,,Podarená nevesta"
Co by ste vy povedali na taku nevestu ktora ma pred 30kou a jej zivot je v podstate hlavne o party a spani v posteli a nicnerobeni? Ocakava navarene odo mna ona mojmu synovi neuveri naopak vari on jej uz ked tak. Ona iba vypit cez vikend na party fajci jednu od druhej horsie ako chlap a cele dni vylehuje v posteli. Ked od nas odide po vikende tak samozrejme ze si ani neodprace po sebe ani len pohar neumyje. Pride mi strasne leniva. Teda takto som si svoju nevestu nepredstavovala 😕
veď to a prečo nebolo zle, keď nepomáhal syn? Keď niečo neurobil, mal prísť trest.
@elizabet173 no zacali to prehanat bolo to vela x teraz ked si tak spatne spomeniem mali prist ich kamarati na grilovacku tak prisiel ci nemam chipsy kupene a oni sli z mesta akurat ale kupili si iba pitie..alebo ci nemam kuracie prsia ze by si spravili. On ked jej u nas uvari tak nam neponuknu ale ja to ani neziadam. Raz si tiez ona doniesla z nejakej oslavy plnu krabicu kolacov a vsetko zjedli sami ani sa nespytali a take veci. ja som ponukla zo zaciatku potom uz ako samozrejmost vsetko ach no asi som spravila uz vtedy chybu ja
ako ti baby radia a ked maju svoju cast domu , nechaj ich tak , ani sa s nimi nehadaj , a syn bud zacne pratat, alebo sa s tebou pohada , alebo sa pohada s nou ....a ked by ti nieco povedal povedz mu, ze oni su samostatni a ze uz sa do nich nechces viacej miesat :D haha, ze maju svoj zivot...by som chcela vidiet ten ich byt v ktorom realne byvaju :D
@elizabet173 neviem asi som prilis makka a on ma nebral nikdy ako autoritu. este ked bol muz stalo sa ze tiez chcel nieco pomoct napr ked sa robilo drevo alebo take veci okolo domu to bol syn este v puberte a on usiel s kamartami aby nemusel robit muz samozrejme mu to dal pocitit pohadali sa aj preto ale syn to ani vtedy nerespektoval velmi
@mariska1989 no tak taketo veci ja neriesim ja neviem doteraz kolko syn zaraba to je jeho vec aj ako robi a kedy ja nemam potrebu sa stariet no mozno ma to hneva hlavne skrz to ako to bolo ked bol mladsi a ako sa spraval a ked vidim teraz ten rozdiel to co jemu vadilo robi teraz ta jeho a uz to nevadi akoby
ja si nemyslím, že si zlá svokra, asi budem rovnaká 🤣 ale je zjavne, že je to lenivé stvorenie tá synova fešanda, že víkend je o vylihovani, ako tu niektoré dievky píšu.. no ako pre koho. keď píšeš, že on sadi kvety..on navari.. urobí veci za nu, to je podľa mna len znak toho, že má určite predstavy a potreby a je len otázka času, koľko to robiť bude a kedy vybuchne. nerob nič.. nepomahaj nevar a ten bordel čo po sebe fešanda nechá, nech jej tam ostane, a uvidis časom , že syn to tiež nebude robiť večne za nu. a keď píšeš ten alkohol.. to tiež neveští nič dobre, a keď tu niektora píše že vylihovanie a zábava a chlast patria k víkendu, asi je rovnaká .. užívať si život a prechlastat ho cez vikendy.. je podľa mna rozdiel. zbavit sa jej čím skôr a vyhnúť sa spoločnej rodine. lebo reči o tom, že je zo jeho život a jeho voľba sú otrepané frázy. pokial ho ťahá k pitiu, čím skôr ruky od nej preč.
@pr3ttygirl ked spi cez den vtedy mam troska volna a dost ma toto tazi nemam sa s kym o tom porozpravat a mozno lepsie takyto vylev ako vybuchnut potom na syna
Podľa mňa by bolo najlepšie vždy povedať "prepac,ešte som nestihla uvariť,ak chceš,môžete mi pomoct" alebo "nie,ešte som nevarila,ale ak uvaríte vy,môžete aj pre mna" skratka ich nenasilne prinútiť k tomu aby priložili ruku k dielu a nebrali tvoj servis ako samozrejmosť. Ked máš niečo,čo neľúbi,tak treba povedať,že ty si na to mala chuť,ešte stále si mohli uvariť sami 🤷♀️ bordel v ich byte by som neriešila,nech tam žijú aj ako prasce,možno keby ma niekedy pozvali,tak by som demonštratívne umyla riad s poznámkou, ze "ja to umyjem,aby ste tu nemali taky neporiadok ".
Za takýchto okolností,by som im určite nevarila,nepiekla,neupratovala ked tam nie sú,..a keď sa syn bude sťažovať,môžeš mu pripomenúť,že občas by mohol pozvať aj on teba,ze uvariť môžu rovnako ako aj ty.
@twwlf tak to je kus ine ako u nas a ty si bola oproti mojej neveste nastavajucej pravdepodobne este dost mlada no je to tak asi najlepsie ked jej poviem ze by mohla troska aspon upratat jasne ze vzdy bude mat druhy clovek iny pohlad aj mne moze niekto povedat ze ma bordel lebo nevysavam kazdy den a neumyvam kazdy vikend okna ako mozno to niekto robi ale ja na to ani nemam sil niekedy..
@ssiinnkkaa to urcite nerobim pretoze si to zamykaju za prve a aj ked ma syn kluc tu nenapadlo by mi lozit tam ked tam nie su idem tam len ked ma zavolaju na kus reci a ked mozem ist s dcerkou ze ma naladu..takze tiez si nerob zavery ked nevies ako to je
@twwlf ja si nemyslim, ze nenasilne prilozit ruku k dielu je dobra cesta. Teda nieze by bola zla, to co si napisala je take slusne mile diplomaticke ako synovi a neveste viac menej ukazat, ze autorka je tiez len clovek, ktory nema nadludske schopnosti aby vsetko zvladala na 100%, ale boh vie, ci by to v tomto pripade pomohlo. Neupratovat v ich casti a nevarit a hlavne “mat na salame” je asi jedna z moznosti. Preco nie je navarene? Lebo som sa starala o dcerku, mali sme tazku noc… boli sme u lekara, nestihla som… atd.
Ked vsetko bude robit syn, nevesta neprilozi ruku k dielu a mamicka ho nezachrani je len otazka casu kedy to cele buchne.
@petkazamborska no ved ja m to hovorim ked pride mne on nieco praveze on je ten ktory pride uz teraz sice menej ako predtym ale ze preco mam toto tak a toto hentak. vzdy mu poviem synu pozri ja sa do vasich veci nestariem tak to nerob ani ty. ja mu nehovorim aj ked ma to skrie zeby si ohli aspon to umyvadlo raz za mesiac umyt ked uz nic a pozametat..
Možno budem za hlúpu ako tu tak cítim komentáre, ale neviem, bola si u nich? Ako to u nich vyzerá? Ak syn vari ,nie je to preto že chce variť? Ja sa doma starám o deti, o dom,o dvor, pracujem, stále som v pohybe, varím na obed aj na večeru, strašný kolotoč, keď prídeme na víkend k svokrovcom, tak nepohnem ani prstom, varí svokra,aj si poprace, svokor sa hrá s deťmi, ,pár krát som mala vôľu odložiť sibpo sebe a upratať si,alebo si vziať z chladničky sama niečo, ale svokra mi dal jasne n javí ,že u nich je vedúca kuchyne ona a nemám sa jej tam motať,tak sa jej tam nemotam, nem anevesta rovnaký pocit? My teda k svokrovcom často nechodíme ale ak už prídeme,tak tiež to vyzerá že len flamujeme 😂lebo oni si večer ľahnúť s deťmi a my máme konečne voľno tak ideme s manželom na "rande" a ráno,keďže nemusíme tiež nevstavame 🙈🤷 možno aj mňa moja svokra ohovára po susedoch ,že si predstavovala inú nevestu 😂 lebo teda u nich som ozaj za lenivu, no presne tak sto je za leniveho môj muž na návšteve u môjho otca,pričom u môjho otca ja aj niečo porobim, rovnako tak, ako on u svojich rodičov. A okrem toho,myslím si že z chlapa nedopadne ak sa občan k sporáku postaví aj on😂
To vieš každý sa stará nejako ja mám takú svokru ale nežijeme spolu takže to je naj ..no človek sa časom zmení už si povedia sme dospelý môžeme si robiť čo chceme ,zatvárajú oči pred realitu ale tak už len čas nechať ich teda tak a časom sa mu oči otvoria .. alebo tak jemne naznačiť čo má doma ,,ako urobíš tak bude
Ja mam teraz 29,syna a už 7rokov vlastnú domácnosť. Neviem si predstaviť v mojom veku chodiť víkend co víkend po nociach a nie to ešte piť alkohol. Ved by som to nedospala celý týždeň 😅 je mi ta úprimne ľúto,lebo veď síce máloktorá svokra/nevesta splní očakávania tej druhej,ale takýto nepomer,...to by aj mňa hrozne mrzelo,keby môj syn raz dovlecie takúto "partnerku". Ale vidíš,v tomto je to aspoň spravodlivé,na co sa on sám sťažoval,to ma teraz doma a v podstate sa teraz stara (v rámci moznosti) tak ,ako si sa kedysi musela ty. Ty sa od toho odosobni a rieš iba to,čo sa ta priamo týka. Nie si ich slúžka,ak chcú,môžete si napr.to varenie podeliť,ale nemajú už 15,aby si sa o nich starala
no ak by syn nepomohol a ušiel s kamarátmi, tak by to pocítil tak, že by ho v živote nenapadlo to zopakovať. Ty sa teraz v prvom rade pozeraj na seba a na dcéru. Na nich sa vykašli, nech si robia alebo nerobia čo chcú. Na prvé miesto musíš dať seba, nie dcéru, ale seba, lebo ona ťa potrebuje. Nauč sa povedať nie a byť ráznejšia, neboj sa, oni sa naučia, že vývarovňa u teba nebude, ani obchod, kde si pôjdu pre chipsy a pod. Narazia jeden, dva krát a viac to skúšať nebudú. Nechaj ich žiť ich život, keď sa im taký páči (predpokladám, že synovi sa dlho nebude), nezaťažuj sa tým, že majú bordel a nevaria, je to ich bordel a ich prázdne hrnce. Aj keď ťa to štve, povedz si, že keby žili v Austrálii, nevidíš to a si spokojná. Prečítaj si niečo o asertivite a snaž sa podľa toho správať, dá sa to naučiť.
Ja som len usudzovala z toho ako napr poznám svoju svokru maminu svokru( čiže babku) sestrinu svokru… a viem že sa všetky pchaju do toho do čoho ich nič…
Ale ako teba čítam tak ty si ina škoda že nemám takú svokru… aj keď tiež to asi nebude take ideálne ako sa vykreslujes…
je mi to luto, ale podla opisu tvoju nevestu nezmenia ani deti. Poznam take dievcence, vyrastali v rodine alkoholikov, kde o normalnom zivote a upratanom dome mohli iba snivat. Nevedia zit inak. Nevedia mat doma poriadok. Ja neviem, asi sa na taky zivot da zvyknut. Alebo uz po tych rokoch jednoducho nevedia inak. Ani partneri to nedokazu zmenit. A zial, ani deti. Nepomoze z tvojej strany nic. Pokym budu spolu, bude ta to trapit, ako ziju. Ked pridu deti, mozno u teba zaziju aj normalne upratane a navarene, ale doma skor mamu s cigou a vylozenymi nohami. Synovi to asi tiez vyhovuje, tak sa s tym musis asi len zmierit. Inac mas pravdu. Zit sa da aj inak, ako ziju ti dvaja. Tvoje predstavy, ako by to malo fungovat, su realne. Zial, neporiadne zeny existuju a asi sa s tym neda nic robit, je to synova volba.
Keď čítam ďalšie tvoje príspevky, problém je hlavne v tom, že tvoj syn si k tebe dovolí všetko. A správa sa ako by mal 11 že príde kamoš sa s ním hrať s legom tak príde za mamou či nemajú čipsy že by si dali. Alebo akoby prispieval na stravu že môže z nej brat. Akoby nemal úctu k tebe a rešpekt. Bol zvyknutý že všetko zaňho spravíš, že nič nemusí a očakáva to naďalej aj v tomto veku. Frajerka mu to nespraví tak čaká že ty sa oňho budeš ďalej starať a už aj o ňu. Variť im, dávať jedlo, postarať sa. Určite by som to stopla vo veľkej miere
@zmartinovicova no zivot cez vikend moze byt podla mna o zabave aj bez pitia respektive vidim rozdiel ked si da pohar ci dva vina alebo flasu tvrdeho ci niekolko piv a k tomu krabicku dve cigariet. ved nech si uzivaju este volnost ja nedbam ale zivot je minimalne aspon trochu aj o povinnostiach. da sa ist napr aj na vylet aj obetovat nejaku aspon polhodinku uprataniu aj ked lepsie je asi lezat v posteli. neviem pre mna je to take zvlastne aby zdrava mlada zena spala cele dni nemam preto akosi pochopenie
Dr.Plzák varoval mužov pred takými ženami. U chlapa je lenivosť viditeľná na prvý pohľad ale žena ju na začiatku vie pekne skrývať. Je pekná milá chlap sa namotá a až keď si ju vezme zisti ze má doma lenivého partnera. Môže byt dobrá v posteli ale skôr či neskôr mu to začne vadiť. Ešte nemajú deti potom keď toho bude viac a on zisti ze musí robiť aj za ňu budú mat problémy a možno sa s ňou bude chcieť rozísť. To ze pije je tiež zle. Možno má ona nejaký problém keď sa jej nič nechce. Necíti naplnenosť cez realizáciu. Nemusí byt taká poriadkumilovný ako ty to ze si občas poleží a nič nerobí to je relax ti treba. Ale keď to je pričasté tak to je zle. Upozorni syna na rady plzaka. On radil skončiť to ešte kým sa dá. Alebo sa pripraviť na problémy.
Autorka bohuzial realita je taka aka je… ludi ako je tvoja nevesta a tvoj syn nezmenis, ale vies zmenit svoj postoj k nim 🙂
máš vo všetkom pravdu, aj v tom, že sa dá zabaviť s pohárom vína a vez dvoch krabičiek cigariet, ale to nezmeníš, ani ten bordel v ich byte. Oberá ťa to o energiu, že sa tým zaoberáš, tak sa na o vykašli. Sústreď sa na to, čo zmeniť môžeš. Môžeš zmeniť svoj postoj k nim, dovolia si k tebe len toľko, koľko im dovolíš ty. Môžeš na sebe pracovať, aby si kľudom a bez obáv dokázala synovi povedať - pozri, ako si so ženou žijete, je vaša vec, neočakávaj odo mňa v žiadnom prípade nejaký servis.
@elizabet173 dakujem pekne teba aj inym za nazory asi som to prave potrebovala pocut lebo sama som nevedela co bude lepsie a dnes to uz vidim o kus inak ako vcera ked som to pisala priznavam 🙂
@evamarek77 vôbec nenadávame zakladateľke za to, že sa jej nepáči, ako jej nevesta vedie domácnosť. Ani jednu z nás by netešilo, keby mala takú nevestu. Len jej dávame rady, ako sa správať asertívne a pre svoje duševné zdravie sa vykašľať na to, ako žijú
Ked zacnes mat viac na salame uvidis ako sa to zmeni… mozno ta zmeni nepride hned zajtra, pozajtra mozno pride o pol roka, rok, dva…
Ale jednoducho v synovi to buchne.
@evamarek77 prepáč, nikto tu nikomu nenadáva, aspoň som si nevšimla. A z predchádzajúcich príspevkov zakladateľky skôr vyplýva, že je tam problém so synom ako s lenivou nevestou (ktorá vyzerá byť z rovnakého cesta ako syn). Tak buď si narobí a nimi poriadok, určí hranice alebo sa bude trápiť.
keď v nej syn vidí dokolnalú ženu, prečo ju podkopávaš. On asi vie prečo sú spolu. Ty s nimi nežiješ tak nerieš. Oni majú vlastnú domácnosť a že niečo nie je podľa teba, to neznamená že je to zlé. Im to asi tak vyhovuje a tým to celé pre teba končí.

@petkazamborska no ludia su veru vselijaki to je velmi divne a aj to ze mladi uz teraz maju uplne ine moznosti ako ked sme boli my nauceni doma rodicom pomahat teda my sme aj museli ked nie bolo zle