icon

Pocity menejcennosti kvôli rodine

9. aug 2021

Ahojte. Mám ísť na rodinnú oslavu, dedko oslavuje 80tiny. Mne sa tam moc nechce, necítim sa s rodinou dobre, príjemne. Všetci sú úspešní, majú školy, kúpili si si krásne domy za 200 000€ a ja.... V ich očiach nula, čo nič nemá. Mám prácu, som majsterka v automobilovom priemysle, síce žiadna kariéra, ale tak ja som nikdy nebola kariérny typ. Plat je fajn, som spokojná. Aj so svojou prácou, životom. S mužom si berieme hypotéku, ale na taký dom, ako majú moje sesternice veru nemáme. Mne vadí, že hlavne babka nás stále porovnáva a vlastne celá rodina. Že prečo máme taký dom a nech pozriem na Moniku, že ona aký krásny dom má a ako zariadený a ja som bola iba v Chorvátsku a Monika na Zanzibare a tak ďalej. Celá rodina podnikala, aj podniká, moji rodičia nikdy nemali peňazí nazvyš. Cítim sa tam zle, akoby neprijato, akoby oni boli niečo viac. Aj babka vždy robila rozdiely.
V normálnom živote som veselá kopa, som šťastná, mám všetko čo chcem. Ale keď prídem medzi rodinu, otočí sa to. A cítim sa ako nula, nezaujímavá.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
21oktober
9. aug 2021

Ono aj z druhej strany je to nepríjemné . My sa máme v rodine veľmi radi ale tiež tam máme jedného rypáka , ktorý zas rýpe opačným smerom . Býva s manželkou a tromi deťmi v dvojizbovom byte, chodí na starej octávke a stále narieka že nemá na toto a na tamto . Nikto nikdy nemal na jeho stav žiadne uštipačné poznámky zato on s nimi nešetrí . A pravidelne sa naváža do mňa a môjho manžela, že nám sa žije s takým príjmom , že my otáčame peniaze vidlami a či s nimi aj tapetujeme , alebo také hlášky že čo my už len vieme o sociálnej situácii na Slovensku keď sa máme ako prasce v žite , teraz ako bola tá plánovaná reforma od Matoviča, ani som len nestihla nič povedať a už len , že to sa dotkne už len takých chudákov ako je on a nie " takých " ako sme my , že my to ani len nezaregistrujeme. Ja sa k tomu nevyjadrujem ale môj muž má skvelý dar ho v minúte uzemniť , len keby si to aj ten človek pamätal . A teda kvôli nemu sa nemienim vzdať ostatných ľudí v rodine ktorí sú skvelí , na posedenia , grilovačky a aj iné stretnutia chodíme .

bloger
9. aug 2021

@elizabet173 a aké riešenie navrhuješ ty? Prečo nekomentuješ tu iné ženy aký máš so mnou problém? Sú to možno iba slová ale písané zo srdca ponúkni niečo lepšie ak vieš

zoodiac
9. aug 2021

na oslavu chod. 80 je krasne jubileum a nevies, kolko s vami este dedko bude. ak ta niekto porovnava, tak si ho nevsimaj. ak ti to povie do oci, odid od neho a nerozpravaj sa s nim. nemas sa preco citit menejcenna a aj ked sa niekedy toho pocitu tazko zbavuje, mysli na to vsetko, co mas ty a co mnohi ini nemaju.

ludka1402
9. aug 2021

Babka ma Moniku, jej mamu, jej priatela....za stredobod vesmiru. Ak sa aj rozstvrtis, nikdy sa to nezmeni. Ak M. bude mat deti, budu to tie najuzasnejsie tvory pod slnkom, tvoje budu take trpene chudiatka. Ak babka nebude mat koho porovnavat s M., to ale znamena, ze sa jej hry nebudes ucastnit (bud neprides na oslavu, alebo vobec nebudes reagovat na jej otazky, rob sa, ze si akoze prepocula a cim skor vypadni) tak babka moze tak akurat hrat gulocky. Zvaz sama, co ti najviac vyhovuje, nie co vyhovuje babke. Super, ze vidis ako sa veci maju, aj to je dar.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
betulinka1
9. aug 2021

Nechodím kde sa necítim dobre. Je to jedno, či je to rodinná akcia alebo nie. Tieto dva roky super výhovorka, pre istotu aby sme vás nenakazili 😂😂😂

janickacrazy
9. aug 2021

Tak sa opýtaj babky, prečo ešte nemá rozum, keď je taká stará a prečo sa stále pýta tie isté trapne otázky, či okrem majetku na svete nie je nič dôležitejšie? Že ty si spokojná, ale ona vyzerá akosi nespokojne, že čo sa stalo?

marca12
9. aug 2021

V muzovej rodine to iste. Vsetci uspesni,karieri,domy,velke auta a my obycajny dom,obycajne auta,ale sme stastni tak ako sme..vobec mi nevadi,ze sme v ich ociach chudaci. Oni sice maju domy,auta,ale obrovske hypoteky,na auta leasingy. My mozme aspon kludne spavat. Najviac nas ponizuje jedna jeho sesternica sme tercom posmechu. Nie raz padla rec na nas zivot,ale mam v prdeli. Ja som stastna a ich reci beriem ako zavist. Skor su mi oni ja smiech ich prizemnym zmyslanim. Podla nich len ten je niekto,kto ma vela. Fakt to hod za hlavu. Pokial netriete biedu a mate pekny zivot,nemusi ta nic trapit. Nahod usmev,nahod sa a sup na oslavu. Svojou dobrou naladou ich odzbrojis. Keby si tam prisla zduta ako furia,len by si im nahnala do kariet. Dedo nemoze za to,ze ty sa citis menej cenna. Tak mu nekaz oslavu a neries.

anastasiagrey
9. aug 2021

Napadlo mi, keď sa opýta prečo si taka vysoka? odpovedz: Aby som nabuduce mohla maľovať fasádu bez rebríka 😂.
Ale teda, na oslavu by som šla. Nemusíš sa zdržať dlho. . Obranovat sa asi nema zmysel, vzdy si niečo najde... Hlavu hore, mas fajn život. Podľa svojich predstáv a jedine to je dôležité 👍

janetinka27
10. aug 2021

@elizabet173 mne radit nemusis, ja som si radu nepytala. kazdy mame svoju situaciu, v ktorej musime vediet reagovat. nikto nepozna vsetky nase dovody. najlahsie je prerusit kontakt alebo si dat stuple do usi.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
acrobaleno
10. aug 2021

Aj ja mám takú starých rodičov. Môj otec bol jej najstarší, ale najmenej obľúbený a tento toxický vzťah preniesla aj na mňa. Uprednostňovala mojich bratrancov a sesternice. Všetko, čo spravili, bolo najlepšie. Ja som bola iba do počtu. Môj starý otec za tie roky nevedel moje meno. Moju mamu to veľmi trápilo a môj otec sa snaží zavďačiť doteraz. No ja sa neseriem s nikým, ani s mojou pokrvnou rodinou a pekne som ju odstrihla. Nepotrebujem takých ľudí.

staniica
10. aug 2021

@anastasiagrey "maľovať fasádu bez rebríka"😀 to je TOP, to by babku hneď odrovnalo a verím, že aj na nejaký čas utíšilo, resp. by mohlo ... popravde tomu moc neverim, podľa mňa len pomôže sa odstrihnúť, keď doteraz nič nezabralo, lebo otázky, ktoré autorka uviedla sú ozaj úplne MIMO, načo takých ľudí mať pri sebe, to sa nedá stále ignorovať. Keď prídu deti a budú rozhádzané hormóny, tak takáto "osoba" si pôjde svoje a teda nie každá čerstvá mamina sa dokáže voči takým rečiam obrniť.

autor
11. aug 2021

Ahojte baby, taká aktualizácia, včera som bola s mamou u babky, riešili sme nejaké veci na tú dedkovu oslavu. Ja by som tam nechcela ísť, pôvodne sme boli s mamou na nákupoch, keď sa rozhodla ísť ešte k babke. No samozrejme, zase mala narážky, tentoraz na moje zuby. Mám mierny predkus, že prečo si to neurobím, že je to vidieť. A či viem, že Monike ponúkli miesto primárky, tak som jej povedala, že miesto primárky sa neponúka, na to miesto sa robí konkurz, ale že jej to prajem. To ju trochu odzbrojilo. Ale zase rozoberala moje zuby. A ďalšiu sesternicu, ktorá má neviem akú školu, niečo ako sociálna práca či čo a zamestnala sa na úrade, že je v kancelárii a že nech aj ja si nájdem niečo také a že idú stavať dom a zase tie hlúpe reči. Ja neviem, neviem proste reagovať promptne.

ludka1402
11. aug 2021

Ved toto je ta babkina hra. Hoci si pripravis padne argumenty, tak babka ta vzdy "presti" nejakou nemiestnou poznamkou na tvoj vyzor. Babka uz nevie normalne reagovat, vzdy bude takato a este horsia, vsak staroba, lieky a tak. Ale pri Monike nie, tam bude vzdy 100% pri zmysloch. Toto sa neda obist nejakym trefnym argumentom, proste nechat ju tak, nech si sama splieta tie jej poznamky sama so sebou, neodpovedaj. A pozor vobec to neznamena, ze si "prehrala", ziadne vycitky svedomia, sama si to sposobila, nie ty bola k nej netaktna. Dokazem si predstavit, ze to otoci, ze to ty si taka a taka ze mas predkus a nemas dom, tak len preto sa k tebe tak sprava. Blbost nedaj sa. Babka je aka je, a sama si nesie zodpovednost za svoje spravanie.

autor
11. aug 2021

@ludka1402 Zaujímavé, že vždy na mňa. Ale na sesternice neútočí, aspoň som nikdy nič také nepočula, že by ich kritizovala. Buď to robí zámerne, že na mne hľadá chyby alebo si to neuvedomuje.

autor
11. aug 2021

No a ešte aby sme jej prišli aj s bratom pomôcť natrieť balkón. Na robotu sme my, Monika nikdy ani žiadna iná sesternica. Vždy sme dobrí iba na robotu. A aby sme jej robili spoločnosť, mám teraz dovolenku, že nech prídeme (nepovie to, ale zase by nás zapriahla do roboty).

evkano1402
Autor odpoveď zmazal
ludka1402
12. aug 2021

ahoj,
No to nie je zaujimave, to je vzorec spravania, ona taka bude len k potomkom tvojej mamy (myslim, ze mama je jej dcera, ze?). Ale viem, co si myslis tym, ze zaujimave, preco len k tebe. Osobne si myslim, ale je to len moj vlastny odpozorovany nazor, lebo na to mas sa z toho vymotat. Presne kvoli tvojim hodnotam, postojom a viere.

autor
14. aug 2021

Baby tak ešte jedna vec sa stala. Tentoraz Monikin (sesternicin) priateľ. Rozoberali sa naše postavy, jedna známa podotkla, že či mu nevadí, že je Monika taká chudučká. A on povedal,, že "A aká má byť? Ako Lucia(ja)? Úplne ma to odrovnalo. Áno, Monika je chudá ako anorektička, ale ja som štíhla, neviem o čo mu ide. Kľudne Vám aj foto postnem. Ako by ste na to reagovali?

queen_mary
14. aug 2021

Wtf to co si k tebe dovoluju? Ja by som s nimi fakt prerusila kontakty. Mala si povedat ze ano, ze by nemal aspon pocit ze sexuje s rebrikom (trciace rebra a ziadne prsa 😊)

autor
14. aug 2021

@queen_mary Ja už ich kašlem, to ma vytočilo, veď som mu aj povedala, že čo si to vôbec dovoľuje a nazvala som ho šmejdom nevychovaným. Viem, inteligentné to síce nebolo, ale keď im je jedno ako sa cítim a neberú na mňa ohľad tak nemusím ani ja.

maminkadeticiek
14. aug 2021

Neviem na co stale cakas.Nehnevaj sa na mna.Vyplakavas a vyplakavas,vadi ti to a naozaj opravnene,ale je cas s tym seknut.Povedat im to co citis.A teda ano,se on je buran nevychovany.Dedkovi pekne dones kyticu,pripadne darcek indi vindi,zablahozelaj a oznam pred babkou ze na oslavu neprides,ospravedln sa,lebo nemas zaujem byt v spolocbosti ludi ktory ta len urazaju.Babke povedz ze balkon jej natriet neprides,nech oslovi Moniku dokonalu.A oznam,se ak sa k tebe neprestanu takto spravat mozete styky prerusit uplne.Ze si chces zit svoj pekny pokojny zivot a nie sa nechat urazat neustale vlastnou rodinou.A ze by sa mali nad sebou vsetci zamysliet.A chod prec.NA VO CAKAS.

autor
14. aug 2021

@maminkadeticiek Veď som mu povedala, že je to šmejd nevychovaný. A samozrejme, nie on, ale ja som bola tá zlá, otočili to proti mne. Vieš taká tá situácia, že Tebe je ubližované a nakoniec, keď sa bránim som zlá. Ale je mi to jedno. Bohužiaľ, moja mama je ten typ, čo chce pokoj v rodine. Mimochodom ju využívala s využíva babka stále. Mama unavená z práce a babka stále ju volá, že niečo robiť na zahráde. Keby to bolo niečo dôležité, bez čoho sa nezaobíde, ale samé blbosti. Je na dôchodku, doma, nikam poriadne nechodí, tak sa nudí a myslí si, že všetci budú skákať ako ona píska. Hlavne moja mama. Ale mama jej nikdy nepovie nie, nadáva na ňu, rozčuľuje sa, ale vždy poslušne príde.

karmen118
14. aug 2021

Prehovor mame do duše, že to nerobí dobrotu, keď nevie povedať nie. Proste najbližšie nech nepríde - nie je predsa pes, aby bežala hneď ako babka pískne, ani ich slúžka nie je - ešte aj tej sa za prácu platí...proste sa od nich budete musieť úplne odstrihnúť. Oni vás očividne v rodine nechcú, len vás používajú ako boxovacie vrece, na pohladkanie ega a na robotu. Nemá to zmysel míňať na takých ľudí svoju energiu a drahocenný čas. Babka sa možno spamätá až potom, keď tam tvoja mama aj vy prestanete chodiť. Tipujem, že zvyšok rodiny sa na ňu v tomto vykašle, aby tam niečo urobili, však doteraz u nej nemuseli ani prstom pohnúť. A možno nie, možno bude nadávať aj s nimi, akí ste nevďační, ale to je iba ich problém, nie váš.

maminkadeticiek
14. aug 2021

Prepac,ale prisla si sa sem len vunariekat a vyzalovat,nemas zaujem urcit si hranice vyriesit situaciu.Nech sa dari.

ludka1402
14. aug 2021

Babka sa nikdy nezmeni, ak len tak naoko. Pokym jej nenatries ten balkon, potom zase bude rovnaka. A opat ked bude cosi potrebovat. Velmi zle v tom celom je, ze tvoja mama a tvoj dedko co? Nevidia? Nedochadza im? Uz si zvykli? Rodina nadovsetko? Ved ok, oni mohli, ty nemusis, ak toto nechces trpiet. Ci jej ten M. dokonaly priatel "smejd nevychovany" alebo co, tak toto, by mne osobne bolo u riti. Nestal by mi ani za myslienku. Pozri si cokolvek na temu "narcistic abuse" a studuj. Cokolvek podniknes ich smerom, aj trefna poznamka, je pre nich "potrava" a ty im musis prestat poskytovat zradlo.

alvaluka
14. aug 2021

@autorka, aj na plafon by som pozerala, ako isla travit dovolenku k babke ak by bola ako ta tvoja. Hoci aj ta moja ma mala za xxx lebo som bola dievca a este evanjelicka, brata brala viac, tym ze to bol chlapec.

Sa opytaj babky, ze preco ma sedive vlasy, to je asi adekvatna otazka k tej preco si taka vysoka. Alebo sa jej opytaj preco chce pomoc na zahrade, babka mojho muza ma 80 a sama okopava zahradu a to dost velku.

Ona sa uz nezmeni, ocividne tvoja mama bude tiez skakat ako babka piska, ale ty sa skus trocha odosobnit a ked si spokojna so svojim zivotom tak obmedz stretavanie s nimi a hotovo.

Na margo toho, ked budu rypat do tvojej prace, alebo ze si mate dovolit drahsiu dovolenku/vacsi drahsi dom/nove auto, tak povedz, ze nech uz ti nevolaju, aby si im isla pomahat, ze mas dalsiu pracu a ucis sa na skusky aby si si mohla toho viac dovolit 🤷‍♀️

ludka1402
14. aug 2021

Este ti dam taku kontrolnu otazku, odpovedz si len sama pre seba.
Ako byva v babka? V dome? Komu patri? Myslim tym dedicske veci. Tvoja mama maka na cudzom (rodicovskom), aby sa babke zavdacila a babka ju konecne mala trochu rada a babka s dedkom to cele prepisu (alebo prepisali?) na hadajme koho. A to mi vobec nejde o majetky, ide mi len o to, aby si si uvedomila kolka tu bije.