuti, ktore robiš.Ak sa ti tvoj život nepači, je čas vybrat si lepšie
4.ak chceš to, čo si nikdy nemal, tak musiš urobit to, čo si nikdy neurobil..
5.prijmi to, co je, nechaj plavat to, čo bolo a zameraj sa na to, čo pride
6.zatial čo stracame čas váhanim a odkladaním, život uteka...
7.jedinou prekažkou medzi tebou a tvojim cielom su slova, kt.odôvodňuješ, prečo to nejde
V 36 som len nasla vasen co ma bavi a zacala svoj biznis!! Dieta v 41. Vobec nie je neskoro. Na nic.
Akoze na karieru baletky mozes zabudnut to si ozaj presvihla ( ale Keby si moc chcela mozes aj v 100r tancovat a davat videa na youtube a mat svoje publikum) ale inak je tych veci v 36 ozaj malo co by si uz nestihla urobit dokazat. Ak si zdrava mas vsetko a je to uz len na tebe ist za tym co chces po com tuzis.
@jaskolka vsetko z toho...

Neporovnavaj sa s nikym prosim ta.
Rovesnickam mohlo vela veci vyjst, ale aj nevyjst. Kazda z nas mame v zivote to "nevypovedane" alebo mozno "nenaplnene" - uplne kazda!! Ale netreba sa utapat, treba:
- byt vdacnou za to co mam
- ak mozem ovplyvnit to co chcem, pracovat na tom (napr. mnohe zeny zacali super karieru po 50tke, alebo manzela nasli v 40tke a aj mali este s nim babatko)
Je super, ze codis na terapie