,,Podarená nevesta"
Co by ste vy povedali na taku nevestu ktora ma pred 30kou a jej zivot je v podstate hlavne o party a spani v posteli a nicnerobeni? Ocakava navarene odo mna ona mojmu synovi neuveri naopak vari on jej uz ked tak. Ona iba vypit cez vikend na party fajci jednu od druhej horsie ako chlap a cele dni vylehuje v posteli. Ked od nas odide po vikende tak samozrejme ze si ani neodprace po sebe ani len pohar neumyje. Pride mi strasne leniva. Teda takto som si svoju nevestu nepredstavovala 😕
Ja by som nazvala prispevok podarena svokra...sorry za vyraz...nemiesat sa do vztahu..je to ich zivot...co si Vas syn vybral to ma..on musi vediet ako je to medzi nimi..ak on je stastny tak ho nechajte...
Vsak ale doma mozno porobi no ked je u Vas tak to berie ako navstevu nie ? Ja ked som u svokry na nejaky den tak tiez len lehnim, co im mam zacat hrnce umyvat ? Ked tak rozmyslam mozno si mysli o mne to iste co ty o tej svojej, pritom doma neviem kde mi hlava stoji
Nepíšeš koľko sú spolu ...ja by som dala tomu čas takýto vzťah nevydrží dlho ak on po nej upratuje no ďakujem pekne ako byť chlapom po čase ma to prejde a pošlem takú kade ľahšie. Poprípade si neskúšala také niečo a to ten brajgel upratuješ ty alebo upratal ,. Proste mu otvoriť oči aby to videl tak ako to vidíš ty vôbec nemusíš že ona je taká a onaka môžeš mu len niečo naznačiť chlapi uvažujú ináč, ty urobíš nápad jemné ho podstrčiš a za chvíľku s tým chlap dôjde aký má originál nápad ktorý vymyslel😂
Tu Ti budu skor nakladat, lebo je tu vacsina neviest. Pravda bude niekde uprostred, Ty to vidis po svojom. V kazdom pripade, ak si robia bordel vo svojom byte, neries...upracu si, ked uz nebudu mat kde sadnut a mat cisty tanier. 🙂 Mlada nema deti, tak si uziva party zivot, to je jej vec, bohuzial Teba do toho nic...ak to nevadi Tvojmu synovi. Ak ju on vidi ako dokonalu, tym ze budes neustale na nu nadavat, dosiahnes akurat to, ze si ho poštveš proti sebe. Ja byť Tebou, neriesim to. Ak pridu na navstevu k Tebe, uvar kafčo o ostatné nech sa staraju sami...ked tam maju svoj byt s kuchynou. Sem tam pozvat na obed je fajn, ale denne varenie alebo nieco take, by som nerobila. Skratka, kazdy mame nejake predstavy a nie vzdy sa splnia. Mozno ked bude mat deti, tak sa zmeni. Ludia sa menia. Mozno precitne Tvoj syn, ktovie co bude.
No neviem čo by som si myslela. Mnoho ľudí si užíva to ničnerobenie kým sa dá, možno keď sa vezmú a prídu deti, bude vzornou ženou a manželkou.
Veď nech si užijú spolu kým nemajú záväzky. Aspoň mňa to potom samé prešlo a teraz sa točil okolo detí a domácnosti, práce.
Koľko sú so synom spolu? Vieš ak to jemu nevadí, čo s tým spravíš? Je predsa na ňom, aby si riešil svoj vzťah.
@klarissa25 mne je jedno ci by si ma chcela uprimne..
@petulda333 no praveze viem o nej dost. Predtym som myslela vsak urcite doma si uprace uvari atd..keby aj nie ok nech si zije ako vie. Ale uz podla toho co mi ona povie a vidim ako funguje ked su tu ze bud spi cez den alebo vonku len sedi pozera do telefonu alebo fajci a pije pivo popritom sa mi to nezda aby mlada zena takto fungovala. Doma to tiez asi inak nebude ked minraz povedala ze v byte uz mesiac neriadila lebo podla jej slov nema na to cas tak som si pomyslela svoje. Chodi do prace na 6hod denne a ked pride domov uz nerobi nic. Zaluby doteraz neviem o tom zeby nejake mala aj ked sa pytam syna na toto tak sa vykruca ze ona nema cas. Je to take zvlastne viem o nej viac veci ale nebudem tu vsetko pisat aj tak by ma zeny sudili. Je to zvlastne ale ze o svokrach tu bezne nevesty kydaju a je to asi v poriadku ale ked matka syna napise svoj nazor opacne uz je to zle. Tak sa mozno viacere v opise nasli mozno. A ano som nazoru zivot si treba uzit nielen nieco robit stale. Ale aspon minimalne zakladne veci si obstarat raz za cas na tom nevidim nic zle. A lenivost u mladej zeny sa tazko do buducna zmeni. Ale ano mate pravdu co si nasiel to ma len ked pridu deti aby potom neprisiel za tou ktora sa nema do nicoho starat ze tu mas vnuca lebo moja zena nema prave cas alebo chut..ako to byva
@mandarinka555 mozno ano a ked mu to staci ale vies zaboli to. Ked si spatne spomeniem ake mal reci ked bol mladsi zil s nami ake mal naroky vsetko mu vadilo aj jeden tanier neumyty v dreze a teraz..ano ved som to pisala ze tu je vecne kydanie na svokru v poriadku. Pritom je to mama co dieta porodi a tym nechcem povedat ze ma pravo na vsetko ale aspon vyhadrit svpj nazor urcite ano. Ale ked opacne uz zle. Asi sa viacere v opise nasli
@sofiella no on praveze nepil kym s nou nebol a teraz najma cez leto pridu sem lebo vsak v byte sa grilovat s kamaratmi neda a tuna popijaju. Ja im nebranim ved je to aj synove ale mam strach aby sa pri nej nespustil.chapes..ale je dospely musim to tak brat ze je to jeho volba. No a ona chodi pot aj bez neho. V zime este mi vravel ze ho velmi nahnevala ked bola s kamaratkami na vine a zistilo sa potom ze jedna mala covid. Tyzden mu to zamlcala nastastie to na nikoho nepreniesla..ona chodi do tam kde maju byt do nedalekej krcmy aj s rodicmi v piatok napr ked je syn v praci alebo nieco ma. Jedna synova kamaratka jej tu raz na jej oslave narodenin povedala ze piju cela rodina ze je to divne a ze ona vypije viac ako chlap. Ja si ale nazor povedat zjavne nemozem..
S tým, že sa tu nik nezastane svokier nesúhlasím. V posledných dňoch som tu videla nejednu diskusiu kde, naopak, ženy vyskočili na nevestu že je k svokre nespravodliva..... Takže názory máš objektívne, nemôžeš povedať že nie.
Čo sa syna týka - chápem že ťa to mrzí a že máš pocit že "pre takúto si ho nepiplala". Ale na konci všetkého, či rozmýšľaš tak alebo onak, hodnotíš, posudzuješ, realita ostáva rovnaká, a síce - on sa oženil, on si ten život koriguje bezohľadu na tvoju ľútosť a tvoje názory.
Nechaj ho. Nesnaž sa ho zachrániť, je dospelý a čas, kedy si ho mohla ovplyvniť, usmerniť, pominul. Navždy budeš mama ale on už tvoje schválenie nepotrebuje, sama vidíš že si urobil po svojom.
Či bude mať takto pekný život? No, ktovie. Možno sa nevesta rozhýbe, mozno nie. Tak či onak, riešiť si to musí syn.
Ty si užívaj svoj vek, oddych, nerob zo seba sluhu. Tvoj syn už nepotrebuje meniť plienky ani podpisovať žiacku knižku..... Jednoducho, aj to sa stáva. Žiadna z nás nevie, kam vietor naše deti zaveje ale proste sa s tým budeme musieť vyrovnať 🤷♀️
@iveta7677 tam kde ma nevolaju sa ja nenominujem. Sme chvilu spolu ked pridu tu a tam zase chodi jej mama lebo byva blizko nich. S tymto problem ja nemam
@sono2 raz som si dovolila nieco na nu povedat. A nebolo to nic hrozne ale len preco si neivaria ked cely vikend lezia v posteli a nerobili nic a cakaju u mna navarene. Dva tyzdne sa so mnou sym nebavil
@mariska1989 no ako som uz spominala raz som sa ozvala to bolo slor v prvom roku vztahu uz to bude asi tri roky co su spolu co ja viem..vtedy som si navarila pre nas necakala som ze pridu pwbo to bolo na zaciatku hocikedy tak prisli z vyletu ze su hladni ked bolo viac tak ok nech sa najedia ale potom.to zacal brat ako samozrejmost. No on stale hovoril ked sa daco robilo prerabali si alebo mu prisiel kamarat nieco pomoct ze ona im uvari. No nespravila to ani raz. Plus ine veci a podla toho co vravi syn aj ona ako fungujuv byte je to to iste. Ale nebudem to dalej rozvadzat aj tak budem ja zla lebo co tu niekedy citam ako nevesty kydaju na svokry a je to v poriadku tak tu je len to povolene asi. Zazila som neraz v rodine ze nevesta sa starala do vsetkeho a svokra mala byt ticho. Tak si to asi niektore aj tu predstavuju 🙂
@michaela789 je to pravda ja som ho nikdy nepiplala prehnane ani nic nie som matka stihacka. Tie vztahy su trosku zlozitejsie no nechcem tu vsetko rozpisovat. Vychova mozno pochybila ale mozno to je aj tym ze som bola na neho sama neviem. A oni nie su este zobrati ale planuju sa vziat tak uvidime
No ak sa sa vezmú, tak sa vezmú. Nebudeš, bohužiaľ, ani prvá ani posledná mama nespokojná s výberom svojho syna čo sa nevesty týka.
Snažím sa len povedať, že sa trápiš nad neriešiteľným, na toto skutočne nemáš dosah. Úplne chápem, čo ti vadí a tiež by mi to nepripadalo normálne, že si dievča vyloží nohy a do roboty by jej u mňa doma nebolo.
Čo tu niektoré písali, že veď sú u vás na návšteve - nechápem. Na akej návšteve? Si matka jej budúceho manžela, nie wellness centrum. Ja keď som u svokry, prvé čo urobím je že sa opýtam čo treba pomôcť, či už s obedom alebo s riadením, naposledy som jej pomáhala vešať záclony a obrazy a nevidím na tom absolútne nič čudné. To mi pripadá normálne a prirodzené a určite to budem čakať aj od svojich neviest. To, že to vyžaduješ aj ty je v poriadku.
Len ono, nie vždy to dopadne ako chceme.
Vtedy to treba nechať tak a zbytočne neísť proti múru. Sama píšeš, že sa syn uráža keď si otvoríš ústa. Možno je ešte zaslepený. Načo si ale ničiť vzťah ešte aj s ním, keď už s ňou to nie je nič moc? Ak sa ťa syn opýta na názor, vtedy povedz. Inak je asi lepšie si zahryznúť do jazyka a zbytočne nekaliť vodu. Hlavne sa o nich prestaň starať ako o malé deti, keď aj prídu k tebe domov. Žiadne varenie, umývanie riadov, upratovanie. Majú predsa ruky, nohy. A mladá ak je naučená na servis, nech si poň ide k svojej matke. Pre teba je to v podstate stále cudzia žena.
Prajem ti zo srdca, aby sa všetko vyriešilo. Vzťahy a rodina sú koniec - koncov to jediné čo nám všetkým ostane.
Tak to je super, čo si syna nenaučila ty, to ho teraz naučí žena. Však perfis, nie? Syn je zjavne spokojný. Vnúčatá nemáš, zamýšľa sa nad iným, napríklad, prečo tebe nepomáhal upratovať v minulosti,aj keď si ho požiadala, mňa by to mrzelo viac, ako sa trápiť nad imaginarnymi vnucatami. Úcta k mame je kde?
Čo oči nevidia, srdce nebolí. Tak, keď prídu na víkend, tak choď aj ty preč. Navštíviť svoju kamarátku, rodinu, proste preč. Aj ty máš právo žiť a nielen starať sa o šťastie syna. Je už dospelý. O tvoje šťastie sa starať kto bude?!
Mozno že je len neistá a hanbi sa. Preto leží v posteli a nevie čo si môže v tvojom dome dovoliť. Chod za ňou a opýtaj sa jej že ideš variť nech ti ide pomôcť a podobne. Komunikujem s ňou vôbec?
@eva112014 rada by som ale svoj zivot som prisposobila mladsej dcerke o tom sa tu rozpisovat nebudem..rodinu uz prakticky nemam a s nou medzi cudzich ludi ist je trosku kom
pokracovanie nechtiac odoslane skor je trosku komplikovanejsie ona velmi nechce takto chodit medzi ludi samozrejme osamote chodime na prechadzky a podobne ale najradsej je doma kde ma ten svoj svet to sa tazko vysvetluje. No mozno som synovu vychovu nezvladla tak ako som mala to si aj priznam ale bolo to celkom narocne bez muza takze kto to nezazil..neviem asi som cakala ze na to ake mal syn u mna naroky vzdy vsetko vadilo tak ze jeho nastavajuca bude aspon zcasti podla toho ale ona je presny opak. ale vsak ano aku si vybral taku bude mat
@michaela789 vsak ja chapem clovek si chce oddychnut ano hlavne cez vikend ale mne to nepride zeby bola z niecoho unavena ale proste za ten cas som si uz vsimla ake ma navyky atd..co nemusi neurobi . Moj syn napr sadil kvety cez den a ona spala v posteli a taketo je toho dost vela. No najviac mi vadi asi to ze ako zena nema problem vypit sama celu flasu tvrdeho alkoholu alebo pocas dna niekolko piv a to nie je raz za cas ale pravidelne. Moj muz zacal pit preto sa nase cesty aj rozisli a nenapadlo by mi ze budem mat taku nevestu no tazko sa to vysvetluje v par prispevkoch co clovek nezazil
@michaela789 dakujem pekne ano mas pravdu ved ja sa v podstate ani nestaram do nich za cely cas vtedy raz som mala dost svojho tak som mu povedala a uz bolo zle. je mi to luto no on bol vzdy taky zasadovy vzdy mal dost reci aj okolo mojej vychovy mladsej dcerky aj ked s nou je to fakt zlozite casto cele noci nespime je proste taka..a cakala som aspon trochu vdaky ked som im aj nieco dala obed ci kolac ale nepocula som z jej strany ani len to dakujem. Syn je povaha skor na mojho byvaleho muza no vzdy vravela ze on ako otec nebude najma co sa tyka toho pitia a teraz vidim opak
@3petka ano komunikujeme a v mojej casti domu urcite robit nic nemusi aj ked niekedy je to narocne zvladam to sama no tam kde su oni by si porobit mohli ale tak ako si nechaju tak budu mat. Len to ti proste padne do oci ked ides k nim podebatit a napr si idem umyt ruky do umyvadla v kupelke a vidim co vidim. Pred pol rokom im prerabal znamy kupelnu a odvtedy to umyvadlo umyte asi ani nebolo to sa tazko chape take veci. Ja nenarazam na tom ze ma luxovat denne ako to robia niektore zeny ale taky zakladny poriadok ze ti nepride zle ked vojdes niekde to by mohla udrziavat ked dokaze cely vikend prelezat v posteli
Evidentne jej je úplne jedno, čo si o nej myslíš, keď sa to ani nesnaží skrývať 🤷♀️ proste si ťa neváži ani ako hostiteľku, ani ako matku svojho partnera. Je to smutné, ale je to jej bordel a jej hanba.
Tvoj syn je slepý a asi na to doplatí. S tým ale ty nič neurobíš. Najhoršie, čo by si mohla urobiť je správať sa ako monštrum-svokra, ktorá hucká syna proti jeho vlastnej priateľke, ohovára ju, kydá na ňu. To by ti nezískalo sympatie u nikoho.
Na tvojom mieste by som sa snažila zachovať si noblesu a hoci by ma to trápilo, odvrátila by som od toho zrak a dala ruky preč. Nie je to tvoja vec, ako ona žije a nech to znie akokoľvek kruto, nemáš právo sa k jej životnému štýlu vyjadrovať bez vyzvania, je očividné že na tvoj názor nie je zvedavý ani jeden z nich.
To ale neznamená že ich vo svojom priestore musíš trpieť. Tiež máš právo si chrániť svoju slobodu a svoje pohodlie. Nemusíš sa o nich starať, variť im, pratať im. Pokiaľ ti ale nezasahujú do tvojho priestoru, t.j. pokiaľ si žijú vo svojom neporiadku podľa svojich štandardov a pravidiel, nemáš právo im čokoľvek vyčítať a vyjadrovať sa k tomu. 🤷♀️
Ak hľadáš len uistenie, že nie si blázon a že vypiť denne fľašu domácej a váľať sa celé hodiny nie je normálne - nie, nie je to normálne, ani zdravé. Ale riešenie v rukách nemáš žiadne, ani mať nebudeš.
To, čo chceš ty vždy hraničí tam kde začína sloboda ostatných a nevesta keď chce piť tak piť bude, syn keď jej to chce tolerovať tak bude. Ty môžeš akurát tak šúchať nohami 🤷♀️
@michaela789 Napísala si to do bodky za mna🖤
@michaela789 urcite nebudem nikoho huckat ani kydat na nu pred synom toot je moj prvy vylev lebo nemam sa o tom poriadne s kym porozpravat a ano nevedela som uz ci som ja ta zla ze mi nieco take vadi alebo co kazdy predsa zije inak chapem to ale pitie mi vadilo pri muzovi kedze sa to zacalo potom stupnovat a moja dcera hlavne tym velmi trpela nezniesla som to. Ja som si tak v duchu pre seba povedala ked dosla uplne prvy krat na zoznamenie sem a len co vystupila z auta prve si zapalila cigaretu ako chapem niekto ma taky zvyk ale aspon na chvilu sa predo mnou zdrzat mohla neviem no prislo mi to take zvlastne. Ja mam ine navyky ona ine ale staret sa aj ked mi to mozno vadi nebudem do nich len nech aj syn potom necaka ze ak pridu deti budem ju ja suplovat. Mam naozaj dost svojich zalezitosti
Fuha, po prečítaní dalších príspevkov mi je ľúto, akú máš budúcu nevestu. 😔
To s tým pitím neznie vôbec dobre… a aj ten dom - ak majú svoju časť, tak áno, tu by mala udržiavať v čistote a poriadku ona s tvojim synom. Zjavne je ešte veľmi mladá, nevybúrena… nespráva sa ako žena a budúca matka. Žiaľ, ako tu už ženy písali, je to voľba tvojho syna, veľa s tým neurobíš. Možno mu vtipom naznačiť, niečo v štýle: “Fíha, Ferko, take neumyte umývadlo keby som mala ja, keď si u nás býval, tak by si ma asi hnal k susedom.”
Zle si vychovala syna a teraz to máš ako na zlatom podnose u potencionálnej nevesty, tá robí presne to isté, len ty to vnímaš horšie, pretože je pre teba cudzia. Zarazili ma vety typu "synovi nenavarí" - veď má 30 rokov, tak sa musí vedieť o seba postarať sám, nečakaj, že iná žena mu bude robiť mama hotel ako ty doteraz. Nechaj ich žiť ich život, či už v neporiadku, či v čistote, či hladných, či najedených,... ak si chcela svojho syna k niečomu viesť, tak si mala šancu max. tak do jeho 10 rokov, teraz je už neskoro plakať nad rozliatym mliekom. Ty si ži svoj život a možno tvoje budúce vnúčatá dostanú lepšiu výchovu, čo sa týka samostatnosti a pracovitosti, ako tvoj syn 😉.

@selest ja som tak pochopila ze majú svoj byt niekde mimo a cez víkendy chodia pozerať jeho mamu a tam ostávajú v časti ktora patrí jemu...